K.validemin yapışkanlığı:((

eskudo

mucizem lutfen benimle kal
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.231
609
123
.............

Son düzenleme:

Merhaba öncelikle yazınızda belirttiğim yere kendinizi de inandırmaya başlamış gibi göründüğünüzü belirtmek istiyorum. Açıkçası o işler lafla olacak şeyler değil, kayınvalideniz istediği kadar yanımda yatacak desin sizin bebeğinizden için, siz yollamadıkça, hayır annesiyle uyuyacak dedikten sonra zorla elinizden alabilir mi yani?

Siz imalara istediğiniz kadar devam edin, kendi dediğini yapacak nasılsa. Kapı bozuldu vs diyip önce anahtarınızı değiştirin. Kayınvalidenize de vermeyin türlü bahaneler uydurun. En sonunda beni istemiyorsunuz diyecektir. Alakası yok diyin geçin. Uzatmayın yani. Daha yumuşak bir çözümü yok bunun görüldüğü kadarıyla.

Ayrıca geleceğe dair söyledikleri için de aynı yöntemi uygulamalısınız. Ancak göze batmayacak şekilde. Sürekli güler yüzlü olarak vs rahatsız olduğunuzu belli etmeden. Böyle olunca ardına başka lafı koyup da önünüze dökemezler. Çocuğun uykusu aynı evde durması da gelişimi için çok önemli, başka biriyle uyuması babaannesi dahi olsa doktoru sakıncalı görüyor, anne baba duygusu gelişmeden tehlikeye atamam güveni zedelenebilir diyin. ki doğru da... Doktorlar annesinden başkası çocuğun altını değiştirmesin bile diyorlar.

Sağlıktan girersen olaya en azından dayanağın sağlam olur. Gerçekten de bebeklerin ve çocukların psikolojik sağlığı artı gelişimi için anne baba olgusunu kavraması çok önemli. Bazı aşırıkların önüne geçmeyi bu yöntemle doğruları da söylemiş olarak sağlayabilirsin.

hey Allahım ya ne tip insanlar var.. sende çocuğu kayınvaliden için yaptın ya zaten... sırf onla yatsın diye...

Buda kv degisik bir versiyonu....Herseye hé hé diyeceksin kendi bildiginden sasmicaksin....En azindan sana temizlikte yardim ediyor oda iyi birsey....

o kadar içli dışlı olmayı hiç sevmem şahsen bende hiç istemezdim evime hayatıma bu kadar müdahale edilmesini önceden kayınvalidem kayınbabam hergün ararlardı baktım yavaş yavaş fikir ayrılıkları anlaşmazlık başlıyo araya mesafe koydum 3 4 günde 1 arıyorum senin dediğin gibi ben kendi ailemle bile hergün konuşmuyorum ama sen ne kadar imada bulunsan eşinede söylesen sonuçta annesi bişey diyemez

Senin bu kv ye iyi bi ayar çekmen lazim ki bence gereken tavri göstermemişsin canim 3 yillik evlilikte
Bazilari evet kvyi kullanmak diyebilir,, haklilar da, ama ben de öyle özel hayatima müdahaleden hoşlanmam
İşimi kendim yaparim kimseye yaptirmam
Ne demek anahtarin onda olmasi , evinin işine karişmasi
Biraz sert çikman gerek yüz bulmuş fazlaca

Sanki bana seni arkadaşi olarak görüyor gibi geldi
KV gelin oldugunuzu farkettirmen şart olmuş
Of bu kv ler başa dert
İlle azarlatacaklar kendilerini
Benimki de benle sidik yariştirdi bi ara, ondan gicigim hepsine
Alttan aldikça sana iyice müdahale eder bunlar

kv baya abartmış olayı bu konuyu anca eşinle çözebilirsin oda kar etmiyo dersen al karşına ciddi ciddi konuş tabi fazla ileri gitmemen lazım anladığım kadarıyla eşinde biraz anneci sanırım

Şimdi canım, kayınvalidenin kızı olmadığı için seni kendisine yakın görüyor olabilir. Belliki sende kayınvalideni hoş tutuyorsun ve onun tarafından seviliyorsun. Bence evinizin anahtarı başka kimsede olmamalı, doğru değil.

Haklısın elbette ama karşı tarafında kötü niyeti yok belliki. Bu konuyu kayınvalidenle konuşma, üzülebilir. Bence eşinle konuş. Anahtarı alın bir kere, sende kendi programına göre hareket et, oda zamanla anlayacaktır.

Hamile bir bayan olarak büyüğünüze karşı davranışlarınızı çok olgun buldum. Bu sorunu güzellikle çözebileceğinize eminim ama eşinizin annesine yapışkan demeyin, yaşlanınca ne isteyeceğimizi bilemiyoruz belki bizde aynı şekilde davranabiliriz değil mi ...

çocuk konusuna kadar bi derece anlamaya çalıştım kadının halini ama senin çocuğuna bu kadar abartılı yaklaşmasına uyuz oldum...
allah yardım etsin valla zor gerçekten...

çocuk konusuna kadar bi derece anlamaya çalıştım kadının halini ama senin çocuğuna bu kadar abartılı yaklaşmasına uyuz oldum...
allah yardım etsin valla zor gerçekten...

Aynen ben de.
Yaptıkları bir dereceye kadar hoşgörülüp iyi taraftan bakılabilir belki.
Yapılacak işlerin yorulmadan yapılmış olması gibi.
Ama..
Babanneyle kalması ne demekmiş.
Çocuk annesinin yanında kalır.
Şuursuzluk bu.
Sakın izin vermeyin.
Güzelce eşinizle konuşun.
Önce dersinize iyi çalışın.
Neden olmaması gerektiği konusunda iyice hazırlanın.
Sonra eşinizle konuşun.
O da annesine durması gerektiği yerleri kırmadan anlatsın..

yazık ben böyle kadınlara acıyorum.kendi hayatı yok.mutlu olmak için de hep başkalarına öuhtaç.gerçekten acı.

bu kv milletine üç versen beş yokmu der, beş verirsin 10 ister...
ilk zamanlar iyi gelin olayım ama sevsinler beni diye hep alttan alırız, sonra tepemize çıkarlar..
mesafe koyacaksın başka yolu yok..küsermiş trip atarmış hiç ırgalamaz vallahi, ben huzursuz mutsuz olduktan sonra ne anladım kv'nin yardımlarından perdelerimi yıkamasından...
hayret bişey ben işe gdecem aklım evimde kalacak..acaba özelimi görür mü, acaba nereyi kurcalayacak..
sırf fesatlığına yapıyor...bi perdeleri yıkayamadın mı...sırf bahane...
anahtarı ona neden veriyorsunuz...

İnsan herşeye katlanıyor ama tek katlanamadığı şey evlat oluyor ben size bunu söyliyim..
Bunun önlemini şimdiden alın..
Bu kadar sahiplenmek iyi değil..Sonradan insan çok yıpranıyor..En güzel günleri mahvoluyor..

3 Senedir birazcıkta olsun uzaklaştıramadınızmı?

Anne kız olsanız bile bukadar görüşmek sıkar insanı yani..Tek çare biraz sert uslup gibi geldi bana.Çokta kırmadan derdinizi anlatın.

Anahtar olayından rahatsızsanız kilidi değiştirin bi bahaneyle..Yada anahtarım kayboldu deyip ondakini alabilirsiniz başka çözüm gelmedi aklıma..

anahtarım kayboldu derse bu sefer hırsız tehlikesinden kilidi değiştirelim derler..o kadın bi şekilde yeni anahtarı da alır..
bence açıkça söylesin...anne ben işe gidince aklım evde kalıyor, sonuçta orası benim mahremim..özelim....gizlim saklım olur, özel eşyam olur...vs...ne demek kv de anahtar olması yaa...bence bu kadın biraz sert tavrı hakediyor...resmen özerklik kurmuş...

oldu olacak bebek doğunca ver kucağına da o emzirsin bari

tamam ilgli bi k.valide belli ama bir de insanın özel yaşamı denilen birşey var.herşeyin fazlası zarar demişler.

ya canım bu yazdıkların okadar tanıdık geliyo ki :) benimkide ayni böyle yapıyodu eltime ailesi memlekette yazları giderdi o gidince altüst oturuyodu yukarı cıkıp yatak odasının yerini degistirirdi ben duyunca cok sasırdım sonra o burdan tasındı ben gelin geldim ama hic taviz vermedim gel temizliyelim dedi yok dedim ben yaparım odama sokmadım simdi benim ewime hic girmez nerdeyse tabi oda tavırdan istedini yapamıyoya cok zor oldu ama yatak odamdan uzak tutmak esimdende kaynaklanıyo gerci araları pek iyi degil o yüzden cok cesaret edemiyo ama sürekli laf sokar tabi .. cekmeyen bilmez ALLAH yardımcın olsun ...

Dikkat et doğunca bebeğini emzirmeye kalkmasın. Bu modeller biraz böyle oluyo. Bebek sevmeyi özlemiş. Kendini de çocuklarına adamış. Tipik türk annesi. En azından seni de seviyo anladığım kadarıyla iyi tarafından bakman lazım. aynı benim anneannem. Hepimizi koynunda büyüttü. Annelerimizin hoşuna gidiyodu atıyolardı yazın bizi ananemin evine 3 ay kalırdık kuzenlerimle. Yengem çalışırken de dayımın oğluna bakmak istedi 6 ay kadar baktı. Çocuğun psikolojisi bozuldu ya ananemin şımartmalarıyla. Erkek çocuğuydu ananem paşa çocuğu gibi muamele edince herkese emretmeye başladı çocuk. Yemeği tv karşısına istemeler falan. Annesine bi gün sen kadınsın kadınlar çalışmaz diyince yengem dellenip aldı ananemden çocuğu. İyi de yaptı. Keşke bu aşamalara gelmeden birileri ananeme hayır diyebilseydi :))

evine gelmesi
temizlik yapması neyse diyebilirim ama
çocugu şimdiden sahiplenmiş
sen şimdiden tavrını koy
açık açık konuş eşinde iş yok anlaşılan
oglum askere gidince torunum benimle kalacak yatacak falan dedigi zaman
sende anası nerde danası orda falan de
ama susma yapıştır cevabı
susarsan kabul ettigini düşünür

kesinlikle azarlamak zorunda kalıyorum bazen ama ne gerek var diorum o böyle davranmasa bende yapmam..anahtarın olmasının nedeni lazım olurmuş..
çok bunaldığım anda aklıma yapışkan kelimesi geldi haklısınız biraz hoş olmadı ama sabır taşıyor bir kere bu arada yorumlarınızı çok yapıcı ve olgun buldum teşekkür ederim.anahtar olayını çözemiycem çünkü biizim anahtar onda onların ki bizde lazım olurmuş öyle söylüyor.
yazık ben böyle kadınlara acıyorum.kendi hayatı yok.mutlu olmak için de hep başkalarına öuhtaç.gerçekten acı.
maalesef öyle bizlerle mutlu oluyor demekki sürekli bizlerle birşey yapmak istiyor ama bilmiyorki bunaltıyor..
anahtarı ben vermedim kendi istedi ve aldı veremem dieyemedim gerekçeside lazım olurmuş birşey olsa falan gelirmiş oda kendinkini bize verdi.malum köyden dönerken evine gidip onlara yemek hazırlıyorum gelinim görevim yaa.
kilit değiştirmek çözüm değil yine aynısı olur yine anahtar ister çünkü lazım olur diyor..zaten bir kere beni çok sinir eden bir durum oldu..kaynım bizim eve gelmiş dıgıturk kartını almaya..mutfağımda muzu eline alıp poz vermiş bana da resmini gönderdi..bende şaşırdım biizm mutfakta onu görünce..hayırdır dedim napıyosun dıgıturk kartını almaya geldim dedi..ne dersin ne yaparsınn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…