• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laparoskopi ve histeroskopi

Bugün ikinci bir doktora daha gittim. Hiç hsg veya mr çektirmeden laparoskopi yapılmasını pek doğru bulmadı önce bir hsg çekelim sonuçta belki yine laparoskopi gerekecek tüplerin tıkalıysa ama tıkalı değilse bence gerek yok laparoskopiye dedi. Bu da bana daha ılımlı bir yaklaşım geldi ne yalan söyliyim. En azından kesi yok ameliyat gibi değil, şimdilik bir fikir verebilir diye düşündüm. Umarım yanlış yapmıyorumdur.
Bence ikinci doktorun aşama aşama gitmesi daha mantıklı geldi bana ama tabiki senin fikrin. Sende belli bir kist olmadığı için direkt ameliyat demesi bana değişik gelmişti. İnşallah hsg filminde hiçbir sorunun çıkmaz. Ama en azından çıkarsa da o zaman ameliyat olmuş olursun. Aklın kalmamış olur 🌸

Bence ikinci doktorun aşama aşama gitmesi daha mantıklı geldi bana ama tabiki senin fikrin. Sende belli bir kist olmadığı için direkt ameliyat demesi bana değişik gelmişti. İnşallah hsg filminde hiçbir sorunun çıkmaz. Ama en azından çıkarsa da o zaman ameliyat olmuş olursun. Aklın kalmamış olur 🌸

Bence de öyle. Çok teşekkür ederim 🌸

Valla ben bunda 6-7 ay önce ilk hsg çektim zaten hsg çekince herşey ortaya çıktı miyomlar polipler tüpün kapalı olması bende 2 buçuk yıldır evliyim kasımda tam bir yıldır korunmayı bırakmış olunca gitmediğim doktor çalmadığım kapı kalmadı bakalım artık
hakkınızda hayırlı olsun kolaylıkla sonuç alırsınız inşallah tüp bebeğe gerek kalmaz 🌸 5 6 ay iyileşme süreci nasıl geçecek benim de bilmiyorum artık

hakkınızda hayırlı olsun kolaylıkla sonuç alırsınız inşallah tüp bebeğe gerek kalmaz 🌸 5 6 ay iyileşme süreci nasıl geçecek benim de bilmiyorum artık
5-6 ay değil yahu kim dedi 5-6 ay diye iki gün sonra iyi oluyorsun bizim doktor ameliyattan sonra bir hafta korun sonra korunma dedi

doktorum dedi 1 buçuk ay ilişki yasağı var sonra 5 6 ay da rahmin iyileşmesi için beklenecek ve bu süreçte korunacağız.
Bence bu doktordan doktora değişen bir durum rahim kendini hızlı toparlayan bir doku bir ayı anlarım da çok fazla ayrıca rahimde çizik olması aslında iyi birşey bebeğin tutunması daha kolay oluyor insanlar sırf çizik attırmak için ameliyat oluyorlar ben senin yerinde olsam farklı bir doktor görüşü daha alırdım

yarın 10. günüm. çok şükür kendimi iyi hissediyorum. sol tarafta 3,5 cm civarı çikolata kistim alındı, hidrosalpinksten dolayı sol tüpüm alındı, bağırsaklardaki yapışıklıklar temizlendi, rahim duvarındaki kist odakları temizlendi. ilk gün yoğun bakımda tuttular prosedür için ama gerek bile yoktu belki ertesi gün sondayı çıkarınca wcde idrar çıkışı oldu ve normal odaya alındım hemen yürümeye başladım. laparoskopide karın içi gazla doldurulduğu için gaz çıkışı çok önemseniyor ve çıkardıkça yürüdükçe insan rahatlıyor. yavaş yavaş önce sıvı sonra katı beslenmeyle normal düzene dönülüyor. ağrı ve bulantı için hastanede sürekli iğne serum taktıklarından sıkıntı yaşamazsınız, 5 gün falan kanlı akıntım oldu ama pede bile çok çok az çıktı, o da rahimden kist alındığı için muhtemelen. şimdiden geçmiş olsun, sorunuz varsa yine sorabilirsiniz.
Merhaba nasılsınız ameliyat sonrası. Bende laparoskopi olmak istiyorum ama bazı endişelerim var. Bu ameliyatta tüp alınınca rezerv azalıyor mu

Merhaba nasılsınız ameliyat sonrası. Bende laparoskopi olmak istiyorum ama bazı endişelerim var. Bu ameliyatta tüp alınınca rezerv azalıyor mu
Merhaba. Gayet iyiyim çok teşekkür ederim. Sizin de endometriosiz mi var neden laparoskopi olmak istiyorsunuz :/ Ben ameliyat sonrası regl olmadım daha tahlil de yaptırmadım o yüzden bilmiyorum ama azalması beklenen bir ihtimal.

Merhaba. Gayet iyiyim çok teşekkür ederim. Sizin de endometriosiz mi var neden laparoskopi olmak istiyorsunuz :/ Ben ameliyat sonrası regl olmadım daha tahlil de yaptırmadım o yüzden bilmiyorum ama azalması beklenen bir ihtimal.
Benim şimdilik birşey yok ama tüplerde sıvı var mı yok mu diye olmak istiyorum aslında

Bu rahim filmiyle de anlaşılır film çekilirken verilen o opak maddenin birikimi olur tüplerde
Evet doğru söylüyorsunuz. Bir doktor var diyor diğer prof yok diyor 3 defa transfer negatif olunca acaba rahimde mi sıkıntı diye düşünüyor şimdi doktorum

Evet doğru söylüyorsunuz. Bir doktor var diyor diğer prof yok diyor 3 defa transfer negatif olunca acaba rahimde mi sıkıntı diye
Tüplerde sıvı varsa bu tutunmayı etkiliyor ama 3 transfer de negatif olduysa doktorunuz rahim konusunda haklı olabilir, bunlar dışında genetik de etkili olabilir. Emin olduğunuz içinize sinen doktorun görüşüne göre hareket edin bence

Back
X