- 24 Nisan 2016
- 1.327
- 2.248
- 133
- Konu Sahibi All is well
-
Küçük bir ildeyiz üni yide dılarda okudum orda tanıştık zaten eşimle kültürler farklı birazda içsel bir öfkem var zamanında neden memur olmadı diye fırsatlar çıktı alanı değil istwmiyorum diye kestirip attı ama bende alakasız ve özelde çalılmak durumunda kaldım maddis sebeplerle birazda ondan bu sıkıntılar işten yeni ayrıldım zaten kpss için ayrıldım ama artık hücüm yok azmim şevkim herşeyim gitmiş resmen ki ben arkadaşlarıma cesaret verirdim mesleğimi yapamamak da mutsuz bir insan yaptı beniÇok mu küçük ilçedesiniz. Yani ben Büyükşehirde yaşıyorum ama gidebildiğimiz tek yer ya deniz kenarında biryer yada avm herşey mükemmel ötesi değil yani. Önemli olan evdeki huzur sen böyle yaparsan eşinide bunaltırsın huzursuzluk olur boş yere. Çocuk sizin için eğlence olabilir ki komşun gidebilecek kurs aktivite spor gibi şeylere yönelebilirsin hayatı zindan etme kendine boş yere sonuçta elinde sihirli değnek yok birden şehir değişikliği olmuyor
Öğretmenlik evet şiödiye kadar işimle ilgisiz çok yerde çalıştım kimse kolayca işini yapmıyor eşime öfkem şöyle bazı kamu kurımları liasns alımı yapıyordu yaşa bağlı artık istese de olamz hoş fıtratına aykırı istekelerdi benim dediklerim polislik askerlik gibi ama uapısı sakin dingin istemedi ..Mesleğiniz nedir acaba. Sanırım şehire değil eşinize öfkeniz. Fırsatları değerlendirmediği için sanki ona kinlenmişsiniz gibi hissettim.
o kadar uğraşıyorum ki ders çalışmak için bu yıl iyice koptuğumu farkettim ne yapacagımı bilmez bir haldeyim çocuk olsa da yeterli olamam ona gibi bakıyorum atanamadım isteklerimi başaramadım modundayım yakın zamanda işini kaybetmesiyşe ilgili bir olayda yaşadık eşimin ondan sonra tim dengelerim bozuldu zaten kendime de kızgınım ona da hayata veryansın ediyorum..O konuda haklısın mesleğini yapamamak insana ciddi huzursuzluk veriyor. Ama şu ekonomik karmaşada zaten birçok insan kendi mesleğini yapamıyor insanlar hangi iş olursa olsun çalışsak diye koşturuyor. Boşver biraz aktiviteye yönel böyle huzursuz huzursuz nereye kadar. Birazda hırslan KPSS hazırlan belki Çalışmanın sonucunu alırsın herşey değişir
Hislerinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı süreçlerden geçtim geçiyorum. Memur bir ailede büyüdüm. İlk üniversite bittiğinde yüksek lisansa başladım hayaller büyük tabi. Ama işler arzuladığım gibi gitmedi. Çünkü benim de bölümüm yılda 10 kişi anca alıyor. Didindim uğraştım o süreçte memurluk diye ama tabi kadrolu atanamadım. Noldu yine bir devlet kurumuna sözleşmeli memur olarak girdim. Eşimin de memur olmasını istedim o da olmadı. Ama sonradan bu işlere bakışımı değiştirdim kendimi yiyip bitirmenin alemi yokmuş. Kendime farklı bir hayat çizip öncekinden çok farklı bir bölümü kazanıp yeniden üniversiteye girdim. Ve onu da bitirdim çok mutluyum. Eşimde bunun gazıyla eskiden çok istediği ama zamanında okuyamadığı 2. Üniversitesini okuyor. Mutluyuz hayat akışımızı değiştirdik. Ha garantili hayat hala isteğimiz ama birbirimizi yiyip bitirmiyoruz. Üzülerek geçirdiğim yıllara da acıyorum. Dilerim siz de bu süreci atlatırsınız.Öğretmenlik evet şiödiye kadar işimle ilgisiz çok yerde çalıştım kimse kolayca işini yapmıyor eşime öfkem şöyle bazı kamu kurımları liasns alımı yapıyordu yaşa bağlı artık istese de olamz hoş fıtratına aykırı istekelerdi benim dediklerim polislik askerlik gibi ama uapısı sakin dingin istemedi ..
Öfekem de lurda başlıyor baştan beri bu şartları bu şehri istemedim o da kendince o ileri istemedi ama top bende şimdi uğraşıp 5 kişi verilen kadroya girersem gideriz yoksa bırda istemediğim bir yer de yaşayıp gidecegiz
Yok aslında iş dışında başta vardı eşim y.lisans yapıyordu tamamladı bittiSırf memuriyet diye eşinizde sevmediği bir işi nasıl yapsın.. gecmiş gitmiş unutun bence o olayı.. sizde atanamasaniz bile baska bir ile yerleşemezmisiniz ileride.. özel sektörde iş bulursunuz ne olucak herkes memur olcak diye bisey yok. Sizi oraya bağlayan birseymi var
Hislerinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı süreçlerden geçtim geçiyorum. Memur bir ailede büyüdüm. İlk üniversite bittiğinde yüksek lisansa başladım hayaller büyük tabi. Ama işler arzuladığım gibi gitmedi. Çünkü benim de bölümüm yılda 10 kişi anca alıyor. Didindim uğraştım o süreçte memurluk diye ama tabi kadrolu atanamadım. Noldu yine bir devlet kurumuna sözleşmeli memur olarak girdim. Eşimin de memur olmasını istedim o da olmadı. Ama sonradan bu işlere bakışımı değiştirdim kendimi yiyip bitirmenin alemi yokmuş. Kendime farklı bir hayat çizip öncekinden çok farklı bir bölümü kazanıp yeniden üniversiteye girdim. Ve onu da bitirdim çok mutluyum. Eşimde bunun gazıyla eskiden çok istediği ama zamanında okuyamadığı 2. Üniversitesini okuyor. Mutluyuz hayat akışımızı değiştirdik. Ha garantili hayat hala isteğimiz ama birbirimizi yiyip bitirmiyoruz. Üzülerek geçirdiğim yıllara da acıyorum. Dilerim siz de bu süreci atlatırsınız.[/QUOT
Çok teşşekkür ederim inşallah atlatırım çok hasar almadan kendime yetemiyorum artık aklım gereğinden fazla çalışıyor gereksiz kuruntu ediyorum farkındayım hayatımı sorgulamaya başlıyorum bu yorucu oluyor hani nasıl bu duruma geldim baştaki hedef istek nerde şu an ki mevcut deurum nerde..ama isyana girmesin Rabbim hayırlısını versin tabi ki herşeyin
Yok aslında iş dışında başta vardı eşim y.lisans yapıyordu tamamladı bitti
Ama ha deyince iş değiştirmek zor bizim için hep eşya düğün borcu ödediğimiz için mecera olacaktı oyuzden eşim istemedi ben de bunun için ciddi mücadele verdim ama bundan sonrası nasıl olur bilmem
Bakınca basit gibi ama yarını düşünmek kaygılanmak yordu beni 4 sene bitti maddiyatı iyi kötü yoluna koyduk ama ömür boyu özel sektör de çalışacak olmamız beni çok kaygılandırıyor iş sıkıntısı yaşayınca yakın zamanda da iyice darlandım belki normal bir durum ama memur babanın kızıyım lüks hayatımız olmadı ama yarın için endişelenmek beni yoruyor bu sefer kendime baskı yapıyorum çalış atan derken huzuru bulamadım şehirede insanlara da karışıp alışamadım
sevgili öğretmen hanım biraz yazımınızı düzeltseniz de kriptolog gibi kelime tahmini yapmasakÖğretmenlik evet şiödiye kadar işimle ilgisiz çok yerde çalıştım kimse kolayca işini yapmıyor eşime öfkem şöyle bazı kamu kurımları liasns alımı yapıyordu yaşa bağlı artık istese de olamz hoş fıtratına aykırı istekelerdi benim dediklerim polislik askerlik gibi ama uapısı sakin dingin istemedi ..
Öfekem de lurda başlıyor baştan beri bu şartları bu şehri istemedim o da kendince o ileri istemedi ama top bende şimdi uğraşıp 5 kişi verilen kadroya girersem gideriz yoksa bırda istemediğim bir yer de yaşayıp gidecegiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?