- 14 Nisan 2018
- 305
- 496
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Simdi daha cok şaşırdım, bu şekilde giderse cok üzülürsünüz. Her alacağınız seyi ablalarina sorması tuhaf, biraz aileci biri sanırım. Niye ablalarina soruyoruz dediginizde ne diyor pekiSeverek evlendim. Memuruz ikimizde eşim tayin istemiyor ben istesem de gelmez yani.
Türkiye’de evlilikte halay, yabancı ülkelerde tango.Bu konu beni 6-7 yıl öncesine götürdü.
O zamanlar çok kibar, güzel bir öğretmenimiz vardı tanıştırılrdığı gençle üç-dört ay içinde evlenmeye karar verdi.
Kadıköy evlendirme dairesindeki nikahına gittik.
Birbirine benzeyen orta yaştan gence 5 hanım gördük.
Merak edip sorduğumuzda damadın ablaları olduğunu öğrendik hepsi de bekarmış, damat tekne kazıntısı ve ailenin kıymetlisiymiş.
Diğer anaokulumuzun müdürü, kulakları çınlasın, benden yaşça büyüktü.
-Hocam dedi, bizim öğretmenimiz bu görümcelerle birinci evlilik yıldönümünü göremez.
Dediği çıktı kızımız 7-8 ay sonra babaevine dönüp, boşanma davası açtı.
Bu tip ailelerle geçinmek, evlilik yürütmek zor dostum.
Bazen ev araba yazlık almak gibi büyük adımlarda farklı göz iyi olabilir. Karı kocanın göremediği bir şeyi görüp bak burası böyle dikkat edin diyebilirler. Ben etrafa danışmayı fikir almayı severim. Ama ileri derecede karışma müdahele etme şeklinde olmalılı. Sadece eşimle bakıp bir şey alsak mal kötü çıksa zarara uğrasak istemem mesela. Annem ev gezerken bak burası kuzeye bakıyor soğuk olur bak pencereler şöyle en üst kat su akıtabilir vs der mesela hoşuma gider.Benim esimin aileside boyle.Bir anne ve 2 evli abla var ama cok garipler.Gorumcem yazlik alacakti gorumcemin kocasi disinda hepsi gitti bakti tartistilar olsun olmasin diye.Herseyde boyleler biri birsey alacak olsun kocalari disinda birbirlerine akil verirler tartisirlar kavga ederler sonra ortak noktada bulusup karar verirler.Ben gorusmuyorum beni hic sevmezler cunku hic bir isime karistirmadim.Ama esimin herseyine karistilar kesinlikle vazgecmediler.Ömrumu yediler.Nefret ettim
Bunlar öyle degil birbirlerine bagiriyorlar kesinlikle kabul etmiyorum diye.Ulen sanane öbürünün alacagi seyden.Fikir vermek degil bunlarinki tamamen karari vermek.Bazen ev araba yazlık almak gibi büyük adımlarda farklı göz iyi olabilir. Karı kocanın göremediği bir şeyi görüp bak burası böyle dikkat edin diyebilirler. Ben etrafa danışmayı fikir almayı severim. Ama ileri derecede karışma müdahele etme şeklinde olmalılı. Sadece eşimle bakıp bir şey alsak mal kötü çıksa zarara uğrasak istemem mesela. Annem ev gezerken bak burası kuzeye bakıyor soğuk olur bak pencereler şöyle en üst kat su akıtabilir vs der mesela hoşuma gider.
Allahım ne güldüm ya..Bunlar öyle degil birbirlerine bagiriyorlar kesinlikle kabul etmiyorum diye.Ulen sanane öbürünün alacagi seyden.Fikir vermek degil bunlarinki tamamen karari vermek.
Arkadaşlar tanıştırdıEşinizle nasıl tanıştınız?
Bunlar oyle alismissa kimse bunu degistiremez.O adam o ailede buyumus normalinin bu oldugu aşılanmış cok zor konu sahibi moralini bozmak istememde.Ben hayatimda ilk defa nefreti bunlarla tanidimEşinize sezdirmeden yavaş yavaş; biz bir aileyiz, kendi kararlarımızı kendimiz verelim. Senin dediğin olsun senin de fikrin var sen ne istiyorsun. Senin beğendiğin olsun gibisinden yaklaşın. Özgüvenini okşayın biraz uyandırın içindeki kişiliği.