Kabahat Bende

Bende kabahat evlenirken beni eşya seçmek için dükkanlara götürdüler ben memleketlerini bilmem görmem. Dediler magazadakilerle aynı kalitede diye götürdükleri dükkan öyle kötü eşyalar çıktı ki. ben dedim eşya yüzünden sorun olmasin. Önemli olan huzur saygı dedim annemlerde öyle ogutledi dedi eşya gelir geçer. Şimdi inanın koltuklar öyle adı çıktı ki çok hafif otururken sert otur kayıyor. Meğerse götürdükleri yer ucuzluk yerleri olan magazalrmis. Ve eşyaları zaten biz aldık eşimle. Ama bu esylar için KV kp gorumceler beraber gittik. Bu basit sorun ama ne bileyim ben kimse gucenmesin kırılmasın benden büyükler dedim değer verdim haklılık verdim inanın ağzımı açıp şimdiye kadar laf bile etmedim ama olan bana oldu ne kimseye kendimi sevdirdim ne de bı takdir gördüm.
agzinla kus tutsan eliyle tutamiyor da ondan agziyla tuttu der bu tip insanlar.. bir sure cocuk yapmamaniz oneririm.

Benim bi görümcemden bı parça mi ne alınmış geçen günlerde bende akşam eşimden duydum. Bunların bi WhatsApp grubu var KV benim o grupta olduğumu unutmuş oraya yazmış benim için eşime söyle arayıp geçmiş olsun desin. Ki inanın ben akşam duydum. Sonra olayı gorumceler yumuşattı annem hep böyledir birliktelik sever bilmem ne. Çok sinir oldum. Şimdi beni kurumumda görevlendirme verdiler saha için ne olduğu da belli değil büyük ihtimal korona kimse de beni arayıp ne yapacaksın ne olacak demedi. Öyle zoruma gitti ki. Ben it yerinde değilim.

Konu sahibi hic bir isinize karistirmayin.Karismaya kalktiklarinda hayat bizim sadece fikir belirtebilirsiniz o kadar diyin.Kocanizi degistiremezsiniz onlar yuzunden kavga etmeyin sevinirler.Sakin sessiz kalmayin ama yüz-göz de olmayin seviyenizi bozmayin.Neye karistilarsa tersini yapin salağa yatin.

Onlara ağzınla kuş tutsan yaranamazsın, önce bunu kabullen. Seni sevmelerine ihtiyacın yok, kendine saygı duymalarını sağlaman lazım sadece. Bu da öyle alttan alıp yumuşak davranmakla olmuyor maalesef. Sen büyüğüm deyip yumuşak göründükçe bu tipler senin pısırık ve ne deseler cevabını veremeyecek kadar pasif olduğunu düşünürler. Karşındakiler seni taktir ediyorsa eğer saygıda kusur edilmez ve alttan alınır, eşinin ailesi o kategoride değil. O yüzden yumuşak yüzlü olma onlara karşı, eşine de ailesini kötüleme. Eşinle aranın iyi olmasını istiyorsan eşine onları kötüleme ama ablalarına ve annesine mesafeli ol. Bir hataları yada saçmalıkları olursa hepsine cevabını ver, mesaj falan şeklinde değil ama. Sonra ellerinde delil olursa eşine gidip seni kötülerler yine sen kötü olursun eşinin gözünde. Herkese cevabını ver kendini ezdirme, herkese hak ettiği cevabı verirsen için rahatlar. Böylece eşine dert yanmaya gerek kalmaz. Sen eşine diyorsun, esin ailesini savunuyor. Ablası ve anneleri ne deseler zaten biliyorlar ki sen alttan alıyorsun sesin çıkmıyor. Hepsi sende birikim yapıyor sonra. Bu döngüyü kırman lazım . Esin onlara danışarak mı bir şey yapıyor karışma, en son kendi istediğini söyle. Ablaların dediğini seçerse biz evliyiz ,bu bizim hayatımız ,benim dediğim neden olmuyor diye sor. Esinin huyu değişmez, önlem almazsan çok yıpranırsın. Millet bir tane görümceyle zor uğraşıyor sende 5 tane var. Aynı şehire evlenmek gerçekten iyi cesaret. Ama asıl suçlu onlar değil, eşinde kabahat. Bu kadar müdahale edilmesine izin vermemesi ve onların aklıyla hareket etmemesi lazım.

Onlara ağzınla kuş tutsan yaranamazsın, önce bunu kabullen. Seni sevmelerine ihtiyacın yok, kendine saygı duymalarını sağlaman lazım sadece. Bu da öyle alttan alıp yumuşak davranmakla olmuyor maalesef. Sen büyüğüm deyip yumuşak göründükçe bu tipler senin pısırık ve ne deseler cevabını veremeyecek kadar pasif olduğunu düşünürler. Karşındakiler seni taktir ediyorsa eğer saygıda kusur edilmez ve alttan alınır, eşinin ailesi o kategoride değil. O yüzden yumuşak yüzlü olma onlara karşı, eşine de ailesini kötüleme. Eşinle aranın iyi olmasını istiyorsan eşine onları kötüleme ama ablalarına ve annesine mesafeli ol. Bir hataları yada saçmalıkları olursa hepsine cevabını ver, mesaj falan şeklinde değil ama. Sonra ellerinde delil olursa eşine gidip seni kötülerler yine sen kötü olursun eşinin gözünde. Herkese cevabını ver kendini ezdirme, herkese hak ettiği cevabı verirsen için rahatlar. Böylece eşine dert yanmaya gerek kalmaz. Sen eşine diyorsun, esin ailesini savunuyor. Ablası ve anneleri ne deseler zaten biliyorlar ki sen alttan alıyorsun sesin çıkmıyor. Hepsi sende birikim yapıyor sonra. Bu döngüyü kırman lazım . Esin onlara danışarak mı bir şey yapıyor karışma, en son kendi istediğini söyle. Ablaların dediğini seçerse biz evliyiz ,bu bizim hayatımız ,benim dediğim neden olmuyor diye sor. Esinin huyu değişmez, önlem almazsan çok yıpranırsın. Millet bir tane görümceyle zor uğraşıyor sende 5 tane var. Aynı şehire evlenmek gerçekten iyi cesaret. Ama asıl suçlu onlar değil, eşinde kabahat. Bu kadar müdahale edilmesine izin vermemesi ve onların aklıyla hareket etmemesi lazım.
Çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler aynen öyle yapmalıyım 👏🏼

Hayır aynı evde yaşamıyoruz evlerimiz ayrı. 4yillik evliyim. Eşime bişey söylediğim zaman ailesini savunuyor böyle demek istememiştir o anlamda söylememiştir tarzında. Asla ama asla bu konularda sende haklısın ne yapalım demez. Sadece boşver takma ne yapalım böyle deyip konu kapanıyor. Anlatmakla bitmez yani. Bı dolap alacaz mesela o ablasına soruyo siz nereden almıştınız ona soruyoruz bu pahalı mı sonra gidip babasıyla aliyoruz ama bu duruma bı çözüm bulamıyorum ne desem suçlu oluyorum art niyetli oluyorum.

Ne yaparsan yap ama esine ailesini sikayet etme gun gelir onlari cekemiyor olursun birak kendi gozuyle gormeye calissin sikayet etmeye devam ettikce seni dinlemez

Evet çok zor bı durumdayım. Ama yuva yıkmak kolay değil ben eşimi severek evlendim hala da seviyorum. Ama bu durum yıpratıyor ne yapacağımı bilmiyorum.

boyle seyler icin yuva yikmayi sakin dusunme herkesin zor gunleri oluyor herkes kolayca oturtamiyor inan gececek bu gunler sabret ve esinden senin arkanda durmasini bekleme burdaki kizlara sorsan yuzde ellisi esim beni savunmuyor diycek belki sen kendi kendini savun kavga etmeden ugras inan kavgayla daha kotu oluyor biraz yipranirsin belki ama sonunda kazanan sen olursun
Yapman gereken onlarla gitsen bile acik acik fikirlerini soyle begenirsen alin kb kv ye fikirlerini sormayin bîle esinle kendi fikirlerine deger ver birak onlar yaninda gelip gitsin

Benim eşimde anne babasına söylerdi herşeyi lamba göbeğinin düştüğünü bile söylemiştir düşün.Oysa ki babası"ben yapacağımı yaptım artık eve ne istiyorsan sen yap" demiş biri... Tabi birşey alırken değilde evle ilgili durumları söyleme vardı.Güzellikle uyardım bir olmadı en son yeter ilgilenmiyorlar anlamıyor musun dedim kızdım birkaç kez onlarında oralı olmamaları işime yaradı şükür.O böyle alışmış hep hayatına müdahale etmişler herşey senin elinde onu yüreklendir bir birey olduğunu görsün...

Canım RABBİM huzurunu bozmasın inşaAllah Benimde 2 tane görümcem var ilk evlendiğimde hemen hemen aynı şeyleri yaptılar.en sonunda dayanamadım 2 3 kelam ederek hadlerini bildirdim ondan sonra ağızlarını dahi açamadılar.zor bir durum bir evliliğe Aileler hadlerini bilmeyerek sınırı aşıyorlarsa bu bir problem Eşinle güzel ve mutlu bir anında konuşmanı mağduriyetini anlatmanı söyle diyeceğim inşaAllah düzelir cabım üzülme..

Ne yaparsan yap ama esine ailesini sikayet etme gun gelir onlari cekemiyor olursun birak kendi gozuyle gormeye calissin sikayet etmeye devam ettikce seni dinlemez
Şikayet etmek istemiyorum ama kendi gözüyle bişey göreceği yok.. sabır ediyorum... Bişey soylesem zaten onlar hep haklılar her zaman onlar kötü düşünmezler..

Her şey aynı olmasada bazı seyler aynı bendeki görümceler 2 tane hicbir şeye karısmazlar sadece annelerine saygı sevgi göstermem isterler o kadar ama onlar karısmadığı halde eşim bazen sorar bazen sormaz görümceler her şeye siz bilirsiniz der. bende eşime deli oluyorum ama son sözü yine cirkeflikle ben söylüyorum yani boşuna milletten fikir aldıyla kalıyor en son tamam hayatım nasıl istersen öyle olsun diyor 🤣🤣 afedersin ağzına ediyorum cünkü siniyor oda köşeye yalnız benim mevzular büyük ev alma konusu falan öyle her şey değil ne bileyim evime alacağım masayı gidip sormuyoruz yani

Back
X