Kabe'de vinç düştü! Ölü ve yaralılar var

Allah rahmet eylesin.mekanları cennet olsun.

Allah rahmet eylesin. Ortalık kan Gölü'ne dönmüş Lafı aynen bu olsa gerek

Ablacım, müslüman arkadaşlar yanlış anlamasın, kimseyi gücendirmek için yazmıyorum ama sanırsın Kabe Hilton'un bahçesine hobi olsun diye kurulmuş gibi duruyor bugünkü fotoğraflara bakıldığında.

Kabe manzaralı kral dairelerine bi servet bayılmak islamın hangi kısmıyla örtüşüyor anlayan beri gelsin.

Suudiler zaten kafayı yemiş vaziyetteler, insanlardan koparabilecekleri her kuruşun hesabını yapıyolar.

Yıl olmuş 2015, hala her sene şeytan taşlama sırasında isabet alıp hayatını kaybeden, yaşnanan yoğunlukta ezilip can veren insanlar var. Bunu bi türlü çözemeyen suudi ler iş insanlardan elde edebilecekleri 3 kurus fazla ranta gelince bütün sene çalıştırıyo o vinçleri.

Daha fazla can kaybı yaşanmaz umarım ne diyeyim.

Geçmiş olsun tüm hacılarımıza.İnş ölü sayısı daha artmaz

Çok üzüldüm.ihmalkarlık var ortada tabii.yorumlarinizda çok haklısınız kızlar.Allah ailelerine sabır versin..

Evet bende anladigim kadari ile o insanlar aslinda baskalarin para hirsindan dolayi öldüler
Ki bircok insan bunun yillarca hayalini kuruyor, para biriktiriyorlar.
Gercekten cok yazik olmus. Tüm ailelere sabir diliyorum

Çok dini olmamasına dikkat ederek cevap vermek isterim sana, şahsen ben yanlış anlamam yazdığın eleştirileri zira sonuna kadar haklısın.

O koca binalar Osmanlı'nın yaptıkları yıkılarak inşa edildi, bizse hala aman ne güzel insanlar bunlar diyoruz, üstelik söz konusu aynı inancı taşıyan milyonlarca insanın kutsal saydığı bir yerse, etrafında ondan yüksek binalar yapılması( Oysa Osmanlı saygısından büyük bina yapmadı) o binalara geliri Kabe'ye bağışlanıyor yazılması( bağışlanmadığı aksine kral ve ailesinin hapır küpür yediği ama hesap sorulamadığı söyleniyor) Kabe örtüsüne adlarını yazdırmaları, dikilen saat kulesi, ki tepesindeki simgeyle ilgili Çokça şaibeler var, o saat kulesine Kral'ın silüetinin yerleştirilmesi, Secde edilen halılara amblemlerini işletmeleri, (sanki bize Secde edin der gibi) Çevresindeki bazı otellerde hertürlü şarap, şampanya, bira olması ama komik bir şekilde bi-düni alkol Alkolsüz ibaresi konulması, bu biralara helal bira denmesi, satışı yapılan Alkolsüz biranın içinde düşükte olsa alkol olduğu da kabul ediliyorken üstelik, mübarek yerin getirildiği son noktayı gösteriyor maalesef.

Ayrıca bunca paralar dökülüp saçılıp Karşılığında hatrı sayılır ticaret geliri elde edilirken ülkede ve çevre ülkelerinde insanlar yokluk, savaş, sefalet içindeyken göbek kaşıyıp tokluk ve variyet içinde yaşamaları da işin diğer boyutu.

Ben kendilerini sempatik bulamıyorum doğrusu, bugün vefat eden 100'e yakın insanında sorumlusular çünkü Kabe'ye katkıymış gibi yapılan herşey dünyevi ama kim hesap soracak?

İhmalsizlik diye tartışmanın ne gereği var şehittir şehit

1 lokma, 1 hırka diyen peygamberin ümmeti, 5 yıldızlı otelde hac yapıyorsa o hac hac değil tatil oluyor kimse kusura bakmasın. çevremde var 4-5 kere hacca gidenler, yahu 1 kere git, bi kerede durumu olmayan birini yolla be müslüman!
neyse konudan çıkmayayım.
Allah rahmet eylesin ölenlere, çok acı. umarım sayı çoğalmaz.

İnsanoglunun hirslari ibadeti bile ne hale getirdi
Genislete genislete bitiremedi bu araplar orayi
İslerine gelince dini zamana uyduruyorlar,islerine gelmeyince uyduramiyorlar
Oranin bir kazanc kapisi olmasi bile yanlisken su duruma gelmesi,hac turizmi diye bir mantigin olusmasi dinin insanlar tarafindan yozlastirilmasina harika bir ornek

Allah rahmet eylesin.
Keske haccı tamamlamak onlara nasip olsaydi. ..

Sosyal medyada buldum. Ne kadar doğru bilmiyorum..

Rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallah yaralılar da sağlıklarına tez vakitte kavuşurlar inşallah.Görüntü çok üzücü.

Yıllardır Kabe'de inşaat bitmiyor yazık çok yazık yaa Kabe'nin güzel manzarası yerine inşaat manzaraları ve vinçler görüyoruz bitmedi bitmeyecek de.

1990da Kabe'de 1.462 hacı vefat etmiş düşünebiliyor musunuz? Rakamların gizlendiği ölü sayısının aslında 5-6bin olduğu söylenmiş o yıllarda. Yarısı da Türk hacılar. Facia üstüne facia. Şimdi de 107 ölü deniyor yıl olmus 2015.

Allah bunlara Kabeyi koruma görevi vermiş onu da beceremiyorlar.

Facia çok kötü ya kafanıza vinc düştüğünü düşünsenize korkunç.

Inşaatlar, yeni yapılan lüks binalar yüzünden Kabe'nin sadeliğini de mahfettiler.

Ölenlere Allah rahmet etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…