Bebek Beslenmesi kabız bebeklere ne yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nilep24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
75
1
86
44
Kilis
merhaba arkadaşlar benim 9 aylık bir kızım var . hala emiyor ek gıdaya da geçtik tabi herşeyden azar azar yiyor .ilk altı ay sadece anne sütü aldı 6.aydan sonra yavaş yavaş başladık ek gıdaya .ama son 1 aydır kabız oldu çok kötü ağlıyor resmen çırpınıyor yavrum kaka yapacağı zaman.doktora götürdüm bağırsak düzenliyici bir şurup verdi onu kullanıyoruz.muz elma bisküvi pirinç kabız yapıcı besinlermiş bunları yedirmemem gerektiğini biliyorum ama neler yedirsem faydası olur?yardımcı olursanız sevinirimbilmiyorumkismile

geçmiş olsun.Herşeyden önce bol su içirmeye çalış,çorba içir.Lifli gıdalar yedir,lifler suyu tutarak dışkıyı yumuşatır ve kolayca yapmasını sağlar.Baklagiller,kepekli,yulaflı gıdalar,kuru erik,incir,kayısı,armut,pırasa aklıma gelenler.Ama su en önemlisi

canım aynı dönemlerde bizde çok çektik kabızdan çok geçmiş olsun çorba içirebilirsin özellşikle tavuksuyuna çorba,sebze çorbası bayağı bağırsakları rahatlatıyo neyve suları ve özellikle su vermelesin mamalarda kabız yapabiliyomuş eğer bebişin yiyiyosa bi müddet araverebilirsin bizde doktorumuz verdiği ilaç sayesinde atlattık ama 2-3 ay çektik diyebilirim acil şifalar diliyorum

saolun kızlar mama yemedi hiç kızım çorbayıda ekmek içiyle yiyor sade içmiyor.şimdi kayısı kuru üzüm erik kurusu kompostosu yapıyorum iyi gelir dediler umarım faydası olur.önerileriniz için teşekkürler denemeye çalışacam:emir_bebek::)

bebelactan mesaj gelmiş bugün,kabız bebeğin karnına saat yönünde masaj yapmak ya da sırt üstü yatırıp bisiklet hareketi yaptırmak iyi geliyormuş.

canım birde çorbasına zeytinyağı koy..doktorumuz sebze çorbası yedir demişti kabız olunca..

armut püresi cok işe yarıyor. kızım kabız oldugunda meyve püresine bikac damla badem yağı koyuyorum

elma püresi veriyorum çok iyi geliyor..
bol su ve sebze pürelerine saf zeytinyağı 1 çay kaşığı koyuyorum...

merhaba arkadaslar benim kizimda 3 aylik dunden beri kaka yamadi ama he gazi var
ama gayet sakin aglaysi falan yok sizce kabiz mi yoksa normal mi bi gün yapmasa

merhaba arkadaşım.benim oğlumda kabız.2-3 gün kan damlasını kestim çünkü oda kabız yapıyor.aç karnına armut rendeleyip verdim.kabak pırasa iyi geliyor.kayısı elma.ıspanak.hepsini tek tek yaptım biraz zeytinyağı koydum.şimdi yine tam anlamıyla yapmıyor ama eskiye oranla katı kıvamı yumuşadı biraz.inşallah düzelirler yaramazlar

Ben de iki yada üç günde bir kahvaltısında kuru kayısı kuru üzüm ve yulaf ezmesi haşlayıp çok az pekmez ve tahin le karıştırıp yediriyorum bebeğim hem bunu çok severek yiyor hem de bağırsaklarını yumuşatıyor. Kabızlık problemini böyle aşıyoruz çok şükür..

Ben de iki yada üç günde bir kahvaltısında kuru kayısı kuru üzüm ve yulaf ezmesi haşlayıp çok az pekmez ve tahin le karıştırıp yediriyorum bebeğim hem bunu çok severek yiyor hem de bağırsaklarını yumuşatıyor. Kabızlık problemini böyle aşıyoruz çok şükür..
armut verebilirsin arkadaşım barsaklarını yumuşatır. ayrıca mamasına zeytinyağı kat o da çok iyi gelir.

tek kelime ile armut canım.bende yaşadım ya püre yap ver yada suyunu içir.kesin çözüm.

canım 5 güne kadar kAbız sayılmıyormuş.benim bebeğim de 55 günlük üç günde bir yapmaya başladı.çok sıkıntı veriyor bu da

Canım 1 çay kaşığı zeytin yağı içir sabahları emzirmeden önce hiçbir zararı yok hemde bağırsaklarını yumuşatır

merhaba arkadaşlar benim 9 aylık bir kızım var . hala emiyor ek gıdaya da geçtik tabi herşeyden azar azar yiyor .ilk altı ay sadece anne sütü aldı 6.aydan sonra yavaş yavaş başladık ek gıdaya .ama son 1 aydır kabız oldu çok kötü ağlıyor resmen çırpınıyor yavrum kaka yapacağı zaman.doktora götürdüm bağırsak düzenliyici bir şurup verdi onu kullanıyoruz.muz elma bisküvi pirinç kabız yapıcı besinlermiş bunları yedirmemem gerektiğini biliyorum ama neler yedirsem faydası olur?yardımcı olursanız sevinirimbilmiyorumkismile
Kayısı ve armut özellikle armutun üzerine su içirin rahatlayacaktır . Birde ben poposundan kulak çubuğuyla zeytinyağı veriyordum . Ardına hemen yapıyordu

Back
X