- 23 Kasım 2008
- 1.892
- 6.354
- 683
Anlamadım?????Geri yazarmisin?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anlamadım?????Geri yazarmisin?
Nerden biliyosun:) sanki zehir tavsiye etmisim gibi bosuna vermeyin diye bos bir tavsiye veriyosun? test ettim onayladim bu yontemi:)) muhim olan kabizligin onlenmesi.. kabiz olmazsan catlakta olmaz. Yani kaka sert olmayacak. Ac karnina ilik su kabizliga engel oluyor.Ballı ılık su ne ise yarayacak ki? Boşuna vermeyin çatlağın iyileşmesi için de kabizlik için de yaramaz
Yontemi denedikten sonra buraya yazar misin? DiyorumAnlamadım?????
Yarın bir çocuk doktoruna götüreceğim kızımı. Eğer bir çözüm yolu bulamazsak tavsiyenizi uygulamaktan başka çaremiz kalmayacak. Teşekkür ederim öneri için. Psikolojik etmenlerin olabileceğini düşünmemiştim hiç.Bu konu sizin düşündüğünüzden daha çok etkiliyor olabilir onu.
Burada arkadaşların önerdiği tüm çözümler dizin için geçici..
kalıcı çözüm için çocuk psikoloğu ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Arkadaşlar iyi akşamlar. 4,5 yaşındaki kızımın tuvalet düzeni, ayda 1-2 kez 1 hafta 10 günlük şehir dışı seyahatlerimiz nedeniyle bozuldu. Son 3 haftadır kabız ve kakasını 3 günde bir ancak yapabiliyor.
Tek sorun bu değil maalesef. Kakasını yaptıktan sonra poposunu temizlerken peçeteye kan geliyor. Çok değil ama canı çok yanıyor, çok ağlıyor.
İshal yapan meyveler, posalı sebzeler, kayısı erik suları-kompostoları bildiğiniz herşeyi deniyorum. Günde 3-4 kez ılık oturma banyosu, bepanten, silverdin, lr krem, kantaron yağı herşeyi deniyorum. Hatta meyve sularına ishal yapan ilaçlardan da ekliyorum ama yok yok. Korktuğu için tuvaletini bekletiyor, beklettiği için kabız oluyor.. Sonuç kısır döngü.
Bir kez doktora götürdüm ama poposunu göstermek istemedi yıktı ortalığı. Doktor da merhem ve d.. ile başlayan ilacı yazdı. Ama sonuç alamıyorum.
İlk kez başıma geliyor ve çözüm bulamıyorum. Bu tür bir sorunla karşılaşıp nasıl çözdüğünü anlatan olursa minnettar kalırım..
Tabi yazarım.Yontemi denedikten sonra buraya yazar misin? Diyorum
Sağolun. Kışın yediriyordum hep ama havalar ısınınca bırakmıştık. Yarın vereyim bakalım, inşallah işe yarar.Ben neler çektim o çatlaktan ufacık çocuk nasıl dayansın. Sabahları aç karnına tahin yedirin. Kahvaltıyı da 1 veya 2 saat sonra yaptırın. Tahin yumuşatıyor ve tuvalet ihtiyacı geliyor, istese de tutamaz. Tutmayı denedim yarım saat en fazla. Bir hafta deneyin rahatlama olursa ara verin alışkanlık yapmasın. Sonra ara ara yedirmeye devam edin. İyileşmesi için elinizden geleni yapın yoksa kronikleşiyor.
yetişkinlerin sık rastladığı bir durum...Arkadaşlar iyi akşamlar. 4,5 yaşındaki kızımın tuvalet düzeni, ayda 1-2 kez 1 hafta 10 günlük şehir dışı seyahatlerimiz nedeniyle bozuldu. Son 3 haftadır kabız ve kakasını 3 günde bir ancak yapabiliyor.
Tek sorun bu değil maalesef. Kakasını yaptıktan sonra poposunu temizlerken peçeteye kan geliyor. Çok değil ama canı çok yanıyor, çok ağlıyor.
İshal yapan meyveler, posalı sebzeler, kayısı erik suları-kompostoları bildiğiniz herşeyi deniyorum. Günde 3-4 kez ılık oturma banyosu, bepanten, silverdin, lr krem, kantaron yağı herşeyi deniyorum. Hatta meyve sularına ishal yapan ilaçlardan da ekliyorum ama yok yok. Korktuğu için tuvaletini bekletiyor, beklettiği için kabız oluyor.. Sonuç kısır döngü.
Bir kez doktora götürdüm ama poposunu göstermek istemedi yıktı ortalığı. Doktor da merhem ve d.. ile başlayan ilacı yazdı. Ama sonuç alamıyorum.
İlk kez başıma geliyor ve çözüm bulamıyorum. Bu tür bir sorunla karşılaşıp nasıl çözdüğünü anlatan olursa minnettar kalırım..
EmiyorBebeğiniz emiyorsa mama vermiyorsanız 8-10güne kadar kaka yapmayabilir. Kaç gündür kaka yapmıyor ki? Makat çatlağı olmak için çok erken sanırım. Sakın lavman falan denemeyin.
Bol bol emzirin. Mama içiyorsa onu bilmiyorum o kabız yapabiliyor. Belki mamasına azıcık çay kaşığının ucu kadar (gerçekten az) zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Kabızlık kaka yapamama durumu değil de kakanın kaskatı olması hatta arkadaşların bahsettiği gibi çatlağa neden olması durumu. Sizinki maalesef gaz sancısı gibi. Yediklerinize içtiklerinize dikkat edin (kimi doktor sütten geçer kimisi geçmez diyor) Bebeğin dünyaya uyum sürecinin bir parçası bu durum. Sağlıkla büyüsün:)Emiyor
Çok az mama da kullanıyoruz
Aslında kakası öyle katı falan değil ama üç gündür sıkınıp sıkınıp ağlıyor
Ayaklarını sürekli karnına çekiyor
Gaz yapamasa ondan dicem ama onu yapıyor gene de rahat değil
Karnı ağrıyor bebişimin ya![]()