kabizlik..

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
17
0
- Yurtdışı
Arkadaslar son 3 gündür kabizim.. hayatimda ilk defa basima gelen birsey bu. ishal olsam idare ederim ama bu cok zormus. ilk gün önemsemedim gec kalktim falan diye. ama bugun 4. gün olacak artik hala olmuyor. Dun doktoruma söyledim genisleyen rahim iste agirlasan bagirsak hareketleri yada demir hapinin etkisinden olabailir dedi zorda klarisan diye fitil yazdi. ama simdilik almadim fitili. dogal yollardan hallederim diye düsündüm. ama cok agri yapiyor yaaa gece özellikle sanci yapiyor. bugun kuru kayisi alacagim. benim tek bildigim kuru kayisi ..sizde bana bildiklerinizini paylasirsaniz cok sevinirim..

bu arada soylemeyi unuttum bir bucuk aydirda hemoroid cikmisti ama doktor normal oldugunu soyledi.. sonucta ne agri yapti ne kanama yapti. sadece duruyor orda oyle. doktor dogumdan sonra gecer dedi gecmezsa yönlendiririm demisti.

herhangi bir form çay alırsan geçer diye düşünüyorum..bol su ve karpuz da işe yarar geçmiş olsun...

sabah aç karınla bir karşık zeytin yağı ardından ılık su iç
bağırsaklarını çalıştırır
bol bol su iç hareket et kuru kayısı gibi liften zengin gıdalarla beslen ki bağırsaklar çalışsın :)

duphalac şurup:) işe yarar! ben de gebelikte makatta çatlak ve hemoroidden çok çekiyorum. zorda kalınca duphalac içiyorum. yeni doğan bebeklere bile verilen bir şurup.

aman aman sakın form çayı içme arkadaşım, ben form çayı içmiştim düşük olmuştu, yaş üzüm çok güzel yumuşatıyor, her gün bir tabak yiyorum çok şükür sorun kalmadı geçmiş olsun ..

bitki caylarindan korkuyorum zaten erken dogum olur demislerdi. simdiye kadar bir kere ictim oda papatya bogazim agriyordu.. bugun kuru kayisi aldim, esim de armut iyi geliyor diyor:) armuttta aldik. yarin sabah ac karna kayisi yiyecegim. bol su iciyorum zaten..
bahsettiginiz surup zaten ilac olyuor heralde doktor bana fitil verdi onu bile almadim, dogal yoldan kurtulmaya calismak istedim. ama zorda kalirsam doktorum verdigi fitili alacagim tabiki artik.

bitki caylarindan korkuyorum zaten erken dogum olur demislerdi. simdiye kadar bir kere ictim oda papatya bogazim agriyordu.. bugun kuru kayisi aldim, esim de armut iyi geliyor diyor:) armuttta aldik. yarin sabah ac karna kayisi yiyecegim. bol su iciyorum zaten..
bahsettiginiz surup zaten ilac olyuor heralde doktor bana fitil verdi onu bile almadim, dogal yoldan kurtulmaya calismak istedim. ama zorda kalirsam doktorum verdigi fitili alacagim tabiki artik.

geçmiş olsun...kırmızı yağ biberi közleyip sabah kahvaltıda tüket birebir...hatta öğünlerinde de eksik etme...

bu arada demir desteği alıyorsan oda yapar...bunu engelemek için demir ile birlikte bir vitamin daha veriliyor.demir kabızlık yapmasın diye ismini bilmiyorum ama doktoruna sor...

Son düzenleme:
kuru kaysi birebir.
gece yatarkende yiyebilirsin sabah hemen rahatlarsin.
ben 1 avuc kuru kaysiyi kaynar suda bekletiyordum yumusayip sisiyordu ya onu öylece yiyordum yada blendirdan cekip meyva suyu gibi iciyordum cok iyi geliyordu.
yarini bekleme hemen yap sabahta ac karnina ye bide bol su ve sebze yemelisin gecmis olsun.

kuru kaysi birebir.
gece yatarkende yiyebilirsin sabah hemen rahatlarsin.
ben 1 avuc kuru kaysiyi kaynar suda bekletiyordum yumusayip sisiyordu ya onu öylece yiyordum yada blendirdan cekip meyva suyu gibi iciyordum cok iyi geliyordu.
yarini bekleme hemen yap sabahta ac karnina ye bide bol su ve sebze yemelisin gecmis olsun.

yatarken kuru kayisi yiyecegim..cok tesekkür ederim..

Arkadaslar son 3 gündür kabizim.. hayatimda ilk defa basima gelen birsey bu. ishal olsam idare ederim ama bu cok zormus. ilk gün önemsemedim gec kalktim falan diye. ama bugun 4. gün olacak artik hala olmuyor. Dun doktoruma söyledim genisleyen rahim iste agirlasan bagirsak hareketleri yada demir hapinin etkisinden olabailir dedi zorda klarisan diye fitil yazdi. ama simdilik almadim fitili. dogal yollardan hallederim diye düsündüm. ama cok agri yapiyor yaaa gece özellikle sanci yapiyor. bugun kuru kayisi alacagim. benim tek bildigim kuru kayisi ..sizde bana bildiklerinizini paylasirsaniz cok sevinirim..

ben de 6.ayın sonuna kadar çektim,cok tehlıkleıymıs aman dıkkat arkadasım,bol sıvı tuketyrdum ama care olmuyordu,doktorum magnezyum destegıne basladı ,bu sefer de durum tam tersı,anlayacagın bır rahata kavusamadım, lıflı gıdalar işe yarıyormus,sıfalar dılerım...

ben de 6.ayın sonuna kadar çektim,cok tehlıkleıymıs aman dıkkat arkadasım,bol sıvı tuketyrdum ama care olmuyordu,doktorum magnezyum destegıne basladı ,bu sefer de durum tam tersı,anlayacagın bır rahata kavusamadım, lıflı gıdalar işe yarıyormus,sıfalar dılerım...

banada magnezyum verdi 3 gundur aliyorum. sen o zaman ishalmi oldun ??

canım kabızlık benim hayatımın bi parçası oldu ilaçlarda geçici çözüm 1 hafta boyunca çıkamadığım günler olurdu eğer yapabilirsen yarım çay bardağı zeytinyağı bir limon azıcıkta karabiber bunları iyice çırp ve iç ben bu sayede çok rahatladım tavsiye ederim

bunu basur gibi düşünürsek bi kaç tavsiye vercem

**kesinlikle ama kesinlikle çay ve kahve içmeyin.. çook etkiliyor..
** çok zorlandıgınız zaman tuvalete çıkadığınız zamanlar pırasa çorbası yapın.. hemen wcye gönderiyo zaten:S
**pekmezle sütü karıştırıp içmekte çağırsaklı çalıştırır..

rengi açılmış kayısılardan almayın.rengi siyah gibi olandan alıp bir gece suda bekletip sabah aç karna için bu çok işe yarıyor.kan ilaçları yapıyor kabızlığı doktoruna söyle ilacını değirtirsin kabızlık yapmayan demir ilacıda nvar.

bahsettiğim ilaç sadece bir cins şeker, plesantaya geçmiyor, midede sindirilemiyor bile, bağırsakta da sindirilemediğinden bağırsaklar onu otomatikman atmak istiyor.yenidoğan bebeklere bile verilebiliyor.içeriğinde kimyasal yok.

kuru kaysinin yani sira kuru erikde cok iyi geliyor. Bende hayatta kabizlik nedir bilmezdim takiiii hamile kalana kadar :50:
ama olsun yinede bebisim icin herseye deger:emir_bebek:

kismen gecti heralde magnezyumun etkisimi yada kayisi kurusunun etkisimi bilmiyorum ama bugun gune iyi basladim :) hadi hayirlisi...
dinyleyen ve yorum yapan tum arkadaslara tesekkür ederim :):)

Canım Duphalac veya Fitili kulan mutlaka. Çünkü zamanında rahatlama olmazssa aşırı ıkınmadan rahimi açarsın allah korusun.
Hoca bana fitili çantanda taşı kasılmalarıda azaltır dedi. Ben dikişlerden dolayı inanılmaz korkuyorum. Gerçi Magnezyum ilacı acaip iyi geliyor.

Back
X