- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Çok sık görüşmüyorum zaten ama işte fazla da ihmal etmek istemiyorum. Zaten aramızda öyle normal anne kız ilişkisi olmadığı için zorlasam iğreti durur.
Sen evli misin peki? Ya da kpssyi kazandn mı?
Evet canım bu kadar etkilenmemin sebebi de ayrıntılar ve her bir ayrıntının hayatımdaki birşeyi temsil etmesi. Kardeşimin bana gıcıklığı annemn seslenip olayı sormadan bana saydırmadçsı, kardeşimin gidip anneme ağlaması annemin beni dövmesi yüzlerce defa yaşadığım durumlar. Babama hiç gidip baba bana yardım et demedim, ama gözlerimle o kadar yalvardım ki ona. Hep de kayıtsız kaldı. Bir tek sefer arkamda olmadı. Çamaşır olayı da pek giysi alınmazdı bana. Makinaya atılıp kurutulsun diye çok gözlerdim. Annemin tüm yakınlarını toplayıp savcıya gitmesi de , beni suçladığı zaman herkese kötülemesi, insanların gözünde beni alçaltmasına bir örnek. Onun etkisi sanırım.Evli degilim canim ben liseyi falanda aciktan okudum simdilik iki yillik açıköğretim okuyorum bolumun zatwn alimi yok evde ders calismaya musait degil pek ortaöğretim den kpss ye girmeyi dusunuyorum ordanda alim cok cok az diye biliyorum yani benim icin bu evden cikmak mucize gibi duruyor bende o mucizenin gerceklesmesini bekliyorum bakalim hayirlisi
Insallah sende bu psikolojiyi sıkıntilari uzerinden atarsin ama ruyani okudugum zaman sanki yasamis oldugun birseylerin ruyana yansimasi gibi hissettim bu olayon aynisini yasamamusmiydin
Cunku ruyada cok ince ayrintilar vardi camasirlarin makinada olmasi babanin banyoda tras olmasi islaklarla kurulari ayirman falan cok fazla ince detaylar var sanki bir yerden ruyana islemis seyler gibi geldi
Bu arada benimde ruyalara cok takilma gibi bir durumum var ama sin zamanlarda gordugum ruyalar hep psikolojimi etkilemis seyler bazen ruyanin verdigi korkuyu yorgunlugu gercek hayatta yasadiklarimiz vermiyor
Allah yardimcin olsun insallah atlatirsin omur boyunca boyke yasamak cok zor cunku
Amin inşallah..
Güzel duaların için çok teşekkür ederim. Eşimle allaha şükür iyiyiz. Güzel bir evliliğim var. Bir evladm var ikincisi yolda. Birincide bu durumun acısı çok yaşadım. O yüzden korkularım nüksetmiş durumda. Ya anneme benzersem, ya ikisine yetemeyip kötü bir anne olursam, bu durum doğumda yine karşıma çıkıp depresyona girersem.. Sorular sorular.. Psikoloğa gitmeyi ertwlememin sebeplerinden biri de bu. Bu problemi psikologla çözemezsem tüm umudum kaybolur. Kendimi tamamen kapatırum ve nedense birkaç terapiyle atlatacağıma inanamıyorum.
Annenin durumuna çok üzüldüm. Allah şifa versin. Peki senin annen de kendi annesi yüzünden mi hastalandı? Daha önce destek almış mıydı bu durum için? Buna rağmen mi durum yatmaya kadar gitti?
insanın en çok canını ailesi yakıyor maalesef senı çok iyi anlıyorum bende çok dayak yedım çok zorluk çektim hala babamı görünce nefretim artıyor aile özlemi ile büyümek mutlu bır aile görünce tuvalete saklanıp ağlamak ahh ahh ağlattın benı ya aklıma neler geldi şimdi sen hamıle mısın nasıl oldu evlimiydin onu anlamadımMalesef anne aynı anne, baba aynı baba, kardeş aynı kardeş..
Anladım allah şifa versin annene. Bu da bir ihtimal tabi. Sonuçta psikolojik olayların üzeri örtülmüyor. Bir yerde patlak veriyor muhakkak. Ben de bundan korkuyorum. Ve artık ertelemek istemiyorum. Çünkü 5 yıldır erteliyorum ama bir yere varamıyorum hatta daha da geriye gidiyorum. Nisanın ilk haftası görüşmek üzere bir psikolog arayışına giricem. İnşallah derdime derman olacak birini bulabilirim. Peki doğuma kadar bu iş kontrol edebileceğim bir noktaya ulaşır mı sence? Lohusalık depresyonuyla bu olayların birleşmesini daha önce yaşadığım için aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.Benim annemin durumu çok farklı, sebepler farklı, yaşananlar farklı...
Fakat bu kadar duygu yükünün nelere sebep olduğunu bilen biriyim.
Annem benim 2000 senesinden beri hasta ve beni doğurduğu zaman ilk baş göstermiş bu durum (81 doğumluyum).
Zamanında tedavi olmamış, fakat üzerinden atlatmış.
2000 senesinde, en rahat olduğu dönemde, hiç bir problem sorun yokken bir gece uyuyup enteresan bir rüya görüp sabahında da rahatsızlanmıştı. O zamanlar liseye gidiyordum, gerçekten zor günlerdi.
Tavsiyem muhakkak görün birine, inan rahatlayacaksın. Ben dahi annemin bu durumlarından etkilenme ihtimaline karşın psikolojik destek almıştım bir dönem. Doktor "fazla bilinçli yaşıyorsun, herşeyi omzuna yüklemişsin, anne - babana ebeveynlik yapmak senin görevin değil, birşeyin yok ama bu kadar endişeli yaşarsan senin için de rahatsızlıklar kaçınılmaz olacaktır" demişti.
Artık daha relax yaşamaya çalışıyorum, ne kadar elimizden gelirse tabii günümüz şartları düşünüldüğünde.
Annemin rahatsızlığını en son tetikleyen şey ise şu oldu:
Annemler 3 kız kardeş ve çocukluk dönemleri tabii ki zor geçmiş. Annanem dünya tatlısı bir kadındı, fakat 3 kız evladı olmasına rağmen bakım evine yatırıldı. Annem kendi psikolojik durumlarından dolayı zaten annaneme bakabilecek durumda değildi. Fakat kız kardeşleri annanemi bakım evine yatırmış olsalar dahi bütün suçu anneme yıktılar desem yeridir. Resmen kardeşlikten reddediler. Hiç bir sebep yokken ortada. Biz eşim ile annanemi bakım evinden çıkartmaya çok uğraştık fakat hep büyük teyzem engel oldu. Ve sonuç, annem ciddi anlamda stres, sinir, duygu yoğunluğu nedeniyle psikolojik problemleri tetikledi. Kontrol edilemez noktaya geldiği için de mecburen Bakırköy'e götürdüm. Çok acı bir gündü benim için. Neyse, kendi meselelerimle kafanı bulandırmak istemem.
Sadece sözün özü, annemdeki rahatsızlık zamanında teşhis-tedavi olmadığı için Bipolar - iki uçlu duygu bozukluğu.
Bence hiç kimse kendini bu kadar ihmal etmemeli.
Kendini kötü hissediyorsan, mutsuzluğa ve günlük yaşantına yansıyacak şekilde seni rahatsız eden şeyler varsa içinde.
Her kim olursa olsun destek almalı. Geri dönüşü olmayan (maddi + manevi) şeyler yaşamadan önlem alınmalı...
Kendi yaşadıklarımı bildiğim için, kimsenin bu tür şeyleri tecrübe etmesini istemem. Allah düşmanıma bile vermesin...
Sen hastasın veya rahatsızsın imajından ziyade, diyeceğim şu ki, hasta olmasan dahi, psikolojin sağlam olsa dahi bir destek al. Herşeyden önce kendin için yapmalısın bunu. Çünkü sen kendine bakmaz isen, gerekli önlemleri almazsan, ne kendine ne de başkasına bir faydası olmuyor insanın...
Annanemin vefatı annemin yaşadıkları beni de çok etkiledi. İnan oğluma, eşime bir faydam dokunamıyordu o dönem. Ki çok şükür sağlam bir psikolojim var yaşadıklarıma rağmen. Yine de insanız. Her daim dış desteğe ihtiyacımız var.
Allah yardımcın olsun, evlatlarına sağlık sıhhat versin.
Ve inan asla annen gibi biri olmayacaksın. Kimse bir diğerinin tekrarı olmuyor, hepimiz şahsımıza munhasırız.
Tecrübeler insanda daima pozitif noktalar bırakır aslında, yeterki bunları görmeyi bilelim...
Anladım allah şifa versin annene. Bu da bir ihtimal tabi. Sonuçta psikolojik olayların üzeri örtülmüyor. Bir yerde patlak veriyor muhakkak. Ben de bundan korkuyorum. Ve artık ertelemek istemiyorum. Çünkü 5 yıldır erteliyorum ama bir yere varamıyorum hatta daha da geriye gidiyorum. Nisanın ilk haftası görüşmek üzere bir psikolog arayışına giricem. İnşallah derdime derman olacak birini bulabilirim. Peki doğuma kadar bu iş kontrol edebileceğim bir noktaya ulaşır mı sence? Lohusalık depresyonuyla bu olayların birleşmesini daha önce yaşadığım için aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.
Senin konularını biliyorum. Zor zamanında yanında olmamalarından anlaşılıyor zaten aile yapın. Ben de yarın eşimle kötü bir şey yaşasam aynı tepkileri alacağımı biliyorum. O yüzden bebeğim iki yaşını doldurunca kpssyi kazanıp atanmayı istiyorum. Eşimle iyiyiz şükür ama dünya hali belli olmaz. Hiçbirşey olmazsa ölüm var. Allah korusun eşime bir şey olsa o eve dönmeyi asla istemiyorum.insanın en çok canını ailesi yakıyor maalesef senı çok iyi anlıyorum bende çok dayak yedım çok zorluk çektim hala babamı görünce nefretim artıyor aile özlemi ile büyümek mutlu bır aile görünce tuvalete saklanıp ağlamak ahh ahh ağlattın benı ya aklıma neler geldi şimdi sen hamıle mısın nasıl oldu evlimiydin onu anlamadım
gün içinde oturup bunları düşünmüyorum ama mesela eşime yada çocuğuma bağırdığımda aklıma ilk gelen bunlar olıyor. Ah anne sen bana bunları yaşatmasaydın ben böyle olmazdım diyorum. Bana sakin, olumlu bir insan olma şansı vermediği için çok kızıyorum ona. Çok sosyal değilim ama çok da içe kapanık değilimdir. İnsanlara güvenmekte zorluk çektiğim için en ufak bir kaş göz imasında karşımdakinden uzaklaşıyorum. İnsanlardan zarar görmrkten korkuyorum.
Sen de benzer şeyler yaşadın sanırım. Peki sen atlatabildin mi geçmişini?
Ben uzun süredir evliyim zaten. Kendi evimde gayet mutluyum ama işte hep bir yarımlık hep bir acıyla. Sanırım sorunum geçmişi şimdiye fazlaca karıştırmak. Rüyalarımda da zaten kendimi hep o evde, annemin otoritesi altında yaşarken görüyorum.
Allah ikimizinde yardimcisi olsun oyle kelimelerle anlatmaya kalksak benimde seninde yasadiklarin tukenmezEvet canım bu kadar etkilenmemin sebebi de ayrıntılar ve her bir ayrıntının hayatımdaki birşeyi temsil etmesi. Kardeşimin bana gıcıklığı annemn seslenip olayı sormadan bana saydırmadçsı, kardeşimin gidip anneme ağlaması annemin beni dövmesi yüzlerce defa yaşadığım durumlar. Babama hiç gidip baba bana yardım et demedim, ama gözlerimle o kadar yalvardım ki ona. Hep de kayıtsız kaldı. Bir tek sefer arkamda olmadı. Çamaşır olayı da pek giysi alınmazdı bana. Makinaya atılıp kurutulsun diye çok gözlerdim. Annemin tüm yakınlarını toplayıp savcıya gitmesi de , beni suçladığı zaman herkese kötülemesi, insanların gözünde beni alçaltmasına bir örnek. Onun etkisi sanırım.
Ama en çok etkilendiğim ve ilginç kısım küçük kardeşime benimle gel dediğimde kardeşim kabul etmediğinde kapıya yöneldim ve kapıdan bir erkek çocuğuyla çıktığım halim gözümün önüne geldi. Kim olduğunu bilmediğim o çocuğu öyle özledim ki o an. Rüyamda evlilik öncesi bir olayı görüyordum ama gelecekte bir oğlum olduğu ve onsuzluğun yarattığı karmaşa, boşluk hissi beni çok şaşırttı. Geçmişle geleceği bir arada yaşadım sanki. Böyle işte. Belki anlamsız boş bir rüyaydı ama bende yarattığı etkiler çok derin oldu.
Bence senin hala şansın var. Kpssye asıl, kazanmaya bak. Benim hiç sınava girme şansım bile olmadı. Neyseki okumana, sınavlara girmene birşey demiyorlar. Psikoloğunu dinle biran önce uzak bir yere atanıp gitmeye bak. Gittiğinde yeni bir savaş başlayacak. Yaşananların acısı sonraki yıllarda çıkma eğilimi gösterecek mutlaka. Ne kadar erken işe koyulsan o kadar kar.
biliyorum canım anne evine yarın saat oturmaya gitsem tüm kötü anılar laflar sözler her gözümün onunden geçer sayıp sövüp çıkmak isterimSenin konularını biliyorum. Zor zamanında yanında olmamalarından anlaşılıyor zaten aile yapın. Ben de yarın eşimle kötü bir şey yaşasam aynı tepkileri alacağımı biliyorum. O yüzden bebeğim iki yaşını doldurunca kpssyi kazanıp atanmayı istiyorum. Eşimle iyiyiz şükür ama dünya hali belli olmaz. Hiçbirşey olmazsa ölüm var. Allah korusun eşime bir şey olsa o eve dönmeyi asla istemiyorum.
Rüya kısmı biraz kafa karıştırıcı. Ben şu an evliyim, kendi evimdeyim ama o evde yaşadıklarım, çözümlenemeyen problemler yüzünden kendimi hep orda, geçmiş zamandaki halimle görüyorum.
lohusalık halim aklıma geldikçe ruhum daralıyor. Nasıl atlattığıma şaşırıyorum. Daha doğrusu nasıl üzerini örttüğüme. Hakikaten çok hassas bir dönem.Dediğim gibi, zaten en çok lohusalık döneminde patlak vermesiyle ünlüdür psikolojik rahatsızlıklar.
Çünkü en hassas dönemdir o dönem, tüm hormonların tamamen karma karışık olduğu dönem olduğu için.
Ben bir uzman değilim tabii ki, şudur bu dur diyerek teşhis koyamam, hatta seni yanlış yönlendirmeye kadar gider gereksiz yorumlarım. O yüzden bence en kısa zamanda bir destek almanda fayda var. Ne kadar erken o kadar iyi...
5 yıl ciddi bir zaman, bence erteleme artık.
Sen nerede yaşıyorsun? İstanbul'da mı?
zaten o inen sert ellerden çok sözler, bakışlar mahfediyor insanı. Şiddetin her türlüsü ayrı dehşet.Canım ben şiddet olarak sözlüsünü çok ağır yaşadım. Fiziksel şiddet izledim sadece.
Bende her gece saçma rüyalar görüyorum ve etkisinde kalıyorum. aşılanmış düşünce ve duygular rüyalarımızda gün yüzüne çıkıyor.
Bende güvensizim etrafıma hiç güvenim yok aynı senin gibi üzülmekten kırılmaktan korkuyorum. haksızlığa uğramaktan korkuyorum. Hak ettğiğimi düşündüğüm değeri vermemeleri beni korkutuyor. çünkü ben herkesin iyiliğini isterim kırmamak için uğraşırım.
İçe kapanık değilim ama samimi ilişkilerim yok ne aile ne akraba nede bir yabancıyla çok yakınlaşamıyorum.
kendimize yeterince değer versek ve özgüvenimizi arttırabilsek çok daha iyi olabiliriz.
Namaz kıl hiç bir şeyin kalmaz diyorlar bir de sen kılıyor musun?
lohusalık halim aklıma geldikçe ruhum daralıyor. Nasıl atlattığıma şaşırıyorum. Daha doğrusu nasıl üzerini örttüğüme. Hakikaten çok hassas bir dönem.
Ben ankarada yaşıyorm. İyi doktorlardan bahsediliyor. Ama ciddi bir araştırma içine girmedim doğrusu. Çok iyi doktorlar çok pahalı malesef. Öyle büyük paralar dökmek istemiyorum. Böyle bir durumda eşimin olayın ciddiyetinden haberdar olması gerekecek. Bu da en son isteyeceğim şey. Bir araştırayım bakalım neler çıkacak.
zaten o inen sert ellerden çok sözler, bakışlar mahfediyor insanı. Şiddetin her türlüsü ayrı dehşet.
Namaz kıloyorum ama açıkçası eskisi gibi hissederek değil sanki bir ödevi yerine getirme kaygısıyla. Olayın bu yönü de var. Bunun etkisini birebir hayatında görmüş bir insanım. Kendime çeki düzen vermem gereken o kadar çok nokta var ki. Ama ibadet de psikolojinin rahatlığına iyiliğine göre anlam kazanıyor. Öbür türlü manevi bir fayda elde edilemez.
Sen psikologla görüştün mü hiç?
lohusalık halim aklıma geldikçe ruhum daralıyor. Nasıl atlattığıma şaşırıyorum. Daha doğrusu nasıl üzerini örttüğüme. Hakikaten çok hassas bir dönem.
Ben ankarada yaşıyorm. İyi doktorlardan bahsediliyor. Ama ciddi bir araştırma içine girmedim doğrusu. Çok iyi doktorlar çok pahalı malesef. Öyle büyük paralar dökmek istemiyorum. Böyle bir durumda eşimin olayın ciddiyetinden haberdar olması gerekecek. Bu da en son isteyeceğim şey. Bir araştırayım bakalım neler çıkacak.
zaten o inen sert ellerden çok sözler, bakışlar mahfediyor insanı. Şiddetin her türlüsü ayrı dehşet.
Namaz kıloyorum ama açıkçası eskisi gibi hissederek değil sanki bir ödevi yerine getirme kaygısıyla. Olayın bu yönü de var. Bunun etkisini birebir hayatında görmüş bir insanım. Kendime çeki düzen vermem gereken o kadar çok nokta var ki. Ama ibadet de psikolojinin rahatlığına iyiliğine göre anlam kazanıyor. Öbür türlü manevi bir fayda elde edilemez.
Sen psikologla görüştün mü hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?