• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabullenemiyorum...

Ben de geçmişimden dolayı biri beni istemese ben de onu istemem. Ama şimdi bu adamın geçmişinde kabul etmeyeceğim şeyler var ve üstüne yalan söyledi. E gene istememekte haklıyım ben onu başka türlü bildiğim için kabul ettim... Herkes istediğini seçmekte hür ama seçilmek için yalan söylemek normal bir davranış değil ki? Beni seven geçmişimle sever, ben de sevdiğimi geçmişiyle severim. Ama iki taraf da kabul edebilirse işte. Başta bilseydim düşük ihtimal de olsa bugün aynı yerde sorunsuz olurduk, ama hem geç öğrenmek hem de yalan girince işin içine bambaşka oluyor. Ben ona beni seçsin diye bişeyler sorduğunda yalan söylemedim, dürüst oldum bunu beklemek benim de hakkimdi bence

Farkındaysanız evlenmeden önce de bir çocuk muhabbeti dönmüş zaten, bu kadar katıysanız bunu neden kabul ettiniz peki? Çünkü tek gecelik bi ilişki olduğunu ve istemediğini söylediği için rahatlamışsınız. Fakat şimdi aslında istediğini ve nişanlısıyla olduğunu öğrenince sorun yapmışsınız. Sizi asıl üzmüş olan bu olmasın? Kendinize karşı dürüst olun ve o şekilde bir değerlendirme yapın.

Farkındaysanız evlenmeden önce de bir çocuk muhabbeti dönmüş zaten, bu kadar katıysanız bunu neden kabul ettiniz peki? Çünkü tek gecelik bi ilişki olduğunu ve istemediğini söylediği için rahatlamışsınız. Fakat şimdi aslında istediğini ve nişanlısıyla olduğunu öğrenince sorun yapmışsınız. Sizi asıl üzmüş olan bu olmasın? Kendinize karşı dürüst olun ve o şekilde bir değerlendirme yapın.
Çünkü sağlık sorunu yüzünden o dönem çocuğu olamayacağı yalanını da söyledi bu neden es geçiliyor anlamıyorum. Öyle olunca ben de o zaman ondan değildir diye düşündüm kendisi de öyle savunmuştu ya hamile değildi ya da baskasindandi sonra aldır deyince düştü dedi kapandı konu demişti

Benimde var geçmişim ama ilk başta kendi ağzından bişeyler kaçırdı sonra çevirmek için yalan söyledi o yalanı korumak için başka yalan söyledi... Bunları da yuzyuzeyken yaptı yani telefonla 5 10dk ne söylesem diye düşünüp değil. Bu kadar mı profesyonel yalancı diyebiliyorum hiç guvenim kalmadı ve benim için önemli bir konuda yalan söyledi yoksa kimle nerde ne yapmış ne kadar kalmış kimle çıkmış ayrılmış bunlar benim için normal şeyler umrumda bile değil... Kendi başlattı devamı için yalan söyledi hep
Evet yalan cok kotu birsey kabullenmekte kolay deil ama mıhtemelen esiniz katı oldugunuzu bldiginden soylemis siz blrsniz kabuk etmek icinzden gelemiyorsa zorlamayın hic olmuyorsa olmuyordur zorla yuvam bozulmasın olmuyor malesef herzmaan hersey yolunda gtmıyır benmde esimle asamadıgım seyler var ama sabredıyorum bebegim var dort aylık henuz yolun basındayız ani kararlar verip pismna olmak istenmiyorum cnku

Evet yalan cok kotu birsey kabullenmekte kolay deil ama mıhtemelen esiniz katı oldugunuzu bldiginden soylemis siz blrsniz kabuk etmek icinzden gelemiyorsa zorlamayın hic olmuyorsa olmuyordur zorla yuvam bozulmasın olmuyor malesef herzmaan hersey yolunda gtmıyır benmde esimle asamadıgım seyler var ama sabredıyorum bebegim var dort aylık henuz yolun basındayız ani kararlar verip pismna olmak istenmiyorum cnku
Sanırım bu saatten sonra o da istemeyecek çünkü dünden beri bakışlarım bile değişti bana çok kötü bakıyorsun iğrenir gibi halin var haketmiyorum diyor... Benim de bir sabrım var sınırım var diyor kendince haklı ama napayım içim almıyor belki de her dediği yalandı

Ne zaman bir erkek "benim exim psikopat, bana taktı, takıntılı, hasta" gibi bir cümle kursa altından çok başka bir hikaye çıkıyor.
Acaba kadına naptı da çıldırttı diye düşünüyorum.

İngilizce ama şu tweeti severim:

Eki Görüntüle 2255166

aynı şeyi boşanmalarda düşünüyorum.
toplumda boşanan kadına kötü gözle bakma meyli var ama ben gayet adama kötü gözle bakıyorum.
kadın için o kadar zor ki boşanmak her yönüyle,
acaba adam ne halt yedi de kadın bu kadar kararlı oldu diye düşünüyorum.
boşanan kadınla tekrardan evlenme fikri kötü gelmiyor, ama boşanan adam 1-0 yenik başlıyor bana göre.

neyse öyle de değilmiş zaten.
hanımefendi nişanlısından olduğunu yeni öğrenmiş.
ona göre tek gecelik bir ilişkiden bir kadının hamile olması, sevdiği nişanlandığı ilişkiden olmasından daha iyi bir seçenek 🤷🏻‍♀️
nasıl yalanlar, nasıl beklentiler hiç aklım almadı benim 😅

Sanırım bu saatten sonra o da istemeyecek çünkü dünden beri bakışlarım bile değişti bana çok kötü bakıyorsun iğrenir gibi halin var haketmiyorum diyor... Benim de bir sabrım var sınırım var diyor kendince haklı ama napayım içim almıyor belki de her dediği yalandı
İçin almıyorsa yapacak bişey yok zorla guzellk olmaz icinden gelmeyen adamla aynı yatagada gremessn

Çünkü sağlık sorunu yüzünden o dönem çocuğu olamayacağı yalanını da söyledi bu neden es geçiliyor anlamıyorum. Öyle olunca ben de o zaman ondan değildir diye düşündüm kendisi de öyle savunmuştu ya hamile değildi ya da baskasindandi sonra aldır deyince düştü dedi kapandı konu demişti

Siz de şunu es geçiyorsunuz: bu anlattıkları takılmak için yeterli değil mi zaten? Yani bir şeylere takılmak için zaten geç kalmışsınız bu denli hassasiyetiniz varsa bu tarz konulara. Bunlar çok daha çirkin muhabbetler mesela. Ayrıca geçmişin bu kadar konu edilip konuşulması zaten hiç hoş değil. Boşanırsınız ya da boşanmazsınız bu sizin bileceğiniz bir şey ama birdaha kimseyi geçmişiyle ilgili yalan söyleyecek kadar irdelemeyin. Eşimiz de olsa buna hakkımız yok.

Iyi günler hanımlar... Benim derdim eşimin geçmişini kabullenemiyorum. Çok dar kafalı biri olduğumdan değil ama belli başlı kriterlerim vardı çoğu insan gibi. Ve eşim bu konuları kabul etmeyeceğimi bildiği için hep yalan söylemiş. Yavaş yavaş itiraf ediyor, ben de bilmiyorum şeytan mı dürtüyor nedir içime şüphe düştükçe tek öğrenme yolum maalesef eşimin ağzı olduğu için biraz oyunlar oynadım çünkü içim içimi kemiriyor biraz da yüksek hissiyatım var...
Evleneceğim kişinin biraz kendim gibi olmasını istemiştim en önemlisi ise bebek konusunda. Eşim biz nişanliyken, daha önce bir bebek muhabbeti olduğunu kaçırmışti ağzından, ben ayrılmak istemiştim çünkü kabullenemeyecegimi biliyordum bir ömür içime oturur. Daha sonra savunma olarak zaten benden olduğu bile belli değildi, kız benimle birlikte olmak için yalan söylemiş olabilir, o zamanlar doktor bana çocuğun olmaz falan demişti. Ben çok bozulmuştum tabi. Bu kadar üzülme, sanki planlı çok isteyerek olmuş bişey olsa haklısın VS demişti, deyim yerindeyse yedim.
Meğerse gayet böyle bir durummus, hatta düşük yapınca eşim gayet ağlamış çocuğumu kaybettim diye. Tabi bunlar için onu suclayamam ama içim kaldırmıyor... Sanırım bosanacagim ben bunu bir ömür kabullenemem, en baştan da böyleydim. Belki evlenmeden önce söylese kabullenebilirdim. Konu kapanirdi ama durmadan neden yalan söyledin başka ne söyledin diye sorup duruyorum... Normalde bu hafta ailemin yanına gidiyordum Bayadır görmedim, belki geri dönmeyegim o da az çok farkında.
Çok seviyorum, içimden büyük bir parça bırakacağım belki de bu hayal kırıklığına. Nasıl öğrendim konuları da işte kendime Facebook tan sahte hesap atıp başkası ağzından sana yalan söyledi böyle böyle oldu diye mesaj atıp gösterdim denemek için, yalan diyemedi döküldü. Geçmişini değiştiremezsin biliyorum dedim, keşke en azından baştan yalan söylemeseydin de böyle olmasaydı dedim.. Pişman mısın benle evlendiğine dedi evet ve her gün daha da olacagim, sana güvenemiyorum artık dedim. Beni üzmek için böyle söylüyorsun vs dedi hissettiğimi söylüyorum dedim. En son dün konuştuk daha da konuşmadık... İçimi dökmek içindi aslında bu konu, teşekkürler okuyanlara...
Not: Ben de hamileyim belki de bu yüzden bu konu bana iyice batmaya başladı... Benim ilk sevincim ama onun değil diye.. Lütfen kırıcı yorumlar yapmayın hanımlar. Doğruları hamilelikten sonra öğrendim
Can sıkıcı olabilir morel bozucu olabilir tartisabilirsiniz ama boşanma için bana pek yeterli bı neden gibi gelmedi. Üstelik kocanız unutmaya çalışıyor üstüne sünger çekmiş ama siz sahte hesap açıp peşine dusuyorsunuz bu da doğru bi davranış değil. Sevdiginjzi söylüyorsunuz o zaman yuvanizin huzuruna bakın

Sen surekli gecmisi acarak esine de kendine de bu hayati zehir edersin. Gecmisi tertemiz bir erkek bulmak okadar zorki. Neden kendine ve eşine bu zulmü yapıyorsun

Evet doğru. Gayet planlı istenen bir bebekmis vs o yüzden ağlamış bana o şekilde en baştan anlatsa hiç evlenmezdim
Sorun,eşinizin,sizden önce bile isteye başkasından çocuk yapması ve bebek düşünce ağlaması mı?
Sizin ilk bebek sevinciniz ama onun bu duyguyu önceden yaşamış olması mı?
Tüm süreçte tek takıldığınız konunun bu olmasını ben algılamakta ve anlamlandırmakta güçlük çekiyorum.
Sanırım hormonların etkisiyle,
sağlıklı düşünemiyorsunuz.

Evlenmeden önce zaten biliyormuşsunuz durumu. Bilerek evlenmişsiniz. O zaman içinizi rahatlatmış "istenmeyen bir bebek" olduğu yalanı. Ben her ne olursa olsun, karşımızdaki insanlara açık olma taraftarıyım.

Sizin o zaman ki tepkilerinizi, her ne kadar çok yanlış olsa da kişiyi yalan itenin ne olduğunu bilemeyiz. Aşırı tepkiler mi verdiniz? Adam bir nevi doğruları söylemiş ama siz aşırı tepki verdiyseniz yalan söylemiş olabilir. Haklı mı, değil ama siz de haklı değilsiniz.

Ortada istense de, istenmese de bir bebek varmış ve siz bunu biliyordunuz. İsteyerek yapılmış olması neyi değiştirirdi ki, istemeyerek olmuş olması düşüncesi sizi evliliğe itti?

Ne ben eşimin ne de eşim benim geçmişimi sorguladı. Kaç kız arkadaşı oldu? Hangileri ile beraber oldu falan bana ne bunlardan? Sadece bir tanesini biliyorum, o da bir mekanda karşılaştık öyle öğrendim. Umurum da olmadı doğrusu. Eşime de eski sevgilinle karşılaştım bugün gibi şeyler söyleyip, geçmişini deşmeye kalkmadım.

Eşinizin eski nişanlısı, sevgili artık her neyse artık ona, "Çocuk benden miydi, o bile belli değil," diyerek b*k atması beni aşırı derecede irite etmişken, siz bunu gayet o zaman sindirmişsiniz. Şimdi bana yalan söyledi diye dertlenmeniz anlamsız. Karşımdaki erkek hayatına girmiş birisi hakkında bunu söylese, bebeklerinin olup olmadığından ziyade başka bir kadına iftira atmasını sindiremezdim ben. Yani siz de masum değilsiniz kusura bakmayın. Başka bir kadın için ima ettiği şeyler sizi tatmin etmiş ve evlenmişsiniz.
Durum ancak bu kadar net ve güzel özetlenebilirdi.
Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum.

Bu konu hakkında sizin keskin çizgileriniz olduğunu eşiniz bildiği için konuyu yumuşatmaya çalışmış ilk konuşulduğunda anlaşılan. Zamanla gerçeği biraz eğip büktüğünü görmüşsünüz bu da sizi hayal kırıklığına uğratmış ki hassas bir dönemdesiniz ben bunu normal karşılıyorum. Fakat evliliğinizde bu konu haricinde hiçbir sorun yoksa kafanıza geçmişteki bu olayı takarak, sürekli düşünerek kendinize hayatı zorlaştırıp bir de boşanma gibi büyük bir karar almanızı da asla tavsiye etmem. Başka mevzular da varsa sizi soğutan o zaman başka tabi ki hayat sizin neyi kaldırıp kaldıramayacağınızı en iyi siz bilrsiniz. Ama lütfen sadece bu konu için düzeninizi bozmayı düşünmeyin kendinize de eziyet etmeyin hayat çok kısa inanın değmez..

Bence birşeyi gizlediyse size değer verdiği ve sizi üzemek için gizlemiş olabilir..
geçmiş geçmişte kalmış kimse 4x4 değildir.. boşanmak için bir sebep arıyorsanız ozmn başka sebeplere odaklanın.. mutu olmayı hedeflenin bence..

Saçma sapan şeyler olmuş bitmiş olayı bukadar abartıp işi boşanmaya getirmeniz, bence boşanmak için konu arıyordunuz üstelik zaten biliyormuşsunuz neden evlendiniz, yazık o bebeğe.

Durum ancak bu kadar net ve güzel özetlenebilirdi.
Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum.
Ben çiftlerin her konuda birbirine dürüst olmasından yanayım ama artık kime ne diyeceğimi şaşırdım. Herkes bir geçmişi ile yargılanma endişesi içinde. Hoş değil ama insanları da yalan söylemeye iten yine bizleriz. Bir tanıdığım yanlışlıkla kızlık zarını zedelemiş. Yana yakıla ben ne yapacağım, nasıl anlatırım ileride eşime böyle bir şeyi dedi durdu. Öyle bir insanı hayatına almamalısın zaten, kaldı ki erkekler bir kadının ilk deneyimi mi değil mi anlarlar, salak değiller, dedim ama anlatamadım. Psikolojisi bozuldu çok, psikoloğa gitti. Psikolog bile sakın anlatma ileride yüzüne vurur bunu demiş. Şaştım kaldım. Çok kızdım. Bir psikolog sana nasıl böyle bir şey söyler, seni kendinle barıştırması gerekirken nasıl kızlık zarını diktir der, dedim. İleride oldu da evlendin, karşındaki insan buna önem veren biri bile olmasa bir şekilde öğrendiğinde kendini nasıl bir zan altında bırakacağını biliyor musun? Eş ile ayrılmak, sevgili ile ayrılmak kadar kolay değil. Belki öfkelenecek sana türlü türlü çamur atacak kendine gel, dedim ama bana mısın demedi. Tamam karşındaki kişiyi ilgilendirmez senin geçmişin ama bir psikoloğun nasıl böyle bir tavsiye verdiğini aklım almıyor. Ben geleceği de düşünerek hareket ederim hep. Annemden geçmiş sanırım, ben yaşasam kesinlikle anlatırdım ki yarın bir gün kendim zan altında kalmayayım, kimseye sen yalancısın dedirtmeyeyim. En başta anlatırsın, önem veren biriyse yollarını ayırırsın -ki önem veren biri dahi olsa böyle bir şeyi anlayışla karşılar ve dürüst olduğun için sana daha çok güvenir diye anlattım durdum. İşte toplum baskısı insanları yalana iten. Anlatamıyorum, anlamıyor.

Sorun,eşinizin,sizden önce bile isteye başkasından çocuk yapması ve bebek düşünce ağlaması mı?
Sizin ilk bebek sevinciniz ama onun bu duyguyu önceden yaşamış olması mı?
Tüm süreçte tek takıldığınız konunun bu olmasını ben algılamakta ve anlamlandırmakta güçlük çekiyorum.
Sanırım hormonların etkisiyle,
sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Hem o hem de yalan söyleyip öyle olmadı böyle oldu vs diye saklaması. Bilseydim en baştan böyle olmayacakti ya yalansız bir evliligimiz olacaktı ben kabullenecektim, ya da daha büyük bir ihtimal o zaman ayrilacaktim. O zaman söylediği önemsiz dediği bir yalan benim bugünümü de etkiliyor en azından kabullenemem ben bunu der baştan bitirirdim ilişkiyi ama kandırdı işte. Kandirildigim için de beni suçlu ilan edenler oldu herkesin aynı hayat tecrübesi aynı görüşü yok ki bu hayatta. Bebek düşünce ağlamış diye belirtmemin sebebi o bebeği gayet istiyormuş kabullenmiş yani, gerçek düşüncesi benden değil VS değilmiş hepsini dun öğrendim gerçekleri. Anlamıyorum hatam ne. Ben o zaman sağlık sorunu yaşadım kısırlık vardı dedi inandım ki fotoğraflarını falan görmüştüm cidden vücudu vs degisikti hormonal Bi bozukluk olduğu belliydi ama kılıf olsun diye söylemiş işte Herseyi

Yalan söylüyor
Hangi erkege cocugun olmaz derler. Eger doktora gidipte sperm testi vermezse?
Sperm testini de gayette evli erkekler verir,cocuk isteyen erkekler verir.
Bu kadar da yalan olmaz ama.
Hormonal bir bozukluk kan testinden anlaşılıyor hangi doktor gel bakalım senin spermlerine bakayım der? Saka gibi.

Hem o hem de yalan söyleyip öyle olmadı böyle oldu vs diye saklaması. Bilseydim en baştan böyle olmayacakti ya yalansız bir evliligimiz olacaktı ben kabullenecektim, ya da daha büyük bir ihtimal o zaman ayrilacaktim. O zaman söylediği önemsiz dediği bir yalan benim bugünümü de etkiliyor en azından kabullenemem ben bunu der baştan bitirirdim ilişkiyi ama kandırdı işte. Kandirildigim için de beni suçlu ilan edenler oldu herkesin aynı hayat tecrübesi aynı görüşü yok ki bu hayatta. Bebek düşünce ağlamış diye belirtmemin sebebi o bebeği gayet istiyormuş kabullenmiş yani, gerçek düşüncesi benden değil VS değilmiş hepsini dun öğrendim gerçekleri. Anlamıyorum hatam ne. Ben o zaman sağlık sorunu yaşadım kısırlık vardı dedi inandım ki fotoğraflarını falan görmüştüm cidden vücudu vs degisikti hormonal Bi bozukluk olduğu belliydi ama kılıf olsun diye söylemiş işte Herseyi
Sorduğunuz için cevap veriyorum.
Hatanız en başında hamile bıraktığı bir kadını, yüzüstü bırakan bir adamı kendinize eş yapmanız.
Hatanız 'seviyorum diye' yalancı ve düzenbaz bir adama inanmak istemeniz.

Adam birbirinden çirkin gerekçeler sunmuş
(çocuk benden olmayabilir,benim çocuğum olmuyor,tek gecelik ilişki vb) siz de bunlara inanmayı tercih etmişsiniz.
Ha tek gecelik ilişki ha nişanlısı,ne fark eder?
Kocanız olacak adam,silah zoruyla ilişkiye girmediğine göre bu kadınla?
İlişki sonunda her zaman bir hamilelik riski de bulunduğuna göre?
DNA testi diye bir imkan olduğuna göre?

Adamın kadına ve çocuğa bakış açısı ortada.
Siz de bunu bile bile 'evet' demişsiniz.
Şimdi sorun ne?

O zaman kabul ettiğiniz ve sindirdiğiniz bir durumda şimdi bazı değişik gelişmeler olması,kocanızın tıynetini değiştirmiyor bence.
Dedektif gibi geçmişi deşip,
öğrenmekle ne geçti elinize?
Şimdi aşağı tükürseniz sakal,
yukarı tükürseniz bıyık.
Babasına güvenmediğiniz bir bebeği,
karnınızda taşıyorsunuz.

İnsanın kendine ettiğini,kimse ona yapmıyor.
Kısacası bu konuda kocanız hatalı hatta suçlu bununla birlikte tek suçlu o değil.

Yalan söylüyor
Hangi erkege cocugun olmaz derler. Eger doktora gidipte sperm testi vermezse?
Sperm testini de gayette evli erkekler verir,cocuk isteyen erkekler verir.
Bu kadar da yalan olmaz ama.
Hormonal bir bozukluk kan testinden anlaşılıyor hangi doktor gel bakalım senin spermlerine bakayım der? Saka gibi.
O konularda bilgim olmadığı için olabilir demiştim. Hani bizde de hormonal bi bozukluk olunca bir dönem çocuk zorlasabiliyor ya... Yalanmış zaten o doktor böyle dedi kısmı da, çocuğun ondan olmadığını düşüneyim diye kılıf uydurmuş

O konularda bilgim olmadığı için olabilir demiştim. Hani bizde de hormonal bi bozukluk olunca bir dönem çocuk zorlasabiliyor ya... Yalanmış zaten o doktor böyle dedi kısmı da, çocuğun ondan olmadığını düşüneyim diye kılıf uydurmuş
Yalancı. Kac yasinda esin? Keske evlenmeden once herseyi sorsaydın madem hassassin bu konularda belkide o an inanmak istedigine inandin. Sende de hata var

Back
X