- Konu Sahibi esmeralda2009
Merhaba hanımlar,
Derdim benden büyük, altında kalmış gibi hissediyorum kendini. 3 yıldır evliyim, uzun bir süredir çalışmıyorum. Şu an sınava hazırlanıyorum, dolayısıyla onun verdiği bir gerginlik var. Eşim iyi bir insan, ama bir insanın iyi olması ve yalnızca sevgi yetmiyormuş, bazı şeyler o sevgiyi tüketiyormuş anladım. Eşimle kızkardeşi birbirlerine çok düşkünler, ben evlendiğim günden beri araya mesafe koymama rağmen görümcemin gölgesini hep üzerimizde hissettim ve aynende devam ediyor. Görümcem dominant bir kadın, eşimin annesinin ciddi bir rahatsızlığı var. O yüzden görümcem hayatımızda annenin yerini almış gibi. Ben tavsiyeye karşı değilim, ama bazen bunun dikteye döndüğü durumlar oluyor, eşimde bu konuda onu kıramıyor, ben arada kalıyorum
Ha arada kendimizi ifade ettiğimizde oluyor, ama açıkçası buda bir gerilim yaratıyor yine ilişkimizde. Anladımki bu böyle gidecek, ya bunu kabullenicem yada boşanıcam. Kimi arkadaşlarım çocuk yap telkininde bulunuyorlar, değişir, çocuk başkadır diyorlar, ama açıkçası ben artık eşime güvenemiyorum, sorumluluk sahibi bir insan ama çocuğun eşim istemedikçe o dengeleri değiştireceğini düşünmüyorum. Artı birşeylerin değiştiğini görmezsem o zaman bu benim için daha bir yıkım olur. Şu an depresyondayım, bir yandanda sınava konsantre olmak çok zor geliyor. Baba evine dönemem, çünkü oradada çok huzurlu bir ortam yok, artı dul kadın olacağım için daha çok sınırlanıcam. Kalmaksa çok ağır geliyo, haksızlığa uğrama hissiyle boğuşuyorum. Belki yaşadıklarım birçok insanın yaşadıklarının yanında bir hiç ama inanın evlendiğim günden beri bunun huzursuzluğuyla boğuşuyorum, benimde hatalarım oldu, onun ilgili yaptığım bazı yorumlar eşimin benden soğumasına neden oldu, şimdi samimi olduğum noktalarda bile eşim benim samimiyetime inanmıyor, önyargılarla boğuşup gidiyoruz yane. Aile terapisi de aldık ama insan değişmek istemedikçe onunda bir faydası olmuyormuş onu anladım. Eşimin tavrı bunu kabulleniceksin, ama bana ağır geliyor bu yapamıyorum. Biz olmayı beceremedik. Bu arada çok hassas bir insanım, kendi geçmişimde yaşadığım şeylerden dolayıda çok kırığı olan. Belki bunlarında etkisi oldu, farketmeden evliliğime yansıttım bilmiyorum ama şu varki artık yaşadıklarım bana çok ağır geliyor.
Sizce ne yapmalıyım?
Derdim benden büyük, altında kalmış gibi hissediyorum kendini. 3 yıldır evliyim, uzun bir süredir çalışmıyorum. Şu an sınava hazırlanıyorum, dolayısıyla onun verdiği bir gerginlik var. Eşim iyi bir insan, ama bir insanın iyi olması ve yalnızca sevgi yetmiyormuş, bazı şeyler o sevgiyi tüketiyormuş anladım. Eşimle kızkardeşi birbirlerine çok düşkünler, ben evlendiğim günden beri araya mesafe koymama rağmen görümcemin gölgesini hep üzerimizde hissettim ve aynende devam ediyor. Görümcem dominant bir kadın, eşimin annesinin ciddi bir rahatsızlığı var. O yüzden görümcem hayatımızda annenin yerini almış gibi. Ben tavsiyeye karşı değilim, ama bazen bunun dikteye döndüğü durumlar oluyor, eşimde bu konuda onu kıramıyor, ben arada kalıyorum

Sizce ne yapmalıyım?