Kabus gibi(Guven duyamamak)

Canım ben arkadaşların aksine özgüvenle ilgili olmadığını düşünüyorum.. sen onu sevdikçe kıskanıyorsun çünkü sahipleniyorsun,onun tarafından en çok sevilen kişi,hayatının en anlamlısı olmak istiyorsun..çok normal..senin anlattığına göre eskiden o kızla hiç çıkmamışlar platonik sevmiş..platonik aşk çok zordur ama unutması da bir o kadar kolay oluyor çünkü yaşanmış bir şeyler olmadığı için hisler bitince onu hatırlatacak bir şey kalmıyor,ama o kızla hiç bir şekilde irtibatı olmasın..bir de canım her tarışmadan sonra sen gitme peşinden azıcın koştur onu,böyle olmazz,erkekler böyle,hep sen gidersen kıymete biner..

Haklisin aslinda canim ben hep tam tersini dusunmustum ama ani yok hatirlamaya deger bisey yok.Zaten hic bir irtibati yok facebook,twitter kullanmiyoruz kiz da farkli bir sehirde zaten. Aslinda dusununce ben hayatina girdigimde zaten onu unutmustu sure gecmisti.İcimi rahatlattin farkli yorumin icin tesekkurler :34:

Merhaba, aslında erkek arkadaşınız güveninizi sarsacak hiç bir şey yapmamış aslında anladığım kadarıyla. Geçmiş geçmişte kalmalı, birbirinizin hayatına giren ilk insanlar değilsiniz sonuçta. Kaldı ki çocukluktan beri tanıyormuşsun, her şeyini biliyor olmanız kadar normal bir şey yok. Ben de arkadaşlara katılıyorum; kendinizi eski arkadaşlarıyla kıyaslamayı bırakın. Bu size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi bu sorunların sürekli tekrarlamasına sebep olur. Sizin ona güvenmediğini biliyor olmasına rağmen hala sizin yanınızda olduğuna göre sizi gerçekten seviyor olmalı. Ve sizi gerçekten seven birini bulmuşken tadını çıkarın.

Cok haklisiniz ben benim ona yaptigim tarzda biseyle karsilasinca fazla tepki veriyorum bana bu kadar sure dayanmasi beni sevdigini gosterir.Kiyas yaomak krndime guvenimi ve saygimi bitirdi belki de ve sorunlarin tekrarina sebep olan da bu.Dediginiz gibi ortada guven sarsacak bir durum da yok bunu dogrudan duymak farkindalik yaratti gercekten

ben de sorunun özgüven olduğunu düşünmüyorum.
arkadaş sevgilisinin,herhangi bir sorunda veya kırgınlıkta yapıcı olan taraf olmadığından bahsediyor.
bu gidişatta yeterince sevilmediğini aklına getiriyor.eskileri düşünüyor sonra.her insanın aklına gelebilir bunlar bence.bu onun özgüvensiz olduğunu göstermez.
kendine değil karşı tarafa güvenmiyorsun bence sen.insan kendine ne kadar güvenirse güvensin sevdiği insan tarafından hakettiği sevgiyi, ilgiyi gördüğüne inanmıyorsa,özgüvenini kaybedebiliyor,çünkü seviyor ve sevdiği kadar da sevilmek istiyor doğal olarak.
o peşinde koştuğu kıza da aynı şekilde mi yaklaşırdı diye kıyas yapıp kafa yorma bence.
insanlar eskiden ilgi duyduğu insanlara sonradan ben buna mı aşıktım diyebiliyor.yani sende o kızı görmek istediğini sanmıyorum.unutmuştur onca zaman geçmiş hem sevgili olmamışlar zaten.anısı yok hiçbirşey yok.
hareketlerini ona yorma derim.

Gercekten tam olarak hislerimi yansitmissiniz.İlgi ve sevildigimi daha net hissetme ihtiyaci oldugunu dusundm ben de hep...

Haklisin aslinda canim ben hep tam tersini dusunmustum ama ani yok hatirlamaya deger bisey yok.Zaten hic bir irtibati yok facebook,twitter kullanmiyoruz kiz da farkli bir sehirde zaten. Aslinda dusununce ben hayatina girdigimde zaten onu unutmustu sure gecmisti.İcimi rahatlattin farkli yorumin icin tesekkurler :34:

Rica ederim canım için rahat olsun..eskiden birini 4 yıl platonik sevmiştim o nedenle rahatlıkla söylebilirim bunu.ama bişeyler paylaşmış olsaydı o zaman sıkıntı edecek bir şey olurdu..zamanla sana daha çok bağlanacaktır..

Rica ederim canım için rahat olsun..eskiden birini 4 yıl platonik sevmiştim o nedenle rahatlıkla söylebilirim bunu.ama bişeyler paylaşmış olsaydı o zaman sıkıntı edecek bir şey olurdu..zamanla sana daha çok bağlanacaktır..

vaaoov canlı örneksin o zaman resmen :1: Gerçekten beni ne kadar rahatlattın anlatamam etrafımdakiler hep tersini iddia etti ve konuyu buraya getirenler de onlarmış şimdi net görebiliyorum...Çok teşekkür ederim canımmm :62: :64:

Herkese merhabalar hanimlar...Biliyorum bu konuda cok konu aciliyor ama kendime ozel tavsiyler almak istedim sizlerden oncelikle onyargisiz sekilde okumanizi istiyorum.Benim 2,5 yillik bir iliskim var,cocukluk askimdi hep evcilik oynardik simdi de esasen mutlu bir iliskimiz var Allah bozmasin ama iste kiskanclik yiyip bitiriyor beni.ayni okullarda okuduk hic kopmadik zaten ama iste asil problem de bu.Cunku ben onun mazisini biliyorum kimlere ne hissettigini vs o da benim.Erkek arkadasm 5yil birinin pesinden kostu ve karsilik alamadi.Birlikteligimizn basinda da kendisinden hoslandigi apacik meydanda olan bir kizla sabaha kadar konusuyordu arkadasim diye.İste bu guvenimi kirdi simdi oyle bisey yok eminim cunku ustunden iki bucuk yildan uzun sure gecti baska hicbir seyle karsilasmadim ama guvensizlik ayri birseymis en ufak sorun eskiyi hatirlatiyor guvensizlik tam olarak bu mudur simdi boyle olmayacagini biliyorum ama hala eskiyi kiskaniyorum.Dun bana eskiden pesinde kostugu kizin kendine has kelimeleriyle konustu benim taklidimi yaparken.Ben de ben oyle konusmuyorum dedim ve kizdigimi soyledim hic cevap atmadi ustune beni sucladi senn guvensizligin yuzunden uzuyo dedi ama ona barisalim diye giden bendim cok bunaldim kisacasi.Tavsiyesi olan var mi?

öence kendine güven sonra sevgiline :16: canım olmuş bitmiş senin hayatına şuan biri girse onunda geçmişi var:) illaki geçmişini bilmek yada bilmemek değil ki durum. adamın gçmişini bilmesen bukesde geçmişinde neler yapmştır diye kurcaksın belkide.
unut gitsin şuan hayatına aldığı insan sensin. sen böyle yaparak eskileri açarak onu eskiye itersin aklına gelmeyen şeyleri getirirsin ve kendinden soğutrusun

öence kendine güven sonra sevgiline :16: canım olmuş bitmiş senin hayatına şuan biri girse onunda geçmişi var:) illaki geçmişini bilmek yada bilmemek değil ki durum. adamın gçmişini bilmesen bukesde geçmişinde neler yapmştır diye kurcaksın belkide.
unut gitsin şuan hayatına aldığı insan sensin. sen böyle yaparak eskileri açarak onu eskiye itersin aklına gelmeyen şeyleri getirirsin ve kendinden soğutrusun

Haklisiniz aklina gelmeyen seyleri getiriyorum belki de...İyi ki bu konuyu acmisim artik aklima geldiginde gozumu kapatip kendi iyi yonlerimi ve mutlu anilarimii dusunucem.Beraber bi hobi edinsek hem paylasimimiz artacak hem iliskide yeni seyler bana eskiyi unutturacak diye dusunuyorum.Bunun icin yeni seyler arastirmaya basladim bile :1:

Hisler nedensiz değildir. İlişkinizin bir yerlerinde sürekli kısa devre yaşıyorsanız ve aynı konular üzerinde dönüp duruyorsanız burada hatayı sadece sizde aramak çok doğru olmayacaktır. Hiç bir şey nedensiz değildir. Bugün sizin davranışınız kıskançlık sonrası atar gider olayı gibi görünse de sizin böyle davranmanıza neden olan geçmişten gelen bir şeyler söz konusu. Sizin öncelikle asıl sorunu bulup oradaki düğümü çözmeniz gerekiyor. Düğümü çözmediğiniz sürece yarın öbürgün yine ufak tefek şeylerden problem yaşayacak, kendinizi değersiz hissedip yine eski konuları gündeme getireceksiniz. Bu kısır döngü en sonunda da sizi bitirecek. Kişi kendini değersiz hissettiği sürece problemleri devam edecektir. Ama böyle hissetmesinin altında da farklı nedenler mutlaka vardır.

Ayrıca sanıyorum sevgiliniz egosu tavan yapmış biri. Her tartışma sonrasında ilk adımın sizden gelmesi de bunu tamamlıyor gibi. Ego kişinin en büyük düşmanıdır ve ayarsız ise karşı tarafı üzer, kırar.. Ama asla kırdığını kabul etmez ve "sen yanlış yaptın, sen yanlış anladın" savunmasıyla hatalı dahi olsa özrü size diletir. Egosu sizden değerli olan insanlarla bir arada olduğunuz sürece böyle hezeyanlar yaşamaya mecbur olacaksınız. Roller değişmiş sizde. Kapris yapıp küsen karşı taraf. Hani genelde bizlere derler ya kaprislisin vs.. diye sizde tersi olmuş. Erkeğin kaprislisi de sıkıntılı biraz. Siz adım atmasanız nereye kadar gider bu küslük vb.. şeyler merak ettim açıkcası. Sizi kaybetmek uğruna bile geri adım atmaz mı?

Hisler nedensiz değildir. İlişkinizin bir yerlerinde sürekli kısa devre yaşıyorsanız ve aynı konular üzerinde dönüp duruyorsanız burada hatayı sadece sizde aramak çok doğru olmayacaktır. Hiç bir şey nedensiz değildir. Bugün sizin davranışınız kıskançlık sonrası atar gider olayı gibi görünse de sizin böyle davranmanıza neden olan geçmişten gelen bir şeyler söz konusu. Sizin öncelikle asıl sorunu bulup oradaki düğümü çözmeniz gerekiyor. Düğümü çözmediğiniz sürece yarın öbürgün yine ufak tefek şeylerden problem yaşayacak, kendinizi değersiz hissedip yine eski konuları gündeme getireceksiniz. Bu kısır döngü en sonunda da sizi bitirecek. Kişi kendini değersiz hissettiği sürece problemleri devam edecektir. Ama böyle hissetmesinin altında da farklı nedenler mutlaka vardır.

Ayrıca sanıyorum sevgiliniz egosu tavan yapmış biri. Her tartışma sonrasında ilk adımın sizden gelmesi de bunu tamamlıyor gibi. Ego kişinin en büyük düşmanıdır ve ayarsız ise karşı tarafı üzer, kırar.. Ama asla kırdığını kabul etmez ve "sen yanlış yaptın, sen yanlış anladın" savunmasıyla hatalı dahi olsa özrü size diletir. Egosu sizden değerli olan insanlarla bir arada olduğunuz sürece böyle hezeyanlar yaşamaya mecbur olacaksınız. Roller değişmiş sizde. Kapris yapıp küsen karşı taraf. Hani genelde bizlere derler ya kaprislisin vs.. diye sizde tersi olmuş. Erkeğin kaprislisi de sıkıntılı biraz. Siz adım atmasanız nereye kadar gider bu küslük vb.. şeyler merak ettim açıkcası. Sizi kaybetmek uğruna bile geri adım atmaz mı?

Haklısınız kişileri bu noktaya getiren çeşitli sebepler olmalı.Benimki de herşeyi biliyor olmak oldu.Nasıl desem sorun bende olabilir çünkü o benim geçmişimi kurcalamaz-ki ben onu ne kadar biliyorsam o da benim geçmişimi biliyor- her seferinde ben sana güveniyorum der ve konuyu kapatır ama şimdi devam eden süreç içinde kıskançlığını da yapar.
Aslında kavgayı çıkaran da tavrı yapan da ben olurum çünkü bunun için kendimce haklı sebepler bulurum hep.Şimdi dışarıdan bakınca bunu daha net görebiliyorum.Sevgilimin hatası da şu olur benim kendi kendime düzeleceğimi düşünmek.Sakinleşip gel demişti bi kaaç defa şimdi hiç birşey demeden susuyor ve sakinleşeceğimi düşünüyor.Ben de kendime göre haklı sebep bulmuşumdur dedim ya işte bu durumda onun affettirmesini beklerim sonuç olarak o benden sakinleşmemi ve dönmemi beklerken (sinirlenince hep eskiye sarıyorum hastalık oldu farkındayım.) ben de ilgi beklerim ve ortaya bir kısır döngü çıkar hep.İşte bu durumda inadını kırıp da onu tekrar arayan hep ben olurum.Aradıktan sonra da nedendir bilmem suç yoksa da takacak şey bulmuşumdur özür dilemesini beklerim.O da sen bana dolaylı yoldan çok afedersiniz ş....siz muamelesi yapıyorsun der o da bana özür diletir.Böyle karman çorman oldu ama anlatabildim sanıyorum.

Aramızdaki tüm sorunlar kıskançlıktan çıkıyor ve benim takıntılarım yüzünden uzuyor da uzuyor onun haricinde sorun yok.Bunu çözmek gerek artık.Çünkü benim babamla doğrudan bir konuşmam olmasa da annelerimizle tanıştık telefonda konuşuyoruz vs. ciddi bir ilişkimiz var yanyanayken de çok mutluyuz herhangi bir sıkıldım offf ne yapsak durumu olmuyor hiç ve hiç birşey yapmasak da sadece konuşurken bile eğleniyoruz.:16: Çözerim inşallah :34:

en illet olduğum şey sevdiğin insanın geçmişini bilmektir :( erkekler böyle arkadaşım.geçmişten kopamıyorlar.geçmişin üzerine espriler bile yapıyorlar.biz bayanlar ise yeni birine adım attığımızda geçmişimizi söz konusu bile etmiyoruz.yazık bizlere :(

keşke bile bile bu ilişkiye girmeseydiniz

Bu ilişkiye neden girdim diye hiç pişman olmadım.Aslında her insanın bir geçmişi var,benim de var.Sanırım mutlu olmanın tek yolu geçmişi değil bugunu yaşamak.Çünkü eğer geçmiş her ilişkide sorun olsaydı herkes ilk hoşlandığı insanla evlenirdi.Ne demeye çalıştığınızı anladım sanırım bilince geçmişi hatırlamak her zaman ihtimal dahilinde bu da mutsuz eder gibi algıladım.Ben bi başkasıyla bir birliktelik yaşadığını sorun etmedim hiç ama karşılık bulamayınca içinde kalmıştır diyen bir sürü arkadaşım -daha doğrusu arkadaş görünümlü fesatmış onlar- yüzünden geçmişindeki tek bir kişiye saplantılı yaklaştım.Sanırım sorun buydu.Konuyu açmak benim de düşünmemi sağladı...Bugune kadar beni geçmişimle yargılamadı sevgilim ben de unutmalıyım artık evet sorun buydu tam olarak...Benim kırıldığımı düşünerek yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim,tanımadığım birinin üzüldüğümü düşünerek keske hiç olmasaydı demesi benimutlu etti:34:

en illet olduğum şey sevdiğin insanın geçmişini bilmektir :( erkekler böyle arkadaşım.geçmişten kopamıyorlar.geçmişin üzerine espriler bile yapıyorlar.biz bayanlar ise yeni birine adım attığımızda geçmişimizi söz konusu bile etmiyoruz.yazık bizlere :(

Evet gerçektn illet bir durum bu ;) Ama bu ilişkide ters olan erkek arkadaşımın geçmişi kapatmış olması ve benim sürekli bunu eşelemem.Dengesizim kabul mutluyken mutsuzluk yaratmada üstüme yok :1:

bence sizde özgüven eksikliği var önce bunu aşmaya çalışın sonuçta geçmişte birşeyler yaşadıysada erkek arkadaşının sizi seçmiş.eskileri hatırlatmayın bence aklında yoksa bile siz devamlı ona hatırlatarak aklına düşürürsünüz

bence sizde özgüven eksikliği var önce bunu aşmaya çalışın sonuçta geçmişte birşeyler yaşadıysada erkek arkadaşının sizi seçmiş.eskileri hatırlatmayın bence aklında yoksa bile siz devamlı ona hatırlatarak aklına düşürürsünüz

Haklısınız ben de farkına vardım bunun.Konuyu açmak gerçekten iyi oldu :44::10:

Bi de özel mesaj hakkım yok ben de yorumlarımın altında we are in love with each other... diye devam eden göstergeden olsun istiyorum bugun yapmaya çalıştım söz,nişan,evlilikten birini seçebiliyordum sadece.Onu nasıl eklerim anlatabilecek var mı:26::27::42:

kıskançlık önce kişinin kendine güvensizliğiyle başlar(abartılı kıskançlıktan bahhsediyorum tabi)
önce aşılması gereken budur...
bi insana verilecek en büyük cezanın güven duymadan yaşadığ bi ilişki olduğunu düşünüyorum..
eğer karşı tarafı gerçekten iyi tanıyorsanız ve seviyorsanız bu durumu aşmalısınız ....
yoksa her ikiniz içinde çekilmesi güç bi durum olur:31:

kıskançlık önce kişinin kendine güvensizliğiyle başlar(abartılı kıskançlıktan bahhsediyorum tabi)
önce aşılması gereken budur...
bi insana verilecek en büyük cezanın güven duymadan yaşadığ bi ilişki olduğunu düşünüyorum..
eğer karşı tarafı gerçekten iyi tanıyorsanız ve seviyorsanız bu durumu aşmalısınız ....
yoksa her ikiniz içinde çekilmesi güç bi durum olur:31:

Kesinlikle oyle.Ben çoktan gitmiştim benim ona yaptıklarımı yapsa...Bu durumu aşmak için önce özgüven gerek evet.Bunu yapmaya çalışıcam artık sadece ilişki açısından değil bu hayatın her alanında özgüven şart:42::12:

Kesinlikle oyle.Ben çoktan gitmiştim benim ona yaptıklarımı yapsa...Bu durumu aşmak için önce özgüven gerek evet.Bunu yapmaya çalışıcam artık sadece ilişki açısından değil bu hayatın her alanında özgüven şart:42::12:

işte böle olumlu olmaya çalışın...
öteki türlüsü sizede zarar verir kendinize yapmayın bunu:16:

Back
X