Kaç aylık hamileyim

Efa21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2021
38
4
1
34
Hanımlar merhaba,
24+1 haftalık hamileyim tam olarak kaç aylık hamile olduğumu öğrenmeye çalışıyorum ama karşıma sürekli farklı çıkıyor bilen var mı 24+1 kaç aylık hamileyim

Hanımlar merhaba,
24+1 haftalık hamileyim tam olarak kaç aylık hamile olduğumu öğrenmeye çalışıyorum ama karşıma sürekli farklı çıkıyor bilen var mı 24+1 kaç aylık hamileyim
Gebelikte ay değil hafta önemli diye biliyorum. Ben de son adete göre şu an 29+1’deyim ama doktorlar son adetin ilk 2 haftasını saymıyorlar anladığım kadarıyla. bebek yumurtlamadan sonra oluşuyor ya. mesela ben 25 haziranda son adeti gördüm. 25 Haziran ile temmuzun ilk haftasını saymadılar bebeği hesaplarken çünkü henüz döllenme yoktu. yani son adete ve ultrasona göre 29+1’im ama doktora göre bu hesapla 27+1’im o yüzden 7 aylık değil de 6.5 Aylık hamiLeyim. (Doktora 24. Haftadaki kontrolde sormuştum insanlar bana soruyor kaç aylık diye artık 6 aylık diyebilir miyim demiştim, yok 5.5 aylık de demişti halbuki ölçümler, boy kilo filan hepsi 24 haftaya göreydi)

bazı internet sitelerinde ise girdiğin haftayı doldurmuşsun gibi kabul ediyor. Aşağıda foto eklicem, oraya göre 29’a girdiğim an 29. Haftayı doldurup 30’dan gün almış oluyorum.

demem o ki aya değil, son adete göre haftana bak. Soranlara da 6 aylık de geç 😂

286CCCC0-097D-4387-BBF3-296DD5D6CBEA.webp

Back