Arkadaşlar,Kaç Defa Yumurta Takibi yapılır ve çatlatma iğnesi vurunulur?
peş peşe yapılabilir mi?
yoksa 1 ay yapıp diğer ay dinlenmek mi lazım.
toplamda ne kadar bu takip yapılmalı ve sonrasında ne yapılmalı??
Arkadaşlar,Kaç Defa Yumurta Takibi yapılır ve çatlatma iğnesi vurunulur?
peş peşe yapılabilir mi?
yoksa 1 ay yapıp diğer ay dinlenmek mi lazım.
toplamda ne kadar bu takip yapılmalı ve sonrasında ne yapılmalı??
hayır canım dinlenmene gerek yok tabi kist oluşmamışsa.yumurtan kistleşirse bidahaki ay yumurta takibi yaptırmıyosun doğum kontrol hapı veriyor.kist gitsin diye.kist yokolmuşsa bi sonraki ay tekrar takibe başlıyabilirsin.benim doktorum bu tadavi için üç aylık bir tedavi demişti benim bu ikişnci ayım beklemedeyim.
canım dr una bağlı peşpeşe takip yapılabilir tabi arkadaşın dediği gibi kist oluşmamışsa
eğer uzun süre tedaviye cevap veremiyorsan rahim filmi isteniyor ve aşılamaya geçiliyor
benim bildiğim 3 ay kist oluşmamışsa peşpeşe yapılır...sonra ya dinlenme süresi verir buda 1-2 aydır...yada direkt aşılamaya geçilir....peşpeşe 3-4 kez tutmazsa şansın cok az demek aşılama yapılırr
Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.Ovulasyon kiti aldım.O ay stresten yumurtam çatlamadığı gibi adet bile göremedim..Bence hamile kalmak istiyenler kesinlikle yumurtasını takip etmemeli..Adetten sonra gün aşırı 1 kere ilişki yeterli..Bide Kocama çinko kapsülü içirdim..Ben takip ettikçe olmadı.Stresinden adet bile göremedim .Düzenim bozuldu.Ovulasyon testlerini de çöpe attım.Şuan hamileyim..
Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.Ovulasyon kiti aldım.O ay stresten yumurtam çatlamadığı gibi adet bile göremedim..Bence hamile kalmak istiyenler kesinlikle yumurtasını takip etmemeli..Adetten sonra gün aşırı 1 kere ilişki yeterli..Bide Kocama çinko kapsülü içirdim..Ben takip ettikçe olmadı.Stresinden adet bile göremedim .Düzenim bozuldu.Ovulasyon testlerini de çöpe attım.Şuan hamileyim..
Cihannur sana katiliyorum. Ben de ovulasyon kiti isi takibi felan ile yumurtlamayi takip ettim. Adetim stresten gecikti. Sonra burda meshur bir kadin dogum ve fertilite uzmanina gittim. Doktor dedi ki "isi takibi ve ovulasyon testleri stres yapmaktan baska ise yaramiyor. Bunlarla vakit kaybetme". Ben de hepsini cope attim ve isi ile falan uğraşmıyorum artık. Doktor adet döneminin ortasında ve başında hormonlarıma baktı. Herşey normalmiş. Ben de akışına bıraktım.