• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos ve gebelik

Benim de pcosum var. Evlenmeden birkaç yıl önce öğrenmiştim evlenince de bebek düşünmeye başladığımızda ilk etapta doktora gitmeyi düşünmedim birkaç ay deneyelim olmazsa görünürüz önce bir doğal yoldan deneyelim dedim. Kilo problemi olan bir insan değilim sadece evlendikten sonra 3-4 kilo aldım ama sürekli de yürüyüş yapan bir insanım. Öncesinde de birkaç yıl düzenli bir spor hayatım olmuştu. Yeme düzenime çok fazla olmasa da elimden geldiğince dikkat ederim. Rabbime çok şükür hamileyim. Kullandığınız ilaçları bilmediğim için yorum yapamayacağım ama pcos gebeliğe engel değil, umut olsun diye yazmak istedim. Yürüyüş bol bol yapın, spora gidebilirseniz spora başlayın, yeme düzeninize de dikkat etmeye çalışın. Bedeninize iyi bakın yani. Etkisi var mı bilmiyorum ben o dönemler çok avokado, yumurta falan yiyordum. İnşallah en kısa zamanda gebe kalırsınız 🌸
Yaa ne güzel bende kilo sorunu var malesef umarım başarırım

Merhabalar canım sıkkındı kendimi burada buldum. Geçen hafta pcos olduğumu öğrendim. İnsülin direncim var diye de glifor yazdı doktorum. Kilom da var bu insülün diyabete dönüşmesin diye şu an diyetisyenle birlikte ilerliyorum şekeri tamamen çıkardım. Glifor da destek oluyor bana. Eşim yurtdışında çalışıyor 3-4 ay sonra kavuşma durumumuz var da . Pcosa rağmen gebe kalabilen var mı? Doktorum eşin gelince çatlatma iğnesi yaparız dedi. Beslenme düzenimi oturtsam sağlıklı yoldan olmaz mı? Gliforun etkisini görmem mi? Bu durumu yaşayan var mı?
Merhaba bende de pcos var ve 3 aydır bebis düşünüyoruz ve deniyoruz. ilk gittiğim doktor bana da glifor ve yasmin yazıp yollamıştı ancak yasmin kullanmadım ilk yazdığında çünkü bebek istiyorum diye. Sonra gittiğim doktor bana önce regl olabileyim diye promester iğne yazdı 3 doz onu oldum ve çok kısa bir sürede regl oldum. Reglin 2. Günü gittim ve Klomen verdi Klomen bitimi kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 20mm olmuş bir yumurta vardı ve o akşam gonapeptyl iğne oldum ve o akşam olmak üzere 3-4 gün düzenli ilişki oldu. - doktor aslında ovitrelle bulabilirsen onu al dedi yoksa gonapeptyl al dedi, ovitrelleyi o gün bulamadım mecbur diğerini oldum sonrasında o iğneyi buldum ve aldım lazım olur sonraki ay diye çok fena kasık ağrısıyla doktora yazdım çağırdı gittim yumurtam dirençliymiş ve çatlamayıp kiste dönüşmüş 5.4 cm adetle atılacaktır dedi ancak 1 hafta sonra ciddi ağrıyla gittim tekrar baktı ve kistim 8.2 cm olmuştu. Bu ay yasmin kullandım mecburen 19unda bitti ve az önce de regl oldum umarım küçülmüştür ve adetle atarım bunu. Siz de umutsuzluğa kapılmayın beraber ilerleriz haberleşiriz içimizi ferah tutalım ❤️

Merhaba bende de pcos var ve 3 aydır bebis düşünüyoruz ve deniyoruz. ilk gittiğim doktor bana da glifor ve yasmin yazıp yollamıştı ancak yasmin kullanmadım ilk yazdığında çünkü bebek istiyorum diye. Sonra gittiğim doktor bana önce regl olabileyim diye promester iğne yazdı 3 doz onu oldum ve çok kısa bir sürede regl oldum. Reglin 2. Günü gittim ve Klomen verdi Klomen bitimi kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 20mm olmuş bir yumurta vardı ve o akşam gonapeptyl iğne oldum ve o akşam olmak üzere 3-4 gün düzenli ilişki oldu. - doktor aslında ovitrelle bulabilirsen onu al dedi yoksa gonapeptyl al dedi, ovitrelleyi o gün bulamadım mecbur diğerini oldum sonrasında o iğneyi buldum ve aldım lazım olur sonraki ay diye çok fena kasık ağrısıyla doktora yazdım çağırdı gittim yumurtam dirençliymiş ve çatlamayıp kiste dönüşmüş 5.4 cm adetle atılacaktır dedi ancak 1 hafta sonra ciddi ağrıyla gittim tekrar baktı ve kistim 8.2 cm olmuştu. Bu ay yasmin kullandım mecburen 19unda bitti ve az önce de regl oldum umarım küçülmüştür ve adetle atarım bunu. Siz de umutsuzluğa kapılmayın beraber ilerleriz haberleşiriz içimizi ferah tutalım ❤️
İnşallah olacak güçlü dur yeter ki umutsuzluğa kapılma. Ya olmazsa durumunun yaptığı stres bile hormonları etkiliyormuş. Şimdi gliforun yan etkileri çok ağır geldi diye bana dayanmaya çalışıyorum çünkü nefsimi tam kesti. Kilo da vermem lazım eşim izinden gelene kadar vücudumu hazırlamaya çalışıyorum:(

İnşallah olacak güçlü dur yeter ki umutsuzluğa kapılma. Ya olmazsa durumunun yaptığı stres bile hormonları etkiliyormuş. Şimdi gliforun yan etkileri çok ağır geldi diye bana dayanmaya çalışıyorum çünkü nefsimi tam kesti. Kilo da vermem lazım eşim izinden gelene kadar vücudumu hazırlamaya çalışıyorum:(
İnşallah olacak sende hiç stres yapma destek oluruz birbirimize güzel sonuçlar alalım inşallah 🩷

Back
X