Kaç senede kazanabilirim belki de hiç akıl verin :((

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.231
78
Kızlar merhaba..
Bu sene eğitim fakültesinde 1. Sınıfım. Sinava ilk girisimde kazandim. 18 yaşındayım.. Hep psikolog olmayı istedim.. Kazanamadım tabii.. Normalde çok iyi matematik yapmama rağmen ygs de fazlasıyla heyecanlandım elim ayağım titredi normalin çok aşağısında yaptım. Sözelim çok iyi olmasına rağmen psikoloji gelmedi.
Şimdi deneme sınavı çözüyorum 97 net yaptim en son. Fenden 4 tane netim var. Bu da dert mi diyeceksiniz. Kızlar çok komik ama şimdide doktor olmayı istiyorumm kaç senede kazanirim sizce.. Okulun tıp fakultesi kismindakilere imrenerek bakıyorum. Diyeceksiniz ki psikoloji kazanamayan tipmi kazanacak. Ama heves işte. Sizce??

Cok calisirsan 1 senede kazanirsin. Ama okulu da birakman gerekir cunku derslerle birlikte imkani yok.

Edit: Bu sene tercih yaptigin icin puanin dusecek onu gozardi etmisim pardon, gel sunu 2 sene yapalim.

Herseyden onemlisi sen once ne olmak istedigine kesin karar ver

Cok calisirsan 1 senede kazanirsin. Ama okulu da birakman gerekir cunku derslerle birlikte imkani yok.
Herseyden onemlisi sen once ne olmak istedigine kesin karar ver
Evet maymun iştahlıyım :) yaşım da çok geçsin istemiyorum.. çok hırslıyımdır napsam bilmiyorum

Doğru meslek kararını heves doğrultusunda değil de 'yapmayı gerçekten isteme' kriterine göre vermelisin.
Tıp Fakültesi'ne hazırlanırken de Arkeoloji falan düşünebilirsin??
Neyi isteyip neyi istemediğine sağlam bir karar ver önce, sonra da o hedef doğrultusunda elinden geleni yap.

Arkeoloji dersi gördugumu nerden bildin :) yaklasik 2 aydir dusunuyorum

Hırslı biri her şeyi başarabilir
kendine güvenip inandıktan sonra neden olmasın

Ben de bir aralar fazla House Md izliyordum ve keşke tıp yazsaydım diyordum :) Şimdi işimden memnunum, iyi ki öyle yapmamışım diyorum. Oluyor böyle istekler :)

Sözlerimi bir Umut Sarıkaya özdeyişiyle sonlandırmak istiyorum; "Gerçekçi ol, canımı ye"

Anladigim kadariyla tibbi sirf okulun tip fakultesindeki ogrenciler cok havali duruyor diye heves etmissin..

Hevestir gecer diyorum fazla takilma hele bi hazirlanmaya basla calismaktan tependen duman cikmaya baslasin kosarak uzaklasirsin tipcilardan ve o dusunceden :)

HayLlerinin peşinden git kimseyi dinleme. Azimle çalış çalış çalış

Hayal kurmak serbest ama imkansız hayaller peşinde koşmak yorar insanı... Fenden 4 netim var diyorsun, neredeyse full yapman lazım.. matematik için de öyle.. 1 sene de bu eksiğini tamamlayamazsın, fen alanı mezunu değilsen mümkün değil hatta... bence başarabileceğin hayallerinin peşinden koş... peşinden gidilecek hayaller var, başını yastığa koyunca kurulacak hayaller var :) her hayalin peşinden gitmek mümkün mü?

gerçekçi bir yorum yaptım, umarım bana kırılmazsın...

Gercekten istediginin bu olduguna eminsen eger, 2-3 seneyi gozden cikararak deli gibi, gece gunduz calismaya baslaman lazim. Ayrica derslerden kopmamak, disiplini korumak ve bilgilerini taze tutmak icin duzenli olarak bu 2-3 sene boyunca dershaneye gitmen ve fizik, kimya, biyoloji vs nereden eksiksen duzenli ozel ders alman lazim. Bu durumda calisamayacaksin da. Yani ailenin minimum 2-3 sene boyunca ciddi anlamda gideri olacak. Dershane ve ozel dersler, kitaplar su bu derken kendini o kadar sure boyunca kucuk capli bir ozel universitede okuyacakmissin gibi dusun.

Ve butun bunlara ragmen kazanamayabilecegini de dusun. Zor bir durum, kolay gelsin simdiden

Ben suanda 120 civarlari yapiyorum ve kazanamayacagimi dusundugum zamanlar oluyor, anadoludaki bir univesiteye mi gitmek istiyorsun ve lys ne durumda senin? Lys daha onemli ygs den

120 derken kendimi ovmek icin soylemedim kesinlikle, benim fenim kotu ve katsayisi en yuksek olan ders fen, cok iyi dusunmek gerek tip icin

Hevesle tıp okunmaz ki.
Çok tuhaf bir bakış açın var.
Özentilik bu resmen.
Önce kendini tanı ve gerçekten ne istediğine karar ver.
Kafana ne eserse onu yapamazsın.
Pembe gözlüklerini çıkar.
Bölümünün avantajları iyiyse oradan devam et bence. Ama illa hazırlanacağım dersen okulu bırakmalısın sanırım.

Bir de denemeler ve gerçek sınav arasında çok fark olur genelde. Onlara çok itibar etme. Elinden geleni yapıp gerisini bırak kendi haline.

Uzaktan bir akrabam kadin 30 yasinda ilkokul mezunu. bir gun birinin cahilsin sen bilmezsin lafina aliniyor ve azmediyor. 30 yasindan sonra disardan ortaokul ve liseyi bitiriyor ve ankara hukuk kazaniyor dereceyle de mezun oluyor.
Hiç bir şey imkansiz değildir. Atanamadığı için yeniden hazirlanip tıp fakültesine giren bir fen öğretmeni de duydum.

Ben de ilk sene hukuk istedim ama puanim yetmedigi icin egitim fakultesini ek komtenjanlarda tercih ettim. 2. Sinifin ara donemine kadar okudum ama hayalim için bir kez daha deneyecegim dedim. 2. Donem okulu dondurdum ve mart ayinda sinava hazırlamaya basladim (o zaman tek bir sinav vardi öss). Hazirana kadar dershaneye gitmeden evde kendi cabamla calistim ve istegim bölümü istediğim üniversiteyi kazandim. Basta salak mis gibi bölümü birakti diyenler sonunda helal olsun kiza dedigini yapti dediler. Eger bir kez daha hazirlanmasam hayat boyu pisman olurdum. Bence sen de oyle yap. Okulunu okutken bilgilerini guncel tutma adina deneme cozmeye devam et ve 2. Sinifta okulunu dondurup sinava hazirlan. Hicbirsey kaubetmezsin. Millat zaten 2. 3. Senensinde kazaniyor universiteyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…