Kaç yaşında doğum yaptınız..:)

mutluaskyoktur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
203
3
26
Balıkesir
Kızlar ben de çocuk sahibi olmayı planlıyorum ama bir yandan hazır olmadığımı düşünüyorum.:( Ama öteki yandan yaşım çok da küçük değil git gide daha da zor olmasından korkuyorum.(yaşım 26 bu arada) Bir iki sene daha beklemek istiyorum.
Sİz kaç yaşında doğum yaptınız?Çok mu geç kalıyorum acaba??

şu yaşta doğum yapılır diye bir kural yokki, kendini ne zaman hazır hissediyosan o zaman hamile kalırsın. 18 yaşında da 40 yaşında da yapan var, sana bağlı bişey yani. Ama yaş ilerledikçe biraz daha sıkıntılı oluyo etrafımdan duyduğum kadarıyla.

ilk doğumumu 26 yaşımda yaptım ikinciyi 40 da yapacağım evet farkındayım çok ara verdim
ben şahsen 30dan önce en az 1 çocuk yapılmalı diye düşünüyorum
ayrıca çocukla yaş farkının çok olması iyi değil sen şimdi hamile kalsan 27de anne olursun ki normal

ben 27 de anne oldum.şimdi 31 yaşında ikinciye hamileyim.ama ilkini keşke daha erken düşünseydim diyorum ben de.ama şunu da çok iyi biliyorum insan hiç bir şeye tam anlamıyla hazır olamıyor.o yüzden bence ideal yaştasın.

bence çocuk konusu evliliğe bağlı eğer iyi gidiyorsa çok düşünmeden 1 tane olması gerek diye düşüyorum sonrası ne zaman olursa:) 26 geç değil ben 22 yaşında anne oldum ama en geç 1-2 seneye düşün derim.

ben oğlumu 21 yaşında kucağıma aldım şimdi nasip olursa kızımı 30 yaşında kucağıma alacağım 9 yıl ara verdiğim için pişmanım çünkü yaş ilerledikçe gebelik daha zor geçiyor genç anne olmanın her zaman avantajları var:31: ilk gebeliğimde çok rahat hamilelik dönemi geçirdim hamile olduğumu bile anlamadım ama şimdi çok zor geçiyor hem yaş ilerledikçe çocuk sahibi olmakta daha zorlaşıyor benim fikrim evlilikte maddi manevi herşey yolundaysa çocuk sahibi olmak için beklenmemeli:34:

bende 26da hamıle kaldım 27de dogurcam. bencede evliklik iyi gidiyor ve en az bir sene geçtiyse çocuk düşünülmeli. yaş küçükkken vücütt kendini çabuk topluyor. daha çabuk eski halıne dönüyorsun. çevremde öyle 2 çocugu var benden fit duruyor . ben kısmet olurda saglıkla alırsam çok saglık sıkıntısı falan yaşamazsam bebekle ilgili 1 yaşındayken 2.ciye hamıle kalmak istiyorum. beraberce büyürler. arkadaş olurlar birbirlerine. bende 3 sene yıpranırım sonra rahata ereriz. hemen çok çok kıskançlık yaşamazlar. daha çabuk kabullenirler gibime geliyor. bakalım allah bizim için neler planlamış şimdilik böyle düşünüyorum biz eşimle 7 senedir tanışıyoruz. 2 sene nişanlı kaldık. 2 senedir evliyiz. herşey yolundaysa 26 çok iyi bence...

Bİlemiyorum kızlar kafam çok karışık..Şuan k.validemlerle aynı evde kalıyoruz kendi evimize çıkana kadar beklemeyi planlıyorum inşallah çok uzun sürmez kendi evimize çıkmamız..ÇÜnkü ev küçük bir odaya tıkılıp kalıyoruz eşimle..Bİr de çocuk olursa ben çok bunalırım diye düşünüyorum.Birde k.validem benim her şeyime karışıyor çocuğuma da karışırsa diye korkuyorum bu yüzden beklemek istiyorum biraz daha..İnşallah çok geç kalmamış olurum..:(

bende 26da hamıle kaldım 27de dogurcam. bencede evliklik iyi gidiyor ve en az bir sene geçtiyse çocuk düşünülmeli. yaş küçükkken vücütt kendini çabuk topluyor. daha çabuk eski halıne dönüyorsun. çevremde öyle 2 çocugu var benden fit duruyor . ben kısmet olurda saglıkla alırsam çok saglık sıkıntısı falan yaşamazsam bebekle ilgili 1 yaşındayken 2.ciye hamıle kalmak istiyorum. beraberce büyürler. arkadaş olurlar birbirlerine. bende 3 sene yıpranırım sonra rahata ereriz. hemen çok çok kıskançlık yaşamazlar. daha çabuk kabullenirler gibime geliyor. bakalım allah bizim için neler planlamış şimdilik böyle düşünüyorum biz eşimle 7 senedir tanışıyoruz. 2 sene nişanlı kaldık. 2 senedir evliyiz. herşey yolundaysa 26 çok iyi bence...

Evet canım genç yaşta doğum yapanların vücutları da incecik kalıyor yaştan dolayı sanırım vücut kendini daha iyi toparlıyo..

anneliğin yası yok.maddi manevi evliliğnde hersey yolundaysa hiç bekleme diycektim ama kayınvalidenle aynı evde bence zor olur ayrı eve cık biran önce.bende hiç istemem kimsenin karısmasını ne evime ne cocuguma.1 yıllık evliyim( 23 yaşındayım ),Rabbme şükür hamileyim şimdi ve hiç hazır değildim inan evet yapmak için ugrasıyorduk ama psikolojik olarak hiç mi hiç hazır değildim hala da değilim ama o senin içinde büyümeye başlıyor ya o zaman anneliğini hissediyorsun.koruma kollama iç güdün başlıyor.bebiş daha karnındayken sevdiriyor kendini.düşünsene senin bi parcan canından can. ama dediğim gibi şartların müsait değilse 1 seneden hiç bişeycik olmaz.bekle ayrı evine gec düzenini kur sonra bebişin gelir inş.
mutluluklar diliyorum

anneliğin yası yok.maddi manevi evliliğnde hersey yolundaysa hiç bekleme diycektim ama kayınvalidenle aynı evde bence zor olur ayrı eve cık biran önce.bende hiç istemem kimsenin karısmasını ne evime ne cocuguma.1 yıllık evliyim( 23 yaşındayım ),Rabbme şükür hamileyim şimdi ve hiç hazır değildim inan evet yapmak için ugrasıyorduk ama psikolojik olarak hiç mi hiç hazır değildim hala da değilim ama o senin içinde büyümeye başlıyor ya o zaman anneliğini hissediyorsun.koruma kollama iç güdün başlıyor.bebiş daha karnındayken sevdiriyor kendini.düşünsene senin bi parcan canından can. ama dediğim gibi şartların müsait değilse 1 seneden hiç bişeycik olmaz.bekle ayrı evine gec düzenini kur sonra bebişin gelir inş.
mutluluklar diliyorum

Canım çok teşekkür ederim yorumun bana iyi geldi umut verdi..Bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah..:)

Canım çok teşekkür ederim yorumun bana iyi geldi umut verdi..Bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah..:)

rica ederim canım ne demek.amin inş. sağlıkla gelir tüm melekler.
şunu da söylemek isterim aslında bana kalsa hazır değilim yasım da daha küçük diye yapmazdım ama sabredenler kulübüne cok takılıyordum bi ara ve orda benden büyükler hiç bekleme yap görüyosun bizim ne zorluklar cektiğimizi filan dediler etkilendim.iyiki de yapmısım.hemen isteyince olmuyor maalesef ben ilk denemem de olur zannederdim ama şükür 4. denemede oldu.kimilerinin hiç sorun yokken yıllarca olmuyor.yıllarca ugrasanlar tüp bebek filan hem manen hem madden insanlar ne zorluklar cekiyorlar bebiş için.yaşın etkisi yok diyorlar ama bence etkiliyor.erken yasta cocugu olmayan benim bildiğim hiç yok ama özellikle 30 lara gelindiğinde artıyor sayı.eltimin de bebişi olmuyor.o da 3 senedir ugrasıyor.bildiğim 2 kere tüp denediler olmadı.yası 32 oldu.o kadar cok istiyor ki ama Rabbim vermeyince de olmuyor işte.onun için sen biran önce düzenini kur bebişini de yap. :49:

bende kızımı 18 yaşında dünyaya getirdim şimdide 24 yaşindada oğlumu inşallah dünyaya getireceğim ilk basta genç annelik zor ama simdi rahatım kızım kocaman ve aramızda sadece 18 yaş var

Kızlar ben de çocuk sahibi olmayı planlıyorum ama bir yandan hazır olmadığımı düşünüyorum.:( Ama öteki yandan yaşım çok da küçük değil git gide daha da zor olmasından korkuyorum.(yaşım 26 bu arada) Bir iki sene daha beklemek istiyorum.
Sİz kaç yaşında doğum yaptınız?Çok mu geç kalıyorum acaba??

23 yaşında kızımı doğurdum.evlendikten 3 ay sonra hamile kalmıştım önce ağladım şimdi iyiki erkenden anne olmuşum diyorum.çift çizgiyi görmeden hazır olduğunuzu hissedemiyorsunuz.9 aylık süreç hazırlanmak için gayet yeterli.şimdi oğluma hamileyim.ha deyince hamile kalınmıyor bu arada.işler her zaman planlandığı gibi yürümüyor.ikinci çocuğa 3 yıl önce karar verdim ama aksilikler oldu sonra hamile kaldım ama 27 haftalıkken erken doğum yaptım bebeğimi kaybettim şimdi 3.ye hamileyim.eğer tek çocuk düşünmüyorsanız elinizi çabuk tutun.yaş ilerledikçe risk fazlalaşıyor.insan yıllarını boşa geçirdiği için pişman oluyor.ha şimdi ha sonra,şu borç bitsin,kiradan çıkalım diye diye bir bakmışsın zaman geçmiş..bu arada şu an 34 yaşındayım.iki çocuk arası çok beklemek te iyi değil..

benım de 19. yasım yenı bıtmıstı anne oldugumda oglum sımdı 3 yasın ıcınde.. 2.yi ise şimdi dusunemıyorum olsa hemen olmalıymıs ikiz gibi ama en azından 5 6 yasına kadr beklemeyı dusunuyorum şimdiki fikrim..

ben 24 yaşında aldım kızımı kucağıma 1,5 sene sonra hamile kalabildim..yani bebeklerde sen ister istemez hemen gelmiyo bazen :) ona göre düşün derim. yaşım 29 oldu daha 2. yi doğurcam :1: inşallah oda bizi çok bekletmeden gelir..

Son düzenleme:
Back
X