Kaçarak evlenmek...

İllaki öyledir ailem de ilerde üzülmeyeyim sikinti yasamamam için söylüyorlar. Evet saygı duymak demek onay vermek demek değil
Şu da olabilir di evet bi gelsinler bi görüşelim tanışalım onlar gelsinler biz de gidelim diyebilir lerde en azından kizı için bunu yapabilirler bu çok zor değil. Hiç görmeden tanımadan karar vermeleri beni üzüyor
Alti ay sonra tekrar sorun ailenize mesela? Baktiniz gene olmadi biraz daha zaman gecer. Yasiniz kac ki sanki evde mi kaldiniz diyecegim de artik evde kalmak diye birsey de kalmadi, tabir sadece eskilerin deyimi. Artik kadinlar calisiyor, para kazaniyor, birikim yapiyor, kurslara gidiyor kendini gelistiriyor, sivil toplum orgutlerine katiliyor , kendine yatirim yapiyor kisacasi ve sira ondan sonra evlilige geliyor. Siz bence bunlari bir deneyin, o arada aileniz ikna olabilir, veya baktiniz olmuyor ben evleniyorum dersiniz herseyinizi kendiniz yapar gider evlenirsiniz, kacmaktan ,kendi kendini rezil etmekten ,aileni kucuk dusurmekten iyidir

Eş adayınız babanızın güvendiği sözüne itimat ettiği arkadaşlarına ulaşsın. Birçok örnek gördüm bu şekilde, aracı bulunmalı erkek kendini sevdirecek ortamı bu şekilde yaratabilir. Sırf bu yüzden memleketinden kalkıp kayınbaba adayının memleketine gidip çocukluk arkadaşlarıyla tanışıp aracılık isteyen adam örneği gördüm. Bunu denemelisiniz..
Vay be helal olsun. Babamin böyle hatri sayılabilecek bi arkadaşı var mı bilmiyorum ama böyle birşey olacağını sanmıyorum :(
Babamin inadı tutunca kimseyi tanımaz ki ablamlar araya girse işte belki olabilir ama onlar da uvey oldukları için böyle destek vereceklerini sanmıyorum o yüzden annemeı aracı yapıyorum ben de ama olumlu bi sonuc elde edemedim :(

Alti ay sonra tekrar sorun ailenize mesela? Baktiniz gene olmadi biraz daha zaman gecer. Yasiniz kac ki sanki evde mi kaldiniz diyecegim de artik evde kalmak diye birsey de kalmadi, tabir sadece eskilerin deyimi. Artik kadinlar calisiyor, para kazaniyor, birikim yapiyor, kurslara gidiyor kendini gelistiriyor, sivil toplum orgutlerine katiliyor , kendine yatirim yapiyor kisacasi ve sira ondan sonra evlilige geliyor. Siz bence bunlari bir deneyin, o arada aileniz ikna olabilir, veya baktiniz olmuyor ben evleniyorum dersiniz herseyinizi kendiniz yapar gider evlenirsiniz, kacmaktan ,kendi kendini rezil etmekten ,aileni kucuk dusurmekten iyidir

27 yaşım. Evde kaldım ya da kalacam doye bi korkum yok insaAllah olmz da. Sadece düzenli mutlu huzurlu bi yuvam evliliğin olmasını istiyorum en önemlisi de bi bebek istiyorum güzel hayırlı bi şekilde yetiştirmeyi. 6 ay sonra tekrar deneyeceğim ya da az suerler de ara ara hatırlatacağım.
İşte en son yazdığınızherşeyi kendim yapıp ailem olmadan evlenmeyi kast ettim kaçmak derken inanın onu da istemiyorum yeter ki ailemin evinden gelinlikle çıkayım :(
Hayirlisi ile insaAllah olur :dua:

27 yaşım. Evde kaldım ya da kalacam doye bi korkum yok insaAllah olmz da. Sadece düzenli mutlu huzurlu bi yuvam evliliğin olmasını istiyorum en önemlisi de bi bebek istiyorum güzel hayırlı bi şekilde yetiştirmeyi. 6 ay sonra tekrar deneyeceğim ya da az suerler de ara ara hatırlatacağım.
İşte en son yazdığınızherşeyi kendim yapıp ailem olmadan evlenmeyi kast ettim kaçmak derken inanın onu da istemiyorum yeter ki ailemin evinden gelinlikle çıkayım :KK43:
Hayirlisi ile insaAllah olur :dua:
Olur elbet neden olmasin,adam hirsiz degil ugursuz degil sonucta
Insallah mutlu olursunuz hayirlisiyla

Aile rizasi alinmadan evliliklerin mutlu sekilde devam edecegine inanmiyorum.

canim kacmak . yani ben de kacarak evlendim herseyden mahrum kaliyosun emin ol genc kizlik hayrllerrini kurdugun hersey cop oluyo en son caren bile olmamali bence ikna et meye cabala umarim hersey bu hayirli gunlerde istedigin gibi olur

Evet kacmayacagim yani ailemin rızası olmadan nikah kiymacagim kacmak derken bunu kast ettim başlığı dikkat çekmek için yazdım.
Yaş iş uzaklık sorun tabi bunları en çok etkileyen ablamın evliliğinde sorun olması :KK43: aynı şeyleri yapmayacaz diyorlar bi daha duanızı beklerim tsk ederim :KK66:
Canım hayırlısı olsun. Ablanın evliligi kötü gitti diye senin de öyle olacak diye bir sey mi var. O zaman su mantık oluyor kaza yapılıyor diye araba kullanılmasın. Bence ailen yanlıs düsünüyor. Görüntünün kişiyle konustursan tanısalar bi.

Canım hayırlısı olsun. Ablanın evliligi kötü gitti diye senin de öyle olacak diye bir sey mi var. O zaman su mantık oluyor kaza yapılıyor diye araba kullanılmasın. Bence ailen yanlıs düsünüyor. Görüntünün kişiyle konustursan tanısalar bi.
Zaman geçtikten sonra birşeyler yapacam insaAllah

canim kacmak . yani ben de kacarak evlendim herseyden mahrum kaliyosun emin ol genc kizlik hayrllerrini kurdugun hersey cop oluyo en son caren bile olmamali bence ikna et meye cabala umarim hersey bu hayirli gunlerde istedigin gibi olur
İnsaAllah canım Allah razı olsun.
Ben ikna etmeye çalışıyorum hayırlısı olur bakalim

Ben de hayret ediyorum inanın kaç aydır kararlı olduğumu görürler hak verirler diye bekledim. Aile büyüklerinden yardım alamıyorum maalesef :KK43: maalesf tanışmayı bile kabul etmediler ailem sağ olsun !
Bi süre daha bekleyelim bakalım nolacak :KK43:
Kesin bir dille evlenme karariniz oldugunu karinizdaki insana guvendiginizi ve sana saygi duyup destek olmalarini beklediginizi soyleyin ama kacmayi dusunmeyin inaallah hersey hallolur

Ailene verdiğin değere bak. Ailene değer vermezsen gün gelir elin oğlu da sana deger vermez. Ve uzuldugunde çalacak bir kapın olmaz.

Kesin bir dille evlenme karariniz oldugunu karinizdaki insana guvendiginizi ve sana saygi duyup destek olmalarini beklediginizi soyleyin ama kacmayi dusunmeyin inaallah hersey hallolur

İnsaAllah çok ssağ olun . Elimden gelenini yapacağım insaAllah hersey güzel olur

Düğün dernekle evlenen gençlere bile dünyayı dar eden erkek aileleri varken, kaçarak evlenmeyi göze almak saflık.
Bu yaşa getirmiş ailesine saygı duymamış biz neden duyalım diyorlar maalesef.
En son seçenek bile olmamalı.

Annemle babam kaçarak evlendiler. Ama ben kendimi bildim bileli hiç mutlu olamadılar eğer huzursuz olursan ve ailen arkanda olmazsa ne olur bilmem.

Benim annem de kacarak evlendi kuma geldi ben de hep mutsuz olarak gördüm annemi ve biz çocuklarında da hep bi sıkıntı sorun bitmedi her çoğunda var.
Sanırım ah aldı bazılarından.

Ama ben ikna etmeye çalışacağım insaAllah kesinlikle dualarla uğurlanmak isterim

Kaçmak mııı ? Son çaren bile olmamalı.

Evlenmek istediğin kişiyi kendin seçecek özgürlük ve yaştasın eyvallah ama

Kaçmak ne ?

Ben bu adamla evleneceğim diye kararını ailene kabul ettirecek sorumluluk ve gücün de olmalı .

Kesinlikle katiliyorum. Sakin ama sakin kacma. Hem aileni üzersin hem de sen bin pisman olursun. Yeri gelecek ileride kocanla kavga edeceksin, o günler ah anam vah babam diyeceksin VE telli duvakli cikamadim evimden diye basini duvarla vuracaksin. aman ha kacayim deme. elbet bi caresi bulunacak.

benim evliligim de imkansiz görünüyordu. asla inanmadim ailem evliligime razi gelecegine.. aylarca agladim durdum, ve sonunda ne oldu? telli duvakli davullu zurnali gelin oldum. sükürler olsun

gayret, bi yolu bulunur.

Kesinlikle katiliyorum. Sakin ama sakin kacma. Hem aileni üzersin hem de sen bin pisman olursun. Yeri gelecek ileride kocanla kavga edeceksin, o günler ah anam vah babam diyeceksin VE telli duvakli cikamadim evimden diye basini duvarla vuracaksin. aman ha kacayim deme. elbet bi caresi bulunacak.

benim evliligim de imkansiz görünüyordu. asla inanmadim ailem evliligime razi gelecegine.. aylarca agladim durdum, ve sonunda ne oldu? telli duvakli davullu zurnali gelin oldum. sükürler olsun

gayret, bi yolu bulunur.

Ne güzel umarım benim dé öyle olur hayırlısıyla. Benim ailem çok inacı :( valla ne desem ne yapsam bilemedim? Siz neler yaptınız ailenizin rızası için

Back
X