Kaçmak çözüm mü

Ayda bi kex arkadaş orramında içki kullanıyor. Bizimkiler çok dindar. Abdesrinde namazında birni istiyolarmış içki içen adama kız vermeyiz dediler

Konu sahibi ailen ile çelişiyorsun . Bir konunda daha önce birliktelik yaşadım diyorsun çocuk aldırdım diyorsun adamın tüm ailesi öğrenmiş vs.vs. Ama adam içki içiyor ailen istemiyor. Diğer açtığın konularda 3 yıldır tanıyorum diyorsun diğerinde 2 yıl , başka konunda ise 4 yıldır tanıyor muşsun hangisi doğru ? Bir konunda 22 yaşındayım diyorsun . Ruh sağlığın yerinde mi ? Ciddi şüphelerim oluştu konularını okuyunca ...

Kac canim kac. Bende annem olmaz diyince kacarim diyordum. Etrafimdaki tum kacanlarda mutluydu. Hemen ilk gundende cocuk yap mutlaka ki mutlulugun pekissin. Sonra gel annenin ne kadar hakli oldugunu, verdigin yanlis karari nasil toparlariz acabayi konusalim

19 yaşındayım ve sevdiğim adam 28 yaşında aramızda 9 yaş var. Ailem çok önyargılı istemiyolar benim onla görüşmemi hep yalan yanlış anlatmışlar halbuki annem annesiyle arkadaş olarak tanışmışlığı vardı ben duymadan teyzemlere annesi aslında çok iyi ama oğlunu istemiyorum diyomuş duydum. Vermiceklerini ve asla affetmiceklerini yaş farkının çok olduğunu söylüyolar. Sevsiğim adamda kaçalım diyor. Bu arada smnemde kaçarak evlenmiş ve babamla çok mutlular

Annenle baban zamaninda bir halt etmisler bir sor bakalim annene evliliklerinin ilk yillari nasil gecmis ?
19 yasinda bir cocuksun evlenmeyi falan dusunecegine okuluna gelecegine bak, seni cidden seven adam cocuk yasindaki kiza gel kacalim demez. Nasil o adama guvenip ailene sirtini donup geri kalan hayatini mahvetmeyi goze alirsin.
Diyelimki kactin is yok guc yok anne baba yok kardeslerin tum ailen sana sirt cevirmis kendinden 8 yas buyuk adami vicdanina kalmissin. Seni goturdugu yerde dovse sovse iskence etse sapikca isteklerini sana dayatsa ne yapacaksin kim sesini duyacak kim seni umursayip yardimina kosacak.
Haydi diyelim bunlarin hicbiri olmadi ailene sirt cevirmis tamamen omur boyu o adami emrinde ailesinin gozetiminde baska hickimsen olmadan yasayabilecekmisin. Kocanla kavga ettiginde defol git dediginde gidecek bir yerin olmadigin da ne hissedeceksin.
19 yasinda bir cocuksun ve evlilik hele hele kacarak evlenmek bir kulkedisi masali bir evcilik oyunu degil belliki cahil insanlarin elinde buyumussun belliki annen baban zamaninda bir cahillik yapmislar ama annen bu hatasinin ceremesini cok cekmiski seni kendinden 8 yas buyuk bir adamla daha cocuk yasta evlendirmek istemiyor.

Otur oturdugun yerde oku calis is bul meslek edin halk egitime yazil dikis nakis ogren el sanatlari kursuna git , bilgisayar kursuna git ne yaparsan yap ama bu yasta hayatinu mahvetme. Ve senin kandirip hayatini mahvedecek olan o adamdan da uzak dur.

Oooo sen kesin birliktede olmuşsundur . 19 yaşındasın yawrum evde kalmışsın. Durdugun kabahat tövbe tövbe ... Okusana meslek edinsene . Sevgili hayatını yine devam ettir. Gez toz ama evlenme . Kaçarak kesinlikle evlenme . Sevgilin adam olsa zaten sana böyle bişey demez . Cok caresizmiş vay be nolmuş ki kıyamet mi kopmuş . Ailen mi yok kimsesizmisin ac susuz sokaklarda mı yaşıyosun ? Kaç ta gör gününü evlilik bu evcilik oynamıcanız . Ay cok sinir oldum .

Ayda bi kex arkadaş orramında içki kullanıyor. Bizimkiler çok dindar. Abdesrinde namazında birni istiyolarmış içki içen adama kız vermeyiz dediler
Çok haklılar!
Yaşın daha çok küçük lütfen ailenin tecrübelerini atlayıp kaçmak gb saçma bir eylemi gerçekleştirme... O ayda bir kez içmelerin sonu pek iyi olmuyor, ahanda şekil a YavruPancar yani ben!

Su an mantıklı düşünememen çok normal,ama kaçarsan hayatinin hatasını yaparsın
Birincisi 15 yaşında bir çocukla muhabbet kuran bir adamdan bahsediyoruz
İkincisi ya bu çok güvendiğin adam seni bir gün yari yolda bırakırsa?Yapmaz deme insanlar çocuğunu annesini babasını sokağa atiyor.
O zaman hayatini toplayabilecek misin?Ailen olmayacak çünkü yaninda.E mesleğinde olmayacak büyük ihtimal...
Bak kimseye güven olmaz.Simdi anlamadığımizi,Aranız da çok büyük bir aşkın olduğunu düşünüyorsun.Ama burdaki çoğu insan ask pırıltılarinin haricindeki gerçek dünyayı söylemeye çalışıyor sana...

19 yaş evlilik için çok erken bu bir.İkincisi kaçarak ailesine arkasını dönmek zorunda kalıp mutlu olan insan sayısı iki elin parmaklarını geçmez.Zamana bırak. 19 yaşındayken koca mı olur ben 23 yaşında insanım ben bile hazır değilim bu ne vizyonsuzluk ya.

Çok haklılar!
Yaşın daha çok küçük lütfen ailenin tecrübelerini atlayıp kaçmak gb saçma bir eylemi gerçekleştirme... O ayda bir kez içmelerin sonu pek iyi olmuyor, ahanda şekil a YavruPancar yani ben!
O ornege benide ekleyebilirsin adam arada arkadaslarla iki biradan kapiyi acti, hergun duzenli alkol kullanimina kadar goturdu. Hatta citayi yukseltip uyusturucuya kadar vardirdi. Yani bu dengesizlerin siniri yok

19 yaşındayım ve sevdiğim adam 28 yaşında aramızda 9 yaş var. Ailem çok önyargılı istemiyolar benim onla görüşmemi hep yalan yanlış anlatmışlar halbuki annem annesiyle arkadaş olarak tanışmışlığı vardı ben duymadan teyzemlere annesi aslında çok iyi ama oğlunu istemiyorum diyomuş duydum. Vermiceklerini ve asla affetmiceklerini yaş farkının çok olduğunu söylüyolar. Sevsiğim adamda kaçalım diyor. Bu arada smnemde kaçarak evlenmiş ve babamla çok mutlular
az önce bir başlık açmıştım bak lütfen kendini yaapma bende 20 yaşındayım eşim 33 yaşında o kadar pişman olduğum zamanlar oluyo ki sen eğlenmek gezmek istiyorsun ama adam seni anlamıyo bak bir forumlardda orno belası diye daha iyi anlarsın yapma lütfen

Ben yanlış mı okudum yoksa hayatının daha başlangıcından bile olmayan bir anasının kuzusu kaçmaktanmı söz ediyor. Hemde ailesinin çok tutucu olduğunu bildiği halde o zaman şunuda bilmesi lazım "ailen belkide seni hiç affetmiyecek,aynı evde bile yaşamadığın karakterinden emin olmadığın bir insanın peşinden körü körüne gitmek bile bile kendi ipini çekmektir"ki bunları yaparken aileni kaybetme pahasına yapıyorsun.O yüzden bir adım atmadan bin düşün ve çok seviyorsan beklemesini söyle sakın kaçma sakın!!!!!!!

Sakin ha sakın kaçmak fikrini çıkartın aklınızdan. Aileniz haklı. Siz şuan aşk gozluklerinizden dolayi doğru goremeyorsunuz. Şu kadarcik anlatiminiz bile yeterli sebep "sakın ha!" dememiz için. Sevseydi beklerdi, uğraşırdı. Kısa yoldan gozu açık olmayan birini düğün dernek masraf yapmadan kaciriverecek.

Lisedeki bir erkek hocam hep derdi ki: " Erkekler kandırır bayanlar. Dikkat edin" Şimdi bu adam kendi ırkını kotulemeyecegine gore vardir bir bildigi dedim ve bu benim için büyük bir nasihat ve kulağıma küpe olmuştu. O zamanlar anlamiyorsunuz çünkü kafamizda kavak yelleri esiyor.

Bakın evlendiniz diyelim. Yarın birgün bir sorun olunca kesinlikle size diyeceği laf hep :"Kacmayaydin bana, zorla mı getirdim." olacak.. Ve o zaman kafanızı duvarlara vuracaksiniz. Ha tam tersi olabilir derseniz o zaman bende derim ki, "Herşeyin bir usulü var beklesin seviyorsa ve herşeyi usulüne gore yapmak için ugrassin."

Ana baba rızası yuva kurmaktan bile önce gelir. Ve anne baba gerçekten hissediyor. Genelde onların rızası olmadan yapilan evlilikler pek düzgün ilerlemiyor. Bu psikologlarin yapmış olduğu bir arastirma.

İşin yok, gücün yok... Neyine güvenip kaçacaksın anlamıyorum...
Bak aynısı benim de başıma geldi. Ailem istemedi. Ben kaçmadım ama birlikte yaşadım 8 ay... O 8 ayda başıma gelenleri anlatsam, oturur ağlarsın. O derece... Başta senin hakkında böyle böyle diyorlar dedim. Kıskanıyorlar, yalan dedi. İnandım. Sonra nelerini öğrendim...
Kurtulmak için yapmadığım şey kalmadı. Baktım baş edemiyorum, gidip aileme söyledim. Hiç de korktuğum gibi tepki vermediler. Adamın ağzına tükürdüler, kurtardılar beni o pislik hayattan.
Ben birlikte yaşadığımızda üniversite öğrencisiydim ve çalışıyordum düşün. Dayak mı yemedim, eve mi kapatılmadım, kardeşim beni öldürecek diye kaldığımız eve polis mi göndermedi, dayaktan hastanelik mi olmadım, neler oldu neler... Ailemi dinlemeyip, kaçıp evlenseydim. Hayatım büsbütün mahvolacaktı. Allah'tan tek gizlice korunma konusunda akıllı davrandım da hamile falan kalmadım. Babamdan korkumdan elin etine köle oldum.
Sen bir de göz göre göre, açıkça aileni karşına almış olacaksın. Neyine güveniyorsun çok merak ediyorum doğrusu. Aşkla meşkle hayat geçmiyor canım. Belki şu an evlenmeyi çok istiyorsunuz ama yarın aynı evde yaşamaya başlayınca çok daha farklı olacak her şey. Mesleğin yok, işin yok... Anlaşamadınız diyelim, ne yapacaksın???

Seni seven adam yasinin 25-26 olmasini beklesin. Annene sonsuz katiliyorum 19 yasinda ne evlenmesi sen daha yataguini toplaya miyorsundur bir evin yukunu nasil uzerine alican.
Sen evlenmeyi sadece sevismek ask ay beni cok sevviyorla gecen birsey saniyorsun?
19 19 ...koca icin aglayacagina universite oku

Hem bir kere kacalimi teklif eden adam seni hiiic sevmiyordur. Gelsin adam gibi istesin söz olsun ardina nisan isini bulsun vs... Kacmak nedir? Sen agac kavugundan mi ciktin anan baban seni kacasin diye mi dogurdu buyuttu okuttu.
Sizin ki bence cinsel durtusunu gidermek cift olma istegi baska hicbirsey degil.
Bunu da yasallastirmak icin evlenmeniz gerekiyor

Kacmak senin icin en zoru, ve sevdigin adam icin en en kolayi.
Kacmak kolay ona.
Yiyosa ikna etsin aileni?
Bakalim senin icin neleri goze aliyor, gormus olursun kendi gozlerinle.

Benin bi arkdasim vardi, sevdigi erkek yabanciydi.
Oglan yabanciya vermezler seni diyordu biliyordu.
Plan yapmisti resmen; babanin bisikletle gittigi guzergaha butun civiler yerlestiricem. Babanin tekerlegi patliycak. Orda sadece ben olucam, yardima kosucam. Baban beni cok sevicek, ve seninle evlenmemizi onayliycak..

Bunlar tabi ucmus hayaller. Ama bi caba var ortad, bilmem anlata bildimmi. Kacmak en basidi.

Back
X