kadayıffffff

afakan

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
145
28
318
Artvin
kızlar benim eşim kadayıfı çok sever bayram yaklaşıyor benden kadayıf istedi ama ben kaç kere yaptıysam şunu bir türlü tutturamıyorum.eşime de iyi yapıp yedirmek istiyorum.ama nasıl
bana yardımcı olurmusunuz iyi kadayıf yapmayı bilenler lütfen tarif versin lütfennnnnn

Kadayıf dolmasını dene o daha güzel normal kadayıf tatlısından.

Ben göz kararı yaptığım için ölçü veremeyeceğim ama tarif edeyim.
Öncelikle kadayıfı bir kaç gün kurutun sonra tereyağı ve sıvıyağ ile iyice ovun,
yarıdan bir miktar fazlasını tepsiye bastıra bastıra döşeyin ve iç malzemesini koyduktan sonra kalan kadayıfıda üzerine sıkıca yerleştirin.
Kadayıfı yaptığınız tepsinin bir boy küçüğünü üstüne yerleştirip bir de ağırlık koyun, mermer yada büyük bir taş.
üstü kapalı olduğu için önce altı kızaracaktır kontrol edin kızardıktan sonra alt üst çevirip tekrar kızartın, bu aşamada ağırlığı artık üstünden alabilirsiniz.
Şerbetini de ölçü olarak yaklaşık 1 bardak suya 1 bardak şeker gibi düşünebilirsiniz, kadayıf miktarına göre şerbet hazırlayın.
Şerbet biraz kıvamlı olmalı, su gibi olmasın.
Şerbeti önceden yapın soğusun ama çok soğuk olmasın azıcık ılık, tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şerbeti üzerine dökün.
Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz, dondurmalı, kaymaklı yada fıstıklı.
Afiyet olsun.

Öncelikle kadayıfı bir kaç gün kurutun sonra tereyağı ve sıvıyağ ile iyice ovun,
yarıdan bir miktar fazlasını tepsiye bastıra bastıra döşeyin ve iç malzemesini koyduktan sonra kalan kadayıfıda üzerine sıkıca yerleştirin.
Kadayıfı yaptığınız tepsinin bir boy küçüğünü üstüne yerleştirip bir de ağırlık koyun, mermer yada büyük bir taş.
üstü kapalı olduğu için önce altı kızaracaktır kontrol edin kızardıktan sonra alt üst çevirip tekrar kızartın, bu aşamada ağırlığı artık üstünden alabilirsiniz.
Şerbetini de ölçü olarak yaklaşık 1 bardak suya 1 bardak şeker gibi düşünebilirsiniz, kadayıf miktarına göre şerbet hazırlayın.
Şerbeti önceden yapın soğusun ama çok soğuk olmasın azıcık ılık, tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şerbeti üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Peki bunu ocakta mı fırında mı pişiriyorsunuz? Bende deneyeceğim

Afiyet olsun.
Ben yemeye gelsem :KK48:

Ben yemeye gelsem :KK48:
ahhhh ah keşke vaktim olsada yapıp eşe dosta tattırıp mutlu olsam.
en son ramazanda yapmıştım, izne çıkmıştık köye gitmiştik kayınvalidemler eltimler falan kalabalık çok güzeldi.

kadayıf yerine künefe yapabilirsin eğer eşin seviyorsa hem daha pratik ve bence daha lezzetli.

ahhhh ah keşke vaktim olsada yapıp eşe dosta tattırıp mutlu olsam.
en son ramazanda yapmıştım, izne çıkmıştık köye gitmiştik kayınvalidemler eltimler falan kalabalık çok güzeldi.
of olmaz mı canım ya, okudum tarifini canım çekti valla. Sıcak sıcak, tazecik, şurubu falan mısır glikozu değil. :)

Hayırlı bayramlar şimdiden :KK54:

muhallebili kadayıfı deneyebilirsiniz
yada kadayıfı elinizle didikleyin üzerine erittiginiz margarini dökün
kahve fincanına doldurun ortasını açın ceviz fındık fıstık vs şeylerle doldurun
sonra bastırın sıkıca tepsiye ters çevirin
piştikten sonra şerbetini dökün

of olmaz mı canım ya, okudum tarifini canım çekti valla. Sıcak sıcak, tazecik, şurubu falan mısır glikozu değil. :)

Hayırlı bayramlar şimdiden :KK54:
Benimde canım çok fena çekti, arefe günü çalışmazsam yaparım belki.
Hiç gözümde kesmiyor, bayramın ilk günü anneme yardım edeceğiz, ikinci günü onlar bize yardım edecek oldukça yorucu geçecek bayram.
Çok teşekkür ederim, size de hayırlı bayramlar.
Allah cümlemize huzurlu bir bayram geçirmeyi nasip etsin kurbanı niyeti olanların niyetlerini kabul etsin inşallah.

Canım kadayıf çekti aşkolunuz :110:

Cevizli Fincan Kadayıf Tarifi

rating_on.png
rating_on.png
rating_on.png
rating_half.png
rating_off.png
(11 oy, puan: 3,73)
Puan verebilmek için üye girişiyapmalısınız.

reklam

• 300g kadayıf
  • Yarım su bardağı kırık ceviz
  • 150g
    adServer.bs
    tereyağı
Şerbeti için

• 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Kadayıftan bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyulur ve tekrar kadayıf yerleştirilerek iyice bastırılır. Fincan fırın kabına ters çevrilerek kadayıf topları tepsiye dizilir. 300g kadayıftan 8 adet kadayıf topu hazırlanabilir. 150g
adServer.bs
tereyağı eritilerek kadayıfların üzerine gezdirilir. 180C derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakılır.

Şerbeti için 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su tencereye alınarak 10dk kaynatılır. 4-5 damla limon suyu eklenerek 1-2dk daha kaynatılır ocaktan alınır.

5dk ilk sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir. Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz sade, dilerseniz üzerinde kaymak veya dondurma ile servis edilir.

Afiyet olsun.

Not: Bu tarifte Teremyağ reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka tereyağı şart değildir.
bunu dene çok basit ve lezzetli

Normalde kadayif asla sevmem şimdi canim feci cekti. Ayy nasil canim cekti böyle. :kk77:

Back
X