kader herkeze eşit davranıyor mu sizce?

Allahu Tealanin istegi disinda bir yaprak dahi kimildayamaz
o öyle bir Rab ki gögü direksiz, geceyi gündüzü ve herseyi bir düzen icinde yaratmistir..
kurani kerimde Rabbimiz kuluma gücün yetmedigini yüklemem..elbette malinizla caninizla imtihan edileceksiniz dünyada basi bos birakilacaginizimi saniyordunuz buyuruyor
bunlar gibi bir sürü ayetlerde Allahu Tealanin insanlari cesitli imtihalara tutacagini ama kuluna gücünün yetmedigini yüklemedigni görüyoruz..
Cok güzel bir kelam vardir:,, kadere riza gösteren kederden emin olur"
dünyada hersey makam mevki para degildir herkezin yasantisinin disi bizi,icide onlari yakar..

Hayır, hepimiz eşitiz!
Hepimiz elimiz boş gideceğiz bu misafirhaneden, bu gelip geçici dünyadan.
Kaç yıl yaşayacağımızı bile bilmiyoruz.
O mükemmel hayatlardan elbet herkes kopacak birgün.
Allah'ın 'yürü ya kulum' dediği o kulu villasını mı götürecek yanında ya da son model arabasını mı?
İstediği kadar rahat yaşasın parayla oynasın ya da çok sağlıklı olsun. Ne faydası var bunların ona?
Hepsini ardında bırakmayacak mı?
Tam tersine bu kadar nimetin hesabı omuzlarına yüklenmeyecek mi?
O saatten sonra hepimiz eşitiz.
O insanla o çocuğun hesabı bir değil.
Çünkü ilahi adalet var.
Çünkü hepimiz Allahın kuluyuz ve hepimiz eşitiz.
Kimse kimseden üstün değil, kimseyi hor göremeyiz.
Böyle karmaşalara düştüğünüzde siz de bunu aklınıza getirin, ilahi adalet var.

çookk güzel yazmışsınız :46: Allah ın gözünde hepimiz eşitiz tabi şükretmek ve sabretmek lazım :)

Kader herkese eşit davranmasa bile insanlar durumu değiştirebilir,herkesin hayatı birazda kendi elinde

herkes kendı kaderını yaşar bence Rabbımın bı bıldıgı varkı herkese ayrı kaderler vermıs Allah dagına gore kar verırımıs derler bıde ben bunada ınanırım hersey kader kısmet ne varsa yasanacak onu yasar goruruz Rabbım herseyın hayırlısını versın...

neden kader hrkz eşit degilki arkadaşlar ...bazı insanlar binbir dertler çekıyor.bazı insanlar çok rahat para ve bolluk içinde yaşarken neden bazıları bu kadar şanslı degil ve uzaktan seyredirki hayatı ..ama herkez hayata 1 kere geliyor.... bazılarımız çok şanslı bazılarımız hayata hep bir sıfır başlarızki.....ne bileyım bazen çok düşünüyorum bu konuyu bugun çarsıda işim vardı çöp toplayan bir çocuk vardı, 10 .11 yaşlarında karşıda aynı yaşlarda tertemız gıyınmiş babasının annesının gözünün incisi olan ve pırıl pırıl hayat beklıyor onu peki ya diyeri :( o hep tırmalamak zorunda hep ugraşmalı didinmeli ... ve diyorumki hayat herkeze eşit yazılmadıı...............

anlıyorum ki kafanız karışmıs...bence elif şafak 'aşk' ardından da iskender pala'nın od adlı kitabını okuyun derim..hz.mevlana ve şemsi tebriziyi anlatıyor aşk romanı harika...od da yunus emrenın acılı hayatını...ama hepsı ilahi aşkla huzur bulmuslar..ben bu ıkı kıtabı okuduktan sonra hayata cok daha farklı gozle bakıyorum

Kader deyip geçme..
Bak ne diyor SIRRIN sahibi şuurlu beyinlere:
'Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık.'
(İsra suresi. 13)

Back
X