Kadere inanr msnz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Kızlar kadere inanırmısınız yoksa insan kendi kaderini birazda kendimi belirler... yani kaderimde bu varmış diyip onu yaşamalımı yoksa hayır biraz insanın kendi elindemi?

Açıkcası ben biraz insanın kendi elinde olduğu düşüncesindeyim peki ya siz ne düşünüyorsunuz bu konuda??

ya kader işleri karışık işler biraz fisfisfis bende kaderimizi kendimizin çizdiğinin taraftarıyım önümüze seçenekler gelir bizde kendimize uyanı seçer yolumuza devam ederiz yani kendimiz çizeriz fisfisfis

bir insana bir çok secenek verilir birini kendiniz seçer devam edersiniz kendi elimizde diyosunuzda ...

bence bir insan birden cok hata yapmaz ust uste surekli hatalar yapmaz ...

bence asla kendi elimizde degil ...

bir suru sokak ocucugu var fakir aileler var sonra hayatı berbat yaşayanlar var ...

bunlar bence kesinlikle kendi çizmedi kaderlerini ...

ve hayatı berbat yaşayacak bir tercih yapmadılar ..:

fakir bir insana nasıl bir secenek sunulmuşturki oda degerlendirmemiştir ...

ve bu hayata mahkum olmustur ...

artı sokaktaki gariban cocuklar akıl bali bile degilken nasış bir secim yapmışki o hale gelecek kaderi kendi elleriyle yaratmıştır ...

ben kadere kesinlikle inanırım ...

insanın kendi elinde olan birsey degil ...

a.s.

a.s.

Bazen adina 'Tesadüf' dedigim seyin aslinda kaderim oldugu aklima geliyor birden. Kaderci bir insanim kesinlikle.
Istedigim birsey olmadigi zaman bunu hep kadere bagliyorum, hakkimda hayirli degilmis yada daha zamanim var olmasi icin deyip gecistiriyorum.

Allah herkese güzel yazilar yazsin Belinaycim

tatlım elbetteki kadere bende inanıyorum afkat bazende kaderimdir diyip ona boyun eğmemeli yada kaderimde bu varmış yaşicam dememeli birazcık insanın kendi elinde aklı mantığı var insanın öyle değilmi?? tamam kader diye bişi yok demiyorum inanmazlık yapmıyorum fakat dediğim gibi birazda kendi elimizde diye düşünüyorum ben..
en son cümlen içinse amiin diyorum a.s.

Eğer hayatımızı kendimiz yönlendirecek iradede olmasaydık, Allah bize aklı niye verdi, beynimiz neden var?

Kendi seçimlerimizi kendimiz yapabilelim diye elbette... Ancak hangi ailede dünyaya geleceğimiz , eşimiz, ölüm zamanımız hariç !

Bunlar, bizim elimizde değil sadece.. Bence geri kalan her şeyi kendimiz istiyoruz, Allah da bize hayırlısını

veya hayırsızını, kendi takdiriyle veriyor... Altını çizmek istiyorum, Allahın takdirinin... Bizim irademiz ,

Yüce Allahımızın takdiriyle birleşiyor ve yaşancaklar yaşanıyor... Bu benim inancım, bilgimdir...

Kadere yüzde yüz inanırım ; ancak evde oturarak gökten nasip beklemeye değil !!!

Tevekkül etmektir benim inancıma göre kader... Biz elimizden geleni yapar, niyetimizi ederiz, Rabbim

de hayırlısını veya hayırsızını ( takdirine göre) verir..

Bu konu baya hassas bir konu , fazla derine inmeyeyim yanlış konuşmak istemem sengözlerimebaksanab

a.s.vereliniortak

Kesınlıkle katılıyorum yazdıklarına.Ama es secımı harıc.Onda da kendı secme ıradesını kullanıyor ınsan.Allahın onune cıkardıklarından ya aklını kullanarak ıyı bır secım yapıyor ya da tam tersı.

Asla kaderımse yasarım mantıgını kabul etmıyorum ve ınsanların kaderde ne varsa o olur sozuyle hayatının akısına kendını bırakmıs yasamak ıcın caba sarfetmeyen calısıp daha ne yapabılırım dıye dusunmeyenlerın de "kader" adı altında tembellık yaptıklarına dusunuyorum....

işte ben bundan bahsediyorum, tamam kadere inanıyorum ama kedininde dediğini gibi kaderimse yaaşarım diyip boyun eğenlerde var bu yanlış bişi bence çünkü aklımız mantığımız var ...

Bende kabul etmiyorum daha cok bununla savasiyorum.

Kendimi cikmazin icine sokmaktansa yeri geldiginde gururumu görmezden gelmeyi becerebiliyorum. Kadermis deyip kaderime boyun egmiyorum, fakat tüm cabalarima ragmen olmuyorsa daha fazla savasmayi istemiyorum.

Veee tam ben vazgecmisken istedigim seyin sürpriz sekilde gerceklesmesine 'Kader Böyleymis, demekki zamani bugünmüs' diyorum..

işte budur..vereliniortak

Katılıyorum..

insanın doğduğu aile, ortam şansını; öldüğünde bulunduğu ortamsa zekasını gösterir.

bir insan çok kötü, her bakımdan eksik bir ailede, maddi yetersizlikler içinde büyüyebilir. ama kaderini değiştirebilecek kudretteyse çok iyi yerlere gelebilir..

nerde dogcagin annenin babanin kim olacagi ne zaman olecegin basina gelen kazalar ve belalarin kader oldugunu dusunuyorum. yani aslinda degistirme gucumuzun elimizde olmadigi kisimlar kaderdir bence.
geri kalanlarini bizim secimlerimiz olusturur. kotu bir anne babanin eline dusup hayatimizi mahvetmek de bizim elimizdedir ya da daha da hirslanip daha iyi yerlere gelmeye calismak da.
birseyler icin cabalamayip kaderimde ne varsa odur diyenlerden rahatsizim.
sen emegini ver hayirlisi icin dua et de ondan sonra kaderim de cekil..
insanlar kader olayini bazen cok yanlis anlayabiliyorlar..

bak buda çok güzel bir bakış açısı HAKLISIN​

peki arkadaşlar eş seçimi kısmında şuna takıldım..hanı moda oldu ya elektrik alamıyorum yada elektirklerimiz uyuştu..farzedelimki elektriğimiz uyuşmadı ki elektirk genelde dış görünüş meslek gibi durumlardan çok etkilenir..adam çok iyi ama elekrtiğin tutmadı red ettin..
başka bir adamsa o menem elektiriğin uydu bilmem niye ama bunu seçtin...ama bu adam diğeri kadar iyi değil..bunu yaşayınca anlıyorsun ..eş seçimininde sadece bizim irademiz olduğunu düşünmüyorum..öyle olsa birbirime hiç uymayan insanlar biraraya gelip evleniyorlar ve çocukları oluyor..o çocuğun anası babası doğmadan belli zaten..yani aslında başka insanlara vesile olcaksan bu dunyaya gelişinde ozaman sen seçtiğine yada seçmemen gerektiğine inan dur ..yanlışmı

bilmiyorum kader diye bir şey var mı?
bende bu ara bunu çok düşünüyorum...
kader diyemezsin sen kendin ettin der ya şarkıda da..
bence kaderi seçimlerimiz belirliyor...

Hayat seçimlerden ibarettir.
Seçimlerimiz de kaderimizin bir parçasını oluşturur..
Şu var ki seçimlerimiz kendi aklımızı ve mantığımızı kullanarak yaptığımız tercihlerdir.
Ancak bazı şeyler vardır ki bizim değiştiremeyeceğimiz şeylerdir ve insiyatifimiz altında olan durumlar değildir..
İşte bu kaderdir..
Örneğin çok sevdiğiniz birinin ölmesi...:a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…