E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU2
-
a.s.ya kader işleri karışık işler biraz fisfisfis bende kaderimizi kendimizin çizdiğinin taraftarıyım önümüze seçenekler gelir bizde kendimize uyanı seçer yolumuza devam ederiz yani kendimiz çizeriz fisfisfis
bir insana bir çok secenek verilir birini kendiniz seçer devam edersiniz kendi elimizde diyosunuzda ...
bence bir insan birden cok hata yapmaz ust uste surekli hatalar yapmaz ...
bence asla kendi elimizde degil ...
bir suru sokak ocucugu var fakir aileler var sonra hayatı berbat yaşayanlar var ...
bunlar bence kesinlikle kendi çizmedi kaderlerini ...
ve hayatı berbat yaşayacak bir tercih yapmadılar ..:
fakir bir insana nasıl bir secenek sunulmuşturki oda degerlendirmemiştir ...
ve bu hayata mahkum olmustur ...
artı sokaktaki gariban cocuklar akıl bali bile degilken nasış bir secim yapmışki o hale gelecek kaderi kendi elleriyle yaratmıştır ...
ben kadere kesinlikle inanırım ...
insanın kendi elinde olan birsey degil ...
Bazen adina 'Tesadüf' dedigim seyin aslinda kaderim oldugu aklima geliyor birden. Kaderci bir insanim kesinlikle.
Istedigim birsey olmadigi zaman bunu hep kadere bagliyorum, hakkimda hayirli degilmis yada daha zamanim var olmasi icin deyip gecistiriyorum.
Allah herkese güzel yazilar yazsin Belinaycim
Eğer hayatımızı kendimiz yönlendirecek iradede olmasaydık, Allah bize aklı niye verdi, beynimiz neden var?
Kendi seçimlerimizi kendimiz yapabilelim diye elbette... Ancak hangi ailede dünyaya geleceğimiz , eşimiz, ölüm zamanımız hariç !
Bu, bizim elimizde değil sadece.. Bence geri kalan her şeyi kendimiz istiyoruz, Allah da bize hayırlısını
veya hayırsızını, kendi takdiriyle veriyor... Altını çizmek istiyorum, Allahın takdirinin... Bizim irademiz ,
Yüce Allahımızın takdiriyle birleşiyor ve yaşancaklar yaşanıyor... Bu benim inancım, bilgimdir...
Kadere yüzde yüz inanırım ; ancak evde oturarak gökten nasip beklemeye değil !!!
Tevekkül etmektir benim inancıma göre kader... Biz elimizden geleni yapar, niyetimizi ederiz, Rabbim
de hayırlısını veya hayırsızını ( takdirine göre) verir..
Bu konu baya hassas bir konu , fazla derine inmeyeyim yanlış konuşmak istemem sengözlerimebaksanab
Eğer hayatımızı kendimiz yönlendirecek iradede olmasaydık, Allah bize aklı niye verdi, beynimiz neden var?
Kendi seçimlerimizi kendimiz yapabilelim diye elbette... Ancak hangi ailede dünyaya geleceğimiz , eşimiz, ölüm zamanımız hariç !
Bunlar, bizim elimizde değil sadece.. Bence geri kalan her şeyi kendimiz istiyoruz, Allah da bize hayırlısını
veya hayırsızını, kendi takdiriyle veriyor... Altını çizmek istiyorum, Allahın takdirinin... Bizim irademiz ,
Yüce Allahımızın takdiriyle birleşiyor ve yaşancaklar yaşanıyor... Bu benim inancım, bilgimdir...
Kadere yüzde yüz inanırım ; ancak evde oturarak gökten nasip beklemeye değil !!!
Tevekkül etmektir benim inancıma göre kader... Biz elimizden geleni yapar, niyetimizi ederiz, Rabbim
de hayırlısını veya hayırsızını ( takdirine göre) verir..
Bu konu baya hassas bir konu , fazla derine inmeyeyim yanlış konuşmak istemem sengözlerimebaksanab
Kesınlıkle katılıyorum yazdıklarına.Ama es secımı harıc.Onda da kendı secme ıradesını kullanıyor ınsan.Allahın onune cıkardıklarından ya aklını kullanarak ıyı bır secım yapıyor ya da tam tersı.
Asla kaderımse yasarım mantıgını kabul etmıyorum ve ınsanların kaderde ne varsa o olur sozuyle hayatının akısına kendını bırakmıs yasamak ıcın caba sarfetmeyen calısıp daha ne yapabılırım dıye dusunmeyenlerın de "kader" adı altında tembellık yaptıklarına dusunuyorum....[/I]
Bende kabul etmiyorum daha cok bununla savasiyorum.
Kendimi cikmazin icine sokmaktansa yeri geldiginde gururumu görmezden gelmeyi becerebiliyorum. Kadermis deyip kaderime boyun egmiyorum, fakat tüm cabalarima ragmen olmuyorsa daha fazla savasmayi istemiyorum.
Veee tam ben vazgecmisken istedigim seyin sürpriz sekilde gerceklesmesine 'Kader Böyleymis, demekki zamani bugünmüs' diyorum..
Katılıyorum..bir insana bir çok secenek verilir birini kendiniz seçer devam edersiniz kendi elimizde diyosunuzda ...
bence bir insan birden cok hata yapmaz ust uste surekli hatalar yapmaz ...
bence asla kendi elimizde degil ...
bir suru sokak ocucugu var fakir aileler var sonra hayatı berbat yaşayanlar var ...
bunlar bence kesinlikle kendi çizmedi kaderlerini ...
ve hayatı berbat yaşayacak bir tercih yapmadılar ..:
fakir bir insana nasıl bir secenek sunulmuşturki oda degerlendirmemiştir ...
ve bu hayata mahkum olmustur ...
artı sokaktaki gariban cocuklar akıl bali bile degilken nasış bir secim yapmışki o hale gelecek kaderi kendi elleriyle yaratmıştır ...
ben kadere kesinlikle inanırım ...
insanın kendi elinde olan birsey degil ...
nerde dogcagin annenin babanin kim olacagi ne zaman olecegin basina gelen kazalar ve belalarin kader oldugunu dusunuyorum. yani aslinda degistirme gucumuzun elimizde olmadigi kisimlar kaderdir bence.
geri kalanlarini bizim secimlerimiz olusturur. kotu bir anne babanin eline dusup hayatimizi mahvetmek de bizim elimizdedir ya da daha da hirslanip daha iyi yerlere gelmeye calismak da.
birseyler icin cabalamayip kaderimde ne varsa odur diyenlerden rahatsizim.
sen emegini ver hayirlisi icin dua et de ondan sonra kaderim de cekil..
insanlar kader olayini bazen cok yanlis anlayabiliyorlar..
ölümü kadere bağlamak tüm yaşamı kadere bağlamak değil midir ama?:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?