Arkadaşların yapamazsın derken aslında gerçekçi bir yaklaşımda bulunmuşlar, gerçi bu birazda sizin yaşam tarzınıza bağlı gucci, karı-koca geceleri mekan mekan gezip kafa dağıtan insanlarsanız, kaosuna rağmen İstanbul'un renkli ve hareketli yaşamı sizi cezbediyorsa Akçay gibi küçük yerlerde tatil yapmak keyifli gelir ama sürekli yaşam sıkabilir zira Akçay olsun, Alaçatı, Kuşadası, hatta Bodrum, Marmaris yazın cıvıl cıvıldır, barları, dolup taşan restaurantları, etkinlikleri lakin kış sezonu girer ve el ayak çekilir, yaşadığınız yerin durumuna göre kışın açık zincir market bulmanız bile güç olabilir zira bazı yerlerde zincir marketler bile yaz sezonuna özel açılır, Ekim ayı gelince kapatılır, yerel marketlere kalırsınız, restaurantlar, hatta cafeler bile kapanır.
Her şeyi bulmamazsın netten sipariş vermen gerekir, hastane sağlık hizmetleri İstanbul kadar adım başı değildir, Allah göstermesin büyük bir sağlık probleminde merkeze sevk etmeleri gerekiyor çünkü yoğun bakım üniteleri vb kısıtlı, yaşıtların da fazla olmaz, Akçay gibi yerlerde nüfusun çoğunluğunu emekli olmuş, İstanbul'dan kaçmış 60 yaş üstü insanlar oluşturuyor çünkü.
Dersen ki abla ben sakinliği seviyorum, geceleri mekan mekan gezmiyorum, çok bunalırsak atlarız arabaya İzmir'e kaçarız, yaşadıkça kendimizce alternatifler üretiriz o zaman başka tabii, o yüzden dedim kendine uygun ve doğru koordinatı bulursan İstanbul'da durma diye.
Aklında Akçay varsa mutlaka kış sezonunu da araştırmanı tavsiye ederim, gerçi Akçay bazı tatil beldelerine göre daha aktif bir yer, yaz-kış yaşayan nüfusu fazla, mesela ben Bodrum ve Marmaris'te yaz-kış yaşayamam, Marmaris'in merkezde bile kış mevsimi kötü bence, merkezde yaşamayayım civar köylerine doğru yerleşeyim desen ayvayı yedin, araban olmadan mümkünü yok ulaşım sağlayamazsın, akşam 19:30 olduğunda bir tane toplu taşıma aracı bulamıyorsun, köylere taşıma servisini bırakıyorlar, köylerde zincir market, eve servis yok, canın bir şey çekse Marmaris'e inmen gerek o da uzun sürüyor canının çektiği şeyden vazgeçiyorsun.
Lafı çok uzattım ama enine boyuna düşünüp ne istediğiniz, beklentileriniz üzerine yer belirleyerek karar vermeniz mühim zira siz bizim gibi değilsiniz, burası kötüymüş düşündüğüm gibi çıkmadı deyip aklınıza esince yer değiştiremezsiniz, sizde tayin iş durumu gibi önemli detaylar var çünkü.