Kadıköy'de rahatsız edilme...

Neyse ki uzağı goremiyorum ve çevreye karşı duyarlı değilim. Bu yüzden kim dik bakmış,kim laf atmış anlamıyorum bile .

ben de bunu fark etmiştim yıllar önce

yani bakanı asla görmem

en fazla kulağımın dibinde laf atacak da sonra algılarım onu da zira zaten hızlı yürürüm

hiç unutmam bir gün markete gittik oğlumla

çıktık yürüyeceğiz eve doğru, yoldan bir araba geçiyor, yavaşladık market önüne park ederse diye

neyse araba ışıklarını yakıp kapatıyor, selektör yapıyor az ilerimizde de bir erkek grubu var onları almaya gelmiş, onların arkadaşı galiba diye düşünüyorum yoluma devam ediyorum

biraz ilerledim, birisi ismimle seslendi baktım

söz konusu araba eşimin ablasının eşininmiş, içindeki de o

aynı sitede oturuyoruz, içli dışlıyız, arabanın modelini plakasını vs de ezbere bilirim biner giderim vs

benimle yıllardır dalga geçiyor, hatun hiçbir şeye dönüp bakmıyor diye

Son düzenleme:
Kadıköy'ü ben de severim de bu konu beni inanılmaz rahatsız etti. Türkiye'nin en elit semti diye bilinen yerde bu başımıza gelecekse biz hiç evden çıkmayalım. Sanki bu durum gittikçe artıyor gibi de. Ben bir süre Beyoğlu'nda çok takıldım. Orası da çok karışıktır ama başıma hiç böyle bir şey gelmedi. Hiç rastlamadım da ama bu sene birisi tutuklandı biliyorsunuz. Ben bundan 5 sene önce İstanbul'da fink atardım ve hep yalnız gezerdim. Eminönü, Beyazıt, Mecidiyeköy...herkes kendi halinde takılıyordu. 🤷🏼‍♀️Yazık ya...gerçekten yazık...

Sevgili arkadaşım, bu ne mekan ne kıyafet meselesi. Sadece zihniyet meselesi. Karşımızda çirkin ve sapik bir zihniyet var.

Bundan belki on önce Üsküdar dan otobüse bindim. Adamin biri bindi öküz gibi bakıyor. Korktum yemin ediyorum korktum. Adamın bakışından, tipinden, kaşından, gözünden korktum. İnmeye iki durak kala kardeşimi aradım. Gel al beni duraktan diye. O da korkmuş, eline aldı kazma sapını geldi sağ olsun. Adam kardeşimi aradiktan sonra indi. Buarada kapalıyım ben ve gündüz saatleri.
Öyle hele toplu taşımada öküz gibi bakanlara bende dik dik bakıyorum “hayırdır amca birine mi benzettin torunlarına filan hani?” diye bağıra bağıra soruyorum rezil oluyorlar.Korktuğunuzu pıstığınızı anladıkları an daha da üzerinize geliyorlar hatta bazısı işi el ile taciz boyutuna bile getirebiliyor ne yazık ki...Kuzenim yurtdışında sahil kasabasında yaşıyor plaj çok yakın değil ama yürüme mesafesinde,bakıyorum kadınlara bikinilerini mayolarını giyiyorlar altlarına ya bir şort ya bir pareo sahile kadar öyle yürüyorlar kimse de ne bir dönüp bakıyor ne bir laf atıyor herkes normal karşılıyor ya...demek ki bu (d)Ayılar oralarda yaşasalar neler olurdu

Son düzenleme:
Öyle hele toplu taşımada öküz gibi bakanlara bende dik dik bakıyorum “hayırdır amca birine mi benzettin torunlarına filan hani?” diye bağıra bağıra soruyorum rezil oluyorlar.Korktuğunuzu pıstığınızı anladıkları an daha da üzerinize geliyorlar hatta bazısı işi el ile taciz boyutuna bile getirebiliyor ne yazık ki...Kuzenim yurtdışında sahil kasabasında yaşıyor plaj çok yakın değil ama yürüme mesafesinde,bakıyorum kadınlara bikinilerini mayolarını giyiyorlar altlarına ya bir şort ya bir pareo sahile kadar öyle yürüyorlar kimse de ne bir dönüp bakıyor ne bir laf atıyor herkes normal karşılıyor ya...demek ki bu (d)Ayılar oralarda yaşasalar neler olurdu

Şimdiki aklım olsa öyle yapardım. Nedense korkmustum... Aslında çok da küçük değildim ama...
İnsan yaş aldıkça gelişiyor ☺️

Kadikoy cocuguyum :) Sabahin dordunde bile tek basima Kadikoy'de yürüyüp evime donerim. Kadikoy cogu semte gore daha bile güvenlidir. Elbette tatsızlık yasayanlar olmustur ama genel olarak söylüyorum.

Bahsettiginiz tarzda adamlar her yerde var. Laf atilmasi vs evet rahatsizlik verici ama bunu Kadikoy'e indirgemeniz de degisik olmuş.

Zaten sorun yerleşik halkında değil, Kadıköy güzel bir ilçedir, sahili, cafe ve restaurantları, alışveriş yapabileceğiniz butikleriyle gayet muntazam bir yer fakat Anadolu Yakasında gezmeye gitmek isteyen her muhitten insan nereye gidelim deyince çoğunlukla Kadıköy'e gider çünkü cafe de var bar da var, her zevke hitap eden yerleri, kültür sanat etkinlikleri sebebiyle eskiden beri tercih edilir, laf atanlar taciz edenler muhtemelen günlük gezmeye gidenlerdir zira ne yazık ki hadi oğlum bugün Kadıköy'e gidelim orada güzel kızlar oluyor diye giden gruplar da var, bakınca yüz metre öteden anlıyorsunuz koloni halinde aranan gözlerle takılırlar, Kadıköy'ün çeşitli semtlerine dağılanların çoğunluğu eninde sonunda merkezi diye rıhtım tarafına gelecek diye de oralarda takılırlar, malum çoğu otobüslerin kalktığı ana istasyon, Eminönü Karaköy vapurları falan orada, bir kısmı da Haydarpaşa istikametine doğru olan ana otobüs istasyonu ve minibüslerin kalktığı alanda takılır ya da maalesef bazı yerlerini mesken tutmuş değnekçilerle torbacılar var onlara denk gelmiş olabilir konu sahibesi, ki bahsettiği bölgede torbacılar oluyor maalesef.
Belki de Mune,ben tam bir (eskilerin deyimiyle)bakar körümdür,ornegin boga heykeline gideceksem at gozlugu takmis ya da sensor takilmis gibi hedefe odaklanirim,parmagini gozume sokuncaya kadar kimseyi gormem genelde:))

Çok geçmiş olsun. Keşke bu gibi durumlara amasız ancaksız müdahale edilse. Etek giymeseymiş, o da aranıyor gibi sözler yüzünden kendimizi giydiğimiz kıyafetleri savunmak zorunda kalır bir şekilde bulduk. Umarım bu pis zihniyetle beraber sapıklar da dünyadan kaybolur.

7 sene istanbulda yaşadım kadıköy en sevdiğim kendimi en rahat hissettigim yerlerden biriydi ama bir gece yanimda eşim dahil 10 kişilik bir grup arkadaş olmasına rağmen bir tekel bayiye girmiştim arkamdan 5-6 adam dükkana girip beni sözle taciz ettiler neye uğradığımı şaşırdım. O kadar cesaretlilerdi ki hemen çıktım dükkandan. Böyle değildi kadıköy ama artık gerçekten her yer tekinsiz kadınlar için. Gerçi sadece kadınlar için de değil kar topu oynarken camekana kar attığı için bir adami öldürmuşlerdi kadiköyde..

Kadıköy ve Üsküdar'da çiçekçi kadınlar tarafından çok taciz edilmişliğim vardır :)) Şaka bi yana da(doğru ama bu) evet bundan yirmi sene önce de orada erkekler tarafından rahatsız ediliyordum, şimdi de durum aynı, yalnız oturuyorsan hele sahilde, kesin aranıyorsundur, hemmen yanına biri yanaşır, bunun genci-yaşlısı eğitimli-eğitimsizi de yok hakikaten. Ha şöyle bi durum var, işi gücü parası olan adam orada değil de daha sosyal ortamlarda taciz eder, fark bu. Yahu küçücük parklarda bile yalnız oturan yaşlı teyzelerin karşısına dedeler diziliveriyor, kadın kaç yaşına gelirse gelsin rahat yok bazı yerlerde.
Rusya'ya vize kalktı diye sevinen dede geldi aklıma :D biri de yazmış sen niye seviniyorsun dede sanki vize kalkınca herşey kalkacak töbee :DDDDD dedeler en beterleri ya

Belki de Mune,ben tam bir (eskilerin deyimiyle)bakar körümdür,ornegin boga heykeline gideceksem at gozlugu takmis ya da sensor takilmis gibi hedefe odaklanirim,parmagini gozume sokuncaya kadar kimseyi gormem genelde:))
:KK70:
Bende tam aksine her yeri görecek şekilde dolaşırım, bir olay olursa anında geri püskürtebileyim diye, yalnız bazen kendimi yakalıyorum öyle bir bakışım var ki sanki az sonra birini dövecekmişim gibi, zaten bu yüzden kaş ortamda 2 nehir gibi çizgi oluştu, güzelliğime gölge düştü :KK70:

Taciz artık her yerde, abuk sabuk kendini bilmez insanlara denk gelmişliğim var, özellikle otobüslerde lakin işin aslı Kadıköy'de hiç olay yaşamadım, ki ara sokaklarına girmişliğim de var, Yazıcıoğlu iş hanının sokağından bir girerdim artık nereden çıkarsam:)) akşam karanlığında defalarca Kadıköy'den minibüse binip sakin sessiz bölgelerde inmişliğim de var, evet taciz eskiye nazaran arttı ve tacizciler daha da bir cüretkar artık ama tinercilerle, uyuşturucu kullanıp dışarıda kontrolsüzce gezerek para, sigara isteyen kesim daha bir tehlikeli hal almaya başladı, ben onlara karşı daha temkinliyim, bazıları grup halinde geziyor bir anda sarıyorlar etrafını, o yüzden İstanbul'daysam üstümde çanta olmaz, k.kartı, para, telefon gibi şeyleri çantayla taşımam, valla resmen eski insanlar gibi kazak, tişört içinde duran kese taşıyorum İstanbul'dayken:)))

Arkadaşlar merhaba. Uzun bir süredir beni çok rahatsız eden bir konu var ve sizin de başınıza geldi mi sormak istiyorum.
Kadıköy'e çok yakın bir semtte oturuyorum. Alışveriş, gezme konularında sık sık Kadıköy'e giderim. Her zaman bu semti sevmiş, alışveriş için de avmler değil hep bu semti seçmişimdir. Kadıköy'e uğradığım zaman da eğer hava güzelse sahilde otururum. Haftada 1-2 Kadıköye inerim. (Tabii bu corona yüzünden ayda 1 e indi o başka bir konu)
Neyse konuya gireyim. Kadıköy rıhtım tarafında (Atatürk heykeli ve Haldun Taner Sahnesi'nin olduğu yerler) tek takılan adamlar doldu. Ne zaman o taraflardan geçsem dik dik bakışlara, laf atılmalara vs maruz kaldım. Özellikle öyle bir rahatsız edici bakıyorlar ki sahile inemez oldum artık. Yanlış anlamayın tahrik edici bir giyim tarzım yoktur. Veya dış görünüşümde baktıracak bir anormallik de yoktur. (ha farklı biri de olabilirim. Engelli bir birey, farklı bir giyim tarzı gibi. Ama bana o şekilde dikkatli bakma hakkına sahip değiller). Ve artık kendimden şüphe ettim inanın. Bu durum başka birinin başına geldi mi, başka bir hanımın dikkatini çekti mi öğrenmek istiyorum. Yorumlar için teşekkürler :)
Ariyorsun kuzum polisi sivil polisler veya devriyeler arttiriliyor

Bahsettiğiniz kısım zaten insanların buluşma yeri. Yani yeni tanısın ya da tanımasın kadın ya da erkek insanların buluşma yeri deyince İstanbul' da ilk akla gelen yer Haldun Taner ve etrafı ki çok işlek bir yerdir. O yüzden ben garipsemiyorum. Ben Kadıköy ' e inince sabit duran biri değilim zaten, bir koşturmacam var sürekli. Siz de özellikle o tür lokasyonlarda çok beklememeye özen gösterin. Hemen karşı sıralarda yemek yenecek yerler ve kitapçılar var. Orada zaman geçirmek beklerken daha münasip aslında.

Back
X