bence de kadın daha kaba geliyor bana bir mağzaya girdiğinizde mağza shibinin yardımcılarına ''şu kadınla ilgilenir misiniz?'' demesini mi yoksa ''şu bayanla ilgilenir misiniz?'''demesini mi isterdinz. bence bayan daha kibar kabul edilesi
duymuştum bu konuyu ve çok merak ediyordum sebebini.
paylaşım için teşekkürler.
ben kullanıyorum.
sonuçta kadın kelimesini kullanıpta eşini, kızını da döven bir sürü insan var.
şimdi onlar bu durumda çok mu değer veriyorlar hemcinslerimize?
bence söylemek değil nasıl davranıldığı önemlidir.
ha o ha bu.
bir bireymiş gibi davranılmadıktan sonra
Bayan kelimesini kadın kelimesi yerine kullanmam.
Kadını tercih ederim.
Bayan bir unvandır, isim önünde kullanılır. Hanım gibi.
Kadın kelimesini karşılamaz.
Bence kadın çok güzel bir kelime. Her şeyimle kapsıyor. Benliğim, cinsiyetim, tarzım...
Neden cinsiyetimden sıyrılayım da kadınlığım sadece yatakta kalsın.
Kadın olarak çalışabilirim.
Kadın olarak dışarı çıkabilirim.
Kadın olarak var olabilirim.
Ben kız kelimesine bile sinir oluyorum.Kimin ne haddine cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığına göre etiketlemek?
Birisi bana bayan dediğinde dönüp "sensin bayan, ben kimseyi baymadım" diyorum.
bizim toplumuumuzda evlenmiş kadınlara kadın denir evlenmemişlere genc bayan yada bayan yada kız denir..
ayrıca kadın demek gercekten görgüsüzlüktür. erkeğede erkek denmez bay denir aynı zamanda.
bay -bayan toplum içerisinde kullanılması gereken ve kulağa hoş gelen en mantıklı kelimedir diye düşünüyorum.
Kadını tercih ederim.
Bence kadın çok güzel bir kelime. Her şeyimle kapsıyor. Benliğim, cinsiyetim, tarzım...
Ben kız kelimesine bile sinir oluyorum.Kimin ne haddine cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığına göre etiketlemek?
Kadını tercih ederim.
Shinningg, Çok yerinde ve doğru bir konu olmuş...
Ellerine sağlık, fikrine sağlık... İnşallah burayı okuyan bir çok kadın, senin tam anlamıyla ne dediğini anlayacaktır!
En azından bunu umut ediyorum...
Bence sadece "feministlik" adı altında değil (şahsen feminist değilim) fakat bana "bayan" denilmesinden de hoşlanan biri değilim.
Kadınlığımdan gurur duyuyorum... Bekarım, fakat bu kadın olmamı engellemiyor... İnşallah bunu anlayan nesillerimiz yetişir...
Başkada bişi demiyorum... Üstüne denilecek söz yok zaten...
Kadın demek görgüsüzlük değildir. Kadın kelimesinin içinde çok güzel anlamlar saklıdır. Bu anlamları es geçip işi cinselliğe dayandırmak bana çok yanlış geliyor.
Ayrıca erkeklere bay dendiğini çok nadir duyuyorum ben. Bir tek kamuya açık alanlarda tuvaletlerin kapılarında yazıyor bay diye. Erkekler göğüslerini gere gere biz erkeğiz, erkek adamız, erkeğim ben diye dolaşıyorlar.
Kadın kelimesinin uygunsuz gelmesinin sebebi, böyle bir algı oluşmasından kaynaklanıyor. Bunu yıkmak da bizim elimizde..
tabiki kadın kelimesi cok güzel ama ben kullanılısı kişiden kişiye değişir diyorum herkese kadın diyemezsin . genc bayan demek vardır kadın demek vardır bayan demek vardır. ben kadın kelimesini daha cok 25 yas ve üstü kişilere yakıstırıyorum. daha cekici daha olgun daha seksi ve kişiliği daha da oturmus anlamına geliyor benim için. ben sahsen toplum içinde bak bu kadın söyle yada n güzel giyinmiş .. vs vs diye konusamam mesela . bayan demek daha kibar herzaman kulaga daha hos gelır toplum ıcerısınde. görgü kurallarıdır bunu demeye getiriyorum.
sahsen ben evlensem cınsellık deneyımım olsa bıle bana kadın denmesını ıstemem benden bahsedılırken.bayan denılmesı daha hosuma gıder her ne kadar cınsel deneyımım olsada. ama kadınım ıste bundan gururda duyarım. bunun cınsellıkle ılgısınden cok aslında sıfatın hos olup olmamasından da karsılanıyor. yerıne gore kullanılacak bır sıfat.
en basıtı 14 yasındakı bır kıza kadın dıyebılırmısınız? boyle dusunelım bır de. nıye o zaman kız cocugu dıyoruz kadın demıyoruz o bıreylere. hos olmadığı ıcın degılmı?yakıstıramadığımız ıcın.
ayrıca erkekler arasındada bıze cogu zaman sen bayansın otur oturdugun yere demek yerıne bayan yerıne kadınsın dıye kullananlarda var.
bu gayet normal . dediğim gibi bence cümlenin gelisine göre kimden bahsettiğimize göre yada ortamına göre değişen bir kavram.
herkesin görüşüne saygım sonsuz.
tabiki kadın kelimesi cok güzel ama ben kullanılısı kişiden kişiye değişir diyorum herkese kadın diyemezsin . genc bayan demek vardır kadın demek vardır bayan demek vardır. ben kadın kelimesini daha cok 25 yas ve üstü kişilere yakıstırıyorum. daha cekici daha olgun daha seksi ve kişiliği daha da oturmus anlamına geliyor benim için. ben sahsen toplum içinde bak bu kadın söyle yada n güzel giyinmiş .. vs vs diye konusamam mesela . bayan demek daha kibar herzaman kulaga daha hos gelır toplum ıcerısınde. görgü kurallarıdır bunu demeye getiriyorum.
sahsen ben evlensem cınsellık deneyımım olsa bıle bana kadın denmesını ıstemem benden bahsedılırken.bayan denılmesı daha hosuma gıder her ne kadar cınsel deneyımım olsada. ama kadınım ıste bundan gururda duyarım. bunun cınsellıkle ılgısınden cok aslında sıfatın hos olup olmamasından da karsılanıyor. yerıne gore kullanılacak bır sıfat.
en basıtı 14 yasındakı bır kıza kadın dıyebılırmısınız? boyle dusunelım bır de. nıye o zaman kız cocugu dıyoruz kadın demıyoruz o bıreylere. hos olmadığı ıcın degılmı?yakıstıramadığımız ıcın.
ayrıca erkekler arasındada bıze cogu zaman sen bayansın otur oturdugun yere demek yerıne bayan yerıne kadınsın dıye kullananlarda var.
bu gayet normal . dediğim gibi bence cümlenin gelisine göre kimden bahsettiğimize göre yada ortamına göre değişen bir kavram.
herkesin görüşüne saygım sonsuz.
bunun ayrımcılık oldugunuda yeni ogrendim bu bir hitap seklidir tanımadıgınız bir kadına seslenmek istediginiz zaman hanımefendi veya bayan dersiniz kadın bakarmısın mı diycez bence cok abartılıyor bunun feministligide artık abartı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?