Kadın doğum doktoru geçen ay döngünün 12. Günü gittiğimde bana dedi ki 5 adet yumurta sayıyorum amh isteyeceğim amh istedi 0.54 çıktı sonra adetin 3 günü hormon testi ver sonra yanıma gel dedi verdim benim için bu testler önemli değil amh önemli tüp bebeğe başvurun dedi psikolojimizi bozdu sonra tekrar vajinal ultrason yaptı 5 sağ overde 5 sol overde yumurta var dedi. Geldiğimizden beri moralimiz bozuk. takviyeler falan verdi sonuçları da ekliyorum lütfen güzel şeyler söyleyim vakit kaybetmeyin vs dedi doğal yolla 0.2 amh olan hastası var hamile kalmış onu da söyledi ama bana tüp bebek vs vs dedi
5 yıldır evliyim.4 yıldır gebelik istiyorduk.Eşimde varikosel çıkmıştı.Sperm ileri hareketi düşüktü.Eşim ameliyat olmasına rağmen düzelmeyince tüp bebek doktoruna gittik.
Bana sadece vajinal muayene yaptı 6-7 kadar yumurta saydı.reglin ilk günüydü.Normalde 10 kadar olmasını isteriz dedi.senin yaşına göre düşük dedi.yaşım 30 o zaman.Tüp bebeğe başlamanızı öneririm erken menepoz dedi.Fsh,Lh,ea2 falan bakıldı ama bana da amh bakmamış.Ama zaten benim için bu önemli değildi.Eşimden kaynaklı gitmiştik ve kafaya koymuştuk.Bizi acele ettirip kendisinde sürece başlamamız için uğraştı.Ha tabiki de başladık biz de sürece.
.Yumurta geliştirdik iğneler vs vs.Sonra toplandı.Dedi ki 3 tane topladık biz tabi şok olduk.6-7 nerde 3 nerde.Dedik bunlar döllenmeyebilir,işte gelişme göstermeyebilir.Ama üçü de döllendi.sonra ikisini 3.günde diğer bir tanesini 5.gününde dondurdular.
Doktor dedi ki bir daha toplayalım havuz yapalım.Tabi ekstra maliyet ekstra ilaç falan.Ama biz mantıklı bulduk.Taze transfer olup tutmaz ise veya ilerde yine bir gebelik istersek hazırda dursun istedik.Sonuçta doğal yoldan gebe kalamıyordum ve silmiştik kafamızda doğal yolu.
İkinci kez yine 6-7 saydı.bu sefer 6 tane toplandı.5 tanesi döllendi.İki tanesi 3.gün donduruldu diğer üç taneyi 5.güne takip ettiler ama başarısız oldu.Gelişimleri zaten ağırmış ve durmuş.
Yani Kasım ve aralıkta yumurta toplattım.Biraz ara vermek istedik.tatil falan yaptık.eşimle son başbaşa günlerimizin tadını çıkarmak istedik.Bu ay da transfer oldum.kasım ayındaki 3 adet toplanan yumurtalardan 3.gün embriyoları ile.Şükür gebelik haberi aldık.Yani Bir adet yumurta bile yeterli yeterki sağlıklı olsun,kaç adet olduğuma takılmayın.10 yumurta çok şeydir,eğer yarısı olan 5 tane bile döllenip dondurulursa süperdir.
Nice kadınlar var 30 tane toplatıyor 1 tanesi bile embriyo olmuyor.Nice kadınlar var 1 tane yumurtası çıkıyor ve onunla gebe kalıyor. Yani nicelik değil nitelik önemli canım.Tüp bebek içinde yaşın kaç bilmiyorum ama 9 ay denemek sanki daha erken gibi.Tabi eşinde de sorun yoksa.Yaşınız ileriyse zaten tabi çok doğal sürece başlamanız.Eşinizde bir ürologa görünsün.kan ve sperm testi versin.ultrasonla da bakılsın.Sizde normal bi kadın doğuma görünün. Fazladan görüş almak her zaman ekstra puan kazandırır.Ayrıca sürece hakim olursunuz.Kafanızda soru işaretleri kalmasın.
Umarım bu süreçlere girmeden doğal gebelik elde edersiniz