sanki kadın nerede çalışıp çalışamayacağını düşünemeyen bir varlık !-BİR: Kamu otoritesi, "kadının çalışacağı işler" ya da "kadının çalışamayacağı işler" diye bir liste çıkaramaz. Bu işe karışamaz. Karışırsa zulüm yapmış olur.
inşaat mühendisiyim giyiyorum naylon çizmelerimi çıkıyorum araziye ne incilerim dökülüyor ne manikürüm bozuluyor
İnşaat işçilerinin yaptığı işleri de yapıyor musunuz? Ben beden ve kas gücü derken daha böyle ağır işlerden bahsedildiğini düşünüyorum,anlıyorum. Mesela bir inşaat işçisinin yaptıklarını ben yapamam, yük taşıma falan, ha yaparım da kendi çapımda yaparım. Erkekler 10 taşıyorsa ben 3 taşırım.. gibi...inşaat mühendisiyim giyiyorum naylon çizmelerimi çıkıyorum araziye ne incilerim dökülüyor ne manikürüm bozuluyor
Tam bende bunu diyecektim. Gerek kalmadı, aynen katılıyorumİnşaat işçilerinin yaptığı işleri de yapıyor musunuz? Ben beden ve kas gücü derken daha böyle ağır işlerden bahsedildiğini düşünüyorum,anlıyorum. Mesela bir inşaat işçisinin yaptıklarını ben yapamam, yük taşıma falan, ha yaparım da kendi çapımda yaparım. Erkekler 10 taşıyorsa ben 3 taşırım.. gibi...
Şu işte çalışsın bu işte çalışılmasın diye yasalaşmaya tabi ki karşıyım.
Buna ben de katılıyorumKadınlar mecbur kalınca zor işleri de yaparlar. Ekmek parası uğruna.
puhaha aynen."bu kadın tez küba'ya sürüle "
evet bu da doğru-BEŞ: "Fiziki güç farklılığı" abartılacak ve yasal düzenlemelere mesnet teşkil edecek bir durum değildir. Fazla çelimsiz bir adam da fiziki güç isteyen iş kollarında çalıştırılmamaktadır. Buradan yola çıkılarak... "Güçlü kuvvetli erkekler ile çelimsiz erkekler aynı işte çalıştırılmıyorlar, dolayısıyla eşit değillerdir" mi diyoruz? Kadının narin bir yapısı varsa... Fazla çelimsiz bir erkeğin de narin bir yapısı vardır.
buda bazı şeyleri açıklıyor
İnşaat işçilerinin yaptığı işleri de yapıyor musunuz? Ben beden ve kas gücü derken daha böyle ağır işlerden bahsedildiğini düşünüyorum,anlıyorum. Mesela bir inşaat işçisinin yaptıklarını ben yapamam, yük taşıma falan, ha yaparım da kendi çapımda yaparım. Erkekler 10 taşıyorsa ben 3 taşırım.. gibi...
Şu işte çalışsın bu işte çalışılmasın diye yasalaşmaya tabi ki karşıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?