Kadın, erkeğin yaptığı her işte çalışabilir mi?

benzer konuyada yazmıştım,

Kadınlar narinse,doğuda odun kıran hanım öğretmenlere görevli tayin edilsin,sigortasız temizlik işlerine giden kadınlara sigorta imkanı sunsun..çalışan hanımlar için kreş yapısın dediğin gibi en büyük eksiklerden biri..kadın az bir maaş alıyor zaten çoğu zaman çocuğunu kime baktıracak ..Avrupada tüm bu imkanları var kadınların..Türkiyede cumhurbaşkanı kadınlar narindir der evet der sadece..ama kadınlar kocalarından sopa bile yerler..
sonra kadınlar çoğu zaman çalışmaya mecburda kalıyor..tek maaşla geçinmek zorlaştı,Türk kadınları kocalarıyla işten eve gelir,kocaları dinlenir kadınlar evi yemeyi hazırlar,evi temizler.erkekten daha fazla yorulur..ha çocuğada bakarlar..çünki Türk anneleri erkek çocuklarına hanımlarına yardımcı olmalarını öğretmemiştir çoğunlukla,erkekliğin şanına leke gelmesin diyerekten:)

Hükümet sadece öneri sunar zaten,kadınlar narin çalışması,3 çocuk yapsın evde baksın..adam asgari ücreti getirsin ay sonu,kadın hem çocukları yedirp içirsin,kirayı ödesin,faturaları ödesin..ee sosyal faaliyette gerekli bu aileye dimi

Ben de inşaat mühendisiyim. Sırf bu 'sen kızsın napcan inşaatta' diyen cinsler için inatla yazdım inatla daha bir çok severek okudum okulumu. Şuan çalışmıyorum ama çok memnunum verdiğim karardan. İnada inat daha çok seviyorum her gun bölümümü :)

Size bir anımı anlatayım...Bir gün taşınıyordum,o sırada şehirde olan ve müsait olan erkek bir arkadaşım olmadığı için 3 tane kız arkadaşımı çağırdım yardıma.Onlar da maşallah,kabaca tabirle at gibi güçlü kuvvetli kızlardı.Biz koca evin eşyasını max.1 saatte filan yükledik kamyona.Kamyoncu amca bile şaşırdı "bu kızlar varken erkeğe filan gerek yok" dedi.Velhasıl kadının yapamayacağı iş yok,ha canı istemez yapmaz o ayrı.Ben de sevmiyorum fiziksel güç gerektiren işler yapmayı ama iş başa düşünce herşeyi yapıyor insan.

Tabii yapabilir, sanılmasın ki kadın yapar deyip erkekleri yok sayıp aman erkek mi diyerek aşağılamak için yazıp çiziyoruz, yeri gelir kadın erkeğin, erkekte kadının işini yapar, mühim olan birlikte çalışıp kazanılan ekmeği ağız tadıyla yerken erkeğin bunu idrak edip ben ben dememesi.
Evet sen ama birde ben yani biz, iki farklı bedende ama tek yürek olup birşeyler başarırken kadının maddi ya da manevi desteği asla unutulmamalı, kızdığımız şey kadın yıllarca emek harcarken tek kalemde emeklerinin hiçe sayılması.

Bugün insan hakları demek yerine kadın hakları diyorsak maalesef bunun sorumlusu toplumun kadına bakış açısıdır, bizi bende varım beni de görün diye haykırmak zorunda bıraktıkları için kadınları değil toplumu sorgulamak lazım aslında, insan hakları denirken o insan sıfatına sokmadılar kadınları, görünürde birçok şeyde kadına hak verilmiş, hürmet görüyor gibi duruyor fakat uygulamada nedense o hakların hiçbirine erişemiyor kadınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…