kadin erkek arasinda hep hak geciyo ve ben hazmedemiyorum bu durumu kabullenemiyorum yaa!

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Simdi kadin ve erkek cok severek evleniyorlar iste bi istek bi heves anne baba okunuyor
Ohh miss dunyanin en guzel seyi evlat..
Cocuk olunca bir cok turk kadini kendinden adeta vazgeciyor tum benligiyle cocuga odaklaniyor fakat bu sirada INSAN olmaktan KADIN olmaktan vazgeciyor temel ihtiyaclarini bile goremeyip saldikca saliyor kendini bebegine gore ayarliyor sonra aktiviteler azaliyor sosyallik minimuma iniyor basini kasicak vakit kalmiyor tabiricaizse
Bu boyle yillarca suruyor o birey artik anne olduya bebek var sorunluluk var bi cok seye vakit yok en baba bi atkadasinla bir iki saat kahve icersin cocuk kucukken yani genel durum boyle..tabiki istisnalar var ama genelleme yapiyorum
Birde adama bakalim yani BABA ya
E simdi sunu deyip nobetlese bebege bakan her sorumlulugu kadinla paylasan cok dusunceli babalarda vardir ama kac milyinda birdir bilemicem genel anlamda kac adamin evlenince hayati degisiyor gezmesinden kalmiyor sporundan sosyalliginden yani kisaca hayatindan ne geri kaliyor?
E hani birazda kendinden vermekti ebeveyn olmak
Hani sorumlulugun artmasi ve kendinden isteklerinden kismakti
Onceliklerinin degismesiydi
Evet bunlar oluyor olmasina ama bi tek kadina oluyor
Yaa bu durum geriyo beni sanki hak geciyo gibi geliyor
Kursa yazilacagim ama cocuklara bakcak kimse yok
Arkadaslarla disari cikacagim annesiz durmuyolar diye esim ariyor
Ailece bi avm ye piknige tatile gidiyoruz ama ayrica kendinede vakit ayirmak istiyosun bunu adam yapiyor istedigi gibi ama kadina yok bi cok sey
Sonuc olarak bu hic adil degil

Benim komşum da var

Ay bakamaz ay baba ile durmuyorlar vs

Benim oğlum duruyor uzaydan gelmedik

İki gün bırakınca zorlandı sonra alıştı

Yaz tatilinde annem işe gitsin ben babamla kalayım dedi mesela

Tatilde de öyle o Baba'ya yapışık ben istediğim yerde

Birkaç gün kalsın baba ile ağlarsa ağlasın alışırlar baba da onunla paylaşımı öğrenir

Çocuklarınız emzirme döneminde değilse babaları her türlü bakar diye düşünüyorum.

Sanki sizin eşiniz biraz kaçıyor sorumluluktan.

Çocukların bakımı konusunda sorumluluk alamıyorsa, başka konularda daha fazla görev yüklenerek size zaman yaratabilir. Çocuklar sizde ise, tüm ev işleri onda gibi.

her zaman bir anneyle bebek hakkında konuşulur
bir babayla da maç,içki,iddia hakkında konuşulur
bu hiç değişmez.

Simdi kadin ve erkek cok severek evleniyorlar iste bi istek bi heves anne baba okunuyor
Cocuk olunca bir cok turk kadini kendinden adeta vazgeciyor tum benligiyle cocuga odaklaniyor fakat bu sirada INSAN olmaktan KADIN olmaktan vazgeciyor temel ihtiyaclarini bile goremeyip saldikca saliyor kendini bebegine gore ayarliyor sonra aktiviteler azaliyor sosyallik minimuma iniyor basini kasicak vakit kalmiyor tabiricaizse
Bu boyle yillarca suruyor o birey artik anne olduya bebek var sorunluluk var bi cok seye vakit yok en baba bi atkadasinla bir iki saat kahve icersin cocuk kucukken yani genel durum boyle..tabiki istisnalar var ama genelleme yapiyorum
E simdi sunu deyip nobetlese bebege bakan her sorumlulugu kadinla paylasan cok dusunceli babalarda vardir ama kac milyinda birdir bilemicem genel anlamda kac adamin evlenince hayati degisiyor gezmesinden kalmiyor sporundan sosyalliginden yani kisaca hayatindan ne geri kaliyor?
Ailece bi avm ye piknige tatile gidiyoruz ama ayrica kendinede vakit ayirmak istiyosun bunu adam yapiyor istedigi gibi ama kadina yok bi cok sey

Katılıyorum. Ama bu durumu değiştirmek yine kadınların elinde. Çocuklar küçükken daha fazla annenin özverili olması doğal, çünkü anneye hemüz çok bağımlı oluyorlar. Ama bu demek değil ki anne çocuğu güvendiği birine emanet edip sinemaya, arkadaşlarıyla kafeye, spora, yüzmeye vs gidemeyecek. Hak verilmez söke söke alınır!

Benim evlatlar babayı görünce beni sallamiyorlar.
Hafta ici çok ozluyorlar cunku. Adami hafta sonu canından bezdiriyorlar. Ekstra şımarıklık.
Hafta sonları ben uyurum eşim sabah çocuklarla ilgilenir.
Öğleden sonra o uyur ben nöbeti devralirim. Gece kalkmisligi da coktur.
Doğum gecesi basladik. Millet annesini isterken ben eşimi istedim. Ikisinin de ilk kakasını babası değiştirdi, ilk gazları o cikardi.

Annenin yeri bebek için ayrıdır. Bebek anne karnından çıkıyor. Hele bebek ayaklansın, memeden kesilsin, babanın sorumlulukları sonra daha ağır oluyor. Yani ben öyle yapacağım. Hadi canım siz takılın ben gezmeye gidiyorum dicem:) şimdi benim memeye bağımlı oğlan, yapamıyorum.

Ama şimdiden de yardımcı olur sağolsun benim adamım:KK53: çekmeyin sorumsuz adamları, neden çeksin ki insan? Madem yardım etmiyor eş, tek başına bak daha iyi. Bir de kocanın kıçını mı toplayacaksınız evde? Böyle şikayet edenler de genelde çalışan kadınlar. Erkek gibi çalıştığınızda ''aman karıcım yorulma, sen evine, çocuğuna bak'' demeyen adam, yatağa, yemeğe, ev işine, bakıma süse gelince karılık bekliyor, yapmayın canlarım, yapmayın çiçeklerim. Gururlu olun.

dun esimin arkadasi ve esi ile parkta karsilastik kadin annesinden geliyormus onlar ayrildiktan sonra dedimki esime leyla dedim hergun annesine gidiyor sanirim ne zaman gorussek hep annesinden geliyor dedim olabilir dedi esim ben iki gun ust uste gitsem laf edersin dedim.ee dedi kadin dedi iki cocuguna bakiyor pazarina gidiyor herseyi yapiyor dedi.ben de onun yaptigini herkes yapiyor birgun el isinde calismismi acaba dedim.kiyaslama yapti sinir oldum.hayir seni kiyaslamiyorum yanlis anlama dedi.yaziklar olsun dedim icimden.bir bebegime bakiyorum ev isi yemek bende yardim etmez calisiyorum da.. cogunlukla pazara esimle cikiyorum herseye kostururum ama iste..

Bir de siz erkeklere sorun. Ben çok şeyden fedakarlık yaptım bekarken şunu yapıyorduk böyle geziyorduk diye anlatırlar. Ben kadınların çok nadir bu cümleleri kullandıklarını duyuyorum. Çocuk noktasında haklısınız. Ben haftasonu toplantım vardı kızımı babasına bıraktım. Toplantidan sonra arkadaşla 2 saat bir yere gittik alışveriş için. Eve bir geldim eşimin yüzü beş karış biz evdeyken senin dışarda gezmen bana biraz ağır geldi bir daha böyle olmasin dedi. Ama kendilerine gelince ne olacak bı keyfim var onu da mı çok görüyorsun oluyor

Onun için "cennet annelerin ayaklarının altında "ya..
Biraz rahat olmak lazım, Allah var eşim bana çok destek oldu ama bende hiçbir zaman pimpirikli olmadım, birkaç senede eski halimize büyük oranda döndük

Beklentiniz bu yöndeyse ona göre bir baba, eş secimi yapmalisiniz. Oyle adamlarin milyonda bir olduklarini dusunmuyorum. Cevremde biliyorum, goruyorum var olduklarini.
Benim eşim cocuk sorumluluğunu alamaz mesela ama bu benim için önemli birşey degildi cunku bende alamam. Evlenmeden öncede biliyordum zaten eşimi taa baştan cocuk istemediğini belirtmişti.
Kedimiz var onun bile hastaligiyla, kontrolleriyle ne yiyecegiyle hep ben ilgileniyorum eşim sadece sever dikkat etmez. :)

Doğru, ben bazen sırf kadın olduğum için evliliğe sıcak bakmıyorum. Erkek olsam 30 olmadan evlenirdim ama hem de koşa koşa evlenirdim. Evlen, düzenli bi hayatın olsun, evinde her iş yapılsın ya eşin ya da temizlikçi yapsın... Çocuk iste, karın hamile kalsın, şişen, kilo alan, vücudun değişen, hormonları değişen sen değilsin nasıl olsa lohusalıkla da sen uğraşmayacaksın en fazla eşinin nazını çekersin o kadar. İşinden geri kalma, sosyal hayatından geri kalma, baba olarak ne kadar yapsan bile annenin yerini almak imkânsız maalesef. Hele karın güzel bir kadınsa o kadar çileye rağmen hala daha yanında gezdirebileceğin, bir ortama girince seni aşağı çekmeyecek hoş bir kadın olsun.
Erkek olmak varmış ya.

Gerçekten ben evlenecek insan değilim.

Bir de siz erkeklere sorun. Ben çok şeyden fedakarlık yaptım bekarken şunu yapıyorduk böyle geziyorduk diye anlatırlar. Ben kadınların çok nadir bu cümleleri kullandıklarını duyuyorum. Çocuk noktasında haklısınız. Ben haftasonu toplantım vardı kızımı babasına bıraktım. Toplantidan sonra arkadaşla 2 saat bir yere gittik alışveriş için. Eve bir geldim eşimin yüzü beş karış biz evdeyken senin dışarda gezmen bana biraz ağır geldi bir daha böyle olmasin dedi. Ama kendilerine gelince ne olacak bı keyfim var onu da mı çok görüyorsun oluyor
Yuh, kocanız çok bencilmiş.
Sizin bu koca için neler yaptığınızı sorsam bin tane şey sayarsınız.

Eşim birkaç saat sonra ise gidecek ve sabah erken kalktı .Şuan kızımızi uyutmaya çalışıyor ben oturuyorum boş boş..erkeğin mizaci ve karakteri ile de alakalı sanırım ayrıca kadın fazlaca gereksiz fedakarlık yaparsa da erkek nasjl olsa hallediyor diye takmayip işine geliyor

Genellememek lazim. Esim evde oldugu surece oglum hep esimdedir. Gece uyaninca sutunu sirayla veririz. Bazen beni kaldirmaz bile hep kendi verir. Bakimiyla ilgilenir. Ama ben de aman anayim ben ana triplerine hic girmedim. Bakimimdan kismadim, oglumu babasina birakip arkadaslarla takildim. Bazi erkekler evet bebek bakimina karismak istemiyor ama kadinlar da buna canak tutuyor.

Ve bu yine kadinlarin sucudur. Bebek dogunca ne oluyor? Kadinin annesi ve kv'desi geliyor ve bir iki ay kaliyorlar. Yani ilk etapta o bebege zaten babadan haric herkes bakiyor. Baba en fazla bir yarim saat bebegi aliyor sonra tekrar esine yada annesine veriyor.

Peki anne ve kv'de gidince ne oluyor? Kadin yine bebegin tüm sorumuluklarini üzerine aliyor. Bebek geceleri zaten anne babanin yaninda uyuyor. Hatta koca salona atiliyor ve bebek annesi ile tek uyuyor. Ve tüm bunlari "saglikli baglanma" zirvalamasindan dolayi yapiliyor.

Bu tabloda bir baba nasil sorumlulugunu alsin? Hatta bu sorumluluk olayi bebekten bile ibaret degil. Pekcok kadin ilk evlendiklerinde ideal gelin rolü oynamak adina evin tüm sorumlulugunu üzerine aliyor. Yani adama daha önce sorumluluk verilmemis, baba olunca mi alacakti? Birde bonus olarak kk'den anladigim kadari ile zaten kadinlar'in bircogu odun ile evlendiler. Koca malzemesi olmazken, baba malzemesini yapmaya calisiyorlar.

Ee ne olmasi gerekiyor? Bebek dogdugunda anne kv'de gelebilir fakat en fazla 1 hafta, bilmedin 10 gün kalmalilar. Ve o sürecte yine babaya bir sorumluluk verilmeli. Bez degistirmesi, cocugu yikamak,.. Ve bu sorumluluklar anne ve kv'de gidince devam etmeli. Kadin yani herseye atlamayacak. Bazen cayini icip, esi cocuk ile mesgul olacak.

Bebek ile mümkün mertebede gezilcek. Bir iki aylik oldugunda ara ara anneanne, babaannede birakilcak ki anne baba beraber gezsin ve nefes alsin.

Yani anlayacaginiz pek cok sey kadinin elinde fakat kadin fark etmiyor. Bos yere ideal es, ideal anne rolünü oynamak adina cok yipraniyorlar.

Back
X