Kadın erkek eşitliği var mı sizce?

Bunu anlatmaya çalışıyorum ben de ülkemizde kadına karşı genel bir negatif yönde bakış açısı var erkekler kadınları ezmeyi, istedikleri gibi kullanmayı, sokakta laf atmayı, gerekirse taciz veya tecavüz etmeyi kendilerinde hak görüyorlar adeta. İnanılmaz bir pişkinlikle bunu uyapıyorlar bir de.
bende buna dayanamıyorum zaten :14:

Kadınlar evde oturuyor :61:

sonra eşim bana baksın beni geçindirsin biz eşit olalım diyorlar bide:61:

eşitlik bana göre kadın ve erkek aynı anda çalışıyorsa geçerli olur :69:
çalışmıyorum ama modern dünyanın içinde kadınınların da çalışması gerektiğine sonuna kadar inanıyorum.yanlız eşitliği bu şekilde yorumlamanın da doğru olduğunu düşünmüyorum.zira kendim hiç o aptal rollere bürünmedim,hani oluyor ya 'amanin,benimki kızar!' 'ay benimki kıyametleri koparır!' gibi...ben hep ben oldum,dilediğimi de giyiyorum,alacağımı da alıyorum.sokağa gelince:
kimsenin öküzce hayat bakışına göre kendimi kısıtlamıyorum ve bu açıdan da hiç geri adım atmaktan çekinmiyorum.yok fitnat hanım bunu der amaney mehmet efendi şunu söyler gibi abuk şeylere de hiç kafa yormadım.diğer vatandaşlardan da farklı olduğumu düşünmüyorum,zira ne tepki çekerim ne de her hangi bi abukluğa maruz kalırım.
kısıtlamanın tümüyle kendimizden kaynaklandığını düşünüyorum,bir olumsuzluk yaşandığında gereken herşey yapılmaz ise,haksızlık yapan hıyar kendini haklı görür,siz de madur olduğunuzla kalırsınız.
iki çocuğum var,biri kız diğeri oğlan.oğluma daima karşı cinsin de insan olduğunu aşılıyorum.kızıma da bir erkeğin kendisinden hiç bir farkı olmadığını.oğlumu kızımın bekçisi olarak yetiştirmektense,ben ve eşim göçtükten sonra en yakın sırdaşı ve arkadaşı olarak yetiştirmeyi tercih ediyorum.inanıyorum ki,bunu her aile yapsa,çok değil;belki 20 yıl sonra kim kimi ezer geçer toplumundan sıyrılmış oluruz.

Kadınların bile kendilerini erkeklerden aşağı gördüğü bir dünyada kadın-erkek eşitliğinden sözetmek bile mümkün değil, biz kadınlar kendimize yeteri kadar değer vermiyoruz ki erkeklerden bize değer vermelerini bekliyoruz, neden mi böyle düşünüyorum?

Burda çeşitli başlıklarda da gördük:
Erkek ne yaparsa yapsın kadın bakire kalsın,
Erkek eve ekmek getirsin, kadın evde oturup temizlik , çocuk bakımı gibi bilumum işlerle saçını süpürge etsin, çalışmasın, ekonomik özgürlüğü olmasın,
Açarsan bakarlar, kadın giyimine dikkat etsin, onun en önemli görevi namusunu korumak,
Erkektir aldatır, kadın affetsin yuvasına sahip çıksın...

Örnekler çoğaltılır sayfalara sığmaz, üstelik bunu yazanlar, belli bir eğitim seviyesinde olan, aktif internet kullanıcısı yani belirli bir sosyo ekonomik düzeyin üzerindeki kadınlar.
Kadınlarda bile bu mantalite varken, hangi kadın erkek eşitliği Allah aşkına güldürmeyin beni
:52:

Son düzenleme:
tabiki esitlik diye birsey yok buna bende katiliyorum
ama öncelikle kendimize özgüvenimizin azaldigini düsünüyorum tabi bununda sebebi yine erkekler
aman gec olmadan evimize girelim neden etrafta sapik erkekler dolu
aman edepli olalim gülersek erkekler bizi baska türlü anlar
aman edepli giyinelim erkekler bakmasin vs.
ama birde söyle düsünmeliki edepli olursak bunun baskasina degil bize faydasi var
bakire kalirsak bununda bize faydasi var kapali giyinirsek keza öyle
biz sadece bazi seyleri alehimize ceviremiyoruz bunlari sanki erkekler icin yapiyormus gibi görünsekte aslinda kendimiz icin yapiyoruz ama algilamakta zorluk cekiyoruz
yetistirilme tarziylada alakali tabiki bu düsündüklerim
erkektir yapar erkektir serbest gezer erkek söyle böyle diyen aylelerede sadece sunu söylemek istiyorum hangi gelini yeri gelir yaslandiklarinda altlarina varana kadar temizler ( istisnalar tabiki var ))
ama bunlari yine bir KIZ evladi yapacaktir bunuda hic bir zaman unutmamak gerekir tabiki kizlari yapmayanlarda eminim olacaktir buda bir istisna durumu

sen ne kadar cabalarsan o kadar bı erkekle esıt duruma gelebılırsın yoksa bu ısın dogasına bırakırsan kadın altta kalıyo:(

Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler,duygular ve hayatın içinden" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri le ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

hukuksal açıdan evet kadın erkek değil insan eşitliği -sözde- var.ama sosyal yaşamda kadın erkek eşitliği yok bence.kadınlar erkekler kadar rahat değil.gecenin bi yarısı çıksak başımıza neler gelebileceğini kestiremeyiz.yanımızda bi erkek gördükleri zaman dedikodu olur.yüksek sesle kahkaha attığımız,rahatça her konuda fikirlerimizi söylediğimiz zaman adımız çıkar.ama nolur?reklamlarda kadınlar birer obje olarak kullanılır.her anlamda kadına muhtaçken kadın her zaman bi tık geride olmak zorundadır.
kadınlar ve erkekler hem fizyolojik hem biyolojik olarak çok farklı yapılara sahip.bizlerde korunma sahiplenme iç güdüsü var.hiç farkettiniz mi sevgilinizle dolaşırken el ele tutuştuğunuzda genelde sizinki değil onunki öndedir.bu bile bence kadının her zaman geri planda kaldığının resmidir.
ben de istiyorum ki geceleri dışarı çıkabileyim.dilediğmi dilediğim zaman elalem ne der düşüncesi olmaksızın yaşayabileyim.ama ne yazıkki gelenek görenek örf adetler adı altında bu durum hic bizaman değişmiycek

yok yok yokk hiç bi şekilde eşitlik yok...en basit örnek bu evliliklerde bile boyle..kurtarmak zorunda olan çabalamk zorunda olan hep kadın oluor herşey kadından beklenıor her konuda bu boyle..

Back
X