• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın erkek eşitliği var mı sizce?

Öf be canim,bunlarin hepsini bir cirpida insan görünce diyor ki ya bu kadinlarin vay haline...:18:

hepsi birden bir bayana ne kadar ağır gelir tahmin edemeyiz zaten. ama bunlardan birkaçı tüm kadınlarda mevcut. doğu illerimizde durum daha vahim. kadın erkek bazı konumlarda eşit. eşit olamadığı durumlarda var. ne yazıkki toplumumuzda bunun bir ölçüsü yok abartısı var. peki erkek nerede? erkek tüm bu saydıklarımın neresinde? burdan biri çıkıp erkeklerde çekiyor diyebilir mi? diyemez ki!
:50:

Anneler çok baskı altında yetiştiriyor erkekleri.

Ruhsal olarak annelerine bağımlı yaşıyor erkekler.

Veee bütün hınç ve öfkelerini sevgililerinden, eşlerinden, iş arkadaşları olan kadınlardan alıyorlar.

Ben kadın ve erkeğin eşit olabileceğine inanmıyorum.
Tamamlayıcı iki unsur eşit olamaz.
Ama kadın ve erkeğin aynı değeri görmeyi, aynı şartlara, aynı saygıyı görmeye hakkı vardır .
Kadınların tüüüm dünyada ve ülkemizde görmüş olduğu kötü muamele hiç bir dine, adalet anlayışına, değer yargısına sığmıyor....
Erkek üstündür anlayışı, çıkarı için erkekleri daha kıymetli gösteren yanlış görenek,gelenek koyucuların eseri...
Şu anda çok kız çocukları, erkek çocukları,genç bayanlar, erkek evlatlarını düzgün yetiştirmemiş annelerin hatalarının bedelini ödüyor maalesef :(
Herkesin görüşü kendini ilgilendirir ama ben hele ki inandığım dine kadını 2. sınıf gören damgasının yapıştırılmasını sindiremiyorum...Bu beni çok üzüyor, kabullenemiyorum...

Erkek annelerinin çok çok daha özenli, ahlaklı, değer yargılı adamlar yetiştirmesini çok isterdim...
Çok iyi yere gel oğlumda nasıl gelirsen gel zihniyetinden öte, karakterine yatırım yapmış anneler olsa çözülücekte iştee :((​

Canımı en çok acıtanda bu zaten aile içinde evlat ayırımı. Anneler daha çok oğulcu oluyorlar. kız olan evin işini yapar okula gönderiliyorsa 5 dk gecikmeden eve gelir. küçük kardeşi varsa ona bakar hafta sonları arkadaşlarıyla görüşmek için yalvara yalvara izin alır vs. oğulları eve geç gelebilir çünkü onların kaybedecek birşeyleri yok! malesef kadına değer verilmiyor. bizim toplumumuzda kadın sadece erkeği rahatlatır...kadın-erkek eşitliği fikrinin özü, kadına ve erkeğe aynı muamelenin yapılmasıdır. kadına daha kötü muamele yapılması değil.:50::50:

Anneler çok baskı altında yetiştiriyor erkekleri.

Ruhsal olarak annelerine bağımlı yaşıyor erkekler.

Veee bütün hınç ve öfk
elerini sevgililerinden, eşlerinden, iş arkadaşları olan kadınlardan alıyorlar.

ahh keşke o ilgiyi birazda kızlarına verseler. kız evlat daha çok düşünür ailesini onlar için çabalar didinir. erkek başının çaresine her şekilde bakabiliyor. ama kadın bi iş başvurusuna gittiğinde bile tacize uğruyor. erkek evlat evlendiğinde anasının sözünden çıkmıyor ama yaşlandığında yardıma muhtaç hale geldiğinde hep başlarında kız evlatları olur. eşit falan değiliz işte! aynı haklara sahip olduklarına göre pek tabiki eşit olmaları gerekirken böyle bir eşitlik pratikte yok. üstünlük mevzuu apayrıdır evet erkek güçlüdür hakimdir (istisnalar hariç) beceriklidir fakat bu erkeğin üstün olduğunu göstermez eşittir kardeşim insandır eşittir.

Şu ortamda kızların üstünde binbir türlü baskı var zaten bütün gelenekler,ayıplar onlara uygulanıyor zaten şu erkeği yetiştiren annelerin değişti vakit eşite yakın olacağız,ama halen eşit olamıyacağız.Bakın genç erkeklere avare,başıboş,arkadaşları serserı mesleği yok çoğu çalışmıyor baba parası yiyor içinde üniversitelide çok onlar efendim asgari ücrete çalışmazlarmış ünideki hocaları sakin asgari ücrete çalışmayın demiş yarin bu gibi erkekler evlendiğinde hep annem babam yardım etsin diyecekler eşek kadar adamlar ayaklarının üstünde durmaktan acizler hiç ezilmek istemiyorlar hep anaları pohpohlasın .

Sırf anneler bile değil ya. Burda açılan konulardan görüyoruz bir kadın bir hata yapsa burdan kadınlar olarake20 yaşında olan da 40 yaşında olan da hemen kınamaya başlıyor yok o erkek o yapar sen erkekle kendini bir mi tutuyosun diyo. Şöyle bir mantık bile var ki benim aklım mantığım almıyor kocalarının evlenmeden önce pek kadınla cinsel birliktelik yaşamasına sevinen kadın var. :53: Çünkü tecrübeli olurmuş onları daha mutlu edermiş gözü dışarda olmazmış kadına doymuşmuş. :37:. Sonuçta günahsa, ahlaksızlıksa iki tarafa da günah ben öyle günahkar ahlaksız bir adamın çocuklarımın babası olmasını içime sindiremezdim ama bizim kadınlarımız bunu son derece makul görürken sevgilisyle sadece öpüşen ne biliyim gezen tozan kızlarımıza bile kötü gözle bakabiliyolar. Toplum olarak büyük bir iki yüzlülük içindeyiz ve bence bunda kadınların payı çok büyük. Gerek anne olsun gerek olmasın 20 yaşında bir genç kız bile olsa zihniyet aynı hala.

Son düzenleme:
kızlar size bir örnek vereyim ben de bu konuda. mühendislik mezunuyum ve okumaya devam etmek istediğimden yüksek lisansa başladım. aklımda akademisyenlik vardı ve de çok ağır bir bölümüm var yani yüksek lisansa başvuran kişi sayısı 5-10'u geçmez benim alanımda. bir gün okulda bir proje ilanı gördüm, projede çalışacak eleman arıyorlar, ilgilenen hocayı da tanıyorum ve konu da tam olarak benim çalıştığım konu. gittim, bahsettiğim hoca bir profesör ve çok tanınmış, saygın bir kişi. konuşmaya başladık, notlarımı biliyor, laboratuvardaki çalışmalarımı biliyor (ben sabah 8'de giderim okula, akşam 9'da çıkarım, severim işimi). bana dedi ki, "sen bu iş için çok uygun olabilirsin; ama bu proje çok uzun sürecek, sonra bana gelip de hocam evleniyorum, hocam çocuk doğurdum, hocam kocam izin vermyiror artık çalışmama türü şeyler söyleme ihtimallerinizi düşündüğümde, bir erkeği çalıştırmak çok daha mantıklı geliyor". şok oldum. o kadar sinirlendim ki, anlatamam..

ben işkolik bir insan olduğumu kabul ettim hep; ama hiçbir zaman da asla çocuk doğurmam diyen insanlardan olmadım. bence her şeyin bir zamanı var ve eğer o zaman geldiyse, çocuk da yaparım, evlenirim de; ama sizlerin de dediği gibi yeri gelip eşinin ailesine hizmet eden, yeri gelip kocasından dyak yedikten sonra hiçbir şey olmamış gibi çocuğunu doyurmaya giden, ailesinin rızası olmadan evlendiyse, kocasıyla sorun yaşadıktan sonra ailesine belli etmemek için bin takla atan kadınların, hem işi, hem de çocuk doğurmayı, büyütmeyi bir arada yürütemeyeceğine inanmıyorum. Elbette zorluk çekeceklerdir; ama Allah o gücü de veriyor kadınlara. Bazı insanların mesleği bakıcılık, bazılarınınki temizlik, onlardan yardım alınır güvenilirlik sınırlarında. Ama imkansızlıklar dışında (ailenin maddi durumu ya da anlayış durumundaki yetersizlikler) evde kalmayı tercih eden kadınları da anlayamıyorum. Aslında anlamaya çalışıyorum; ama ne zaman böyle bir şey düşünsem, ödüm kopuyor ilerde sorun yaşarsam geleceğim ne olur diye.. Kadınlar, isterse her zaman kendi ayaklarının üzerinde durabilir. Bana sorarsanız şu an sorun yaşayan her kadın, başlı başına bir sabır ve başarı abidesidir, tek yapmak gereken bunu önce kendilerine, sonra da çevrelerindeki insanlara kanıtlamaları...
Eşitlik konusuna çok kafa yormak gerektiği düşüncesinde değilim. Fiziksel ve psikolojik olarak kesinlikle eşit değiliz, benzemiyoruz bile; ama aynı haklara sahip olmamız gerektiği konusunda da kimsenin aksi yönde düşündüğünü sanmıyorum zaten. Neyse çok konuştum; ama beni de düşündüren bir konudur :) Okuyan herkesin affına sığınıyorum bu açıdan :)

Meraklısına: Hoca beni geri çevirdikten sonra, bir başka erkek arkadaş kabul edildi projeye. 6 ay sonra laboratuvar çalışma koşulları çok ağır diyerek vazgeçti ve hoca benim çalıştığım laboratuvara kadar gelip, hala bu işle ilgilenip ilgilenmediğimi sordu :) Şu an o projede ben varım :)

kızlar size bir örnek vereyim ben de bu konuda. mühendislik mezunuyum ve okumaya devam etmek istediğimden yüksek lisansa başladım. aklımda akademisyenlik vardı ve de çok ağır bir bölümüm var yani yüksek lisansa başvuran kişi sayısı 5-10'u geçmez benim alanımda. bir gün okulda bir proje ilanı gördüm, projede çalışacak eleman arıyorlar, ilgilenen hocayı da tanıyorum ve konu da tam olarak benim çalıştığım konu. gittim, bahsettiğim hoca bir profesör ve çok tanınmış, saygın bir kişi. konuşmaya başladık, notlarımı biliyor, laboratuvardaki çalışmalarımı biliyor (ben sabah 8'de giderim okula, akşam 9'da çıkarım, severim işimi). bana dedi ki, "sen bu iş için çok uygun olabilirsin; ama bu proje çok uzun sürecek, sonra bana gelip de hocam evleniyorum, hocam çocuk doğurdum, hocam kocam izin vermyiror artık çalışmama türü şeyler söyleme ihtimallerinizi düşündüğümde, bir erkeği çalıştırmak çok daha mantıklı geliyor". şok oldum. o kadar sinirlendim ki, anlatamam..

ben işkolik bir insan olduğumu kabul ettim hep; ama hiçbir zaman da asla çocuk doğurmam diyen insanlardan olmadım. bence her şeyin bir zamanı var ve eğer o zaman geldiyse, çocuk da yaparım, evlenirim de; ama sizlerin de dediği gibi yeri gelip eşinin ailesine hizmet eden, yeri gelip kocasından dyak yedikten sonra hiçbir şey olmamış gibi çocuğunu doyurmaya giden, ailesinin rızası olmadan evlendiyse, kocasıyla sorun yaşadıktan sonra ailesine belli etmemek için bin takla atan kadınların, hem işi, hem de çocuk doğurmayı, büyütmeyi bir arada yürütemeyeceğine inanmıyorum. Elbette zorluk çekeceklerdir; ama Allah o gücü de veriyor kadınlara. Bazı insanların mesleği bakıcılık, bazılarınınki temizlik, onlardan yardım alınır güvenilirlik sınırlarında. Ama imkansızlıklar dışında (ailenin maddi durumu ya da anlayış durumundaki yetersizlikler) evde kalmayı tercih eden kadınları da anlayamıyorum. Aslında anlamaya çalışıyorum; ama ne zaman böyle bir şey düşünsem, ödüm kopuyor ilerde sorun yaşarsam geleceğim ne olur diye.. Kadınlar, isterse her zaman kendi ayaklarının üzerinde durabilir. Bana sorarsanız şu an sorun yaşayan her kadın, başlı başına bir sabır ve başarı abidesidir, tek yapmak gereken bunu önce kendilerine, sonra da çevrelerindeki insanlara kanıtlamaları...
Eşitlik konusuna çok kafa yormak gerektiği düşüncesinde değilim. Fiziksel ve psikolojik olarak kesinlikle eşit değiliz, benzemiyoruz bile; ama aynı haklara sahip olmamız gerektiği konusunda da kimsenin aksi yönde düşündüğünü sanmıyorum zaten. Neyse çok konuştum; ama beni de düşündüren bir konudur :) Okuyan herkesin affına sığınıyorum bu açıdan :)

Meraklısına: Hoca beni geri çevirdikten sonra, bir başka erkek arkadaş kabul edildi projeye. 6 ay sonra laboratuvar çalışma koşulları çok ağır diyerek vazgeçti ve hoca benim çalıştığım laboratuvara kadar gelip, hala bu işle ilgilenip ilgilenmediğimi sordu :) Şu an o projede ben varım :)

hocada bu yaşında erkekte tembel olabileceğini öğrenmiş oldu ki o kadar kadınlarda olma ihtimali saydırdıktan sonra,işinizde başarılar dilerim

Hiç bir zaman olmadıki... asırlar önce kadınları satıyorlardı....
Şimdi tecavüz dayak...??
bir erkek kadını dövünce hoş karşılıyorlar kadın erkeği dövünce niye hoş karşılamıyorlar?????

evet sonuna katılıyorum. teşekkürler yorumunuz için.erkektir elinin kiri kadın asla yapamaz. gerçekten sokağa çıkmaktan çekiniyorum akşam vakitleri. her köşe başı içen serseri topluluklari neden erkekleri bu kadar rahat görüyorlar da kadının hiçbirşeye hakkı yok! nasıl bir adalet çok üzülüyorum artık.. aile içinde bile mal mülk hep erkeğe kız olan nasılsa evden gidecek..:14::14:

Selam canim, bu dediginiz sadece bizim ulkemizde boyle. Ben Hollanda da yasiyorum dediklerinizin hic biri burda olmuyor, olmuyor derken burdaki turkler dediginiz gibi seyleri yapiyolar ama hollandalilarda bu yok. Cunku Hollandalilara gore kadin erkek esit ve hatta Kadin hakki daha cok! Ama bizim ulkemizde tam tersi malesef.!

Tabiiki Erkek - kadın eşittir ama illede aralarında bir fark olacaksa bence o kadınındır çünkü taciz tecavuz bunlar hep kötü şeyler erkekler böyle yaparak yücelmezler düşerler , bence erkekler iradesiz oldukları için kimse ne dedi diye dinlemezler bu yüzdende artık insanlar alıştı erkeklere ama kızlar namuslarına düşkündür insanlarında ne dedigini falan takarlar bu yüzden kızlara alışık değil millet

Ben de üniversite son sınıfta okuyorum her gün beyazıta gidiyorum orda bir sürü turist görüyorum 10 turistten belki 1-2 si bakıyor anca ama 10 tane türkten inanın 8' i odun gibi bakıyor resmen bu hayvan türk diyorsun üstelik çok da normal giyinmeme rağmen. Ha bu arada o yabancı turstlerden bakan 1-2 kişi de genelde ya arap ya da afrika kökenli insanlardan çıkıyor. İnsanlar arasında ayrım yapmak gibi olacak ama cidden çoğu yabancı erkek bakmıyor sonuçta.Onların gözü onların nefsi yok mu bizimkiler gibi hemen farklı bir cinsi görünce yicek gibi bakmıyorlar ya da taciz filan etmiyorlar yani.

bu kelimeyi türk toplumu adina size aynen iade ediyorum.. tartismalarinizi kadin erkekten baslatip tacizden dem vurup türk toplumuna hakaretle bitiriyorsunuz, kiniyorum, birde begeni yollanmis, cete gibi...türk olmadiginiz cok belli
bu arada tüm taciz yapanlari kiniyorum,
sizin gibi toplumu lafla taciz edenleride kiniyorum

YA KIZLAR BU GÜNLERDE NEDENSE ÇEVREMDE (BENDE DAHİL) HEP AĞLAYAN BAYANLAR GÖRÜYORUM.
OTOBÜSTE DAHİ...
BİRDE BURDA TACİZ OLAYLAR, TECAVÜZE UĞRAYAN ARKADASIMIN BANA DERT YANARKEN HAYKIRIŞLARI HALA KULAĞIMDA! ÇOK ÜZÜLÜYORUM.
BENCE KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ DİYE BİRŞEY YOK.
HEP DIŞLANAN HOR GÖRÜLEN KADINLAR.
OTOBÜSTE DAHİ YOK CAM KENARINA OTURALIM KİMSE DEĞMESİN, KARANLIK BASMADAN EVE GİDELİM YOLLAR TEKİN DEĞİL, GÖRÜMCE ELTİ KAYNANA DERTLERİ NELER NELER SAYMAKLA BİTMEZ. NEDEN HERŞEY ERKEKLERİN ELİNDE? KADINLAR NEDEN BU KADAR ÇOK ÜZÜLÜYOR ERKEKLER NEDEN BU KADAR GADDAR OLDU YA!! :14::14:
AŞKTA MEŞKTE BİLE BÖYLE. HATTA BİR YAZARIN SÖZÜ VAR:
"Kadın-Erkek eşitliği hiçbir zaman sağlanamaz. Çünkü terk edilen bir kadının canı, erkekten daha fazla acır" . [M. Kundera]

erkeklerden çok şikayetçiyizde o erkekleri yetiştirende bi kadın değilmi???bak nereden bakarsan şuç yine kadının:))kız çocuğuna güzel eğitim verilirken ahlakla bilmemneyle ilgili erkek çocuğuna hala 'paşa' muamelesi yapıp kaç kızla olursa ne kadar çapkın vs. yaparsa yüce görülen bi eğitim veriliyor.. kadın erkek eşitliği varda bunu cehaletten paçasını kurtaramamış erkekler kabullenemiyo ondan hala yok gibi görünbiliyor eşitlik..ama var yani bütün insanlar aynı haklara sahip aslında..

bu kelimeyi türk toplumu adina size aynen iade ediyorum.. tartismalarinizi kadin erkekten baslatip tacizden dem vurup türk toplumuna hakaretle bitiriyorsunuz, kiniyorum, birde begeni yollanmis, cete gibi...türk olmadiginiz cok belli

haklısın arkadaşım keşke yorumda ''Türk'' yada başka şey denmeyipte sadece erkeklerin o iğrençliğinden bahsetselermiş..o erkekler Türk olduklarından değil niyeti bozduklarından yapıyorlar sonuçta..Türk milletine bu şekilde söylenmesi yanlış bencede..Türkiye'de yaşayıpta o taciz vb. şeyleri yapması ve Türk diye ayıplanması tüm erkekleri kapsar..yada bu şekilde kınanması doğru değil..birde verile verile araplar verilmiş ya örnek Türklere karşı ne denilirki:))yani konunun bu Türk'müş arapmış bu kökene indirilmesi ve bununla yargılanması çok yanlış olmuş..dediğim gibi kelime hatası yapmış o arkadaş sanırım hata ile oldu galiba..Atatürk'çü olarak bende laf söyletmem yoksa açıkcası bi kaç asalak yüzünden Türk!lere...

Son düzenleme:
Yabancı batı kültürünüde burda göklere çıkarmayın,%50 evlilik dışı dünyaya gelen çocuklar bu çocuklarada anneler bakıyor, erkeklerde çıtır peşinde koşuyor tabi kadın hamile kalınca defolup gidiyor başka çıtırın peşine

Yabancı batı kültürünüde burda göklere çıkarmayın,%50 evlilik dışı dünyaya gelen çocuklar bu çocuklarada anneler bakıyor, erkeklerde çıtır peşinde koşuyor tabi kadın hamile kalınca defolup gidiyor başka çıtırın peşine.Biz kendi ülkemizdeki yanlışları düzeltelim!

:71::71::71::81::81::81::68::68::68::46::46::46::54::54::54:Amerikada Newyork kentinde 1 dakikada 10 tecavuz olabilmekte...Ama kimse kalkip Amerika toplumuna mal etmiyor.Toplum bireyin hatalarindan dolayi suclanamaz.Yorumunuzdan dolayi tesekkur ederim bu hassas konuya dikkat ettiginiz icin Sizi kutluyorum.Elinize Saglik.

yzacak bir sürü şey var da şimdi yazarsam kendimle birlikte bir sürü kişinin de sebebi olurum tatsızlık çıkmasın kısa yoldan söyleyip kaçayım

kadın erkek eşittir ama Türkiye ve benzeri ülkelerde erkekler daha eşittir....

ve kızların hayalleri 3 kelimeyi (evli, mutlu. çocuklu) geçemediği sürece bu eşitsizlik hiiiç bozulmayacak.... ve son yıllarda kadınlar cahilleştikçe beyinleri ezildikçe erkekler daha da bir eşit hale gelmekte.

bende anlamıyrum herşeyi türk bu yapar türk toplumu diyerek nitelendiren insanları(ayrıca ben çeçenim)...
beğenmiysanız eger Türkiye'de yaşamayın...
ırk ayrımı yapmayın! sütü bozuk insan heryerde var!
herkesi aynı kefeye koymak ne kadar mantıklı bilmiyrum!

Back
X