• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Normalde öyle görünmez ama hele bir küselim aman Allah :KK12: kaf daği az kalır tirbiyesiz :63:
Ben daha çok kine takıyorum yakin akrabasıyla benim yuzümden zamanında küstü demediğim kalmadı barısmıyor ölümlü dünya pişman olucak ama ıhh yok yani :olamaz:

Birbirinizi çok iyi dengeleyen bir çift olduğunuzu düşünüyorum

Din de benim özgür düşüncem ama bu platformda yasak mesela,ama siz bunları ayırt edebilecek olguya sahip değilsiniz yazdıklarınızdan belli
Din konusu uzeri dikenli bir gül cok ince bir cizgi.dokunulmaması tartışılmaması gerekir.bizi yaratan bile kadin erkegin kaburgasindan yaratildi derken bile bizleri esit kilmamisken benim haddime esitlik duşmez.ancak bizler sadece kanun onunde esit olabilriz.onun dısinda bir esitligi ben kabul edemiyorum.keske herkes eşit olsa kadin erkek zengin fakir vs.ama bu mumkun degil.uzgunum ama siz kabul etsenizde etmesenizde bu böyle.

her iki cinsede duygular verildiyse esitizdir nokta..fiziksel olarak aynı cinsden iki kisi bile esit olamıyor zaten onlar baska seyler..ben herzaman sunu dusunurum esimin incindigi seye bende inciniyorsam kıskandıgı yerde bende kıskanıyorsam kızdıgı seye bende kızıyorsam ee ozaman cıkıp da kadın erkek esit degildir yok efendim erkek kadından bir adım onde olmalı gibi dusuncelere katılmıyorum..kendimi ezik gorursem karsımdaki haydi haydi gorur kadın kendine saygı duysun biraz yahu ne demek ortamda az konusacam erkek onde olucak yeri geldimi catır catır konusurum yeri geldimi susarım ama bunu esim empoze edemez cunku ben bilirim nerede ne yapacagımı cocukmuyuz biz bekarken baba ne derse o evlenince es ne derse o ben kendimi bu konuma sokamadım hic sokabilen kadınları da anlayamıyorum

Sevgili hanimefendiler.fiziksel

Soylediginiz seyler eşitlik ile degil adaletle çözumlenebilecek seyler.adil olunursa kimse kimsenin hakkina vucut butunlugune zarar veremez.ama erkekle kadin eşittir derseniz ve toplum okrak bu soyleyislere devam edersek tecavuzde gaspta dayakta kacinilmaz olur.

Oha bunu mu dedi

böyle bişeyler demiş de. ne kapıya çıktığı belli bence.

Din konusu uzeri dikenli bir gül cok ince bir cizgi.dokunulmaması tartışılmaması gerekir.bizi yaratan bile kadin erkegin kaburgasindan yaratildi derken bile bizleri esit kilmamisken benim haddime esitlik duşmez.ancak bizler sadece kanun onunde esit olabilriz.onun dısinda bir esitligi ben kabul edemiyorum.keske herkes eşit olsa kadin erkek zengin fakir vs.ama bu mumkun degil.uzgunum ama siz kabul etsenizde etmesenizde bu böyle.

saçma konuşmayın kuranın neresine kadının kaburgadan yaratıldığı yazıyo?
bir takım uydurma rivayetlere dayanıp kullar arasında ayrım gözetmek olmaz.

İyi, siz haddinizi bilip kocanızın size lütfettiği sınırlar çerçevesinde yaşamaya devam edin o zaman.

Doğruları yanlışları da onaylayacak yetkili merci siz değilsiniz. Biz kabul etsek de etmesek de diyerek empoze etmeye çalıştığınız çarpık düşünceleriniz doğru değil, bence de gerçekten haddinizi bilmelisiniz.

Biz eşitliği savunuyor ve bunu gayet sağlıklı biçimde yaşıyoruz. Herkes sizin düşüncenizi ya da inancınızı doğru bulmuyor diye, kabul etseniz de böyle, etmeseniz de böyle diyerek düşünceniz üzerinden manipülasyon yapamazsınız. Değil kardeşim değil, siz öyle yaşıyorsunuz, onu doğru buluyorsunuz diye bana göre hiçbir tutar tarafı olmayan düşünceleriniz ve bakış açınız doğru değil

Eşitlikle tecavüzün ne alakası var, kadın erkek eşittir diyen erkeklerden ziyade ben erkeğim çüküm kalktı mı ille inecek diyen ipsizlerden çıkıyor tecavüzcüler
yazılanı okudum da nasıl dusunulmus de yazılmıs hayretler icindeyim :) madem esitiz ben sana tecavuz de ederim gasp da yaparım seni doverim de diyebilirmis erkek ne alaka yahu yani yapmayan erkekler esit oldugunu dusunmedigi icinmi yapmıyor bir esit olsak da ben neler yapıcam diye hazırda bekliyorlar ozaman:) ayy sacmalardan secmeler

Kime göre, neye göre böyle? Karar mercii kim?
Haddinizi aşıyorsunuz sanki.

Esitlige inanirlarsa eğer kendi sorumluluklarinin bilincinde olmazlar ve oyleyse esitiz kadinlar bizim yaptiklarimizi bizde kadinlarin yaptiklarini yapalim derler.bence siz tehlikenin farkinda degilsiniz tehlike cocugunu vicdanli yetistiremeyen annenin gobekadidir.ve boyle oldugu icinde kadina siddet gitgide artmaktadir.erkekten gucunun uzerinde her konuda performans beklemek ve sorumluluk yuklemek maalesef altindan kalkamayacagi yükün altinda ezilen erkegi agresif yapmaktadir.nicin kadinlar surekli naz yapsın da erkekler buna katlansin ve kadinı memnun etmeye calışsin.birakin birazda erkekler naz yapsin oyleyse hani eşitiz ya.kadinlar maalesef bir esitlik yarışıdır gidiyorlar ve bu yarışın galibide de bastan belli ve bunu anlamiyorlar.eşit degiliz ne fiziken ne aklen ne de duygular acisindan.

şaka gibi yorumlarınız

ataerkiyi bu kadar içselleştirmiş kadınları okumak eskiden beni üzerdi.

artık üzülmüyorum herkesin bir aklı bir idrakı var. kendini erkekten aşağıda görmek isteyen buyursun görsün. henüz onları kurtarmaya kalkacak kadar lükste değiliz ülkecek. önce erkeklerin zulmüne baş kaldırmaya çalışan kadınlara yardım eli uzatacağız sonra sıra belki diğerlerine gelir.

ben kendimi bir erkekle eşit görüyorum. benim kilomda ve boyumda olan bir erkeğin yapabileceği bütün fiziki güç gerektiren işleri yapabilirim. yapmayı tercih etmemem benim zayıf değil akıllı olduğumu gösterir. damacanayı tekerlekli taşıma imkanım varsa onla taşırım omzuma yükleyip bel fıtığıyla yaşlanınca ağlanmamak için.

aynı şekilde ben inşaatta çimento taşımıyorsam yapamadığımdan değil bedenim yerine beynimi kullanıp ona göre iş seçtiğim içindir.

20 yüzyıl öncesinin güç kavramıyla şimdiki arasında dünya kadar fark var.

sanıyorum ki etrafınızda güçlü kadın olmadığı için kendi dünyanızını tek gerçek sanıyorsunuz.

kendi rektör olup kocasını yanında evcil hayvan gibi iki gerisinden koşturan kadın hiç görmemişsiniz mesela.

kuranda kadının kaburga kemiğinden yaratıldığı yazmaz bu uydurma hadislerde geçen doğru olmayan bir tanımdır buna dayanarak kadın erkek eşit olamaz demek tam bir cehalet örneğidir.
sorgulanmayan rivayete dayalı din kültürü kadınlara neler söyletiyor ya yazık ya..

E onu bile yanlış biliyorsun :KK51:

kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından yaratılmadı.
öyle olsaydı ezilirdi.. üstün olsun diye başından da yaratılmadı.
ama göğsünden yaratildi.
eşit olsun diye......
kolun biraz altında...
korunsun diye...!!!
kalp hizasinda sevilsin diye!!!

Bana gore boyle evet size gore olmayabilir fikrinize sonsuz saygim var.ama lutfen sizde elestirmeyin ben boyle yetistim boyle gordum.

Karar mercii olmadığınızın farkındasınız değil mi?
Fikirleriniz sizi ilgilendirir tabi ki ama burda bu kadar insana tecavüzlerin sorumlusu sizsiniz, bu böyledir, kabul edeceksiniz diye dayatamazsınız.

E onu bile yanlış biliyorsun :KK51:

kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından yaratılmadı.
öyle olsaydı ezilirdi.. üstün olsun diye başından da yaratılmadı.
ama göğsünden yaratildi.
eşit olsun diye......
kolun biraz altında...
korunsun diye...!!!
kalp hizasinda sevilsin diye!!!

savunayım derken daha da sıvamak bu olsa gerek.
kadının kaburgadan yaratıldığı yok hanımefendi neden erkeğin bir tarafından yaratılmak zorudaymışız gibi sözler paylaşıyorsunuz?

saçma konuşmayın kuranın neresine kadının kaburgadan yaratıldığı yazıyo?
bir takım uydurma rivayetlere dayanıp kullar arasında ayrım gözetmek olmaz.

tevratta geçer bu söz kadının erkekten üstün yada aşağıda olmadığını eşit olduğunu gösterdiği düşünülür bu laf ile

tabi anlamak isteyen istediği gibi anlar. ama ben bilmem :) ben sadece kitap okumuş bir dinsizim.

tevratta geçer bu söz kadının erkekten üstün yada aşağıda olmadığını eşit olduğunu gösterdiği düşünülür bu laf ile

tabi anlamak isteyen istediği gibi anlar. ama ben bilmem :) ben sadece kitap okumuş bir dinsizim.

e hani tevrat bozulmuş tahrif edilmiş kitaptı işlerine geldi mi hemen oralardan örnek alırlar.. :))

Back
X