- 3 Kasım 2014
- 15.770
- 19.085
- 498
Umarim en doğru kararı verirsin unutmayın erkeklerin evlenince -5 beyni azalıyor yani artışların üzerine-5 ekleyin![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Umarim en doğru kararı verirsin unutmayın erkeklerin evlenince -5 beyni azalıyor yani artışların üzerine-5 ekleyin![]()
Garip bir anlayışınız var. Üstelik zıt görüşlere de çok kapalısınız ve fikr-i sabitsiniz. Ben de çalışmıyorum ama kocamın benim çalışmamla ilgili ne beklediğini ne istediğini düşünmedim bile. Şartlar şu an uygun olmadığı için çalışmıyorum.Kocam istediği ya da istemediği için değil. Uygun olduğunda kocam bana "bakacak" demem, gider çalışırım. Demişsiniz ki eşit olsak eşim benim de çalışmamı isterdi. Biz de diyoruz ki onun istekleri üzerine, onun ağzına bakarak şekillendirmiyoruz hayatımızı. Kendi hayatımızla ilgili kararları kendimiz veriyoruz, eşitlikten bunu anlıyoruz.
Konuşurken izin istemiyoruz, her konuda ondan onay almıyoruz.
Çocuğu elbette ki birlikte büyütüyoruz. Tek katkısı sperm olsa adı bana göre baba olmazdı çünkü. Babalıktan beklediğiniz aşırı hizmetler demişsiniz, bu ne demek? Ne kadar garip bir bakış açısı bu. Yaptığı herşeyi çocuğuna yapıyor bana mı yapıyor, tabi ki yapacak.
Dışarda o çalışıyor diye geri kalan herşeyi kendi görevimiz mi görmeliydik? Evde kim müsaitse işleri o yapar. Dışarda da keza öyle. Yarın eşim işten ayrılır, ben çalışırım. Ev işlerini o yapar. Burda önemli olan kadın şunu yapar, erkek bunu yapar diye belli kalıplara sokmamaktır. Hayat müşterektir, kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur, eşitlik bence budur, bunu bilen insanlarla evliyiz çok şükür
Esitlige inanirlarsa eğer kendi sorumluluklarinin bilincinde olmazlar ve oyleyse esitiz kadinlar bizim yaptiklarimizi bizde kadinlarin yaptiklarini yapalim derler.bence siz tehlikenin farkinda degilsiniz tehlike cocugunu vicdanli yetistiremeyen annenin gobekadidir.ve boyle oldugu icinde kadina siddet gitgide artmaktadir.erkekten gucunun uzerinde her konuda performans beklemek ve sorumluluk yuklemek maalesef altindan kalkamayacagi yükün altinda ezilen erkegi agresif yapmaktadir.nicin kadinlar surekli naz yapsın da erkekler buna katlansin ve kadinı memnun etmeye calışsin.birakin birazda erkekler naz yapsin oyleyse hani eşitiz ya.kadinlar maalesef bir esitlik yarışıdır gidiyorlar ve bu yarışın galibide de bastan belli ve bunu anlamiyorlar.eşit degiliz ne fiziken ne aklen ne de duygular acisindan.Eşitliğe inanırsa neden kadına saygısız davransın? düşüncelerinizi çok tehlikeli buldum
Bu nasıl bir mesaj ,,,,, ne demek kaçınılmaz sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu . Bu saydıklarınız insanlık suçudur. Ve siz utanmadan bunu normalleştirmeye çalışıyorsunuz , bunun izahını yapacaksınız ve bu yazdığınız mesajı düzelteceksinizSevgili hanimefendiler.fiziksel
Soylediginiz seyler eşitlik ile degil adaletle çözumlenebilecek seyler.adil olunursa kimse kimsenin hakkina vucut butunlugune zarar veremez.ama erkekle kadin eşittir derseniz ve toplum okrak bu soyleyislere devam edersek tecavuzde gaspta dayakta kacinilmaz olur.
Siz burada düşüncemi paylaşıyorum adı altında gasp, dayak, tecavüz durumunu normalleştiremezsiniz.Mune ne zamandan beri dusunduklerini soylemek suc oldu.burasi düşüncelerimizi paylastigimiz ve tartistigimiz bir platform.dogrular ile yanlislari yaristirmiyoruz.ozgur dusuncelerimizi ortaya koyuyoruz.
Insanlik sucu nedir bilirmisiniz.savasta silahsiz cocuga kadina silah dogrultmak iskence yapmak,kendini koruyabilecek guce sahip olamayan insanin haklarina gaspetmek ve daha bir suru tanimlamayla dilimizin varamayacağı seylerdir.adaletli vicdanli insan yetistirmek icin cabalamak nasil insanlik sucu olabilir.bizler birbirimizle ayni seyleri düşunseydik eger bu platform olmazdı ve birbirimize fikir sorma ihtiyaci duymazdik.farklar insanı insan yapar ve kisiligi olusturur.bizler farkli ailelerde farklı kulturlerde yetismis insanlariz.siz benim sizinle ayni dusunmemi istiyorsunuz.ben ulkenin bir kosesinde siz baska bir şehrinde nasil ayni dili konusabiliriz.siz nasil dusuncenizi acikca dile getiriyorsamiz digal olarak bende bunu yapabilirim.Bu nasıl bir mesaj ,,,,, ne demek kaçınılmaz sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu . Bu saydıklarınız insanlık suçudur. Ve siz utanmadan bunu normalleştirmeye çalışıyorsunuz , bunun izahını yapacaksınız ve bu yazdığınız mesajı düzelteceksinizMune
Günaydın herkese
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?
Günaydın herkese
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?
Mune ne zamandan beri dusunduklerini soylemek suc oldu.burasi düşüncelerimizi paylastigimiz ve tartistigimiz bir platform.dogrular ile yanlislari yaristirmiyoruz.ozgur dusuncelerimizi ortaya koyuyoruz.
Geri durmam ama genel olarak çok konusan bir insan değilimdir ailesiylede rahatım istediğimi konuşurum saygi çerçevesinde
Hatta eşim tam tersi patavatsızdır ( tam bir başak) bazen ben ona kaş göz yaparım sus diye![]()
Bizim evde demokrasi hakim parti seçimlerimiz bile tam zıt![]()
erkek kadın eşit dersek tecavüz gasp kaçınılmaz olur demek düşünce özgürlüğü demek değildir.
Din de benim özgür düşüncem ama bu platformda yasak mesela,ama siz bunları ayırt edebilecek olguya sahip değilsiniz yazdıklarınızdan belliMune ne zamandan beri dusunduklerini soylemek suc oldu.burasi düşüncelerimizi paylastigimiz ve tartistigimiz bir platform.dogrular ile yanlislari yaristirmiyoruz.ozgur dusuncelerimizi ortaya koyuyoruz.
Ben memnunum alıştım tabi 10 yıldırEnişteye laf yok ben de Başağım![]()
Ben memnunum alıştım tabi 10 yıldırbi kaf dağında ki burnu birde kinci olması hafiflese dadından yenmez
Kadın erkek aynımı bilmiyorum ama tanıdığım erkekleri hep ayni
Sen de kincimisin![]()
Normalde öyle görünmez ama hele bir küselim aman AllahKinciyim ama burnum havada değildir faniyim nefsimle derdim, nickim o yüzden adam olacak kiz,olmadım yani daha :)