• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Evet ben geri kafaliyim size gore ama inanin tanisaniz boyle yersiz elestirilerden yana olmazsiniz.bana geri kafali diyerek hakaret etmis buluniyorsunuz.tum dunya adalet diye haykirirken benim bunu dile getirmemi suc sayiyorsunuz.ne desem bilemedim.ne desem boş..konudan uzaklasiyorum cunku konuyu acan hanımefendiye karşı adaletli olamadik ve konuyu dagittik.hanimefendi kusuruma bakmasin.ben dusuncelerimi kendime sakliyorum.sizler esit insanlarsiniz benim gibi adil insanin bu sohbet icerisinde bulunmamasi gerekir.gercekten ama inanin gercekten ozur diliyorum.

Hem eşit hem adil olamiyor muyuz? İlla keskin bir çizgiyle ayırmak mı gerek?
Kusura bakmayın ama adil olacak son insansınız bence. Ama bence tabi, benim düşüncem benim fikrim.

1
Günaydın herkese:KK54:
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?

Eşitlik doğru ama evde de bu eşitliği sürekli sağlayamazsınız. Bizim evliliğimiz terazi gibidir her 2 taraf da alttan almayı bilir bazen ayarı kaçırdığım zamanlar oluyor çok gergin oluyorum özellikle disardayken. Çok cins oluyorum bu 1 oluyor 2 oluyor eşim de ses çıkarmıyor sonra ben üzülüyorum ozurdiliyorum kendimi de mahcup hissediyorum çünkü hiçbir erkeğe özellikle sokakta laf söylenmez ayıptır. Kendime yakıştıramıyorum yani. Ama nerde nasıl Konuşmanız gerektiği hakkında uyarıda bulunmasına gerek yok tabi ki. En iyisini siz bilirsiniz ama yanlış da anlamayın.

Ben olsam bu zihniyete sahip bir erkekle asla ama asla evlenmem. Çevremde var böyleleri, muhattap dahi olmuyorum. Onlarla tartismiyorum bile çünkü sanki ben çince onlar Türkçe konuşuyor gibi falan oluruz konuşursak.

Erkekleri kadınlardan ustun kılan ne bunu da çok merak ediyorum. Her evliliğin dinamiği çok farklıdır. Bazılarında kadın baskın, bazılarında erkek baskındır. Mesela ekonomik konularda kadın daha iyidir, siyasette erkek gibi ya da tam tersi. İnsanları kadın erkek yerine insan olarak gordugumuz an pek çok sorunu halledecegiz aslında.

Haklı adam. Yarın öbür gün hayatın bizi nereye götüreceği belli değil. Belki tek başımıza kalacağız, belki eşimiz uzak mesafede olacak. Her işin altından kalkabilmeli bir kadın.

İlk evlendiğimiz sene bir iş görüşmesine gidecektim, oturduğum semtin tam ters istikametinde pek yolumun düşmediği bir yerdeydi. Artık yeni gelin nazı mı, üşengeçlik mi bilmem eşime beni sen götürür müsün, o tarafı bilmiyorum deme gafletinde bulundum. Dediğime diyeceğime pişman oldum. Paşa paşa sorarak ederek bulup gittim. Silik ve sinik kadına hiç tahammülü yok benim beyin.
Ben de öyleyim, katılıyorum eşinize. Üniversiteyi şehir dışında okudum, üniversiteye başlamadan önce dışarıdaki işleri pek kendi başıma halledebilen biri değildim. 18 yaşındaki bir genç kızdan bahsediyoruz ama o zamanlar. Nasıl yaparım nasıl ederim derken yurtta da kalmış olsam hep başımın çaresine bakmayı öğrendim. Küçük bir şehirdi ama kaybolduğum anılarım da var yani benim :D Bir yer bulayım derken tenha, abuk sabuk yerlere giren ve kaybolan bir tipim yani. Ama buna rağmen birinden "ya beni şuraya götürür müsün" demek, rica etmek bana o zamanlar da tuhaf geldi, şimdi hepten tuhaf geliyor. Ne demek o tarafı bilmiyorum Sephoraa hanım? :) Şaka bir yana bilmediğimiz yeri bulmanın bugün birçok yolu var. Sorulabilir, navigasyondan, harita uygulamalarından yararlanılabilir vs. Ben de sevmem silik insanı.

Ben olsam bu zihniyete sahip bir erkekle asla ama asla evlenmem. Çevremde var böyleleri, muhattap dahi olmuyorum. Onlarla tartismiyorum bile çünkü sanki ben çince onlar Türkçe konuşuyor gibi falan oluruz konuşursak.

Erkekleri kadınlardan ustun kılan ne bunu da çok merak ediyorum. Her evliliğin dinamiği çok farklıdır. Bazılarında kadın baskın, bazılarında erkek baskındır. Mesela ekonomik konularda kadın daha iyidir, siyasette erkek gibi ya da tam tersi. İnsanları kadın erkek yerine insan olarak gordugumuz an pek çok sorunu halledecegiz aslında.
+1
Adam zaten simdiden bunu diyorsa evliligi dusunemiyorum bile. Kesin bir cok konuda kisitlama getirir

Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?

Bunu fırsata çevir, ailesine buz gibi davran, iki adım geride duruyorum kocacım de o anlar =)))) bulunmaz nimet, kayın aile ile ilgili iğne ucu kadar iş olsa yık üstüne gitsin =))

Erkekler cok bilmis cok konusan hatunlardan hoslanmazlar. Erkegin adamligini hissetmesi icin hemen arkasinda duracaksiniz..

Bunu fırsata çevir, ailesine buz gibi davran, iki adım geride duruyorum kocacım de o anlar =)))) bulunmaz nimet, kayın aile ile ilgili iğne ucu kadar iş olsa yık üstüne gitsin =))
Çok zekice seviyorum ya burayı hin fikirler çıkıyor :halay:Gerçi benimki değişik daha sevgiliyiz evlenmeye en az üç yıl var şimdiden ailesiyle tanışıp kaynaşayım istiyor ailesi de öyle istiyor ne acelemiz varsa çocuğun iki fikri çelişiyor anlamıyorum ki hep sus da demiyor samimi davran istersen çirkefleş hoşlarına gider diyor. O yüzden bende geri durmam konusundaki sınıra anlam veremedim ama yeri gelince daha net bir şekilde soracağım bunu

pff yazmıyım dedim zira yasak ama dayanamadım..
doğrusunu bilin bari..
darb arapçada uzaklaştırmak anlamındadır. orada hafifçe vurun falan demez yani..
türkçeye darp etmek olarak geçmiş bir kelimedir ve kuran ın dili türkçe değildir..
biliyorum dövmenin dövme manasında olmadıgını ama uzaklastırında degildir bazı alimler böyle demiş ama aslını ıyce arastır oyle yaz pfff denmez ayrıca bu da tartısmaya acık degildir zira din tartısılmaz insanlarada yanlıs aksettirme

Çok zekice seviyorum ya burayı hin fikirler çıkıyor :halay:Gerçi benimki değişik daha sevgiliyiz evlenmeye en az üç yıl var şimdiden ailesiyle tanışıp kaynaşayım istiyor ailesi de öyle istiyor ne acelemiz varsa çocuğun iki fikri çelişiyor anlamıyorum ki hep sus da demiyor samimi davran istersen çirkefleş hoşlarına gider diyor. O yüzden bende geri durmam konusundaki sınıra anlam veremedim ama yeri gelince daha net bir şekilde soracağım bunu

ooo izin dahilinde çirkefleşme...

evet evet sorun net bir şekilde açıklasın nasıl davranmanız gerektiğini ona göre davranırsınız.

Haklısınız tabi ki ben konu bas

Ooo çok var evliliğe, ailesiyle yüz göz olma sakın, kız kısmı evlenmeden başkasının evine, ailesine gitmez de bu zihniyete o yarar=))
Şaka bir yana sana anlatmak istediği şey beni poh pohla o kadar =))
Seni ezmek,sindirmek isteyen adamın üslubu bu olmaz inan bana
Bakma sen bu konularda bizim KK çok karışıyor ama o taş devri zihniyeti zaten bitti
Ha başka konularda bu tür davranışları olursa amenna düşün evlenmek için ama kendi ailesiyle ilgili konularda bırak zaten o yönetsin ortamı, kafan rahat eder =))

Toplumsal rolleri savunan cinsiyetçi kadinlar olmasin istiyorum ya. Bu kafadaki kadınlar o kadar cok ki -kk'da da fazlasiyla mevcut- biz bi tık ilerleyemeyiz toplum olarak. Hatta gerileriz ancak ki oyle de oluyor. Erkek üstünlüğünü savunan kurallari bir kadın niye savunur ki. Kim koyduysa koymuş ayrica banane. Neden uyma gibi bir zorunlulugum olsun. Daha once de yazdim bircok arkadas da yazdı baska konularda ama yine soyleyim bu toplumun geri kalmasina sebep olanlar malesef yine kadinlar.

ooo izin dahilinde çirkefleşme...

evet evet sorun net bir şekilde açıklasın nasıl davranmanız gerektiğini ona göre davranırsınız.
Ben öyle birşey demedim sadece neyi kast etmiş bu önemli belki kendini yanlış ifade etti belki artistlik yaptı.ne derse tamam diyecek olsam bunu sorgulamazdım!

Ben de öyleyim, katılıyorum eşinize. Üniversiteyi şehir dışında okudum, üniversiteye başlamadan önce dışarıdaki işleri pek kendi başıma halledebilen biri değildim. 18 yaşındaki bir genç kızdan bahsediyoruz ama o zamanlar. Nasıl yaparım nasıl ederim derken yurtta da kalmış olsam hep başımın çaresine bakmayı öğrendim. Küçük bir şehirdi ama kaybolduğum anılarım da var yani benim :KK70: Bir yer bulayım derken tenha, abuk sabuk yerlere giren ve kaybolan bir tipim yani. Ama buna rağmen birinden "ya beni şuraya götürür müsün" demek, rica etmek bana o zamanlar da tuhaf geldi, şimdi hepten tuhaf geliyor. Ne demek o tarafı bilmiyorum Sephoraa hanım? :) Şaka bir yana bilmediğimiz yeri bulmanın bugün birçok yolu var. Sorulabilir, navigasyondan, harita uygulamalarından yararlanılabilir vs. Ben de sevmem silik insanı.

Aynı küçük şehirde ben de defalarca kayboldum.
Bu bahsettiğim olay zamanında akıllı telefonlar yaygın değildi, bizim arabada da navigasyon cihazı yoktu. Tamamen içgüdüler ve sorma yoluyla buldum.

Elbette, lakin ben açıkçası testosteron harikası olan beylerin bırakın bir adım gerisini azıcık dahi olsa kadınlara maruz kalmalarını istemiyorum. Böyle ulvi XY'li bireylerin bir aşağısındaki XX'lerle işi olmamalı.

Bencede sevgilin fazladan şımartılmak istemiş o kadar. Ama yinede şakayla bile olsa böyle şeyler dile getirdiğinde tepkini belirt.Ben zaten nerde nasıl davranacağımı bilen kendimi iyi ifade edebilen biriyim buna müdahale etmene gerek yok bu yüzden de birazda onu pohpohla sorun çözülür :D Benim sevgilimde işine gelince bu tarz şeyler söyler ama sonra hanım köylüyüm ben sen ne dersen o olur dediğinide çok iyi bilirim yani suyuna git ki o da senin suyuna gelsin :D

biliyorum dövmenin dövme manasında olmadıgını ama uzaklastırında degildir bazı alimler böyle demiş ama aslını ıyce arastır oyle yaz pfff denmez ayrıca bu da tartısmaya acık degildir zira din tartısılmaz insanlarada yanlıs aksettirme

kim demiş din tartışılmaz diye tartışmadığımız için müslüman dünyası hristyanların çoook gerisinde kaldı işte onlar zamanında tartıştı reform yaptı biz rivayetlere sıkıştık...

Back
X