Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

arkadasım oncelıkle sakın ol...yorulmus bunalmıs hatta anlasılmadıgı dusunuyor olabılırsın...bazen erkeklere ne soylersen soyle o an tamam deyıp gecıstırıyorlar..
ısını bırakırsan eger senınde kendıne gore harcamaların olacak ;ve bunları esınden talep ettıgınde senın calısmana alıstıgı ıcın evde huzursuzluk cıkacaktır..
sen ıstedıklerın yerıne gelmedıgı ıcın kızıp ofkelenıp donusu olmayan bır yola gırebılırsın...
yerınde olsam 1000 tl alıyorsan bundan sonra 500 tl verecegını soyleyebılırsın..
ben de asgarı ucretle calısıyorum..ve esım tamamını maasımın cekıyor..sadece yol paramı verıyor...dolabıma bazen bakıyorum koca ay calısıyorum bı kazak bı ayakkabı alacak param olmuyor...bende ıstıyorum cebımde bıraz olsun para ama olmayınca olmuyor..kı ben calısmasam esım bı tane cop bıle almaz bana ..hergun evde kavga cıkarır bı bayram tatılımde bıle dort gun yattın yeter dıyen bı ese sahıbım ..ben olsam maddı ozgurlugumu bırakmazdım ınan ben ısten cıkarmasınlar dıye yırtınırken cıkmazdım yerınde olsam

arkdasım sen mühendisliği gözünde cok büyütmüşsün ya
bu ülke de elini sallasan bir mühendise carparsın
her üniversitede bir sürü mühendislik bölümü var
iyi kazanan mühendisler elbette var ama onlar daha öğrenciyken yaratıcı fikirleriyle kapılıyor,sizin eşiniz de o yaratıcılık zaten yok
ayrıca 1500tl maas az demişsiniz de bu ülke de bir cok mühendis 700 tl maasla calısıyor,dünya o kadar toz pembe değil

ayrıca ben de işi bırakayım mantığı cok korkunc
borcunuzu da komsuya ödetirsiniz artık

kadın erkek eşitti hani ne oldu
ben çalışıyorum bundan gurur duyuyorum,istediğimi alıp istediğimi giymek, yatırım yapabilmek bana inanılmaz bir özgüven veriyor
iş bulamayan o yüzden calısmayan kadınlara asla lafım yok
ama işi varken sırf kocasına gıcık olup ben erkekmiyim diyen bir kadına da diyecek laf bulamıyorum
eşime para versem bundan utanmak gıcık olmak suratımın düşmesi yerine onur duyarım

siz de biraz aile kavramınızı değiştirin

bir arkadas eşine üzüldüm demiş ya al benden de o kadar,zavallı kk da karısından kredi parası aldığıı için konusunun acıldığını bilse ne hale gelirdiAllahım sen koru

O kişi bendim :)

Ve hala aynı fikirdeyim, o kadar sayfa ilerledi herkes bir şeyler yazdı çizdi,
inanın hala fikrim degişmedi...

Konu sahibinin hala eşine haksızlık ettiğini düşünüyorum...

Ha tabi bir de kızın artık dul bir kadın olmuş olması var. Ama neyin bedeli ne? Bilemedim.

Ateş düştüğü yeri yakıyor,insan başına gelmeyince bu şekilde konuşabiliyor ama gerçeklerle karşılaşınca kendi tarafından bakmak zorunda kalıyor.Annem 250bın tl ye evını sattı,Gelini kendi ailesine yakın oturmak istiyor diye onların yakınında ev aldı ,çocuklarım rahat etsin diye hatta uzerıne 50bın kredi çekti ve şu an hem kıra oduyor hem kredi.Kardeşimin anlattıgına gorede afedersiniz tatıl sabahı yatıyoruz kapı açılıyor kaynana gelmiş diyor.Kardeşimin tarafından bakmak istemiyorum ama bunlar yenı evlı 80 gunun 30 gununu kaynanamda geçırdık dıyor yenı evlı ınsanların ne işi var orda.Neyse geçmiş zaman,bunun konuyu açan arkadaşın konusuyla bir ilğisi yok.Kanuyu başlatan arkadaşada katıldıgım noktalar var,ama eşini çalıştıran erkek erkek degıldır gibi yazı yazan arkadaşlarıda kınıyorum.

Esınız akrabanızın yanında calıstıgı bırakamıyor olabılır belkı de.Beraber konusun,bılındık sıteler var cv bırakın.Yenı ısı garantılemeden esınızın ısten cıkmasına neden olmayın bence.Yoksa esınız ıs bulana kadar ev sızın maasınızla donecek bunu unutmayın.

Ateş düştüğü yeri yakıyor,insan başına gelmeyince bu şekilde konuşabiliyor ama gerçeklerle karşılaşınca kendi tarafından bakmak zorunda kalıyor.Annem 250bın tl ye evını sattı,Gelini kendi ailesine yakın oturmak istiyor diye onların yakınında ev aldı ,çocuklarım rahat etsin diye hatta uzerıne 50bın kredi çekti ve şu an hem kıra oduyor hem kredi.Kardeşimin anlattıgına gorede afedersiniz tatıl sabahı yatıyoruz kapı açılıyor kaynana gelmiş diyor.Kardeşimin tarafından bakmak istemiyorum ama bunlar yenı evlı 80 gunun 30 gununu kaynanamda geçırdık dıyor yenı evlı ınsanların ne işi var orda.Neyse geçmiş zaman,bunun konuyu açan arkadaşın konusuyla bir ilğisi yok.Kanuyu başlatan arkadaşada katıldıgım noktalar var,ama eşini çalıştıran erkek erkek degıldır gibi yazı yazan arkadaşlarıda kınıyorum.

Evi anneniz almış olabilir ama abinizin de elini cebine sokması gerekir bu borcun ödenmesinde........

evet ona ben de çok şaşırdım, sanırım bunu diyen arkadaşın kocası isteksiz.normalde erkekler geberir çocuk sahibi olmak için.benim eşim iki çocuk yaparız bir de kazayla olsa ne güzel olur deyip duruyor evlendiğimizden beri.çevremde de erkekler hep ikinciyi üçüncüyü istiyor kadınlar "hayır" diyor,"bakamam" diyor.erkekler çocuğa doymuyor.:9:

aynen benimkide öyle hevesle bekliyor doğmasını bebeğin .ikinciyi hatta üçüncüyüde istiyor ben olmaz diyorum .kısmet hayırlısı .

kadınmıyım erkek miyim bana çok garip geldi.hayat müşterekse beraber olur herşey para kazanmak da ev işini yapmakda.küçük bi kızım var ben çalışmıyorum evimiz de kendimizin yani çok şükür geçinip gidiyoruz.eşim baştan beri çalışmamı istemedi bende çokda zorlamadım.ama çalışsam en iyi imkanla alacağım 1000tl onunda birazı bakıcıya gider.geri kalanıda eminim temizlikçiye çünkü tek günüm pazar ondada hangi birine yeteyim .
derken bana kalan 0 ondada kızımdan ayrı kaldığıma yanarım.dolayısıyla mecbur olmadıkça çalışmak istemem.ama çalışmadığım gibi eşimden de sürekli bişeyler istemem.hadi araba alalım .hadi kredi çekip daha büyük eve geçelim demedim.yada her ay kendime yeni kıyafetler almak istiyorumda demedim.zaten saolsun elinde oldukça hadi bişeyler alalım der.yada dışarı çıktığımızda beğendiğim bişeyi alır.
çalışmıyorum diye evde boşda durmuyorum kendi harçlığımıda çıkarıyorum.hatta bazen eşimin cüzdanına da para koyuyorum .malum ay sonu bazen zor geliyor.çaktırmadan koyuyorum sabah görünce mutlu olup Allah senden razı olsun diyor:21::21::21:
bence mümkünse kadın evde ev işiyle çocuğuyla ilgilensin.erkekde evin geçimiyle ilgilensin.yada herkes çalışsın evdede işler beraber yapılsın.
not:buarada eşinin maaşı 1500 hiçde fena değil keşke bizde o kadar alabilseydik.

Yanlış anlama ama annen çok safça davranmış, kendi oturduğu evi satmış üzerine kredi çekip abine ev almış, hemde k.validesine yakın yerden. Tüm borcu da kendi üstlenmiş...

Çok verirsen hep senden gider, karşındaki de hep daha fazlasını bekler...

Kimse çocuğu rahat etsin diye kendi kiraya çıkıp çocuğuna ev vermiyor. Böyle bir durumu ilk defa sizde gördüm. Konu sahibi gibi ev sahibi olmak için aileler ile yaşayanı duydum, ekstradan kirada evi olup çocuğuna vereni duydum, çocuğuna peşinat verip ev sahibi olmasına destek olanı da duydum, ama böylesini hiç duymadım.

Evi anneniz almış olabilir ama abinizin de elini cebine sokması gerekir bu borcun ödenmesinde........

Narmikcim kendi evini satıp, kiraya çıkan oğluna ev alıp kredisini de üstlenen anneye o evlat yardım etmez. Çünkü sorumluluk duygusundan uzak, armut piş ağzıma düş mantığı ile yetişmiş...

Destek olmakla da alakası yok, sömürü var ortada, evlat anasını sömürmüş. Gelinde hazır boşanırken az da ben sömüreyim demiş herhalde...
Yazık olmuş gerçekten...

Son düzenleme:
Narmikcim kendi evini satıp, kiraya çıkan oğluna ev alıp kredisini de üstlenen anneye o evlat yardım etmez. Çünkü sorumluluk duygusundan uzak, armut piş ağzıma düş mantığı ile yetişmiş...

Destek olmakla da alakası yok, sömürü var ortada, evlat anasını sömürmüş. Gelinde hazır boşanırken az da ben sömüreyim demiş herhalde...
Yazık olmuş gerçekten...

Canım, ben de aynen öyle düşünüyorum esasen ama abi de gerekeni yapıyordur belki,ön yargılı olmayayım dedim.....

Çalış para kazan,ev işleriyle ilgilen,çocukla ilgilen kadınlık vazifeni yap.Çok sıkıldım bunaldım artık.Neden tüm yük biz çalışan bayanların üzerinde ya.Çalışmaktan şikayetçi değilim bekarlığımdan beri çalışıyorum.O zamanlar tabi geçim derdi vs. yoktu.Her istediğimi alıyor para bile biriktiriyordum.Ama evlendik ne oldu.Elde avuçta bişey kalmadı.Gider çok yetişmiyor.İstediğim birşeyi alırken düşünür oldum alamaz oldum.Aybaşında para geliyor ertesi gün bitiyor.Neden kocamın yüzünden hep.Kendisi mühendis istese çok güzel işler bulur evi kendi başına idare eder.Ama o ne yapıyor.Eniştesinin işyerinde çalışmaya 1500 e talim etmeye devam ediyor.Bu zamanda bu maaş nedir ki?Ev mi geçindirilir bu parayla.Ev kredisi araba kredisi kredi kartı vs.Gelir gideri karşılamıyorki.Bin defa anlattım.Çocuğumuz 4 yaşında masraflar artıyor yakında kreşe gidecek.Şu işini değiştir.Tamam diyor hala duruyor.6 yıl oldu evleneli bunaldım artık.Ne kıymetli işi varmış ya.Bana güveniyor resmen.Ben oğlum doğduktan sonra 1 yıl çalışmadım.3 yaşına gelene kadarda çalışmaya niyetim yoktu.Bana durduk yere iş buldu.Bir de ben seni zorlamıyorum.Sigortan için çalışmanı istiyorum.İstemezsen çalışma diyor.
Neyse ben o işte hala devam ediyorum çalışıyorum.Ama kendisi hala bir atılım yapmıyor.Sıkıntıyı çekiyor yinede işini bırakmıyor.Ne kıymetli işi varmış.Yüksek maaş alsa neyse o da yok.Hatta düzenli bile alamıyor maaşını.Ben 1000 lira alıyorum 700 ünü ona veriyorum.Deliricem yakında.Bu kadarda olmaz ya.Ben çalışmasam ne yapacak çok merak ediyorum.İnsan karısından para almaya utanır benim bildiğim ama bunda utanma falan yok.Tamam hayat müşterek ama sende bişeyler yap hayat kalitesini artırmak için.Yok ben kadınmıyım erkekmiyim bilmiyorum.Evin geçimini erkek sağlar.Bayan her zaman para vermek zorunda değildir ya.Bıktım usandım ağlamak istiyorum.:2:

pesss bu kadar mi, konumuz paralel olur... eşimin 3 kati para kazaniyorum. konut kredisi benim uzerime. cunku onun maaşina vermediler o kadar krediyi... yarin obur gun cocuk olsa dahi, iş ten cikmam imkansiz... cunku onun maaşiyla imkansiz bu kadar gidere yetişmemiz... flört ederken eşim tam 3 sene işsizdi... tum giderlerini ben karşiladim... anasinda gormedigi rahatligi, temizligi, ekonomik standarti, hizmeti acikcasi sayemde gordu.... ondan istedigim tek şey de hakikaten sevgi ve ilgi.. sevgi ve ilgisini eksik etmiyor ama anasi yuzunden de benimle surekli kavga etmeyi de ihmal etmiyor... be adam... hem eve yetişiyorum, hiç birşeyini kusur etmiyorum... hem aldigim tum parayi ikimize harciyorum, kuruş gizli-sakli iş cevirmiyorum... eve gelince senden huzur istiyorum sadece.. ama kalkip anan yuzunden tadimizi kaciriyon... bu bencillik degil de ne peki?? kocami hakikaten cok seviyorum, cok iyi bir ikiliyiz... ama yoruluyorum da ! ve benimkinin de işini degistirmeye hic niyeti yok...

Tüm sayfaları okudum, okudum, okudum.
Herkes eşitlik, ev hanımlığı, yaşam standartı hatta bazıları din konularını ele almış da ortada şöyle bir gerçek var.
Anladığım kadarıyla konu sahibi eşinin geleceği düşünmemesinden, bu yüzden bir adım atmamasından yakınıyor.
Eğer eşi çalışmıyor olsaydı bambaşka bir iş bulmak zorunda kalacaktı ama eşi çalıştığı için şuan 'aman rahatız ne de olsa' pozisyonunda.
Kendini sıkıntıya sıkmamak adına yapılan bir adım bu.
Hanımefendiyi çıldırtan bu olmuş, neden 'zengin koca bulsaydınız' diye itham edilmiş, onu anlayamadım...
Hangi aklıselim insan daha iyi şartlarda ve daha iyi maaşla çalışma imkanı varken iş değiştirmez?(hele ki küçük çocuğu varken!)
Önce buna cevap verelim sonra konu sahibi haklı mı haksız mı tartışırsınız.

Konu sahibi, sakin işinizi bırakmayın.
Eşiniz geleceğinizi düşünmüyor olsa bile siz yavrunuzu düşünün, dediğiniz gibi masrafları artacak.
Hele de üzerinizde borç var.
Eşinizi alın karşınıza bir güzel konuşun, bugün evet yetebilir ama yarın yetmeyecek.
Aynı alın terini, aynı saatler içinde döküp de daha fazla kazanmak, çocuğuna daha iyi bir hayat sunmak varken neden hala bunu yapmadağını anlayamadığınızı anlatın.
Hatta bir güzel harcamalarınızı, gerir ve giderinizi kağıda dökün, önümüzdeki 3 yıl içinde artacak kreş masraflarını da ekleyerek, bu gerçekle onu başbaşa bir bırakın.
Bu saatten sonra tercih meselesi kalmamış ortada, daha güzel bir iş imkanı varsa sadece eşiniz değil ikiniz de düşünmeden değiştirmelisiniz.
Kendiniz için de bunu lanse edin, umarım en kısa zamanda sorun çözülür, en azından eşiniz sizi anlayışla karşılar ve artık geleceğiniz için bir adım atar.

Konu sahibi konudan uzaklaşmış sanırım neyse ben yorumumu yapayım öncelikle ben eşinize fazla yüklendiginizi düşünüyorum elinden gelseydi becerebilseydi daha iyi imkanlarda çalışırdı ayrica kırkına geldi diyorsunuz bu yasa kadar daha başarılı bir performans gösterememiş mühendisi hangi şirket kabul edip daha iyi şartlarda çalıştırır acaba? Ayrica ne mühendisi esınız belki kendi dalındaki sektörde yeterli is yoktur su ürünleri mühendisi de olabilir bir belirsizlik var hani soylediyseniz ben kaçırdıysam kusura bakmayın ki soylemediyseniz mühendis demekle is bitmiyor. Ayrica esınız sizin calışmanızı gercekten sigortanız icin istiyor olabilir Allah korusun ama eşinize yarın bir gün bir şey olsa siz çalışmazsanız ne olacak ortada kalırsınız .calistiginiza gore evin ihtiyaclarını da paylasacaksiniz .ama esınız evde is konusunda size yardımcı olmuyorsa hiç bir isin ucundan tutmuyorsa haklısınız o konuda o zaman ikimiz de calisiyoruz sende evde bana destek olacaksın demelisiniz evlilik her konuda müşterek olmalı.

SOCİAL sizin konuda girmiş araya burası sanal ortam eski gelininizi dinleyemecegime gore sadece sizin anlattıklarınızla yorum yapacagım anneniz o evi vermekle hata yapmış 80 günlük 22 yasında bir kadın ne emek vermiş de evi almış .bazi arkadaslar o da dul kalmış yazmış dul ne Allah askına herkes evlenip bosanabilir bu kotu bir sey degilki hayatina biri dahil olmus anlasamamis cikarmis hayatindan ,cok şanslı ki bunu 80 günde basarmış cok genc yeniden evlenebilir ben açıkcası haketmedigim bir malı almayı vicdanen dogru bulmazdim social annen icin üzüldüm sadece oğlunun mutluluğunu istemiş annen .

Yanlış anlama ama annen çok safça davranmış, kendi oturduğu evi satmış üzerine kredi çekip abine ev almış, hemde k.validesine yakın yerden. Tüm borcu da kendi üstlenmiş...

Çok verirsen hep senden gider, karşındaki de hep daha fazlasını bekler...

Kimse çocuğu rahat etsin diye kendi kiraya çıkıp çocuğuna ev vermiyor. Böyle bir durumu ilk defa sizde gördüm. Konu sahibi gibi ev sahibi olmak için aileler ile yaşayanı duydum, ekstradan kirada evi olup çocuğuna vereni duydum, çocuğuna peşinat verip ev sahibi olmasına destek olanı da duydum, ama böylesini hiç duymadım.

Sizin oraları bilemiyorum ama bizde çocuk rahat etsin dıye herşey yapılır,hatta benım k.pederim bize ev verdi kendisi kirada oturuyor.

Yazık olmuş gerçekten...

Abim diye savunmayacagım evet yardımcı olmuyor.Üzerine başına çok fazla yatırım yapıyor ki meslegide avukat yani geliri yerinde.Annemde istemiyordur ama kardeşimin düşünmesi gerekiyor.

SOCİAL sizin konuda girmiş araya burası sanal ortam eski gelininizi dinleyemecegime gore sadece sizin anlattıklarınızla yorum yapacagım anneniz o evi vermekle hata yapmış 80 günlük 22 yasında bir kadın ne emek vermiş de evi almış .bazi arkadaslar o da dul kalmış yazmış dul ne Allah askına herkes evlenip bosanabilir bu kotu bir sey degilki hayatina biri dahil olmus anlasamamis cikarmis hayatindan ,cok şanslı ki bunu 80 günde basarmış cok genc yeniden evlenebilir ben açıkcası haketmedigim bir malı almayı vicdanen dogru bulmazdim social annen icin üzüldüm sadece oğlunun mutluluğunu istemiş annen .

Maalesef konu farklı yerlere gitti,ben kardeşimin olayından uzak durmaya çalışıyorum sonuçta objektif bakamayacagımı düşünüyorum,tek taraflı düşünmüyorum ama kız gurursuzluk yaptı bunu da kabul etmek gerekıyor.

Abim diye savunmayacagım evet yardımcı olmuyor.Üzerine başına çok fazla yatırım yapıyor ki meslegide avukat yani geliri yerinde.Annemde istemiyordur ama kardeşimin düşünmesi gerekiyor.

Kızmayın ama içimdekini tutamayacağım...Abiniz şımarık ve düşünecesiz o zaman..Annenize bırakmamalı,kendi ödemeli..Üzerine birşeyler alırken hiç mi vicdanı sızlamıyor..Nasılsa annem ödüyor diyor sanırım....Abinizle bu konuyu konuşmalısınız...Annenize üzüldüm.........

Bu kadar diyeceklerim.......:50:

Sizin oraları bilemiyorum ama bizde çocuk rahat etsin dıye herşey yapılır,hatta benım k.pederim bize ev verdi kendisi kirada oturuyor.

Bizde de destek olunur. Ayrıca kirada olan ev olursa evlada verilir. Kira gelirinden feragat edilir. Yukarıda da yazdım ev alması için destek olunur, düğününe yardım edilir, okutulur...

Kusura bakmayın kendi evini evladına verip kiraya çıkmak bana o ana-babaya haksızlık. Evlenecek insan hayatın sorumluluğunu karşılayabilmeli. Evet bu zamanda ev almak çok zor. Hatta bazı ailelerin bu yüzden ilk bir kaç yıl beraber yaşadığına da şahit oluyorum. Ama aynı evde yaşamamak için ana babanın evini verip kendilerinin gitmesi yanlış. Bu kadarı çok fazla. Ve evet madem kendi kiraya çıkıp oturduğu evi veriyor tabi ki çocuğunun üzerine yapmasın...

O adamın ev işlerine yardımcı olduğuna dair her şeyine iddiaya girerim. Burada problem para para para.

Yeni nesil kızlarımız analarının 35 senede yaptıklarını 3 buçuk senede istemeyip, borç-kredi altına girmese böyle şeyler olmayacaktır.

Konu sahibi ev işi konusunda dertli değilki, sizler nereden böyle bir kanıya vardınız hayret.

en beğendiğim yorum bu gerçekten bizde evlendiğimizde hiç birşeyimiz yoktu eşimle beraber çabalayıp araba,ev kazanıp 20 yıl içinde tamamladık ev borcunun bitmesine 4 ay kaldı ,şi,mdiki bayanlar bunların hepsini paket halinde evlenir evlenmez istiyor , hayat bunları çok şımartmış , inanın bu kazandığımız paranın içinde haram yok hepsi helal ,

kadında çalışmalı erkekte. ama iş sömürülmeye gelince bu kadınların elinde çok fedakar çok verici olursan kocanda sömürür çocuğunda ben bunu gördüm bunu öğrendim kocalarınıza okadar yüz vermeyin hayat müşterek siz çalışıyorsanız kocanız ev işide yapacak çocuğada bakacak ama çalışan kadınlar nedense kendilerini çok yıpratıyorlar aman o erkektir beceremez aman o erkekdir benden çok yoruluyor cart curt sonra 40 yaşında pert yapmayın yahu ben kocama ev işi yemek yaptırırm çocuğa baktırırm hayata bindefamı geliyorum kendimi deli gibi ortaya neden atayım hiç kendimi kanıtlama derdim yok varsın kötü eş olayım ev işinde kötü desinler yemek yapamıyo desinler benim erkekten ne farkım var hem işde yorul hem evde bide kıymet bilseler anlıcam

Back
X