Hiç mi hiç katılmıyorum. Erkek tabii ki çalışmalı ama kadın çalışmak zorunda değildir de ne demek? Erkek kadının sponsoru mu? Erkek evlenmek için bir kadının hayatını finanse etmek zorunda mı? Kendi oğlun olduğunu düşün mesela, yan gelip yatmamalıysa eğer kadın da yan gelip yatmamalı. Senin oğlun sabahın köründen akşama kadar stres içinde çalışıp yaşlanırken eşi gezmelerde olsa, gününü gün etse nasıl hissedersin? Oğlunun paraziti gibi hissetmez misin? Bence kadın da çalışmalı ama yarım gün işlerde, belki fiziken daha az yorularak. Nasıl ki kadın erkeğin hizmetçisi değilse erkek de kadının finansörü değil.
Konu sahibini bi taraftan anlıyorum, diğer taraftan anlamıyorum. Eşiniz biraz hırstan yoksun ve rahatına düşkün bir insan gibi görünüyor.Dediğiniz gibi istese daha iyi ücretlere çalışabilir gibi, ama belki de çalışamaz, işinde vasıf sahibi ve uzman bir insan değildir belki de .Her mühenis gerçekten mühendis, her doktor gerçekten doktor mu sanki bu ülkede ?
Diğer taraftan aklıma şu sorular geliyor. Arabanızın markası modeli nedir arkadaşım? Eviniz hangi semtte ve şu anki değeri ne? Yani vazgeçilmez şeylerin kredisini mi ödüyorsunuz? Yoksa yok ben illa sıfır arabaya bincem diyip onun kredisini mi ödüyorsunuz. Biz şu an sırf kredi çekmemek için 20 yıllık ve sürekli arıza çıkaran, 4 kalorifer çıkışından 2si çalışmayan arabamızla devam ediyoruz, biraz daha para biriktirip borçsuz kredisiz alabilmek için. İstesek rahat bir şekilde kredi ödeyebilecek durumumuz olduğu halde. Bilmiyorum belki sizin meseleniz böyle değildir ama herşey bir anda olsun isterseniz (ev sahibi olmak, araba sahibi olmak) sıkıntıya girmeniz kaçınılmaz. Belki de isteklerinizi sıraya koymalısınız.