Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

sizi çok iyi anlıyorum allah yardımcınız olsun, bana öyle geliyorki eşinizin ciddi bir tepkiye şöyle bir sarsılıp kendine gelmeye ihtiyacı var, ilişkinizi bilemiyorum fakat belki bundan sonra benim maaşım evimizin rızkı bebeğimize harcayıp geleceğimiz için biriktireceğim arabayı değiştirdiysen kredisini de öde deseniz ya da bu böyle gitmez diyerek gözünü korkutsanız işe yarayabilir belki, hakkınızda hayırlısı olsun

Alya88,yanlış anlama size kırılmadım sadece bazı bayanlar beni anlamamakta ısrar ediyorlar.Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.Burayada herşey yazılmıyor.Herkes benimle aynı düşünecekte değil tabiki farklı yorumlar olacak.Saygı duyuyorum herkese.Derdimi isteğimi kaç sayfa oldu bir türlü anlatamadım galiba o yüzden öyle yazdım.

hanımlar pardon ama anlamadığım aileler cocuklarını evlendirirken acaba yarın öbürgün bunlar boşanırda mallar kıza gider falan die mi düşünüyolar..??? insan çocukların mutluluğu için neler yapalım die düşünür ya..yarın öbür gün bunlar boşanır gözüyle bakılıyosa yazık bence....hayır bizde evlendik yani yada abimde de evlendi ben ailemde hiç böyle bir kaygı görmedim..evini de aldılarr herşeyini de yaptılarr...eşini de el kızı deıll kendi kızları gıbı goruyorlarr :16:

Bakın ben boyle düşünüyorum diye yapacagımdan geri kalacak degilim ki,benim beyimin ailesi bize çok güzel bir ev verdi+sıfır model bir araba aldılar ki aracı ben kullanıyorum eşimin servisi var.Evimizin içini dayayıp döşediler,bizi borçsuz evlendirdiler ve onların sayesınde kıra odemeyerek birikimlerimizle şimdi yenı bır ev daha aldık,ama kendileri kirada oturdu.Onlar da bunlar boşanırsa diye düşünmüyordur ama belki annemin başına gelenden ötürü ben boyle olumsuz düşünür oldum,annem emekli hemşire,yıllarca çalıştı çabaladı babam biz çok kucukken vefat etti ve serbest meslek erbabıydı birşey bırakmadı bize annem tek başına 1 ev yaptı benı ogretmen,abımı avukat yaptı,okuttu.Abım evlenmeden once kendı evını satarak parasını onlara verdı,yenı bır ev aldılar ve 3 ay sonra boşandılar.Mahkeme evlılıkten sonra alınan herşeyi %50 olarak pay edıyor.Şimdi annem kirada oturuyor.

Bilmiyorum ya şimdi ben yanlış mı düşünüyorum yani ne yapayım?

Ben haksızım öyle mi?Ben artık işten ayrılması konusunda baskı yapmayı bırakayım öyleyse..Çalışmaya devam edeyim susup söylenmeyi bırakıp.

Eşimde keyfine baksın.İşi rahat nede olsa.İstediği saatte gidiyor geliyor.Nasılolsa hanım çalışıyor ödeniyor borçlar...İş aramaya gerek yok. İşyeri iflas etsede tazminat bile alamayacağını bilsede..İlerde 2. çocuk olursa masrafları nasıl karşılayacağını düşünmesede,ailesi ve kendisi için hayat kalitesini artırmak için risk almaya gerek görmesede..

Bende ne paragözmüşüm..Yazık çok yazık bana.Hem ev hem araba istedim hemde para verirken gocunuyorum...Niye bu kadar hırs yaptım öfkelendim ben şimdi.Neyse haftasonu geliyor evde yapılacak çok iş var..

Yanlış Düşünmuyorsunuz eşinizin gerçekten size sırtını dayadıgını düşünüyorsanız idareyi ele alın,ödemeleri siz yapın kalan la geçimi siz saglamaya çalışın,ama huzuru çaıştıgı ortamda yerındeyse başka iş bulması konusunda israr etmeyın,başka iş bulur orda mutsuz olur sonra surekli başınıza kakar.

Bakın ben boyle düşünüyorum diye yapacagımdan geri kalacak degilim ki,benim beyimin ailesi bize çok güzel bir ev verdi+sıfır model bir araba aldılar ki aracı ben kullanıyorum eşimin servisi var.Evimizin içini dayayıp döşediler,bizi borçsuz evlendirdiler ve onların sayesınde kıra odemeyerek birikimlerimizle şimdi yenı bır ev daha aldık,ama kendileri kirada oturdu.Onlar da bunlar boşanırsa diye düşünmüyordur ama belki annemin başına gelenden ötürü ben boyle olumsuz düşünür oldum,annem emekli hemşire,yıllarca çalıştı çabaladı babam biz çok kucukken vefat etti ve serbest meslek erbabıydı birşey bırakmadı bize annem tek başına 1 ev yaptı benı ogretmen,abımı avukat yaptı,okuttu.Abım evlenmeden once kendı evını satarak parasını onlara verdı,yenı bır ev aldılar ve 3 ay sonra boşandılar.Mahkeme evlılıkten sonra alınan herşeyi %50 olarak pay edıyor.Şimdi annem kirada oturuyor.

Kız da evin yarısını memnuniyetle kabul mu etti?

aslında hepsini istiyordu da mahkemede yarısını alabildi

Yani sizin annenizin birikimi ile yapılmış evin tamamını istiyordu ama yarısını alabildi öyle mi? Siz tam anlamıyla büyük bir "kötü niyet" örneğiyle karşılaşmışsınız. 3 ayda boşanılıyor ve evin tamamı isteniyor.:44:

Alya88,yanlış anlama size kırılmadım sadece bazı bayanlar beni anlamamakta ısrar ediyorlar.Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.Burayada herşey yazılmıyor.Herkes benimle aynı düşünecekte değil tabiki farklı yorumlar olacak.Saygı duyuyorum herkese.Derdimi isteğimi kaç sayfa oldu bir türlü anlatamadım galiba o yüzden öyle yazdım.

bana kırılmadıysann tamam :16: cnku kımseyı kırmak ıstemem..bastan senın para olayını cok buyuttuğunu dusunduk evett ama sen anlattıkca baska sorunlar olduğunu da anladık..gercekten zor bır durum..ama sen ısını bırakma baska turlu esının gozunu korkutabılırımısın onu dusun ...

ınsan ne yasadığını bılır tabı sende haklısın..allah herkese mutluluk versın huzur versınde kımseler uzulmesın zor durumda kalmasın :31:

aslında hepsini istiyordu da mahkemede yarısını alabildi

ınanmıyorummmmm... :53::53::53::53::53::53:

Yani sizin annenizin birikimi ile yapılmış evin tamamını istiyordu ama yarısını alabildi öyle mi? Siz tam anlamıyla büyük bir "kötü niyet" örneğiyle karşılaşmışsınız. 3 ayda boşanılıyor ve evin tamamı isteniyor.:44:

Neden inanmakta bu kadar zorlanıyorsunuz,buna benzer ornekleri duyuyoruz evet 2 ay 18 gun evli kaldılar ve annemın 250 bın tl ye sattıgı evinin yerıne 300 bın tl ye kendı annesıne yakın olmak için(çocuk olursa diye) ev aldılar.Arada kalan 50 bın tl yı annem kredi çektı,hala oduyor az bir sure kaldı.Mahkeme yarı yarıya dedı,evi 300 e satıp yarı yarıya boluştuler.

Bu kadar kısa sürede boşanmalarının sebebi ,ve kızın boşanma sonucu bazı şeyleri talep etmesinin nedeni yaşamak zorunda kaldığı bazı özel durumlardan dolayı manevi tazminat vs durumlarından dolayı mı ki ? Tamamen attım..Özele girdiysem affola....Merak ettim işte....:17:

Bu konu uzar gider
Kişisel fikrm şudur;oğlumu okutmuşum,ona ev ve araba almışım ee elin kızı gelsin hop hazıra konsun,insanları yargılamamak lazım benım k.pederım bıze bır ev verdı geçin oturun ben olmeden uzerınıze yapmam dedi,neden boyle dedigini çok iyi biliyorum yarın bir gun boşanırsak o evin yarısını devlet bana verecek.Kpederim de "ben çalışmış yapmışım bunlar anlaşamamış ee nolacak benım emeklerım" diye düşünüyor.Kızıyorum ama hak da verıyorum.Ben konuları düşünceleri kendime yontan bir insan değilim,ileride bende oğlumun evleneceği kişi için aynı şeyi düşünebilirim.

elin kızı ve hazıra konmak... pes yaniiiii
ifade etme biçiminiz çok itici ve yanlışşş

Neden inanmakta bu kadar zorlanıyorsunuz,buna benzer ornekleri duyuyoruz evet 2 ay 18 gun evli kaldılar ve annemın 250 bın tl ye sattıgı evinin yerıne 300 bın tl ye kendı annesıne yakın olmak için(çocuk olursa diye) ev aldılar.Arada kalan 50 bın tl yı annem kredi çektı,hala oduyor az bir sure kaldı.Mahkeme yarı yarıya dedı,evi 300 e satıp yarı yarıya boluştuler.

Yoo inanmakta zorlanmadım, yani size inanmakta zorlanmadım. Ben hak konusunda dikkatli olmaya çalışan bir insanım, insanların pervasızlığına şaşırıyorum, ve evet bazen inanamıyorum.

Bu kadar kısa sürede boşanmalarının sebebi ,ve kızın boşanma sonucu bazı şeyleri talep etmesinin nedeni yaşamak zorunda kaldığı bazı özel durumlardan dolayı manevi tazminat vs durumlarından dolayı mı ki ? Tamamen attım..Özele girdiysem affola....Merak ettim işte....:17:

Ben de başta öyle düşündüm ama öyle olsa evin tamamını almak isteyen insan tazminatı da söke söke alırdı sanki.:44:

Açıkcası herkezi dinlemek gerekiyor bu gibi durumlarda ama abimin anlattıgı kadarıyla surekli kızın ailesinin yanında olması problemmiş,aralasrı 5 dakıka olmasına ragmen orda yatıya kalıyorlarmış,aynı şekilde tatıl sabahı uyuyoruz çat kapı açılıyor kaynanam geliyor diyor eski eşi anahtar yaptırmış annesine sürekli ya ordayız ya onlar bizde diyordu,özel hayatımız yok diyordu abimin yaşı 40 falandı eski eşi 22 civarlarındaydı.80 gun kadar evli kaldılar 30-35 gun kaynanasında yaşamışlar dı.Geçmiş zaman şimdi başka şeylerde vardı ama eski eşi annesınden kopamamıştı herhalde o yuzden problem yaşandı.

Açıkcası herkezi dinlemek gerekiyor bu gibi durumlarda ama abimin anlattıgı kadarıyla surekli kızın ailesinin yanında olması problemmiş,aralasrı 5 dakıka olmasına ragmen orda yatıya kalıyorlarmış,aynı şekilde tatıl sabahı uyuyoruz çat kapı açılıyor kaynanam geliyor diyor eski eşi anahtar yaptırmış annesine sürekli ya ordayız ya onlar bizde diyordu,özel hayatımız yok diyordu abimin yaşı 40 falandı eski eşi 22 civarlarındaydı.80 gun kadar evli kaldılar 30-35 gun kaynanasında yaşamışlar dı.Geçmiş zaman şimdi başka şeylerde vardı ama eski eşi annesınden kopamamıştı herhalde o yuzden problem yaşandı.

Evet ,dediğiniz gibi her iki tarafı da dinlemek gerekiyor ki tek taraflı düşünüp yanılgıya uğranılmasın...Hem yaş farkı çok fazlaymış zaten.....Nerdeyse kızı yaşında....

Hayırlısı olsun ikisi için de...

Hiç mi hiç katılmıyorum. Erkek tabii ki çalışmalı ama kadın çalışmak zorunda değildir de ne demek? Erkek kadının sponsoru mu? Erkek evlenmek için bir kadının hayatını finanse etmek zorunda mı? Kendi oğlun olduğunu düşün mesela, yan gelip yatmamalıysa eğer kadın da yan gelip yatmamalı. Senin oğlun sabahın köründen akşama kadar stres içinde çalışıp yaşlanırken eşi gezmelerde olsa, gününü gün etse nasıl hissedersin? Oğlunun paraziti gibi hissetmez misin? Bence kadın da çalışmalı ama yarım gün işlerde, belki fiziken daha az yorularak. Nasıl ki kadın erkeğin hizmetçisi değilse erkek de kadının finansörü değil.

Konu sahibini bi taraftan anlıyorum, diğer taraftan anlamıyorum. Eşiniz biraz hırstan yoksun ve rahatına düşkün bir insan gibi görünüyor.Dediğiniz gibi istese daha iyi ücretlere çalışabilir gibi, ama belki de çalışamaz, işinde vasıf sahibi ve uzman bir insan değildir belki de .Her mühenis gerçekten mühendis, her doktor gerçekten doktor mu sanki bu ülkede ?

Diğer taraftan aklıma şu sorular geliyor. Arabanızın markası modeli nedir arkadaşım? Eviniz hangi semtte ve şu anki değeri ne? Yani vazgeçilmez şeylerin kredisini mi ödüyorsunuz? Yoksa yok ben illa sıfır arabaya bincem diyip onun kredisini mi ödüyorsunuz. Biz şu an sırf kredi çekmemek için 20 yıllık ve sürekli arıza çıkaran, 4 kalorifer çıkışından 2si çalışmayan arabamızla devam ediyoruz, biraz daha para biriktirip borçsuz kredisiz alabilmek için. İstesek rahat bir şekilde kredi ödeyebilecek durumumuz olduğu halde. Bilmiyorum belki sizin meseleniz böyle değildir ama herşey bir anda olsun isterseniz (ev sahibi olmak, araba sahibi olmak) sıkıntıya girmeniz kaçınılmaz. Belki de isteklerinizi sıraya koymalısınız.

Bende sizin yorumunuzun bir kısmına katılmadığımı söylersem beni yanlıs anlamayın lütfen. BEnde çalışan bir insanım ve ne olursa olsun kadının çalışmasından yanayım. Ama kadın çalışmak istemezse çalışmaz çünkü kadının görevi toplumda bellidir. Anne olmak, eş olmak,temizlikçi olmak, kocasına bakmak(yemeği, ütüsü, çayı tabi çay ayağına gelecek vs.) sonra alışveriş ,çoçukların okulu vs gibi işler kadınların işleri.
Erkeklerin ise dediğiniz gibi sabahın köründe kalkıp işe gitmek ve para kazanıp ailesine bakmak.(Bu arada kadın sabahın körürününde köründe kalkıp kahvaltı hazırlar).

Anlatmak istediğim şu biz kadınlara verilen görevlerin bir kısmı erkeklere sunulursa biz de çalışmaktan gocunmayız.Biz kadınların ev işi erkeklere yakışmaz diye diye bütün yükü kadınların sırtlarına yüklemezse çalışmak kadınlar için daha zevkli olur.

Ama biz kadınlar maalesef evin hem erkeği hemde kadınıyız.

elin kızı ve hazıra konmak... pes yaniiiii
ifade etme biçiminiz çok itici ve yanlışşş

zaten elin kızı olarak görülüyorsa o gelin bence hiç evlenmesin bile .elin kızının günahına neden giriyor ki evini geçindiremeyecek güçte olan erkek evlenmesin yada belli bir yaştan sonra evlensin .ayrıca arkadaşın anlattığı durumda ben kıza üzüldüm .herşey para pul mu yaa .22 yaşında bir kızın boşanması ne demek ?ne biçim bir tramva yaratmıştır bünyesinde .erkek madem olgun idare edicek kadın istiyor gitsn yaştıyla evlensin çıtır kız almayı biliyolar maşallah .

hala erkek sizin finansörünüz değil erkek sizin sponsprunuz değil erkek şu değil bu değil .benim erkeğim bana bunu sağlıyorsa kime ne ki .herkesi kendi hayatı ilgilendirir aslında .kimse kimseye laf atmasa saygı duysa ne güzel olur .beklentimize göre evlilik yaptık zaten biz .neyin kavgası bu hala anlamış değilim .günden güne koşuyor ev hanımları denmiş ben hayatım boyunca bir güne gitmedim ayrıca gitsemde kime ne ki .

hala erkek sizin finansörünüz değil erkek sizin sponsprunuz değil erkek şu değil bu değil .benim erkeğim bana bunu sağlıyorsa kime ne ki .herkesi kendi hayatı ilgilendirir aslında .kimse kimseye laf atmasa saygı duysa ne güzel olur .beklentimize göre evlilik yaptık zaten biz .neyin kavgası bu hala anlamış değilim .günden güne koşuyor ev hanımları denmiş ben hayatım boyunca bir güne gitmedim ayrıca gitsemde kime ne ki .

sağlayabiliyorsa ne ala, ama imkanları yoksa ne demek oyle erkek evlenmesin, birini sevdiyse, o kişi de onu sevdiyse birlikte olmak için iki taraflı çabalayacaklar tabii, eşinizle severek mi evlendiniz bilmiyorum ancak, maddi durumu sizin çalışmanızı gerektirecek şekilde olsaydı evlenmeyecek miydiniz?

Back
X