Kadın ne zaman vazgeçer ? Fikirlerinize ihtiyacım var

Bütün hücrelerin istemiyor sen hala soru işareti. Pişmanlık duyarmıyım diyorsun. Dışardan bakınca hersey o kadar netki

Aslinda vazgecmek kolay olan.Ben hep kolayi secmisimdir.Devam edip kendini o aileye anlatabilmek,fikirlerini kabul ettirmek,var olabilmek,bir insani degistirmeye calismak cok yorucu.Kendini dusunen insan kolay vazgecer.Hirsli bir insanmisiniz bilmiyorum ama hirsli insanlar vazgecmeyi bilmiyor.Bu bazen iyi basariya ulasmak icin bazen de kotu bosa kurek cekmek gibi.Hayat kisa oldugu icin sizin kafa yapiniza uygun,aileler denk insanlarla birlikte olmak daha iyi.

Insanlarin dini inanclarina saygim var. Ona bir lafim yok. Lakin iki taraf birbirinden hoslanmamis ve siz bu iliskiyi ittire ittire bir yere getirmeye calisiyorsunuz. Bir erkegi sizinle evlenmeye ikna etmek zorunda kaliyorsaniz bu hic hayira alamet degil. Sizin onun ailedeki konumunuzu da az cok belirler, cünkü ogullarinin pek de hevesli olmadigini biliyordur ailesi.
Ve bu evlilikten sonra asıl problem oluyor, cünkü büyük kültür/dini catismalar olucak ve esiniz muhtemelen arkanizda durmayacak. Siz de karsi ciksaniz adi "evlenmek isteyen sendin. Ailemi biliyordun" olucak. Yani sahsen bunu cekmeye degecek ve sizi koruyucak bir iliski görmüyorum. Ve simdiden problemli olucak evlilige hic girmezdim. Karar sizin tabi

Anlattıklarınizdan olumlu bicbirsey alamadım. Devam etmeniz icin bir neden yok gibi. Sizin cabalamanizla ilişki ilerlemis bu bana garip geldi. Erkek arkadasiniz ilerde senin israrinla evlendim der mi der. Ailesi sizi begenmez diye de yavastan almış belli. Yani sizi savunacağını hic sanmam. Soyle giyin boyle davrana doner iş

+Aileci koca
+Baskıcı kısıtlayıcı kayın aile ve yatağına girmiş askeri
+ Aile apartmanı (dubleks triplex dairesi mi demeliyim. Katlarda çelik kapısı olan ama. Onların da hükmü yok zaten, sök onu yerine boncuk perde tak daha iyi.)
+Ortak kese. (Bi don bile alsan kayınpederine soracaksın. Tatil mi? O da ne?)
+Ortak sofra. (Kocanla karşılıklı çay kahve içme hayalin varsa unut onu yok öyle bi şey.)
+Her b.ka müdahil kaynana. Ne yemeğini beğenecek ne temizliğini ne oturup kalkmanı. Sen hele bi çocuk doğur, emzirmeden emzirmeye kucağında olacak.

Anlattığın ailenin fotoğrafını çektim, başucuna koy arada bakarsın. İçin siniyorsa devam et.

Evlenince düzelmez, çocuk olunca hiç düzelmez. Yol yakınken dön. Önsezilerine güven içine sinmeyen şeyler varsa, bilinç orada bir problem görüyor zaten. Mantığına uymuyor. Bak burası oturmadı diyor zihnin sana. Emeğin, vaktin, geçmişin var ama inanki daha kötü olacak. Hele aileler anlaşmamışsa ilk andan itibaren mümkün değil olmaz.

onu ne anlamda sevdiğimi çözmeye çalışıyorum alışkanlık mı sizce
Sevdiginizi sanıyosunuz ama sevmiyosunuz. Seven bu soru isaretlerini sormaz. Koskoca alıskanlık var ortada. Kadın sustugunda vazgecer bu arada. Ben sustuğumu gördügümde o isin bittigini anlıyorum mesela. Susan kadın vazgeçmiştir.

Çözücem demiş ya ı ıh, çözmeyecek. Her şeyi gözüme batıyor demişsiniz galiba siz de aslında sevmiyorsunuz da işte alışkanlık sırf tanıdık geldiği için seviyorum aslında diyorsunuz. Zaten ikişkiniz bu noktaya ite kaka ilerlemiş sizin ön ayak olmanızla. Sadece adamın bu ataleti bile sizi çok yorar. Ailesi de laftan sözden anlamaz. Nenem olsa şey derdi: "Adam köküne kıran mı girdi?"

Anşasamadınız seylerı yszın anlastıklarınızı yazın genel anlamda mutsuzsanız bence bırakın

Herşey kabak gibi ortadayken bu bende de(arkadaş, akraba, çocuğun öğretmeni vs) oluyor birine resti cekecekken ya pişman olursam.Bu kaygı neden var bu aralar bunu çok takıyorum kafaya.

Şu hayatta her kadın kendi değerinin farkına varsa keşke. Sizi hayatına katmak ve ortak etmek için sizin zorlamanıza ve ittirmenize ihtiyaç duyan birine mi layık görüyorsunuz kendinizi cidden? Bakın sizin nezlinizde buradan tüm kzılarımıza sesleniyorum, evlilik gibi özünde aslında kadına bir sürü yük yükleyen bir şeyde bile sizin zorlamanıza hareket eden bir insanla yola çıkılmaz. Asıl erkeklerin kızları bu konuda ikna etmek için uğraşması ve kafasındaki tüm şüpheleri gidermesi gerekir.

Daha tanışmada böyle birseyler yaşandıysa ilerisi daha kötü olacaktır. Kültür çatışması aşılması zor bir konu.

Muhafazakar diye adlandırılan ataerkil aile yapısına sahip kişilerle anlaşmak zor.
Seviyorum diye farklı bir aile yapısına kendimi zorla kabul ettirmezdim.
Sevgiliniz herşeyin farkında sizinle geleceğinin olmadığını bildiği için rahat davranıyor

26 yaşındasın daha yolun başındasın bak 30 yaşında evli insanım bazen keşke şu an bekar olsam diyorum ne yapardım biliyor musun bana evim gibi hissettiren insanları bulurdum huzur sıcaklık bir an bile tereddutun olmadığı buna ailesi de dahil armut dibine düşüyor çünkü.. Onu bırakmama sebebin yaşım 26 oldu artık yaşıtlarım evleniyor kaygısı ise gelecekte kafanı duvarlara vururken kendini bulman çok uzak mevzu degil

Valla canım kendimden örnek vererek anlatayım sana.2 buçuk senelik evliyim eşimin ailesi aynı senin sevgilinin ailesi gibi sizinle durumlar bire bir aynı.Şu iki buçuk senede cektigimi bir ben bilirim bir Allah.Sadece saçım açık diye isitmedigim laf duymadigim iftira kalmadı.Tabi ben eşimi çok seviyorum eşim de beni çok seviyor orası ayrı ama malesef bizim ülkemizde evlilik iki kişi arasında olmuyor aileler mutlaka hemen dahil oluyorlar.Biz az kalsın ilk senemizde boşanacaktık Allahıma şükürler olsun ki mesafe koyduk.Her erkek mesafe koyamaz ailesine ama.Ki erkekler evlendikten sonra daha bir anneye babaya tapar gale geliyorlar.Eğer aklında bir şüphe varsa nihayete ermeden bitir derim.Evlenince boşanması insana zor geliyor ve her pisliği sineye çekmek zorunda hissediyor kendini.Ben yaşadım yaşıyorum sen yaşama derim.

Kızılcık serbeti izle ona göre karar ver aklım o dizi geldi fatih’le doğa

Şimdi olsa asla evlenmezdim diyor musunuz yoksa
Yine evlenir miyDiniz

Tanıştınız birlikte zaman geçirdiniz aileler görüştü ve tüm parçaları birleştirince uygun olmadığını anladınız. Bu gayet doğal bir süreç, kendinizi üzmeyin, içinizden geleni yapın. Sevgi karın doyurmadığı gibi uyum olmadıkça da gitgide yok oluyor. İleride pişman olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…