kadın olmak ne zor...

Mesela bu hafta sonu kreşin hafta sonu etkinliğine tek katılmak zorunda kaldım onu abartıoyrum şimdi herkes eşli ben tek olucam diye duygusal takılıyorum o önceden planladığı iş arkadaşlarıyla bi pikniğe katılıcak.... Oraya nası gidildiğinide bilmiyorum evede uzak biyer havada soğudu öle işte....

Veledimle ayakta durabiliceğimi bilsem hiç durmaz kimliğimide alır giderim mahkemeye....

sizi bu kadar güvensiz yapan ne? inanın insan isterse herşeyi yapar.ama keşke tam olarak anlatsanız sorununuzu.

çalışıyor musunuz?

eğer öyleyse kendinize güvenin ve hayatın bütün sorumluluğunu sırtınıza yüklemeyin.dünyayı kurtaramayacağımıza göre,önce kendinden başlamalı insan.

Son düzenleme:

Beğendi butonu yetmez ifade etmeye çok beğendim ben seni:)

Çok bıktım evet belkide takdir edilmek istiyorum biraz şımartılmak biraz önemsenmek istiyorum sanırım bilmiyorum ki?

Başka problemler vardı başlarda ailesiyle kaynaşamayışımızdan ama şimdi onlarda rutine bindi ben ilgisizliktende çok muzdaripim sanırım...

kaç senelik evlisiniz merak ettim ?
ben eşimi karşıma alıp konuşmakta buldum çareyi.ben senden para pul yada yapmakta zorlanacağın birşey istemiyorum. yalnızca biraz taktir, merak etme sen beni taktir edince egolarım yükselip tavan yapmıcak sadece beni mutlu edeceksin.benim mutluluğumu istemezmisin dedim. tamam yemek yapıyorum evimizi temizliyorum oğlumuza bakıyorum sen bunları benim görevim sanıyorsun ama yalnızca benim değil. ha öyle görüyorsanda yaptıklarımdan dolayı el sağlıklığı ve taktir bekliyorum dedim. ha anladımı anladı ama sadce aklının köşesine koydu. birde ikiniznde tanıdığı samimi olduğunuz evli arkadaşınız akrabanız varsa bunları eşinle paylaşsın ozaman anlar

Veledimle ayakta durabiliceğimi bilsem hiç durmaz kimliğimide alır giderim mahkemeye....

bak bu olmadı işte...

yazdıklarından daha somut ve ciddi sıkıntıların var mı bilmiyorum ama ilk mesajın buradaki çoğu kadın için geçerli... hem çalışmak hem evli olmak hem anne olmak... inan yalnız değilsin.

en basit örnek: eşim hayatta oğluma bakmaz. ilgilenmez. oyalamaz. canı isterse sever, ağlasa falan hemen bana verir. ben kendimi kahrediyordum "bu adam kendi çocuğunu niye sevmiyor" diye... sonra burayı okuyunca baktım ki çoğu koca aynı... çok ender çocukla anne gibi ilgilenen, sofraya yardım eden, arada bulaşık yıkayan:))

yani yalnız değilsin. yazdıklarını çalışan çalışmayan herkes arada hissediyor ama bu depresif halin hayatına hükmetmesin. olduğu kadar:)

herkesin dönem dönem birşeylerden zorlandığı sizin gibi sitem ettiği olmuştur.. mutlaka ama mutlaka olmuştur..

fakat sizinnki sitemin de ötesinde .

herseyden bıkmıssınız. ve herseyi sorun eder olmuşsunuz. arkanıza bi yaslanın bakın bi siz birsey yapsanız da yapmasanız da dünya dönüyor. yine kısırdöngü devam ediyor.

sen o bulasıgı yıkasanda yıkamasan da ütüyü yapsan da yapmasan da. senden degerli mi ? Asla.

hiçbir sey mükemmel degildir ki. niye mükemmel olayım diye baskaları sevinecek ya da üzülecek diye sürekli kendimi feda edeyim.

dinlenin. ruhunuzu da bedeninizi de dinlendirin.

eşinize ilgisiz kaldıgınızı da ifade edin.

----

ayrıca kadesa'ma da katılıyorum. anneler erkek yetistireceklerine lütfen adam yetistirsinler bu toplumun ona ihtiyacı var.

maximaculpa sonuna kadar haklı...

eşi, titiz, tertemiz olan adamlara bakın, kim eşinden razı? her zaman bir eksik bulunmuyor mu? yahu kendimi paraladığım, mutfak tüpüne varana kadar ciflediğim günde bile eşim gelip buzdolabına baktı kokan çürüyen bir şey var mı diye...

şu an mı?

mutfakta bulaşık var. makine bitti, çamaşır asılacak. ders çalışmam lazım. ama ben sabah duşumu aldım, saçıma fön çektim, çıkan kaşlarımı aldım:) eşime kahvaltı hazırlayıp öpüp yolladım. inan adamlar temiz ütülü gömlektense bakımlı güvenli kadını istiyor. sen yakındıkça eşini soğutursun.

piknik ve etkinlik konusuna üzülme.

ya benim gibi dağın başında susuz kanalizasyonsuz bir köyde gidecek bir haftasonu etkinliğin bile olmasaydı

Etkinlik konusunda onunda heveslenip kızımın ilk toplantısı falan gibi şeyler düşünmesini bekledim belkide ki ben hevesle bekliyorum.

Var ya hiç yormayın kendinizi pis kadın her zaman daha değerli oluyor.

evet doğru, birde hiçbir zaman dört dörtlük olmaya çalışmıcaksın.
birşeyi çok iyi bile yapsan göstermeyeceksin.hergün ütülersin bir gün ütüleme laf olur.
ama hiç ütülemeyip arada bir ütüledin mi senden iyisi olmaz.
insanoğlu işte...

ilk mesajla etkinlik olayını birleştirecek olursam herşeyi yap et takdir bile edilme
ama ilk toplantısı sende gelsen diye biraz kadınsal duygularla dağılınca bu yaptığın yanlış olsun ifade edebildim mi acaba?

haftalar keske 7 gun degilde 8 gun olsaydi diye dusunurdum bir sure once..insan her turlu vakti yetiremiyor bana kalirsa...calistigin icin muhtemelen cok yogunsun ve birseye yetisemedigini dusunuyorsun. bu durumda huzursuzsun, halbuki kirada otursanizda daha huzurlu olsan??? gerci evde oturmak cozum degildir muhtemelen, cunku bu seferde arkadasin biri demis butun gun evdeydin ne yaptik ayaklari!!!

bence once kendini onemsemelisin, sonra bebegini en sona kalan kocandir. birseylerden memnun kalmiyorsada kalmasin yapabilecegin birsey yok..gucunun yetmedigi yerde bunu gostermelisin, yoksa ciddi sorunlar cikabilir ortaya.

Son düzenleme:

bide bunların üstüne annemle yaşayacağım ben onu başka eve bırakmam diyeni de olursa.. bu sorunların 2 katını da kayınvalide ile yaşarken oluşacak sorumluluk ve sıkıntıları da ekleyeceğiz üstüne.
(((((

Etkinlik konusunda onunda heveslenip kızımın ilk toplantısı falan gibi şeyler düşünmesini bekledim belkide ki ben hevesle bekliyorum.

en büyük hatamız bu işte,erkelerden bizim gibi düşünmemizi bekliyoruz..onlar öyle ince düşünemiyorlar maalesef..bende bazen eşim benim gibi düşünsün,hissetsin,romantik olsun istiyoram ama...tabiatlarında azıcık odunumsuluk var :)

çocuğunuzu alın,atlayın taksiye gidin etkinliğin olacağı yere.bu kadar mı zor bunu yapmak?evet eşinizde gelmeliydi ama işi varmış.bir dahakine birlikte gedersiniz.

nolur azıcık güvenin kendinize.siz kendinizin üstüne bu kadar gedirseniz eşiniz de bişey yapmaz tabii.

ah canım benim.
erkekler odundur.

ince düşünen erkek çok azdır.
erkeklerin kendiliğinden bi şey düşünmesini bekleme.

eşim şikayette bulunursa bana
diyorum ki

her şeyi ben yapıyorum, her şeye ben yetişiyorum, senin dağıttıklarını ben topluyorum (eşim ciddi anlamda dağınık bir insandır) bi şeyi de beğen, şikayet etme. takdir edeceğine şikayet ediyosun diyorum susuyor.

lafınızı esirgemeyin.

kayınvalidem bu zamana kadar çalışmış, etmiş, dayak yemiş yine yaranamamamış, çocuklarım üzülmesin diye yuvasını dağıtmamış..ee noldu? eşim de annesi gibi her şeyi yapan ama gıkını çıkarmayan kadına alışmış.
yok öyle yağma.

ben senin annen gibi olamam dedim.
bunu dedikten sonra her şey değişti gibi zaten bizde.

artık eskisi gibi irdelemiyor.

ama dediğim gibi, lafınızı esirgemeyin.
bir şey mi istiyosunuz?direk söyleyin.
onun anlamasını beklemeyin.

beklerseniz böyle çoook beklersiniz.

arkadaşlarıyla pikniğe mi gitti? e sizde gidn. bu sizin de hakkınız.
toplanın arkadaşlarınızla, alın çocuklarınızı, çocuklar bi yanda oynasın, siz de sohbetinizi edin, çayınızı için, yaptıkalrınızdan yiyin, dedikodu yapın.

kadın olmanın farkına varın.
kadın olmak = amelelik yapmak değil.

bunu siz bu hale getiriyosunuz.

amaaaa, artık dur demenin zamanı geldi de geçmiyor mu?
eşinizi takmayın biraz, bakın o zaman nasıl pervane oluyor.

ne bulursanız üstünüze geçirmeyin.
geçirirseniz dikkat etmez ne giydiğinize, ettiğinize.

geçin aynanın karşısına, süslenip püslenin güzelce.
en beğendiğiniz kıyafetlerinizden giyin.

önce kendinize değer verin, sonra çocuğunuza; daha sonra eşiniz size katılacaktır zaten.

gerçekten erkekler evde her şey yolunda olsa bile şikayet edecek bir şey buluyor. ilk evlendiğim aylarda yemek kitaplarını ezberler, yutar çeşit çeşit sofra kurardım. bir kere teşekkür etmedi. bir kere beğenmedi. haftanın her günü arı çorba içecekmiş kahvaltıda, onun annesi sabah erken kalkıp ezanla ona börek açarmış...

sonunda dedim ki "annen gibi birini istiyorsan kendi köyünden bu işlere yatkın biriyle evlenecektin. beni öğrenciyken aldın, ailem uyarmadı mı seni, "bu kız öğrenci biz iş yemek yaptırmadık" diye. ne dedin "olsun öğrenir" şimdi bu havan kime? elimden gelen bu. takdir etmiyorsun bari şikayet de etme.

şimdi de o öğünde hem çorba, hem sulu yemek hem kuru hem salata varsa çocuk gibi seviniyor "karım bugün ziyafet çekiyor" diye. ne yapayım? ders çalışmak zorundayım, bulaşık yetişse ütü yetişmiyor. temizlik yapsam yemekte makarna oluyor. ama o makarnayı üstü başı yağ kokmayan, kaşı bıyığı kendine dönmemiş, hayattan bezgin bir kadın getirmiyor artık.

gerçekten zor canım helede anne olduktan sonra sorumluluk kat kat artıyor...şuan öyle bir sorumluluğum yokken bile zaman zamn bunalımlara giriyorum...ama hayatın iyi yanlarını düşünelim derdi veren rabbim dermanınıda verir...şükürler olsun bu günümüze..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…