kadın olmak ne zor...

kızlar hepiniz süpersiniz
annelerimiz ne çok çekmiş.siz yazınca aklıma geliyor.
şimdi halı yıkayan yerler,hazır bezler,hazır mamalar,çalışanlar için eve yardımcı.
eskiden herşeyi annelerimiz yapıyordu.birde yardım eden bir kocada yoktu.çocuk sayısıda fazla.
nasıl yetişmişler herşeye.ama şimdi baksan neredeyse hepsinde bir hastalık var.erkekler dipçik gibi
olan kadınlara oluyor.
itiraf edeyim ben ne hamur açıp börek yapıyorum nede tatlı.
arada bir sarma okadar,mantı bükmeylede uğraşmıyorum.
annemede,kayınvalideme de üzülüyorum o yüzden.
aklıma geldikçe zaten içimden gelmiyor.
birinin beli,birinin kolu derken neler çekmişler.
bence ev işini tümüyle bayana yüklemek yanlış :44:

Son düzenleme:
Bize genç kızlığımız boyunca evi en çok süpüren, çocuklarına ve eşine en çok fedakarlık yapan en iyi eş-annedir diye işlediler bilerek ya da bilmeyerek. Kendi isteklerinden fedakarlık yaparak para biriktirmek meziyetti, ama erkek biriktirmez savruk olursa ne yapsaydık..

Benim annem de öyle. Keşke kendini bu kadar harap edeceğine saçını başını yaptırıp, bir kere olsun şık bir elbise giyip arkadaşlarıyla gezseydi..

Siz eşinizi nasıl alıştırırsanız öyle oluyor. 4 çeşit yemek yapmakla 3 çeşit yemek yapmanın farkı yok biliyor musunuz? Camları 1 ay silmezseniz eşiniz farketmiyor bile, ev de pislikten gömülmüyor. Yerleri saatlerce ovmadan da temizlik yapılabiliyor. Hem eğlenceye ve kendine zaman ayırıp hem de ev işlerini halletmek mümkün biliyor musunuz?

Bu kadar yorgunluk hep mmükemmeliyetçilik hissinden kaynaklanıyor. Evliliğim ilk zamanları kahvaltıya kelli felli bir şey yapmazsam sıkıntıya düşüyordum. Eşim uyurken kalkıp hazırlıyordum. Ben hazırlayınca tabi ki daha mutlu oluyordu ama inanın poğaça alıp yediğimiz günler mutsuz olmadı.Oysa ben eşim poğaça alırken görünürse benim kadınlığıma laf ederler olur mu hiç diye düşünüyordum.

Kısacası ne yaparsak kendimize yapıyoruz. Bu hayatta tek görevimiz ev işi değil, annelik ya da eşlik değil. Sorumluluklarımızı yerine getireceğiz ama kendimizi zora sokarak, bunalıma girerek değil, ailemizi aşırı beklentili hale sokarak değil.

o kadar güzel yazmışsınız ki...

bu arada bebiş hayırlı olsun:)

34 yaşında şeker hastası oldu benim pamuğum

biz bayanların o kadar çok sorumluluğu var ki...edindiğimiz roller çok fazla! kızlar şunu siz de hissediyor munuz bazen?

evde ev hanımı

çocuklarımın annesi

eşimin karısı

okulda öğretmen

annemin-babamın evladı

kardeşimin ablası

kaynanamın biricik gelini :))

vb.....rolleri üstlenmekten çok yoruluyorum..

uzak bir yere tek başıma kaçıp sadece "ben" olmak istiyorum..size de oluyor mu bu?

bu konularda hem haklı hem hatalıyız malesef, çünkü eşlerimizi öyle alıştırıp sonrada baş edemediğimizi düşünüyorum hele birde adamın içinde karısına saygı sevgi unsurları eksikse vay halimize ..

beş senelik evliyim ve çalışan bir kadınım, evlenmeden önce evcilik oynarken eşim yardım etmeye çalışırım sana ama tabi herşey elimden gelmez yakışmaz onu yapamam bunu beceremem diye konuşurdu, kesinlikle tartışmadım ben sana güveniyorum dedim, yok yok desede ısrar ettim.
evlendik işler başa gelmeye başladı tabi, bir cumartesi hadi bakalım evimizi temizleyelim dedim kaldırdım verdim eline süpürgeyi bende başka işe başladım, işler bitince beraber onu yapıcaz bunu yapıcaz diye plan yaptık başladık, başlarda beceremedi söylendi bikaç eşyayı mındar etti asla almadım elinden, beğenmedim yeri gösterdim bidahakine daha dikkatli ol aşkım dedim bıraktım arkasından yapmadım. canım bugün iş yapmak istemiyor dediğinde bende yapmadım beraber oturduk film izledik.
böyle böyle o evin sorumluluğunun ikimizdede olduğunu bir güzel anladı ve şu an ütü hariç yapamadığı hiçbirşey yok.

belki bu anlattıklarım bazılarımız için çok zor ama eşini biraz olsun seven bir erkeği küçük oyunlarla tatlı dille yola getirmenin çokta zor olmadığını düşünüyoum ben yani birşey yaptırmak istiyorsak direkt üste çıkmamalı alttan girip üste çıkmalıyız

Kadın olmayı ve hayatı kendimize biz zorlaştırıyoruz aslında.Tamam çalışan kadın olmak hele annelik hemde ev işi, eşinin gönlü derken çok yıprtıcı olabilir ama ben abartmamak lazım diye düşünüyorum.Ne kadar fedakar olursan karşı taraf daha fazlasını bekler o yüzden herşey mükemmel olsun diye uğraşmak yerine olduğu kadarını yap ve çekil kenara madem hayat müşterek beylerde hem çalışacak hem babalık yapacak hemde bizim gönlümüzü hoş tutacak.

erkekler nankör ve bencildir. hiiçç acımayın onlara hem de hiç

cebindeki son kuruşa kadar harcatın, iki yüzlülük yapın, şeytanken meleği oynayın ki kıymetli olasınız

Erkekler de birbirine akılveriyor bizim gibi. Eşim ilk süpürgeyi kullandığında yarım milyarlık makineyi koltuklara çarpa çarpa vura vura kullandı. Gık demedim. "çok güzel oldu evimiz ellerine sağlık" dedim. Evdeki işlere yardım etmesi gerektiğini zor da olsa tatlı dille öğrettim. "benim elime yakışmaz" diye geveliyordu ara sıra salata yapıyor şimdi.Onların daha çok takıntısı var. Kadına çok fazla rol yüklemiş toplum onlar da benimsiyor.

Ben çalışıyorum eşim de. Ben aynı zamanda mükemmel ev hanımı, aynı zamanda çalışan bayan, aynı zamanda da dişi panter olamam ki. İlla ki bir şeyler eksik olacak. Ütü mü çoğaldı, ev her gün değil de haftada bir mi temizleniyor, ne yapalım. Kalkıp iki saat daha az uyusam tabi ki halledebilirim ama benim iki saat uyumdan taviz vermeme değer mi? Her gün her gün kaç tane iki saat olacak kimbilir. Ömür o kadar kısa, yapılacak şey o kadar çok ki.

Bu akşam kahvaltı tarzı yapsak, çayımızı demleyip omletimizi yesek eksilir mi bir şey? Onun yerine kendimi paralayarak üç çeşit yemek yapabilirm ama yorgunluğum öfkeye dönüşür ve bunu aileme yansıtırım. Acaba eşler ve çocuklar mükellef bir sofradan sonra yorgun ve hırçın bir anne/eş mi ister yoksa muhabbetli bir sofradan sonra güler yüzlü hoşsohbet bir anne/eş mi?

eşim bir keresinde dedi ki (bu bir keresinde de akşam yemek yapmamıştık, peynir ve karpuz yiyorduk) "sen şöyle güler yüzlü ol, ben aç da yatarım."

mesela 2 gün önce öğlen yemeğini geç yedik, akşama yemek yoktu. e yatarken acıktık. "hatun var ya ben çok açım" dedi. eminim kalkıp sofra kurmamı bekliyordu. sırnaştım azıcık "halley yiyek mi? hem de 2şer tane" dedim, kahkahayı bastı "olur" dedi.

2şer halley yedik, sarılıp yattık

burdanda şu anlaşılıyorki evde mutlaka halley bulunmalı
yazdım bir kenara
bende boşu boşuna yemek yapmaya çalışıyordum

hiç te herşeye yetişicem diye kasamam kendimi... Böyleyken bile zor kadın olmak, daha da zorlaştıramam... Ütüsünü kendiis yapar, temizliği beraber yaparız, yemekten anlamaz sadece ondada bi çeşit makarna bile yapsam söylenmez... söylen-enemez... ben de çalışıyorum aynı saatte geliyoruz aynı saatte gidiyoruz... kusura bakmasın kimse...
ondan sonra giderler vaktini sadece kendine ayıran kadınlara kul köle olurlar, evdeki kadın niye o halde geziyor diye düşünmezler...
siz önce kendinize değer verin ki, eşiniz de versin... vermiyorsa vermek zorunda bırakın...

bu forumu bundan seviyorum hem okudum hem yüzümde gülücükler yayıldı yorumlar süper :)))
bir dönem bende aynı sıkıntıyı yaşadım (benim eşim çok yardımcı olmasına rağmen )
oğlum 7 aylıkken işe başladım mükemmel anne,mükemmel eş,mükemmel ev hanımı olayınm diye çırpınırken bir baktım kendime çizgiyi sapıtıyorum :))
ev iş vs hepsi boş bizler mutlu değilsek ne çocuğumuz ne eşimiz mutlu olamıyor

BU sayılanlar ev işi ,yemek vs lüzumsuz hepsi...Bunlar için kendimi asla yıpratmam.Fani dünya! ve kendini bunlar için helak etmeyen kadınlar daha bi kıymetli oluyor,benden söylemesi. :)))

Aynen kızlar. Ne yoruyorsunuz kendinizi. Herşey olacağına varır. Evi mis gibi olan, güzel yemekler yapan, mükemmel anne olan, üzerine de çalışıp eve para getiren kadınlar da aldatıldı. Lütfen aklınızdan çıkarmayın. Bu hayat sizin ne diye başkası için harcıyorsunuz ki? Canınız istemiyor mu yapmayın. Ilık bir duş alup, saçınızla uğraşın. Ev kaçmıyor bir yere, her yer olduğu gibi duruyor. Giden sadece yıllarınız. Bu yaşlarınız bir daha geri gelmeyecek unutmayın.
Ha ben evli falan da değilim. Ama dün gece erkek arkadaşımdan ayrıldım. Söylediği sözler demir gibi ağırdı.
Ne nazlanıyorsun, sanarsın çok önemli birinin kızı, çok yüksek tahsilin de yok havan kime senin dedi. Ben de öylece kaldım.
Güzel sözler eden, güler yüzlü olan, hastalığı ile ilgilenen, onu ne kadar çok sevdiğini anlatan ben bu sözleri duydum. Beni resmen küçümsedi. Gerçek düşüncelerini dün gece öğrendim. Meğerse beni kendine layık görmüyormuş kızlar yaaa. Hayatımın aşkı bana bunları yaptı.

Son düzenleme:
ben çalışan bir kadınım üstelik 24 saat uyumadan nöbetli...
birde 18 aylık çocugum var...
daha dün eşimle tartıştık ütü yapmadım diye
ben ona kadınlık yapmıyormuşum,
beni nasıl sahiplenecekmiş
falanda filan
anlayacagın yapsanda bir yapmasanda

valla herşey benim ruh halime bağlı.eğer canım temizlik yemek yapmak isterse yaparım.yok yapmak istemezse öyle bunalıma girmem.ha misafirim gelecek olursa darlanırım biraz.onun dışında allah eşimdende razı olsun her zaman mutfakta benle beraber.bazen arar sorarım ne yemek yapayım diye,eve gelince bakarız diyor.temizliğide hafta sonları beraber yapıyoruz çoğu zaman.normalde yoruluyorum ev,iş çocuk hamilelik birde aman yapamadım yetiştiremedim diye depresyona giremem.

hepinize de katılıyorum arkadaşlar ben de öalışan bir bayanım 2 tane çocuğum var ...üstelik ev de büyük..eşim başlarda hiç yardım etmezdi ev işlerine..ama artık yerleri silmek ona ait..sen daha güçlüsün ya bendeb güzel siliyorsun valla diyorum gaza geliyor daha iyi silmsye başlıyor...erkeklere zorla bişey yaptıramazsın gaza getireceksin onları ...
ben de önceden herşeyi kendim yapmaya çalışırdım yapardım da ama sonra sinirli olurdum kendimi yıpratırdım...ama etrafımdaki kadınlara baktıkça kendimi enay gibi hissettm.. şimdi ev alıp başını gidiyor ama ben işten dönüşte önce çocuklarımla ilgileniyorum biraz dinleniyorum televizyon seyrediyorum sonra yemek hazırlıyorum eşim geliyor küçük çocuğu ona veriyorum...bu arada camlar kirlendi ama öyla duruyor silmiyorum canam ne zaman isterse o zaman sileceğim varsın bana pasaklı desinler takmyorum aman şimdiye kadar temiz oldum da noldu madalya mı taktılar... elinden iş gelmeyen kadınlar daha bir kıymetli oluyor nedense ...
erkekler neşeli cilveli kadınları seviyorlar becerikli ve temiz olanları değil ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…