Evin temiz olsun, yemeklerin hazır, ütülerin yapılmış olsun ki çiçek gibi gitsinler biri işe, biri kreşe sende ne buluyosan geçir üstüne git işine...
evet git işine ki evin borcu ödensin çocuğun eğitim alsın iyi kreşlere gönderebil iş önemli...
Kocanın gönlünü yap yoksa söyle olur böyle olur sırtını dönsen günah dönmesen görevin. Teklif sendense yorgunum diyip uyuyabilir sağlam ol kızım buna mı üzülücen.
Sorun çıkarma iki çift güzel laf bekleme yemek mi pişirdin eline sağlık mı bekliyosun? güzelsin mi desin yapmaaa biyeremi gidilicek gitsene yürü yada dolmuşa taksiye bin ne bekliyosun o mu bırakcak becerip biyere gidemiyosun üç yaşında çocukla alla allaaa
misafircilik oyna gidelim gelenlerimiz olsun yemeğe misafir çağıralım herkese kapımız açık ama beceremiyosan kafanda kaldırmıyosa tartış küs huzurun kaçsın...
duygusallık yapma kıskançlık hiç yapmamalısın iki güzel laf duysan bilirim seni gaza gelir bu yaptıklarını saymazsın bile hiç ama oda yoksa .....
Bu evliyken böyle hadi boşandın kat be kat artar kesin herşey boşanmış kadın olursun ve buda daha güçlü olmanı gerektirir.
Gücüm bitmiş değil azaldı belki ama kalanı kızım için ne kadar yetersem ona ....
Yazıya başlarken toparlıyamıycağım belliydi ama bu kadarından ne anlaşılıyosa o benim derdim
Evli değilim ama burdaki yazılanlardan anladığım : Önce ben mutlu olmalıyım ki sonra kocamı varsa çocuğumu mutlu edebileyim.
Evin temiz olsun, yemeklerin hazır, ütülerin yapılmış olsun ki çiçek gibi gitsinler biri işe, biri kreşe sende ne buluyosan geçir üstüne git işine...
evet git işine ki evin borcu ödensin çocuğun eğitim alsın iyi kreşlere gönderebil iş önemli...
Kocanın gönlünü yap yoksa söyle olur böyle olur sırtını dönsen günah dönmesen görevin. Teklif sendense yorgunum diyip uyuyabilir sağlam ol kızım buna mı üzülücen.
Sorun çıkarma iki çift güzel laf bekleme yemek mi pişirdin eline sağlık mı bekliyosun? güzelsin mi desin yapmaaa biyeremi gidilicek gitsene yürü yada dolmuşa taksiye bin ne bekliyosun o mu bırakcak becerip biyere gidemiyosun üç yaşında çocukla alla allaaa
misafircilik oyna gidelim gelenlerimiz olsun yemeğe misafir çağıralım herkese kapımız açık ama beceremiyosan kafanda kaldırmıyosa tartış küs huzurun kaçsın...
duygusallık yapma kıskançlık hiç yapmamalısın iki güzel laf duysan bilirim seni gaza gelir bu yaptıklarını saymazsın bile hiç ama oda yoksa .....
Bu evliyken böyle hadi boşandın kat be kat artar kesin herşey boşanmış kadın olursun ve buda daha güçlü olmanı gerektirir.
Gücüm bitmiş değil azaldı belki ama kalanı kızım için ne kadar yetersem ona ....
Yazıya başlarken toparlıyamıycağım belliydi ama bu kadarından ne anlaşılıyosa o benim derdim
son olarak şunu iyi okuyun da aklınız başınıza gelsin:
annem, buzdolabı bozulunca kendini övmek için "15 yıl dayandı dolap... her kadın bu kadar bakamaz" dedi... babam da onun duyduğundan habersiz: "keşke buzdolabına bakacağına kendine baksaydın" dedi... 5 çocuğunun annesine... daha 30unda saçları bembeyaz, 40ında yüzü kırış kırış, depresyon ilaçlarından her zaman 45 olan kilosu 75 olmuş karısına...
bırakın buzdolabını da kendinize bakın...
benim de... ve yemin ederim annemden temiz ondan tertipli kadın bulamazsınız. evde her şeyin yeri bellidir. ortada fazladan bir iğne olmaz. 5 kardeştik bir gün lekeli gezmedim.hepimiz saygılı, uslu büyüdük.herkes gıpta ederdi.o babamın da çorabına kadar ütülerdi. babam bir kere kahvaltısız çıkmadı.bir kere yemeksiz öğün geçmedi. bir gece bulaşık sabaha kalmadı. 25 yıllık emeğin sonucu bu oldu...
biz bayanların o kadar çok sorumluluğu var ki...edindiğimiz roller çok fazla! kızlar şunu siz de hissediyor munuz bazen?
evde ev hanımı
çocuklarımın annesi
eşimin karısı
okulda öğretmen
annemin-babamın evladı
kardeşimin ablası
kaynanamın biricik gelini :))
vb.....rolleri üstlenmekten çok yoruluyorum..
uzak bir yere tek başıma kaçıp sadece "ben" olmak istiyorum..size de oluyor mu bu?
Hayat bazen boğuyor beni , Sıkıyorr daraltıyor .. Annem büyünce anlarsın derdi herşeyi.. Evet anne anlıyorum şimdiden , Çok zor yaşamak hayata tutunmak .. Para kazanmak bakmak zorunda oldukların. Ben kendimi senin ellerin gece gunduz çalışmaktan nasır tuttuğu için ağalr buldum kendimi. Çalışınnca İlk işim eve alış veriş yapım anenciğim bu hafta biraz rahat etsin demek oldu.. Anne anlıyorum artık hayat çok zor anne çalışmak para kazanmak yemek içmek.. Ev sahibi olmak herşey okdar zorrkiiç Çok zormuş anne
benım eşimde yağmur yağsa benden bılır...hep suclu ben ,çocuklar hasta ıı bakmadın,annesı kusse bışeymı dedın anneye...daha neler neler
evlilikte erkeklerin eşini reddedip geri çevirmesi vede sırtını dönüp uyuması kadar onur kırıcı bişey olamaz arkadaşı iyi anlıyorum..bir arkadaş demişki herşey seks değil...arkadaş burda ondan bahsetmiyorki derdi o değil yani derdi geri çevrilmesi vede onurunun zedelenmesi...sen yapmasan bana kadınlık yapmıyorsun görevini yerine getiremiyorsun beni mutlu edemiyoırsun diye biçok bahanenin arkasına sığınıp kendilerinde eşlerini aldatma hakkını bulan erkekler neden eşlerine sırt çeviriyorlar...sen yorgunsan yorulabiliyorsan bende insanım demekki bende yorulabiliyorum demi...
o zaman bende seni aldatayım...herşeyi tam eksiksiz vede kusursuz yaparsın yinede nankorluk diz boyu..güzel bi laf etmiyim aman ha istediğini yapmıyım şımarır bu kadın...arkadaşın yaptığı eziklik yada kendini sevmemesi değil eşine ve çocuğuna karşı hepimizn yaptığı fedakarlık....belkide biçoğumuzun yaşadığı şeylerden bahsetmiş ....arkadaşım kızın için güçlü ol üzme kendiniyıpratma...eşinede çok takılma...daha önce biçok konuda biçok arkadaşa yazdım eşin sana ne veriyorsa sende ona o kadar ver fazlası yada eksiği olmasın...çocuğundan bahsetmiyorum o zaten annelik içgüdüsü olarak senin istemin dışında gelişen fedakarlık...ama eşinn...boşver sert etmeye değmez
biz bayanların o kadar çok sorumluluğu var ki...edindiğimiz roller çok fazla! kızlar şunu siz de hissediyor munuz bazen?
evde ev hanımı
çocuklarımın annesi
eşimin karısı
okulda öğretmen
annemin-babamın evladı
kardeşimin ablası
kaynanamın biricik gelini :))
vb.....rolleri üstlenmekten çok yoruluyorum..
uzak bir yere tek başıma kaçıp sadece "ben" olmak istiyorum..size de oluyor mu bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?