- 11 Ağustos 2008
- 12.125
- 1.274
- 773
aynen canım ya mesela anneminde kayınvalideminde bel fıtığı var.34 yaşında şeker hastası oldu benim pamuğum![]()
hatta kayınvalidem sürekli övünür,10 tepsi tatlı yaptım,4 tencere yaprak sardım.
yazık değil mi canına az yap diyorum.ama öyle alışmışlar.canlarının kıymetini bilmiyor.
evet onlarda birbirine akıl veriyor.bizzat şahit oldum.yeni evlenecek arkadaşlaraErkekler de birbirine akılveriyor bizim gibi. Eşim ilk süpürgeyi kullandığında yarım milyarlık makineyi koltuklara çarpa çarpa vura vura kullandı. Gık demedim. "çok güzel oldu evimiz ellerine sağlık" dedim. Evdeki işlere yardım etmesi gerektiğini zor da olsa tatlı dille öğrettim. "benim elime yakışmaz" diye geveliyordu ara sıra salata yapıyor şimdi.Onların daha çok takıntısı var. Kadına çok fazla rol yüklemiş toplum onlar da benimsiyor.
Ben çalışıyorum eşim de. Ben aynı zamanda mükemmel ev hanımı, aynı zamanda çalışan bayan, aynı zamanda da dişi panter olamam ki. İlla ki bir şeyler eksik olacak. Ütü mü çoğaldı, ev her gün değil de haftada bir mi temizleniyor, ne yapalım. Kalkıp iki saat daha az uyusam tabi ki halledebilirim ama benim iki saat uyumdan taviz vermeme değer mi? Her gün her gün kaç tane iki saat olacak kimbilir. Ömür o kadar kısa, yapılacak şey o kadar çok ki.
Bu akşam kahvaltı tarzı yapsak, çayımızı demleyip omletimizi yesek eksilir mi bir şey? Onun yerine kendimi paralayarak üç çeşit yemek yapabilirm ama yorgunluğum öfkeye dönüşür ve bunu aileme yansıtırım. Acaba eşler ve çocuklar mükellef bir sofradan sonra yorgun ve hırçın bir anne/eş mi ister yoksa muhabbetli bir sofradan sonra güler yüzlü hoşsohbet bir anne/eş mi?
aman ha onu yapma yoksa üzerine yapışır.sakın elini sürme hep bekler :26:
sanırım onlarda çözmüş olayı,en başından alıştırdın alıştı,yoksa üzerine yapışıyor.
eşim bir keresinde dedi ki (bu bir keresinde de akşam yemek yapmamıştık, peynir ve karpuz yiyorduk) "sen şöyle güler yüzlü ol, ben aç da yatarım."
mesela 2 gün önce öğlen yemeğini geç yedik, akşama yemek yoktu. e yatarken acıktık. "hatun var ya ben çok açım" dedi. eminim kalkıp sofra kurmamı bekliyordu. sırnaştım azıcık "halley yiyek mi? hem de 2şer tane" dedim, kahkahayı bastı "olur" dedi.
2şer halley yedik, sarılıp yattık![]()

ay gülmekten gözümden yaş geldi.bizde arada halley yiyoruz öyle