• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın olmak ne zor...

34 yaşında şeker hastası oldu benim pamuğum :(
aynen canım ya mesela anneminde kayınvalideminde bel fıtığı var.
hatta kayınvalidem sürekli övünür,10 tepsi tatlı yaptım,4 tencere yaprak sardım.
yazık değil mi canına az yap diyorum.ama öyle alışmışlar.canlarının kıymetini bilmiyor.

Erkekler de birbirine akılveriyor bizim gibi. Eşim ilk süpürgeyi kullandığında yarım milyarlık makineyi koltuklara çarpa çarpa vura vura kullandı. Gık demedim. "çok güzel oldu evimiz ellerine sağlık" dedim. Evdeki işlere yardım etmesi gerektiğini zor da olsa tatlı dille öğrettim. "benim elime yakışmaz" diye geveliyordu ara sıra salata yapıyor şimdi.Onların daha çok takıntısı var. Kadına çok fazla rol yüklemiş toplum onlar da benimsiyor.

Ben çalışıyorum eşim de. Ben aynı zamanda mükemmel ev hanımı, aynı zamanda çalışan bayan, aynı zamanda da dişi panter olamam ki. İlla ki bir şeyler eksik olacak. Ütü mü çoğaldı, ev her gün değil de haftada bir mi temizleniyor, ne yapalım. Kalkıp iki saat daha az uyusam tabi ki halledebilirim ama benim iki saat uyumdan taviz vermeme değer mi? Her gün her gün kaç tane iki saat olacak kimbilir. Ömür o kadar kısa, yapılacak şey o kadar çok ki.

Bu akşam kahvaltı tarzı yapsak, çayımızı demleyip omletimizi yesek eksilir mi bir şey? Onun yerine kendimi paralayarak üç çeşit yemek yapabilirm ama yorgunluğum öfkeye dönüşür ve bunu aileme yansıtırım. Acaba eşler ve çocuklar mükellef bir sofradan sonra yorgun ve hırçın bir anne/eş mi ister yoksa muhabbetli bir sofradan sonra güler yüzlü hoşsohbet bir anne/eş mi?
evet onlarda birbirine akıl veriyor.bizzat şahit oldum.yeni evlenecek arkadaşlara
aman ha onu yapma yoksa üzerine yapışır.sakın elini sürme hep bekler :26:
sanırım onlarda çözmüş olayı,en başından alıştırdın alıştı,yoksa üzerine yapışıyor.

eşim bir keresinde dedi ki (bu bir keresinde de akşam yemek yapmamıştık, peynir ve karpuz yiyorduk) "sen şöyle güler yüzlü ol, ben aç da yatarım."

mesela 2 gün önce öğlen yemeğini geç yedik, akşama yemek yoktu. e yatarken acıktık. "hatun var ya ben çok açım" dedi. eminim kalkıp sofra kurmamı bekliyordu. sırnaştım azıcık "halley yiyek mi? hem de 2şer tane" dedim, kahkahayı bastı "olur" dedi.

2şer halley yedik, sarılıp yattık:16:
:52:
ay gülmekten gözümden yaş geldi.bizde arada halley yiyoruz öyle :17:

Aynen kızlar. Ne yoruyorsunuz kendinizi. Herşey olacağına varır. Evi mis gibi olan, güzel yemekler yapan, mükemmel anne olan, üzerine de çalışıp eve para getiren kadınlar da aldatıldı. Lütfen aklınızdan çıkarmayın. Bu hayat sizin ne diye başkası için harcıyorsunuz ki? Canınız istemiyor mu yapmayın. Ilık bir duş alup, saçınızla uğraşın. Ev kaçmıyor bir yere, her yer olduğu gibi duruyor. Giden sadece yıllarınız. :ssz: Bu yaşlarınız bir daha geri gelmeyecek unutmayın.
Ha ben evli falan da değilim. Ama dün gece erkek arkadaşımdan ayrıldım. Söylediği sözler demir gibi ağırdı.
Ne nazlanıyorsun, sanarsın çok önemli birinin kızı, çok yüksek tahsilin de yok havan kime senin dedi. Ben de öylece kaldım.
Güzel sözler eden, güler yüzlü olan, hastalığı ile ilgilenen, onu ne kadar çok sevdiğini anlatan ben bu sözleri duydum. Beni resmen küçümsedi. Gerçek düşüncelerini dün gece öğrendim. Meğerse beni kendine layık görmüyormuş kızlar yaaa. Hayatımın aşkı bana bunları yaptı.

amannn sen vur tekmeyi gitsin umursama bile seni haketmiyor zaten öyle bir insan.
ev işlerine gelince aman kocama yaranayım k.v yaranayım kocam beni aldatmasın için yapmıyor çoğu kadın.temiz titiz herşey yerli yerinde olsun ister kadın fıtrat olarak.bu bizlerin yaradılışında var galiba.

erkekler nankör ve bencildir. hiiçç acımayın onlara hem de hiç

cebindeki son kuruşa kadar harcatın, iki yüzlülük yapın, şeytanken meleği oynayın ki kıymetli olasınız:8:

Hani bir söz vardır onu hatırladım.Erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın.
Hep bunu söylüyor büyükler,yaranılmaz erkeklere diyorlar.
Ama nasıl yapalım böyle birşeyi.
Borç ortada iken gelir belli iken neyi harcatalım,üstelik biz o borca katkıda
bulunuyoruz bir de.Bütün bunlara rağmen kıymetli olamıyorsak valla kendileri bilir.:19:

hepinize de katılıyorum arkadaşlar ben de öalışan bir bayanım 2 tane çocuğum var ...üstelik ev de büyük..eşim başlarda hiç yardım etmezdi ev işlerine..ama artık yerleri silmek ona ait..sen daha güçlüsün ya bendeb güzel siliyorsun valla diyorum gaza geliyor daha iyi silmsye başlıyor...erkeklere zorla bişey yaptıramazsın gaza getireceksin onları ...
ben de önceden herşeyi kendim yapmaya çalışırdım yapardım da ama sonra sinirli olurdum kendimi yıpratırdım...ama etrafımdaki kadınlara baktıkça kendimi enay gibi hissettm.. şimdi ev alıp başını gidiyor ama ben işten dönüşte önce çocuklarımla ilgileniyorum biraz dinleniyorum televizyon seyrediyorum sonra yemek hazırlıyorum eşim geliyor küçük çocuğu ona veriyorum...bu arada camlar kirlendi ama öyla duruyor silmiyorum canam ne zaman isterse o zaman sileceğim varsın bana pasaklı desinler takmyorum aman şimdiye kadar temiz oldum da noldu madalya mı taktılar... elinden iş gelmeyen kadınlar daha bir kıymetli oluyor nedense ...
erkekler neşeli cilveli kadınları seviyorlar becerikli ve temiz olanları değil ...

erkekler neşeli cilveli kadınlardan hoşlanır konusunda sana katılıyorum.sen sabahtan akşama kadar ev sil süpür çamaşır bulaşık yemek yap çocuğa bak ee haliyle akşam olunca 3 günlük denizden çıkmış hamsi gibi oluyorsun.ne güler yüz ne bişey kalıyor insanda herifin gönlünüde yapacak mecalin kalmıyor.o yaptığın işler herifin hiç gözünde bile olmuyor.üstüne üstük sitem işitirsin.

kesinlikle kadınlar önce kendilerine değer vermeli, allah beni başkasına itaat edeyim onun hizmetini göreyim diye yaratmadı heralde, erkekleri bu kadar tepemize çıkartan hep eski kadınlar ve onları azda olsa örnek alan şimdiki nesil,beni şoka sokan arkadaşlarım bile var hala aynı zhniyette deliriyorum :37:

ben eşime deli gibi aşığım hala 9 senedir birlikteyiz 5 senedir evliyiz ama önceeee kendimi seviyorum ve bunu oda çok iyi bilir, benim haklarım var ya herşeyden önce bende insanım onun benden ne üstünlüğü varki herşeyi benden bekleyecek, yok öyle hem mükemmel iş kadını hem ev kadını hem anne , koca olmak işe gidip geleyim akşamları canım isterse karımın koynuna gireyim demek değil hanımlar, o bana gerçek kocalık yapacakki benden de kadınlık bekleyecek , o otururken ben hiçbir iş yapmam (özel işlerim hariç :1: ) bazen takılır ayrıl dibimden hadi git sen yemeğe başla geliyorum diye yokkk derim ben sensiz mutfakta ne yaparım canım sıkılır yemek güzel olmaz

her erkek için aynı şeyler geçerli değil tabi ama erkekleri yola getirmek zor değil ama karşılarında kendine güvenen dik duran, kendi değerini bilen ve kararlı kadın olmak lazım. geçici çıkışlar yola getirmez işi daha çok laçkalaştırır. kendimize zaman ayırmayı öğrenmemiz gerek bir kere, benim canım kitap okumak veya kuaföre gitmek isterse giderim işmi varmış beklesin, gelecek olan msafiri bile almadığım olmuştur müsait değilim diye , kalkıp paldır küldür evle uğraşamam bulurum bir bahane başka zamana çağırırım ,hayır demeyi öğrenmeliyiz kendimiz için çinkü biz mutsuz oolursak etrafımızdaki herkes mutsuz olur

Çok güzel yazdınız kızlar seviyorum hepinizi :)

Dipteyim sondayım deprosyondayım belki ama yazılanları not ediyorum aklıma...

Ben konunun birazını okudum, belki aynı şeyler yazılmıştır.
Arkadaşım niye kendini bu kadar yıpratıyorsun? Hep başkalarını memnun etmeye çalışıyorsun. Tamam eşlerimiz, çocuklarımız da önemli ama kendimize de zaman ayırmalıyız.
Ben evliliğin ilk başlarında senin gibiydim. Çocuk, iş, ev vs... Baktım bunalıma giriyorum hemen kendime geldim. Ev işine kadın aldım. Zaten bir hafta sonu on da bari temizlik yapmayım diye. Alamadığım zamanlar eşimin eline süpürgeyi verdim:)
Sonra mutlaka haftada bir gün arkadaşlarla buluştum. evde değil,dışarıda. insan bazen başkalarına da ihtiyaç duyuyor ve eğer varsa gerçek arkadaşlarla yapılan muhabbetler insanı acayip mutlu ediyor. Şimdi ikinci bebeğim doğacak bir ay sonra hala gezmeye devam:)
Ayrıca her şeyin dört dörtlük olmasına gerek yok. Benim bazen hafta içi ev alır başını gider. Ki önceden çok takardım ama artık umrumda değil. Nasıl olsa toplanacak.
Sanırım eşlerimizi biz tepemize çıkarıyoruz. Ben artık öyle değilim. Ev işlerinde, çocukla ilgilenmede ona mutlaka görev veririm. O çocuk tek başına yapılmıyor, babalar da görevlerini bilmeli.
İnanın biz nasıl alıştırırsak eşlerimiz de öyle gidiyor. Kendimizi çok yıpratmayalım. Evet nerdeyse 9 yıldan sonra edinilmiş tecrübeler.

Var ya hiç yormayın kendinizi pis kadın her zaman daha değerli oluyor.

aynen canım
Ben ilk zamanlar kendimi çok parçaladım
Eşimin iç çamaşırlarını dahi ütülerdim
Zaman geçti büyük fedakarlıklar yaptım
Yaranamadım.
böyle olmayacağını anladım:45:
Zaten okadar yorunca kendimi bende eşime fazla ilgi gösteremediğimi farkettim
İnsanın gülecek hali bile kalmıyor bazen
Eee hal böyle olunca karşıdanda ilgi bekleyemem
Şimdi saldım çayıra mevlam kayıra
Sabahtan beridir yemekten başka bişi yapmadım
Oturdum keyfime baktım
Zaten gelen gidenimde yok yurtdışındayım
Aslında bakarsan erkeklerde (bir çoğu) ev işi, şaşalı sofra falan aramıyor
Biraz cilve güleryüz hemen tavlanıyorlar:9:
Biz etrafın değer yargılarına göre yaşadığımız sürece
Asla mutlu olamayız:32:

:17::17: Hayat bazen boğuyor beni , Sıkıyorr daraltıyor .. Annem büyünce anlarsın derdi herşeyi.. Evet anne anlıyorum şimdiden , Çok zor yaşamak hayata tutunmak .. Para kazanmak bakmak zorunda oldukların. Ben kendimi senin ellerin gece gunduz çalışmaktan nasır tuttuğu için ağalr buldum kendimi. Çalışınnca İlk işim eve alış veriş yapım anenciğim bu hafta biraz rahat etsin demek oldu.. Anne anlıyorum artık hayat çok zor anne çalışmak para kazanmak yemek içmek.. Ev sahibi olmak herşey okdar zorrkiiç Çok zormuş anne:17:

kadın olmak zorda,bbende mükemmel olayım diye uğraşmayanlardanım yapabıldgım kadarını yapıyorum yapamadıgıma amaaaan diyorum ,canımdan kıymetli değil zaten ne kadar cok özverıde bulunursan üstüne kalıyo kocana zaten yaranamıyosun da o da ayrı bir konu :D

bazen eşlerimiz öyle bir iktidar kuruyorki üstümüzde insan kendini tanıyamıyor bu benmiyim diyorsun.ben hiç bu durumu yaşamadım diyen yalan söyler.kişiliğimizi kaybettiriyorlar bazen ama olsun dimdik ayaktayız onlardan zekiyiz diye kıskanıyorla

bazen eşlerimiz öyle bir iktidar kuruyorki üstümüzde insan kendini tanıyamıyor bu benmiyim diyorsun.ben hiç bu durumu yaşamadım diyen yalan söyler.kişiliğimizi kaybettiriyorlar bazen ama olsun dimdik ayaktayız onlardan zekiyiz diye kıskanıyorla

serçecik bazen salak ayaklarına yatmak gerekıyo 1.5 yıllık evlıyım ılk zamaanlarımda mukemmel kadın rollerindeydım ama arkası gelmedı hep beklentı ıcınde oldular sonra yavas yavas ben bılmem ben yapamam hastayım yorgunum dıyınce kıymetlı oluyosun :D

serçecik bazen salak ayaklarına yatmak gerekıyo 1.5 yıllık evlıyım ılk zamaanlarımda mukemmel kadın rollerindeydım ama arkası gelmedı hep beklentı ıcınde oldular sonra yavas yavas ben bılmem ben yapamam hastayım yorgunum dıyınce kıymetlı oluyosun :D

haklısın.bende altından arabayı alınca kıymetli oldum.artık daha özgürüm

Off bazen bende aynı şeyleri yaşıyorum. . KEndime zamanı ancak gece 12den birden sonra ayırabiliyorum . . O sırada seçim yapma hakkı benim ama :) Uykumu yoksa ılık bir duş yada kremlenip saçlarımı düzleştirmek mi

Gecede çocuk kalkıyor sürekli :) Ne kremi diyip atıyorum kendimi yatağa :50:

Eşimde elinden geldiğince yardım eder. .Kesinlkle salata bana yaptırmaz . bi yerim ağrısa mutfağı toplar . .Banyoyu yıkar. . Ama evde 3 yaş altı çocuk warsa ne düzen olur nede kendinize bakım . . Olmuyor işte olmuyor :30:

KADINLARI mutlu etmek zor değildir aslında, yeter ki samimi olun onlara.

Çiçek almayı unuttum değil; param yoktu deyin mesela.

Patron mesaiye bıraktı değil, arkadaşlarla çıkacağız deyin onlara.
Arkadaşlarınızla çıkmanıza kızıp, dudak düşürüyorlarsa da; sizle daha çok vakit geçirmek içindir o tafralar da. Yoksa turşunuzu kurmayacaklar;emin olun hiç bir zaman asla.

Aldığınız çiçekler değildir onları mutlu eden, duygularınızı somutlaştırıp kalbinizi ellerine bırakıvermenizdir...; yüzlerindeki çocukça tebessümü ettiren.

Ve kalbinizin çiçeklere dönüşmüş halidir onları güldüren.
Bu yüzden vazgeçemez kadınlar çiçeklerden, o çiçekleri kalbinize benzettiklerinden. Yoksa çiçek çok da önemli değildir, zira ben hiç görmedim kadınlardan çiçek yiyen.

Sahiplenilmeyi sever kadınlar; "kendi ayakları üstünde durma felsefeleri" güçlü görünme kaygısından.

Hesap sorar gibi değil, tebessümle "nerdeydin" dediğiniz zaman; size tüm günü anlatıverirler o an.

Ama sıkıldığınızı belli etmeyin; otobüste bi kaç durak ayakta gittikten sonra, biraz oturup tekrar yaşlı teyzeye yer vermek zorunda kaldığını da anlattığı zaman.

Dinlenilmeyi sever kadınlar; düşüncelerine değer verildiğinde eşsiz bir huzura kavuşurlar.

Düşüncelerine değer verdiğiniz an, yine karlı çıkan siz olursunuz o zaman, sizi yere göğe sığdıramazlar; o kadar büyürtürler ki taşırırlar sizi odalardan sokaktan.

Çocuktur aslında bütün kadınlar; bu yüzdendir nazlanmalar; elinde değildir ki; hala içindedir elinde pamuk şekeri saçında kurdelayla koşturan küçük kızlar.

Ve annedir bütün kadınlar; bu yüzden her zaman sizden bir adım ötede yaşarlar; çünkü geleceğinizi onlar kurarlar.

Off bazen bende aynı şeyleri yaşıyorum. . KEndime zamanı ancak gece 12den birden sonra ayırabiliyorum . . O sırada seçim yapma hakkı benim ama :) Uykumu yoksa ılık bir duş yada kremlenip saçlarımı düzleştirmek mi

Gecede çocuk kalkıyor sürekli :) Ne kremi diyip atıyorum kendimi yatağa :50:

Eşimde elinden geldiğince yardım eder. .Kesinlkle salata bana yaptırmaz . bi yerim ağrısa mutfağı toplar . .Banyoyu yıkar. . Ama evde 3 yaş altı çocuk warsa ne düzen olur nede kendinize bakım . . Olmuyor işte olmuyor :30:

Düdüksüz tenceree ahahahhahaah :60: :60:

KADINLARI mutlu etmek zor değildir aslında, yeter ki samimi olun onlara.

Çiçek almayı unuttum değil; param yoktu deyin mesela.

Patron mesaiye bıraktı değil, arkadaşlarla çıkacağız deyin onlara.
Arkadaşlarınızla çıkmanıza kızıp, dudak düşürüyorlarsa da; sizle daha çok vakit geçirmek içindir o tafralar da. Yoksa turşunuzu kurmayacaklar;emin olun hiç bir zaman asla.

Aldığınız çiçekler değildir onları mutlu eden, duygularınızı somutlaştırıp kalbinizi ellerine bırakıvermenizdir...; yüzlerindeki çocukça tebessümü ettiren.

Ve kalbinizin çiçeklere dönüşmüş halidir onları güldüren.
Bu yüzden vazgeçemez kadınlar çiçeklerden, o çiçekleri kalbinize benzettiklerinden. Yoksa çiçek çok da önemli değildir, zira ben hiç görmedim kadınlardan çiçek yiyen.

Sahiplenilmeyi sever kadınlar; "kendi ayakları üstünde durma felsefeleri" güçlü görünme kaygısından.

Hesap sorar gibi değil, tebessümle "nerdeydin" dediğiniz zaman; size tüm günü anlatıverirler o an.

Ama sıkıldığınızı belli etmeyin; otobüste bi kaç durak ayakta gittikten sonra, biraz oturup tekrar yaşlı teyzeye yer vermek zorunda kaldığını da anlattığı zaman.

Dinlenilmeyi sever kadınlar; düşüncelerine değer verildiğinde eşsiz bir huzura kavuşurlar.

Düşüncelerine değer verdiğiniz an, yine karlı çıkan siz olursunuz o zaman, sizi yere göğe sığdıramazlar; o kadar büyürtürler ki taşırırlar sizi odalardan sokaktan.

Çocuktur aslında bütün kadınlar; bu yüzdendir nazlanmalar; elinde değildir ki; hala içindedir elinde pamuk şekeri saçında kurdelayla koşturan küçük kızlar.

Ve annedir bütün kadınlar; bu yüzden her zaman sizden bir adım ötede yaşarlar; çünkü geleceğinizi onlar kurarlar.

Bunu zaten ebn paylaşmıştım evet çok güzel

evet kadın olmak anne olmak evli olmak çok zor
özelliklede karşında seni anlayan bir eş yoksa daha da zor
şunu anladım ki erkekler hiçbir fedekarlığı haketmiyorlar :20:kadın önce kendini düşünmeli kendini mutlu edebilmeli:31:

şunu anladım ki erkekler hiçbir fedekarlığı haketmiyorlar :20:kadın önce kendini düşünmeli kendini mutlu edebilmeli:31:

Back
X