Kadın olmak zor zanaat, kadınlar günümüz kutlu olsun!

Lomersune

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2014
110
7
16
35
Aydın
''Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre

1. Dünyadaki işlerin %66’sı kadınlar tarafından görülüyor.

2. Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin ancak %10’una sahipler.

3. Dünya’daki mal varlığının ise % 1’ine sahipler.

4. Başka bir değişle dünyadaki işlerin % 34’ü erkekler tarafından görülüyor ama erkekler dünyadaki toplam gelirin % 90’ına ve toplam mal varlığının % 99’una sahipler.

5. Şehirlerde evli kadınların % 18’i, köylerde de % 76’sı eşleri tarafından dövülüyor.

6. Kadınların % 57,7’si evliliklerinin ilk gününde şiddetle karşılaşıyor.

7. Aile içi suçların % 90’ını kadına karşı işlenen suçlar oluşturuyor. ''
( Bi gazete köşesinden alıntıdır. )

Bunlar 1980 lerin araştırması düşünün şu an durumu içler acısı. Hani diyorlar ya kadın erkek eşitliği. Bence aslında öyle bir eşitlik yok. Eğer zaten öyle bi eşitlik olsa Türkiye ve tüm dünyada kadının hakkı sadece 8 MART da hatırlanmazdı. Bu eşitlik falan klişe laflar olmuş sanırım artık. Şükür ki bulunduğumuz yılda insanlar biraz da olsun bilinçlenmiş durumda bunun da sebebi cinayetler. ( Çok çok kötü şeyler bunlar ama en azından kadınlar haklarına sahip çıkmaya başladı diye düşünerek bir nebze içimizi rahatlatabiliriz. ) Hoş tabi haklarına sahip çıkmaları da her geçen günkü şiddeti cinayeti azaltmıyor ama neyse.. Bu durumda kimi kimleri ne şekilde suçlamalıyız bilmiyorum,bi suçlu aramalı mıyız onu da bilmiyorum. Tek bildiğim ve korktuğum şey sanırım bu gerçekler hiç değişmeyecek.

İçimden geldi tüm bunlar da yazayım dedim kızlar, haberleri okudukça sinir potansiyelim artıyor da. Biraz içimi dökeyim de rahatlayayım :)

Keşke hiç olmasaydı dediğim günlerden birisi bu, kadınlar gününüz kutlu olsun.

Back