Kadın olmak!

Keşke bu karşı çıkış bilinçli bir karşı çıkış olsa aqually.
Sen çocuğuna müdehale edeceksende sebebi "gittiği yerde erkekler var, ne olur ne olmaz "düşüncesi olmaz.

Sizler gibi öğretmenlere ihtiyacımız var bizim.
Son paragrafın o kadar çok şey anlatıyor ki.
Umarım çok güzel işler başarırsın öğrencilerinle birlikte.

Sizler gibi öğretmenlere ihtiyacımız var bizim.
Son paragrafın o kadar çok şey anlatıyor ki.
Umarım çok güzel işler başarırsın öğrencilerinle birlikte.

Insallahh cok tesekkur ederim bu sozleriniz icin. bazen bunlari soyledigimde "hadi canim sende" "yok oyle bi dunya" diyorlar
pek destek goremiyorum.. bu yuzden su sozleriniz o kadar degerli ki tesekkur ederim tekrar :13:

Hay aklinla bin yasa. Tamda benim dugularimi dile getirmissin. Inan ekleyecek birsey bulamadim. Cok cok haklisin.

Yapıyorum evet ama o ilk yıllardaki ben değilim artık. Son iki yıldır yani istanbula geldiğimden beri çok umutsuzum pes ettim açıkçası akıntıya karşı kürek çekmekten. Yalnız yine de her sınıfta bazen bir bazen beş çocuk çıkıyor insanı gülümseten meslekten nefret etmemi engelleyen hala bir umut diyorum o yüzden. Bir çocuk birden fazla umut hatta ☺️

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ne kadar aci degil mi...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Offff icim acidi gercekten yaa... keske elimizden bir sey gelse

Zaten en buyuk gorev annelere dusuyor. Bizler degistirebiliriz bu duzeni bence, yavas da olsa degisebilir

Tamamina katiliyorum. Iki kiz tatile gidecegiz, babamin lafi "tuh kizim keske basinizda bi erkek olsaydi oralarda "

Pek guzel yazmissiniz, katiliyorum tamamina :)

Evet ben de biz goremesek de bizim yetistirecegimiz neslin daha duyarli olacsgini ve boylece belki de bir seylerin drgisecrgini dusunuyorum

burada pek çok konuda eşi,kayınpederi yada kaynı için karı gibi dır dır yapıyor,karı gibi dedikodu yapıyor yazan pek çok üye var.haa bunları yazanların çoğu da üniversite mezunu,çalışan olduklarını iddia edenler

Cowcuğum çok güzel bir tespitte bulunmuşsun ben sırf bu sebeple kimi internet sitelerine girmiyorum artık. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bizim kadınlar da ezilmekten hoşlanıyorlar. Bu sitede erkek çorabını kirli sepetine kendi atsın dediğin zaman 'Ayy ne kadar feminist bir düşünce,ne kadar aykırısın.' gibi geri dönüşlerle karşılaşıyorsun. Daha feminizmin kelime anlamını dahi bilmeden ve araştırmaya dahi gerek duymadan kötü anlamda kullanıyoruz. Oysa ki bir bilsek bugün sahip olduğumuz birçok hakka o beğenmediğimiz feminist akımlar sayesinde sahibiz. Bugün o imrendiğimiz Avrupa ve Amerika'daki kadınlara seçme seçilme hakkı da, domestik şiddete yönelik caydırıcı ve kadını koruyan çalışmalar da, feminist ayaklanmalar sayesinde geldi.

Neyse bu nimetlerden sonuna kadar yararlanıp hala daha feminizme öcü gözüyle bakanlara cehaletleriyle bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Birgün kocalarından dayak yerlerse yine o feministlerin kurdukları derneklere sığınacaklar diye de bir dip not düşüyorum.

Son düzenleme:
Söylenecek çok söz var da toplumumuzda bu zihniyeti yeşertenlerde yine kadınlar ; kadınların kendilerine saygıları olmadıkça işimiz zor. Umarım bizler çocuk yetiştirirken daha dikkatli oluruz.

Sagol milenacigim. Konum bir "kocam beni dövdü halbuki cok seviyor " veya "kocam beni aldatti aşkından ölürken " kadar dikkat cekmese de bircok kadinin benim gibi dusundugunu gordum :) feminist kelimesi hakaret için kullanılıyor, bkz. bu forumda kocasindan dayak yiyen bi kadina ayrilmasini ogutledigimde baska bir üyenin bana verdigi cevap, "konu sahibi birak su feministleri, bunlar yuva yıkmak istiyor "

Ben de bunu vurgulamaya calistim... ozellikle kadinlarin bu duruma ortak olmasi inanilir gibi degil...

Söylenecek çok söz var da toplumumuzda bu zihniyeti yeşertenlerde yine kadınlar ; kadınların kendilerine saygıları olmadıkça işimiz zor. Umarım bizler çocuk yetiştirirken daha dikkatli oluruz.

Evet misal annem beni kendini mal sanan bi kadin olarak yetistirseydi oyle dusunuyor olurdum su an. Bizlerde kendi cocuklarimizi bu sekilde yetistirmeliyiz. Öğretmenlere de cok is düşüyor

Olaylara çok yüzeysel baktığımız için bence hep. Yani o Almanya maçından sonra da söylenen "tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın" sözü mesela ne kadar iğrenç düşününce. Ama dedim ya hani yüzeysel bakıyoruz her şeye. Ne dediğimizi bilmiyoruz, neyi neden yaptığımızı zaten hiç bilmiyoruz. Sorgulamak, durup iki dakika ne dediğimiz, ne yaptığımız üzerinde düşünmek kesinlikle bize göre değil. Zaten bu iki kelimeden ölümüne korkmuyor muyuz? Sorgulamak ve düşünmek. Bunlar yasaklı kelimeler. Maazallah "karı gibi davranmak" gibi saçma sapan bir sözün kökenini düşünürsek halimiz nice olur? Başımıza ağrılar girer vallahi.

Kadın bu hale kendi gelmedi ki, onu yetiştiren ana babası ona bir eksik davrandı erkek kardeşinden. büyüdü erkek evlenirken baba ev aldı, kız için "o kız çocuğu " dendi.
bu baba hem erkek hem kız çocuk büyüttü bu bilinçle. Oğluyla evlenen kıza babasının kız kardeşine davrandığı gibi davrandı eşine eşi de zaten böyle bir kuşaktan geldiği için garipsemedi bu davranışları.. onlar da buna paralel çocuk yetiştirdi. bu baskılama hala bazı kesimlerde var. Ancak 80 kuşağından sonra doğanlar artık "sevilen, değer verilen" kızlardı bana göre. tabi hala o kesimlerden yetişen karma insanlar çıkıyor. çıkıyor ki her gün kadın cinayetleri duyuluyor..ancak ben eskisine göre daha iyi görüyorum kadının yerini. hatta bazen kadın erkekten daha yırtık artık tabir-i caizse.

Özgürlükler anlamında haklı olabilirsin İpek, eskiye göre bir tık daha iyi durumdayız ama büyük bir değişim yok bana göre. Böyle çok ufak görünen şeyler ama insanın midesi bulandıran ayrıntılar öyle çok ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…