Vallahi yine o erkek ddigimiz yaratiklarida biz yetistiroyoruz sanirim once annelerden baslamak gerek
Aynen...
Vallahi yine o erkek ddigimiz yaratiklarida biz yetistiroyoruz sanirim once annelerden baslamak gerek
evet size katılıyorum. suçu başkasında aramadan önce kendimizden başlamamız gerekir. ama kocasından dayak yiyip sesini çıakaramayn bir kadının oğlu da evde babasından gördüğü yolu da seçebiliyor malesef. o erkek çocuğu daha ufacıkken kız kardeşlerinin peşine gönderilip bak bakalım napıyolar diye sürekli kontrol ettiriliyor. sanki kız çocuğunun kendi beyni yok kendi farkına varamaz doğru yada yanlışın.. en yakın örnek halamın eşi öldüğünde iki kuzenim ve halam kaldılar bir tek. erkek olan 9 yaşlarındaydı o zamanlar. kız olan kuzenim ise 14. erkeğe dediler ki ev sana emanet. ablan annen sana emanet.. erkeğe de yazık o yaşta çocuğa verilecek sorumluluk mu? her yerde erkek ufak da olsa tüm sorumlulukları taşır tüm kararı alır.. kadınlar eziktir anlayışı işte bir örneği bu da... bence tamamen eğitimle ilgili bu işler artık. cehaletten başka birşey değil!
umutlu olmaya çalışıyorum. kadınlar artık daha çok okuyuorlar, çalışıyorlar. evet erkek şiddeti çok üst düzeyde.. kimseyi kınamam yargılamam. kimse başına öyle şeylerin geleceğini bile bile hareket etmez. ama işte biz bilinçleniyoruz. kadınız deyip susmuyoruz artık. eşlerimizi de ona göre seçiyoruz. kendi çocuklarımızı o bilinçle yetiştiriyoruz. onlarda kendi çocuklarını torunlarını o şekilde eğitecekler. önemli olan biz kadınların dik durup birbirimizi yargılamaktan ezmekten vazgeçmemiz. burda çok gördüm kızlar başına geleni yazıyorlar. haklı olsun haksız olsun hiç farketmez. ilk yargılayan kınayan erkekler olmuyor yine biz kadınlar oluyoruz. biz birbirimizi koruyup kollamazsak erkekler daha çok ezerler bizi. bu sorunumuzu bir çözsek belki azalır bu erkek egemenliği...Cok haklisin ama ben pek degisebilecegini dusunmuyorumyada bizim 3-5 kusak sonra o kadar vahim bir tablo varki
umutlu olmaya çalışıyorum. kadınlar artık daha çok okuyuorlar, çalışıyorlar. evet erkek şiddeti çok üst düzeyde.. kimseyi kınamam yargılamam. kimse başına öyle şeylerin geleceğini bile bile hareket etmez. ama işte biz bilinçleniyoruz. kadınız deyip susmuyoruz artık. eşlerimizi de ona göre seçiyoruz. kendi çocuklarımızı o bilinçle yetiştiriyoruz. onlarda kendi çocuklarını torunlarını o şekilde eğitecekler. önemli olan biz kadınların dik durup birbirimizi yargılamaktan ezmekten vazgeçmemiz. burda çok gördüm kızlar başına geleni yazıyorlar. haklı olsun haksız olsun hiç farketmez. ilk yargılayan kınayan erkekler olmuyor yine biz kadınlar oluyoruz. biz birbirimizi koruyup kollamazsak erkekler daha çok ezerler bizi. bu sorunumuzu bir çözsek belki azalır bu erkek egemenliği...
aynısını ben yaşadım çok sevdiğim evlenmemiş bi abla sırf kadın lafı yüzünden selamı sabahı kesmişti benimle
Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)
Tam olarak ayni seyi yasadim. Kirk yaşında bir yakinimiza "ay X abla ne tatli kadinsin " dedim. Eve geldim bir saat gecti aradi ne hakaretler, o kimseyle yatip kalkmamis, kadin degil kizmis. Valla ben kadin dogdum, su anda da bi kadinim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Aynen öyle bir durum yaşadım ve hatamıda anlayamadım uzun bir süre aaa o ne biçim laf öyle cowgirllcüm ben kadınım falan herkesin içinde söylenmez öyle... Hiçbir zaman çözemeyeceğim şu insanları bide bunu söyleyenlerin hemcinsimiz olması daha beter kahrediyor beni
Taaa lisedeyken bir erkek arkadaşımız kız arkadaşlsrımızın kadınlar gününü kutluyordu. İçimizden bir kız arkadaşımız ben kadın değil kızım demişti. Baya terslemişti çocuğu. Siz konuşunca bu geldi şimdi aklıma. :/
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
l aslında bunlara sasirmamak lazim Turkiyede kadınlara ne onem veriliyo nede deger kadinlar erkekler icin hic bisi face te özelliklede inci caps denilen salak sayfada yok Türk kizinin bilmem ne anlaysii yok kezbanlar yok bilmem ne kizlar. Belkide bu kadinlara artan hakaretin şiddetin artamasinin sebebi sosyal medyadirMerhaba... Birkaç gündür sosyal medyada dolaşan videolardan mıdır nedir iyice hassaslaştım. Konuyu örneklerle açıklayayım. Misal "kadın gibi dedikodu yapmak" "topa kadın gibi vurmak" "karı gibi gülmek" bu eylemler daha da uzatılabilir, kadın gibi ..... şeklinde tamamlanarak. Tüm bunlar insanların birbirini aşağılamak için kullandığı sözler. Üstelik tüylerim diken diken olarak Almanya-Breziilya maçından sonra "Almanya Brezilyaya tecavüz etti hohohoho" ve daha birçok tecavüz temalı post okudum. Yani Almanya Brezilyayı büyük bir farkla yendiği zaman kazandığı başarının adı "tecavüz" oluyor. Bu Türk erkeğine de özel bir durum değil, aynı zamanda birçok kadın da bu bahsettiğim iğrençliklere ortak oluyor. Kadınlar sürekli aşağılanarak, küçümsenerek büyütülüyor. En sonunda "ben kadınım, erkek olmalı başımda, özgür olamam" düşüncesine sahip oluyor kadınlarımız. Bana kalırsa çocuk yetiştirirken çok hassas olunmalı böyle konularda. Eğer kızımız varsa ne kadar değerli olduğunu, eğer oğlumuz varsa da kadınların korunmaya muhtaç aciz yaratıklar olmadığını öğretmeye çalışmalıyız. Toplumu aileler oluşturuyor ve çocuk yetiştirme tarzı çok önemli, özellikle annelerin verdiği eğitim. Türk kadını olarak hepimiz eziliyoruz, artık o kadar kanıksamışız ki koymuyor da. Gün içinde tacize uğruyoruz (sözlü veya cinsel), yeri geliyor ailelerimiz tarafından eziliyoruz, yeri geliyor eşimiz, sevgilimiz tarafından. Bunları normalleştirmeyelim, bir şeyleri değiştirmeye başlayalım. Buraya da yazmak istedim bu kadar kadını bulmuşken:) İyi akşamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?