Kadın Sığınma Evi

HanaSuzuki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
190
216
103
29
Bir arkadaşım şiddet görüyor babasından. Bundan önce birkaç defa daha olmuş ama son seferki daha şiddetli. En son kızın bacağını morartmış.

Kadın sığınma evine yerleşmek istiyor. Ama babasını polise şikayet etmek istemiyormuş. 3 ay beklese ama avukatlık ruhsatını alıp çalışmaya başlayabilecek. Sorun şu ki babası da çalışmıyor; kız da ruhsatı olmadığı için çalışamıyor. Aynı evdeler anlayacağınız 3 ay kadar. Ancak adam sık sık dışarı çıkıyor.

Sizce kız beklese mi 3 ay kadar iş bulmayı yoksa hemen sığınma evine mi gitsin ?

Kadın sığınma evi nasıl bir yerdir? Eşyası çalınır mı, çok kalabalık mıdır ? İçerideki insanlar nasıldır? Tavsiyenizi bekliyorum.

Avukatlık mezunu kadının bu ayrıntıları bulması zor olmaz sadece biraz cesaret gerek.
Ve yanlış bilmiyorsam şikayet sonrası gitmesi gerekiyor oraya.
Ama Altı üstü 3 ay için belki çocuklu daha çok ihtiyacı olan birinin yerine geçeceğine bi arkadaşında kalsın reşit kız kimse bişey yapamaz.

Şu an stajyer olarak başlayıp devamında avukat olarak çalışabileceği bir yer bulabilir. Zaten şu an aramaya başlasa ancak bulur. Ayrıca evet hukuk mezunu bir kişi ilgili kurumları arayarak istediği bilgiyi alabilmeli. Her şehrin sığınma evi aynı şartlarda olmayacaktır. O yüzden burdan sağlıklı bir bilgi alabileceğinizi düşünmüyorum. Ya da babasını şu an şikayet edip uzaklaştırma alıp işini gücünü ayarladıktan sonra şikayetinden vazgeçebilir.

Bilgi aldı, aradı da. Hukuk mezunu elbet bilir ama onlar da kendi kurumlarını kötülemek istemedikleri için sanırım yuvarlak cevap vermişler. Ayrıntılı bilgi orada kalan birinden alabilirim diye düşünüyorum.

Benim yanımda da kalmak istemiyor sanırım başıma bela olur diye korkuyor.

Babası normal biri değil. Sadece bulaşıkları niye dizmedin diye problem çıkarmış...

siz alın 3 ay yanınıza
Şu an stajyer olarak başlayıp devamında avukat olarak çalışabileceği bir yer bulabilir. Zaten şu an aramaya başlasa ancak bulur. Ayrıca evet hukuk mezunu bir kişi ilgili kurumları arayarak istediği bilgiyi alabilmeli. Her şehrin sığınma evi aynı şartlarda olmayacaktır. O yüzden burdan sağlıklı bir bilgi alabileceğinizi düşünmüyorum. Ya da babasını şu an şikayet edip uzaklaştırma alıp işini gücünü ayarladıktan sonra şikayetinden vazgeçebilir.
Staj yaptigi barodan yardim istesin. Kadin sığınma evleri nasıldır bilmiyorum. Merak ediyorum baba neden siddet uyguluyor ,neyi bahane ediyor ?

Toplu cevap veriyorum.

Bilgi aldı, aradı da. Hukuk mezunu elbet bilir ama onlar da kendi kurumlarını kötülemek istemedikleri için sanırım yuvarlak cevap vermişler. Ayrıntılı bilgi orada kalan birinden alabilirim diye düşünüyorum. Aynı zamanda staj parası çok az geçinmeye yetmez.

Benim yanımda da kalmak istemiyor sanırım başıma bela olur diye korkuyor.

Babası normal biri değil. Sadece bulaşıkları niye dizmedin diye problem çıkarmış...

Darp raporu alıp şikayetçi olsa kuzu olur aslında. Dilerim biran önce mesleğini eline alıp ayaklarının üzerinde durur..

Sosyal hizmetler ilçe merkezine gidip durumunu psikologla, sosyal hizmet uzmanıyla paylaşabilir. Onlar sağlıklı bir yol gösterir. 183'ü arayıp da destek alabilir.

Boyle konulari okuyunca cok sinirleniyorum bana ne oluyorsa, bi ogretmen vardi iletisim guclugu cekip kendini ifade edemeyen simdi de bi hukukcu... kendi hakkini aramaktan aciz insanlara isimiz dusucek vayyy bizlerin haline.
Yol yordam gosterecek diye umut bagladigimiz insanlar ama oyle yapmayayim ama boyle yapmayayim gitsin sikayetci olsun uygun bi yere yerlestirirler otel konforu beklemesin her turden insanlar kaliyor oralarda, umarim bi care bulur arkadasiniz.
😒

Boyle konulari okuyunca cok sinirleniyorum bana ne oluyorsa, bi ogretmen vardi iletisim guclugu cekip kendini ifade edemeyen simdi de bi hukukcu... kendi hakkini aramaktan aciz insanlara isimiz dusucek vayyy bizlerin haline.
Yol yordam gosterecek diye umut bagladigimiz insanlar ama oyle yapmayayim ama boyle yapmayayim gitsin sikayetci olsun uygun bi yere yerlestirirler otel konforu beklemesin her turden insanlar kaliyor oralarda, umarim bi care bulur arkadasiniz.
😒

Hakkını aramayı gayet de bilen birisi. Münazara yarışmalarında birincilikleri var, iyi okul dereceleri var vs. Beraber ilgili kanunlara da baktık, gerekli yerleri de aradık. Kimse kendi kurumunu kötülemiyor. Sadece geleceği için en iyi olana karar vermeye çalışıyoruz. Evde banka sınavlarına hazırlanıyor, iş başvuruları yapıyor. Orada öyle rahat yapamaz. Yanında parası yok öyle fazla. Bu banka sınavları için bile 1.000 tl lik uluslararası dil sınavları isteniyor. Onun durumunda olmadığınız için bilemezsiniz. Siz kolay mı sanıyorsunuz böyle şeyleri ?

Bu kızın yarın öbür gün psikopat babası yüzünden başına bir şey gelse ne yapacağız? Böyle içiniz rahat konuşabilecek misiniz? Hakkını aramayı bilmiyor gibisinden. Şikayet etse belki evdeki diğer iki kız kardeşine ve annesine saracak. Bunu çözmeye çalışıyoruz zaten. Ben de bu yüzden kk ya yazdım. Bir laf vardı kimsenin hayatını bilemezsiniz diye. Siz de biraz düşünceli olun, bilip bilmeden ahkam kesmeyin ve insanları azarlarcasına öneri vermeyin.

Benim bildiğim kadarıyla ilk başta şikayet gerekiyor sonra sığınma evine kabul ederler

Şikayet zorunlu değilmiş, sormuş.

O da bu sefer annemin kardeşimin başına bir şey gelir diye korktuğu için şikayet etmek istemiyor. Ama emin değil belki şikayet eder.

Sosyal hizmetler ilçe merkezine gidip durumunu psikologla, sosyal hizmet uzmanıyla paylaşabilir. Onlar sağlıklı bir yol gösterir. 183'ü arayıp da destek alabilir.

183 ü aradık ama, sosyal hizmetler ilçe merkezini bilmiyorduk. Bence de en iyi onlar yardımcı olur, teşekkürler.

Bu arada kendisi de gidecek. Ben de gitmesini söyledim. Sadece bir arkadaş olarak emin olmak istediğim için buraya yazdım.

Yukarıda da belirttim kendisi gitmek istiyor, biz de gerekli yerleri aradık diye. Gerekeni yaptık kısacası.

Kadın sığınma evlerindeki durumu tam bilemediğimiz için sormak istedim. Bilen varsa yazsın lütfen...

O da bu sefer annemin kardeşimin başına bir şey gelir diye korktuğu için şikayet etmek istemiyor. Ama emin değil belki şikayet eder.

Bu arada kendisi de gidecek. Ben de gitmesini söyledim. Sadece bir arkadaş olarak emin olmak istediğim için buraya yazdım.

Yukarıda da belirttim kendisi gitmek istiyor, biz de gerekli yerleri aradık diye. Gerekeni yaptık kısacası.

Kadın sığınma evlerindeki durumu tam bilemediğimiz için sormak istedim. Bilen varsa yazsın lütfen...

Bu iki mesaj daha doğrusu arkadaşınızın tavırları çelişiyor.

Babasını şikayet etmekten korkmaması gerek bir hukukçu olarak. Şikayetçi olup babayı evden uzaklaştırsınlar, anne ve kardeşler kenetlenip dimdik dursunlar.

Evi terkettiği için yine aile fertlerine zarar gelme ihtimali var.

Orda da zaten surekli kalma gibi bi durum soz konusu degil, kadinin psikolojik olarak toparlanmasi, kendini hem maddi olarak toparlamasi icin maksimum 6 ay kalabiliyormus. Netten arastirin gerekli bilgiler yaziyor.

Son düzenleme:
Bu iki mesaj daha doğrusu arkadaşınızın tavırları çelişiyor.

Babasını şikayet etmekten korkmaması gerek bir hukukçu olarak. Şikayetçi olup babayı evden uzaklaştırsınlar, anne ve kardeşler kenetlenip dimdik dursunlar.

Evi terkettiği için yine aile fertlerine zarar gelme ihtimali var.

Anlatamadım belki de tam olarak. İşin içinde çok fazla faktör var. Annesi babasına bağımlı. Babası olmadan yapamıyor. Şikayet etse de iki gün duracak içeride sonra salacaklar. Salınca annesi ve küçük kız kardeşine kafayı takar diye korkuyor. Adam psikopat normal değil. Şiddet uygulamayı hak olarak görüyor kendinde. Annesinin de kendine saygısı yok. Kocasını bırakamıyor. Kıza ne olacak kal evde, tek yaşamayazsın. Tüm erkekler böyle diye telkinlerde bulunuyor. Kız ya tek gidecek ya da gitmeyecek kısacası. Arkasında duran kimsesi yok.

Ama şikayet ederse böyle de olmayabilir tabii. Belki akıllanır. Bilemeyiz.

Ben de baronun gelincik merkezinde( şiddete uğrayan kadınlar için bir merkez) çalıştım. Aksine adamlar polise gidince iş daha da delirebiliyor. Öldürülen kadınlar hep uzaklaştırma aldırılanlar ya da eşinden boşananlar dikkat ettiyseniz. Bu yüzden evet, evi terk ettiği için de delirme ihtimali var. Ama polise gidince annesi ve kardeşlerine takma ihtimali çok yüksek. Yaşayıp göreceğiz.

Ama dediğim gibi tam tersi de olabilir. Bilemeyiz. Adamın sağı solu belli değil.

Orda da zaten surekli kalma gibi bi durum soz konusu degil, kadinin psikolojik olarak toparlanmasi, kendini hem maddi olarak toparlamasi icin maksimum 6 ay kalabiliyormus. Netten arastirin gerekli bilgiler yaziyor.

Evet en fazla 6 ay kalabiliyor. Arayıp sorduk zaten. İş bulunca gider diye düşündük.

Kalacak yeri olan iş yeri daha mantıklı gibi geldi. O da güvenilir bir yer olması gerekiyor. Kadın sığınma evlerini bilmiyorum. Tabi ki ulke sartlarinda tahmin edersiniz. Keske sikayet etmekle, basvuru yapmakla hallolsa.

Back
X