- 2 Eylül 2016
- 190
- 216
- 103
- 29
- Konu Sahibi HanaSuzuki
-
siz alın 3 ay yanınıza
Şu an stajyer olarak başlayıp devamında avukat olarak çalışabileceği bir yer bulabilir. Zaten şu an aramaya başlasa ancak bulur. Ayrıca evet hukuk mezunu bir kişi ilgili kurumları arayarak istediği bilgiyi alabilmeli. Her şehrin sığınma evi aynı şartlarda olmayacaktır. O yüzden burdan sağlıklı bir bilgi alabileceğinizi düşünmüyorum. Ya da babasını şu an şikayet edip uzaklaştırma alıp işini gücünü ayarladıktan sonra şikayetinden vazgeçebilir.
Staj yaptigi barodan yardim istesin. Kadin sığınma evleri nasıldır bilmiyorum. Merak ediyorum baba neden siddet uyguluyor ,neyi bahane ediyor ?
Boyle konulari okuyunca cok sinirleniyorum bana ne oluyorsa, bi ogretmen vardi iletisim guclugu cekip kendini ifade edemeyen simdi de bi hukukcu... kendi hakkini aramaktan aciz insanlara isimiz dusucek vayyy bizlerin haline.
Yol yordam gosterecek diye umut bagladigimiz insanlar ama oyle yapmayayim ama boyle yapmayayim gitsin sikayetci olsun uygun bi yere yerlestirirler otel konforu beklemesin her turden insanlar kaliyor oralarda, umarim bi care bulur arkadasiniz.
Benim bildiğim kadarıyla ilk başta şikayet gerekiyor sonra sığınma evine kabul ederler
Sosyal hizmetler ilçe merkezine gidip durumunu psikologla, sosyal hizmet uzmanıyla paylaşabilir. Onlar sağlıklı bir yol gösterir. 183'ü arayıp da destek alabilir.
O da bu sefer annemin kardeşimin başına bir şey gelir diye korktuğu için şikayet etmek istemiyor. Ama emin değil belki şikayet eder.
Bu arada kendisi de gidecek. Ben de gitmesini söyledim. Sadece bir arkadaş olarak emin olmak istediğim için buraya yazdım.
Yukarıda da belirttim kendisi gitmek istiyor, biz de gerekli yerleri aradık diye. Gerekeni yaptık kısacası.
Kadın sığınma evlerindeki durumu tam bilemediğimiz için sormak istedim. Bilen varsa yazsın lütfen...
Bu iki mesaj daha doğrusu arkadaşınızın tavırları çelişiyor.
Babasını şikayet etmekten korkmaması gerek bir hukukçu olarak. Şikayetçi olup babayı evden uzaklaştırsınlar, anne ve kardeşler kenetlenip dimdik dursunlar.
Evi terkettiği için yine aile fertlerine zarar gelme ihtimali var.
Orda da zaten surekli kalma gibi bi durum soz konusu degil, kadinin psikolojik olarak toparlanmasi, kendini hem maddi olarak toparlamasi icin maksimum 6 ay kalabiliyormus. Netten arastirin gerekli bilgiler yaziyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?