Kadın Sığınma Evi

Arkadasiniz hukukcu ama babayi sikayet edemiyor. Daha kendi hakkini savunamiyor ki...
Medeni cesareti de yok...
Ne diyeyim ki ben simdi. Ona yok buna yok diyormus..

Aslında şöyle ona yok buna yok demiyor. Gerekeni yapacak zaten. Sadece şikayet edip etmeme konusunda kararsız. Annesine ve özellikle kız kardeşine zarar gelir diye korktuğu için.

Bir arkadaş olarak ben endişelendiğim için diğer ihtimalleri de ele almak istedim. Zira Avrupa da yaşamıyoruz. Şikayet durumunda iki gün içeride tutup salıyorlar. Uzaklastirma aldıranı öldürüyorlar. Kadın sığınma evleri hapishane gibi ama güveniği de yok ilginç bir biçimde. İstanbul Sözleşmesi tartışılıyor bu ülkede...

Teori ile pratik örtüşmüyor her zaman.

Ben de şikayet edebilirsin dedim ama onun durumunda çok mantıklı olur mu bilemeyiz...

Siz ne yapardınız ailenize ve kız kardeşinize zarar gelecek olsa bile şikayet eder miydiniz?

Son düzenleme:
Anlatamadım belki de tam olarak. İşin içinde çok fazla faktör var. Annesi babasına bağımlı. Babası olmadan yapamıyor. Şikayet etse de iki gün duracak içeride sonra salacaklar. Salınca annesi ve küçük kız kardeşine kafayı takar diye korkuyor. Adam psikopat normal değil. Şiddet uygulamayı hak olarak görüyor kendinde. Annesinin de kendine saygısı yok. Kocasını bırakamıyor. Kıza ne olacak kal evde, tek yaşamayazsın. Tüm erkekler böyle diye telkinlerde bulunuyor. Kız ya tek gidecek ya da gitmeyecek kısacası. Arkasında duran kimsesi yok.

Ama şikayet ederse böyle de olmayabilir tabii. Belki akıllanır. Bilemeyiz.

Ben de baronun gelincik merkezinde( şiddete uğrayan kadınlar için bir merkez) çalıştım. Aksine adamlar polise gidince iş daha da delirebiliyor. Öldürülen kadınlar hep uzaklaştırma aldırılanlar ya da eşinden boşananlar dikkat ettiyseniz. Bu yüzden evet, evi terk ettiği için de delirme ihtimali var. Ama polise gidince annesi ve kardeşlerine takma ihtimali çok yüksek. Yaşayıp göreceğiz.

Ama dediğim gibi tam tersi de olabilir. Bilemeyiz. Adamın sağı solu belli değil.

Evet en fazla 6 ay kalabiliyor. Arayıp sorduk zaten. İş bulunca gider diye düşündük.
Peki evi terkederse ve babası arkadaşınıza kızıp delirirse, annesine, kardeşine zarar verirse.

Her iki durumda da ortada bir psikopat ve zarar verme ihtimali var.
Keşke şikayet edip evden uzaklaştırsaydım demek yerine, elimden geleni yaptım demesi daha mantıklı, bence.

Peki evi terkederse ve babası arkadaşınıza kızıp delirirse, annesine, kardeşine zarar verirse.

Her iki durumda da ortada bir psikopat ve zarar verme ihtimali var.
Keşke şikayet edip evden uzaklaştırsaydım demek yerine, elimden geleni yaptım demesi daha mantıklı, bence.

Aslında evet haklısınız bu da bir ihtimal. En azından elinden geleni yapmış olur.

İnsanın kendi kardeşi, annesi söz konusu olunca endişeli oluyor... Ne yapmalı, o da bana anlatınca kafam karıştı açıkçası. İşin içinde o kadar çok faktör var ki...

Allah yardımcısı olsun, umarım en doğru kararı verebilir ve umarim bundan sonraki
Hayati mukemmel olur🙏

Aslında evet haklısınız bu da bir ihtimal. En azından elinden geleni yapmış olur.

İnsanın kendi kardeşi, annesi söz konusu olunca endişeli oluyor... Ne yapmalı, o da bana anlatınca kafam karıştı açıkçası. İşin içinde o kadar çok faktör var ki...
Bu durumda anne ve kardeşini geride bırakıp, kendisini kurtarmak önceliği olmalı.
Kendi geçimini sağlamaya başladığında kardeşini yanına alabilir.
Anne zaten gelmeyecektir, babayla kalacaktır.

Allah yardımcısı olsun.

Ne haddime sizi azarlamak, sadece fikrimi yaziyorum. Arkadasinizi basarilarindan oturu tebrik ederim, yanlis aileye birey olmus.
ikna edici dilini annesi uzerinde kullansin ve koca baglisi/bagimlisi annesi ve kardesleriyle bi hayat kursun, babasindan uzakta. Ha bu ilkini yapacak cesareti ve imkani yoksa kendiyle gelenlerle bi yola ciksin geride kalanlar da tercihlerini yasasin bunun icin dusunecek pek bir sey yok henuz, sistem hastalikli davranis sergileyenleri bi yere kapamayi beceremiyor.
Madem kisa sureye ihtiyaci var baska aile yakinlari yok mu gecici kalabilecek, kisa sure icin yardimci olup idare edebilecek anlatilanlara gore her kosulda dogru davranmayan ebeveynler mevcut.

Bir arkadaşım şiddet görüyor babasından. Bundan önce birkaç defa daha olmuş ama son seferki daha şiddetli. En son kızın bacağını morartmış.

Kadın sığınma evine yerleşmek istiyor. Ama babasını polise şikayet etmek istemiyormuş. 3 ay beklese ama avukatlık ruhsatını alıp çalışmaya başlayabilecek. Sorun şu ki babası da çalışmıyor; kız da ruhsatı olmadığı için çalışamıyor. Aynı evdeler anlayacağınız 3 ay kadar. Ancak adam sık sık dışarı çıkıyor.

Sizce kız beklese mi 3 ay kadar iş bulmayı yoksa hemen sığınma evine mi gitsin ?

Kadın sığınma evi nasıl bir yerdir? Eşyası çalınır mı, çok kalabalık mıdır ? İçerideki insanlar nasıldır? Tavsiyenizi bekliyorum.
Öncelikle çok üzüldüm😔 gerçekten çok zor durumlar. Bi kaç şey biliyorum bi tanıdığımın anlattıkları bi kaç sığınma evinde kalmış. Öncelikle doğal olarak yerleri gizli ve ücra. Haftada bi gün dışarı çıkma izinleri varmış. Bi tanesinde piskolojik sorunları olan kadınlar olduğunu ve bunun için hiç bişey yapılmadığını belirtmişti. Ayrıca baya kaba davranıldığını 3 Farklı yerde kalmış sanırım. Her türlü insanın olduğunu söylemiş. Arkadaşınız iş arayacak ya da sürekli dışarı çıkma durumu olacaksa zorlanır. Konfor beklemeyin tabiki kim kime dum duma benim anladığım . Hele ki büyük şehirlerde kiler. Ben arkadaşınızın yerinde olsam bi pansiyona yerleşmeye çalışırdım küçük kısa zamanlı bi iş bulup. Tabi biZ burdan böyle yorumlar yapıyoruz ama tam olarak bilmiyoruz ki şartlarını ne durumda olduğunu. Umarım bi an önce önü açılır ve rahat eder

Ne haddime sizi azarlamak, sadece fikrimi yaziyorum. Arkadasinizi basarilarindan oturu tebrik ederim, yanlis aileye birey olmus.
ikna edici dilini annesi uzerinde kullansin ve koca baglisi/bagimlisi annesi ve kardesleriyle bi hayat kursun, babasindan uzakta. Ha bu ilkini yapacak cesareti ve imkani yoksa kendiyle gelenlerle bi yola ciksin geride kalanlar da tercihlerini yasasin bunun icin dusunecek pek bir sey yok henuz, sistem hastalikli davranis sergileyenleri bi yere kapamayi beceremiyor.
Madem kisa sureye ihtiyaci var baska aile yakinlari yok mu gecici kalabilecek, kisa sure icin yardimci olup idare edebilecek anlatilanlara gore her kosulda dogru davranmayan ebeveynler mevcut.

Annesi asla bırakmaz babasını anladığım kadarıyla. Stockholm Sendromu yaşıyor gibi bir şey.

Anne tarafı da kısmen annesi gibi düşünüyor. Büyük aile cahil. Baba tarafı rezalet zaten. Kimse kendine zarar gelmesini istemiyor, babadan korkuyor. Herkes bu da senin kaderin çekeceksin falan diyormuş.

Mecburen tek gidecek.

Kadın sığınma evi tek çare gibi. Tekrar aramış, ders çalışan biri iseniz ona göre bir yere yerleştirmeye çalışırız demişler. Ama kesin bir şey diyemiyorlar tabii.

Öncelikle çok üzüldüm😔 gerçekten çok zor durumlar. Bi kaç şey biliyorum bi tanıdığımın anlattıkları bi kaç sığınma evinde kalmış. Öncelikle doğal olarak yerleri gizli ve ücra. Haftada bi gün dışarı çıkma izinleri varmış. Bi tanesinde piskolojik sorunları olan kadınlar olduğunu ve bunun için hiç bişey yapılmadığını belirtmişti. Ayrıca baya kaba davranıldığını 3 Farklı yerde kalmış sanırım. Her türlü insanın olduğunu söylemiş. Arkadaşınız iş arayacak ya da sürekli dışarı çıkma durumu olacaksa zorlanır. Konfor beklemeyin tabiki kim kime dum duma benim anladığım . Hele ki büyük şehirlerde kiler. Ben arkadaşınızın yerinde olsam bi pansiyona yerleşmeye çalışırdım küçük kısa zamanlı bi iş bulup. Tabi biZ burdan böyle yorumlar yapıyoruz ama tam olarak bilmiyoruz ki şartlarını ne durumda olduğunu. Umarım bi an önce önü açılır ve rahat eder

Çok teşekkür ederim.

Biz de iş aramasının orada zor olduğunu düşünüyoruz. Telefonla içeride sınırlı olarak konuşabiliyor vs. Konfor tabii ki beklemiyor, tek istediği iş başvuruları yapabileceği ders çalışabileceği bir ortam...

Telefonla konuştuğunda ona göre size yer ayarlamaya çalışırız denmiş. Ama o da kesin değil tabii. Sürekli dışarı çıkıp iş araması gerekecek, hapishane gibi bir yer. Nasıl rahat rahat çıkar emin değilim. Interneti de kullanması gerek. Orada böyle imkanlar çok yok anladığım kadarıyla. Laptopu falan da elinden alınıyor kitleniyor. Sınırlı olarak da çıkarılıyor. Ama o zamanda çalınır mı ? Poff, çok düşünmemek gerek belki de, cesaret edip harekete geçmek gerek bir yol bulunur.

Çocuğuna sahip çıkmayan korkak bir anne var.

Kadına değer vermeyen bir baba tarafı var.

Korkak ve rahatım bozulmasın diyen bir anne tarafı var...

Arkadaşları da ben de dahil aile tanıyor. Bu yüzden arkadaş yanına gitmek istiyor. Hem kimseyi de rahatsız etmek istemiyor.

Kadın sığınma evi tek çare, o da üstte anladığım gibi işte. Kız da tamamen izini kaybettirmek için kadın sığınma evi olsun diyor, ama orası da geleceği açısından engeller gibi. Ne olacağı belli değil orada.

Nerden tutsan sıkıntı anlayacağınız. Ama mecburen kadın sığınma evine gidecek gibi.

Annenin maddi gücü yok anladığım kadarıyla onun için mecburen yanında duruyor sanırım. Ben de böyle birini tanıyorum, kadının emekli maaşı olmasına rağmen kocasının insan dışı davranışlarına göz yuman, kızına taciz konusunda "dışardakiler de yapıyor"demesi, kocasına kahvaltı yemek hazırlayıp önüme koyması, kız beni taciz ediyor dediğinde annenin söyleyeceğim demesi ama söyleyememesi. Bu arada baba okb hastası hem de psikolojik şiddet uyguluyor. Anne babanın tarafını asla vermiyor, kız iş bulamıyor haliyle. Bu ülkede yaşanmaz gerçekten. Ne hak ne hukuk ne aile. Bu ülkede yaşayıp şiddet görmeyen var mı ki, sabır diliyorum...

Çok teşekkür ederim.

Biz de iş aramasının orada zor olduğunu düşünüyoruz. Telefonla içeride sınırlı olarak konuşabiliyor vs. Konfor tabii ki beklemiyor, tek istediği iş başvuruları yapabileceği ders çalışabileceği bir ortam...

Telefonla konuştuğunda ona göre size yer ayarlamaya çalışırız denmiş. Ama o da kesin değil tabii. Sürekli dışarı çıkıp iş araması gerekecek, hapishane gibi bir yer. Nasıl rahat rahat çıkar emin değilim. Interneti de kullanması gerek. Orada böyle imkanlar çok yok anladığım kadarıyla. Laptopu falan da elinden alınıyor kitleniyor. Sınırlı olarak da çıkarılıyor. Ama o zamanda çalınır mı ? Poff, çok düşünmemek gerek belki de, cesaret edip harekete geçmek gerek bir yol bulunur.
Yani sonuçta şuan bu sığınma evi arkadaşınızın tek çaresi ise şimdiden her şeye hazırlıklı olması lazım. Her sığınma evi aynı değil tabi ki bu şartlar hepsinde geçerli. Yani dışarı çıkma iletişim sorunu vs.. bunun dışında örneğin gazeteci bi arkaşım vardı yaptığı görüşmelere şöyle bi göz atmıştım bi tanesinde şizofren bi Kadın varmış her kesin ona zarar vereceğini düşünüyormuş kadınları tehdit ediyormuş vs.. bunları da anlatarak içinizi kararttım belki ama her şeye hazırlıklı olsun.sesiz bi yer olacağını düşünmüyorum tabi bu benim genel izlenimim. Çok iyi araştırsın arkadaşınız kalan birilerine ulaşabilirse çok iyi olur. Umarım güzel sonuçlanır ne diyebilirim ki😔

Anlatamadım belki de tam olarak. İşin içinde çok fazla faktör var. Annesi babasına bağımlı. Babası olmadan yapamıyor. Şikayet etse de iki gün duracak içeride sonra salacaklar. Salınca annesi ve küçük kız kardeşine kafayı takar diye korkuyor. Adam psikopat normal değil. Şiddet uygulamayı hak olarak görüyor kendinde. Annesinin de kendine saygısı yok. Kocasını bırakamıyor. Kıza ne olacak kal evde, tek yaşamayazsın. Tüm erkekler böyle diye telkinlerde bulunuyor. Kız ya tek gidecek ya da gitmeyecek kısacası. Arkasında duran kimsesi yok.

Ama şikayet ederse böyle de olmayabilir tabii. Belki akıllanır. Bilemeyiz.

Ben de baronun gelincik merkezinde( şiddete uğrayan kadınlar için bir merkez) çalıştım. Aksine adamlar polise gidince iş daha da delirebiliyor. Öldürülen kadınlar hep uzaklaştırma aldırılanlar ya da eşinden boşananlar dikkat ettiyseniz. Bu yüzden evet, evi terk ettiği için de delirme ihtimali var. Ama polise gidince annesi ve kardeşlerine takma ihtimali çok yüksek. Yaşayıp göreceğiz.

Ama dediğim gibi tam tersi de olabilir. Bilemeyiz. Adamın sağı solu belli değil.

Evet en fazla 6 ay kalabiliyor. Arayıp sorduk zaten. İş bulunca gider diye düşündük.

Arkadasiniz gitsin bit siginma evinde kalsin is bulana kadar , is bulunca da ev tutar kendisine esyali , bir sekilde ayakta durur
Yanliz hukuk mezunu neden banka sinavina gidiyor anlayamadim ? Bankalarin hukuk servisinde çalışmak icin mi sinava girecek?

Çocuğuna sahip çıkmayan korkak bir anne var.

Kadına değer vermeyen bir baba tarafı var.

Korkak ve rahatım bozulmasın diyen bir anne tarafı var...

Arkadaşları da ben de dahil aile tanıyor. Bu yüzden arkadaş yanına gitmek istiyor. Hem kimseyi de rahatsız etmek istemiyor.

Kadın sığınma evi tek çare, o da üstte anladığım gibi işte. Kız da tamamen izini kaybettirmek için kadın sığınma evi olsun diyor, ama orası da geleceği açısından engeller gibi. Ne olacağı belli değil orada.

Nerden tutsan sıkıntı anlayacağınız. Ama mecburen kadın sığınma evine gidecek gibi.

3 ay daha dayansın bence. Göze görünmesin, ortalıkta gezmesin, istedikleri neyse yapsın.

3 ay sonra işini alsın eline ve bir ev tutsun kendine öğrenciyle ortak tutulan evler gibi mesela.

Kadın sığınma evinde çok dayanamaz.
Bekar ve çocuksuz üstelik.

Arkadasiniz gitsin bit siginma evinde kalsin is bulana kadar , is bulunca da ev tutar kendisine esyali , bir sekilde ayakta durur
Yanliz hukuk mezunu neden banka sinavina gidiyor anlayamadim ? Bankalarin hukuk servisinde çalışmak icin mi sinava girecek?

Müfettişlik istiyordu bayağı. O yüzden. Ama şimdilik pek mümkün değil gibi.

3 ay daha dayansın bence. Göze görünmesin, ortalıkta gezmesin, istedikleri neyse yapsın.

3 ay sonra işini alsın eline ve bir ev tutsun kendine öğrenciyle ortak tutulan evler gibi mesela.

Kadın sığınma evinde çok dayanamaz.
Bekar ve çocuksuz üstelik.

Haklısınız ben de bu daha mantıklı olabilir diye düşündüm ama emin olamadım.

Teşekkürler yorumunuz için.

İnstagramda gamze alpar var arkadaşınız ona yazsa durumunu kalacak yer konusunda takipçilerinden destek olanlar olabilir

Kızın hukukçu olmasına ne çok takanlar olmuş. Sanki hukukçu olunca her sorun tek şikayet ile hallediliyor. Başka gezegende mi yaşıyorsunuz anlamadım. Evde anne ve kızkardeşler varmış. Kız şikayetçi olunca ne olacak adamın ifadesi alınır salınır. Eve gelince hırsını kimden alır? Anca oturduğunuz yerden ahkâm kesin insanları yargılayın.

Konu sahibi arkadaşınız için çok üzüldüm. Şu an en mantıklısı kalacak yer bulsun atıyorum başka yerde iş buldum gidip gelmek zor olacak deyip bu bahaneyle ayrılabilir mi? Ruhsatını alınca eli ekmek tutunca umarım annesi ve kardeşlerini yanına alabilir. Devir kötü kimsenin kimseye faydası kalmadı. Yerinizde olsam yanımda kalmaya ikna ederdim bir şekilde.

Back
X