Kadın sığınma evine mi gitsem?

Ayrilmamak icin mi. Ailemin yanimda durcagini bilsem ve hamileliğimi de sorunsuz onların yaninda geçirebileceğimi bilsem bi saniye bile dusunmicem. Bana bu halimde el kaldrmasindan sonra onu resmen düşmanım gibi goruyorum. Icimde ona karşı en ufak iyi bi his yok
😔

Marka kıyafetler almadım abur cubur yerine kitaplar aldım kızıma gayet güzel geçindik. Babadan nafaka desteği görüyoruz ama hiç dokunmayıp kızımın geleceği için biriktiriyorum. Bulumduğum şehirde bakım evleri 0-2 yaş kreşler 2-6 yaş kabul ediyor. Ki konu sahibi evladını değil kocasını geçindirebilen bir kadın.

Eğer ciddi iyi bir maaşınız yoksa tek maaşla kira, fatura, mutfak masrafı, zaruri bebek ihtiyaçlarını ödemek matematiksel olarak imkansız. Kıyafetlerden markalı veya markasız bahsetmiyorum bile. O yüzden yorumunuz bana inandırıcı gelmedi. Konu sahibi şu ana ek olarak bakımevi ve bebek mama, bez vb masraflar da eklenecek. Evladın masrafı kocadan kat kat fazla

Evet ediyorum hala daha neden aldıramıyormuşsunuz diye konu sahibine alaycı yorumlar yazan var kadın doğurcam başka çözüm söyleyin diyo doğurcam dedikten sonra nedenini sorgulamak ne sizin haddinize ne benim haddime.
Bir daha lütfen beni alıntılamayın. Düşünceleri bile havale etmek isteyen biriyle konuşmak istemiyorum.
Iyi forumlar.

Son düzenleme:
Cok sagoln hepiniz evet en mantıklısı zaten aileydi ne kadar kotude olsalar bu adamdan bin kat iyidiler abime imesaj attım uzun anlattm sonunda ya bana sahip cıkın ya da ben polisi arıyıp sahipsz gibi kadın sığınmaya gitcem bu halimle yazdm. Telfon açtı sacmalama geliyorum dedi gelcek bakalm n e olcak insallah bi guzel döver bu karaktersizi.
Abimm her zaman yanimdaydi zaten ama ben ona yaakiscak bi kardeş olamadm hc :(
Öyle düşünme sen herkesi düşünüyorsun bu kotubir kardeş olmadığını kötü bir anne olmayacağını gösterir bence git kadın sığınma evine sensin bı bebegin yaşarsınız madem doğurcam diyon orda kal imkanlar oluyo bildiğim kadarıyla destek oluyorlar da bence orası iyi gidecek bir yeri olmayan arkadaşlar için

Farklı bir yorumumda cevap yazmışsınız ama ben bu yorumunuz üzerinden cevaplıyorum. Bakın yorum var yorum var gerekçeleriyle birlikte aşırı sivri konuşmadan nedenleriyle beraber anlatıyorsunuz ve sonunda ben olsaydım diyerek kendi fikrinizi söylemişsiniz buna zaten benim lafım olmaz. ama bazı yorumlar o kadar sert oluyor ki dert sahibi ben olmadığım halde üzülüyorum

Ben kendi adıma çok sert bir yorum görmedim. Ben bu yorumu konu sahibinin doğurmaya karar verdiğini okumadan önce yazdım gerçi okusam da aynı yorumu yazardım. Konuyu ilk mesaj üzerinden okuyarak yorum yazan insan sayısı çok fazla. Konu sahibi aldırmasını isteyen yorumlardan rahatsız oluyorsa konusunu güncellese daha iyi olur

Karıncayı evinize götürüp maddi manevi bakımını üstlenmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Verdiğiniz örnek çok alakasız o yüzden. Yasa öyle bir şey söylemez, söyleyemez. 10. Haftadan sonra bebek alınırsa kadının hayatı da yüksek risk altındadır çünkü. Kocadan dayak yiyor, elde para yok, adam çalışmıyor tamam doğsun çocuk çok güzel peki kim bakacak? Allah rızkını vermiyor, gökten para da yağmıyor bebek gelince. Yazıyorlar burda kuru ekmek yer çocuğuma bakarım tamam sen ye ama çocuğuna da mı kuru ekmek yedireceksin? Hadi maddi boyutu bir kenara bırakalım mutsuz anne, dayakçı bir baba ile çok mu güzel bir hayatı olur sizce doğacak bebeğin? Gerekirse yavrumla sokakta yatarım yazanlar var tamam yatsınlar bakalım kaç gün dayanabileceklerse. Her şeye duysal bakmak doğru değil biraz da mantıklı düşünmek gerek
Onu siz yada burada yorum yapanlar karar veremez kimse kimseyede böyle söylemez siz biraz hayatı uç noktalarda yaşıyorsunuz galiba doğurup dogurmicaga onun kararı sizin değil

Sinirimden öldürcem kendimi nerdeyse üstelik 2 aylık hamileyim. 5 sene once ailemin yüzünden kaçarak hic sevmedigim biriyle evlendim zamanla alıstm yalan değil ama artık ona katlanamıyorum hayatimda bu kadar karaktersiz bi insan tanımadım. 3 sene once bi sure ayri kaldık evi herseyi biraktim gittm ablamdaydm her hafta sonu izmirden ankaraya gelip dünyann yeminini yalanini soyluyordu ablama okadar inanmamız gerektigii soylememe ragmen dene dedi sanırım beni istemiyordu buna alındm tekrar barstm eve döner donmez yine eski harekrtlerine dewam etti ustelik bu sefer kufur dayk hersey var ! Ailemle bu sure için de barıstm simdi bi abim var canımı veririm onun icn katlanmaya çalışıyorum simdi ona 1 bucuk senedr ben çalışıyorum o yatip geziyo corona yuzunden 2 3 aydr bostaym biraz birikimim vardı kafasina gore alıp harciyo cıldırcam aileme surekli yalan soyluyorun iyiyiz iyiyz diye calisiyo bana bakiyo diyorum onlara bile bu durumu anlatamıyorum suan kac gundur birbirmizi yiyoruz beni evden kovup duruyo evi de ben tuttm kirasini ben ödüyorum utanmadan o beni kovuyo :KK43: git bu hamile halinle ananin evine diyo biz doguluyuz bizimkilere biraz ters ve ben kacarak evlendm babam hala küs benimle bu halimle bile 2 defa elini kaldrdı ilk gebeligm ustelik düsük riskim var 😔 zor zamanlarımı ailemde gecircekmism ve sonunda cocugu dogurup ona vercekmisim karaktersizlige bakarmısınız !
Lütfen bi akıl verinn ne yapcam tekrar ev tuttup bi sure gecincek param var ama buna ne o nede ailem izin verir hamile olmasam alırdim başımı giderdm bebegimi dusunmek zorundayım bi kadn sıgınma evine mi gitsem bi sure acaba oralarda nasıl bilmiyorum ki ne olur saglklı bise düşünemiyorum bi akıl verin
Asla bir çocuk için öyle düşünmem ama neyse söylemeyeyim böyle bir dünyaya gelecek çocuğa yazık ne diyelim ne olursa çocuğa oluyor. Neden o adamdan çocuk yaptın diye yargılayamam ama yıllardır tanıdığın adam neden bu kadar zorladın ki bu kadar çektin adamı keske hamile olmadan gitseydin sığınma evine şimdi de hamilesin çok zor ne söylesek senin içini bilemeyiz 🤷‍♀️

Arkadaşa çözüm olarak çocuğunu aldırması için akıl verenleri Allah’a havale ediyorum biraz hayatın içinden yorum yapın biraz empati yapın biraz insanların ne şartlarda yaşadığını hayal edin arkadaş doğurmayı tercih edip ona göre sizden çözüm yorum bekliyor bu ne hadsizlik
Tebrik ederim yerinde bir yorum yapmışsınız 👏👏👏

Eğer ciddi iyi bir maaşınız yoksa tek maaşla kira, fatura, mutfak masrafı, zaruri bebek ihtiyaçlarını ödemek matematiksel olarak imkansız. Kıyafetlerden markalı veya markasız bahsetmiyorum bile. O yüzden yorumunuz bana inandırıcı gelmedi. Konu sahibi şu ana ek olarak bakımevi ve bebek mama, bez vb masraflar da eklenecek. Evladın masrafı kocadan kat kat fazla

Hanımefendi sadece babanın çalıştığı evler var geçiniliyor da neden sadece anne çalıştığında geçinmek imkansız olsun? Evet bazen markete bile girdiğimde üç beş yıl komada kalmışım da fiyatlardan bi habermişim gibi hissettiğim oluyor ama geçiniliyor bir şekilde.

Hepiniz sagolun evet geldi abim. Hic bisey konusmadan topla eşyalarıni dedi ben toplarken abime bile satasmaya çalıştı tabii karşısında kadin yok onun gucu anca kadına yeter. Eve gidiyorz abim onun yaninda bisey demedi ama bana da kızdı belli buyuk ihtimalle onlara bu zamana kadar hic bisey anlatmadm diyedir. bu saaten sonra onun yüzünu bile görmek istemiyorum . Neyimm varsa aldm ac ac gezsin tek istedigimm bebegimi saglklı dogurup ona duzgun bi hayat verebilmek ! Kendim de beceremedm ama onun icin herseyi yapcam
Tekrar iyi de kotu de olsa yorumlarnz tavsiyeleriniz icin cok sagolun.

Onu siz yada burada yorum yapanlar karar veremez kimse kimseyede böyle söylemez siz biraz hayatı uç noktalarda yaşıyorsunuz galiba doğurup dogurmicaga onun kararı sizin değil

Bu konu sizin değil öncelikle onu idrak etseniz fena olmaz. Ben lafımı söylerim uygulayıp uygulamamak ona kalmış yazdığım gibi kimseyi kolundan tutup kürtaj masasına yatırmıyoruz. Hakaret etmeden istediğimi yazmakta özgürüm. Herkes kendi yorumuna baksın

Bu konu sizin değil öncelikle onu idrak etseniz fena olmaz. Ben lafımı söylerim uygulayıp uygulamamak ona kalmış yazdığım gibi kimseyi kolundan tutup kürtaj masasına yatırmıyoruz. Hakaret etmeden istediğimi yazmakta özgürüm. Herkes kendi yorumuna baksın
Sizin hiç değil sen o yaralayıcı fikirlerini kendine uygula haddini de aşma sizden izin alacak yada size soracak değilim kendinize gelin.

Hanımefendi sadece babanın çalıştığı evler var geçiniliyor da neden sadece anne çalıştığında geçinmek imkansız olsun? Evet bazen markete bile girdiğimde üç beş yıl komada kalmışım da fiyatlardan bi habermişim gibi hissettiğim oluyor ama geçiniliyor bir şekilde.

Açıkça yazmışım aslında ama anlamamakta ısrarcısınız. Sadece babanın çalıştığı evlerde çocuğa kim bakıyor? Anne bakmıyor mu? Minimum 3-4 yaşına kadar evde anne bakıyor çocuğa. Bu ne demek bakım evi-kreş- bakıcı vb masrafı yok demek.

Sizin hiç değil sen o yaralayıcı fikirlerini kendine uygula haddini de aşma sizden izin alacak yada size soracak değilim kendinize gelin.
Konu sahibi bu kadar alınmadı.
Aldırmayacağım dedi geçti.
Sizdeki bu diretme nedir?:KK64:

Düşündüğümüzü yazamayacak mıyız?

Açıkça yazmışım aslında ama anlamamakta ısrarcısınız. Sadece babanın çalıştığı evlerde çocuğa kim bakıyor? Anne bakmıyor mu? Minimum 3-4 yaşına kadar evde anne bakıyor çocuğa. Bu ne demek bakım evi-kreş- bakıcı vb masrafı yok demek.
Geçinmek bakım masrafına mı bağlı yani? Tek çocuklu bekar bir annenin ikinci veya üçüncü çocuk masrafı yok ikinci ebeveyn masrafı yok tüm bunlar bakım evine denk olmamalı. Anlamama gerek yok bizzat tecrübe ettim, hala bekarım ve ikinci bir çocuk istiyorum evimize inşallah :anne:

Geçinmek bakım masrafına mı bağlı yani? Tek çocuklu bekar bir annenin ikinci veya üçüncü çocuk masrafı yok ikinci ebeveyn masrafı yok tüm bunlar bakım evine denk olmamalı. Anlamama gerek yok bizzat tecrübe ettim, hala bekarım ve ikinci bir çocuk istiyorum evimize inşallah :anne:

Off gerçekten neden bu kadar ısrarcısınız anlamamak için. Geçinmek tabi ki bakım masrafına bağlı. Benim maaşımın 4te 1i bakıcı ücretine denk mesela. Kızım okula başladığında devlet okulları yarım gün olduğu için özele vermek niyetindeyim. Geçinmek buna ek olarak artık saymaktan yorulduğum diğer masraflara da bağlı. Ne kastettiğimi anlamak için defalarca yazdığım mesajları tekrar okuyabilirsiniz. Konunun ikinci üçüncü çocukla alakası yok. Çok alakasız örnekler veriyorsunuz. Sizin geçinmekten anladığınız açlık sınırının bir tık üstünde yaşamaksa ona bir şey diyemem ama doğurduğumuz çocuğa maddi anlamda yetmek zorundayız. Eğer yetemeyeceksek çocuk sahibi olunmamalı. Yoruldum, daha fazla uzatmak istemiyorum. Maddi durumunuz yeterliymiş ki koruyucu aile olmak istiyorsunuz eğer yetersizse zaten istediğiniz kadar isteyin koruyucu aile olamazsınız. He umarım olabilesiniz de bir çocuk mutlu olur, iyi geceler

Son düzenleme:
Bu manyak adamlarla kacarak evlenen her kızın 'ailemden kactım hepsi kotu insanlardı' bahanesi de sıkmaya basladı. Manyagın tekiydi ailemde bu yuzden vermedi bende kactım diyenı hıc gormedım.

En kotu aile, manyak ve pislik kocadan yegdır.
Once hatanı kabullen, ailemden kurtulmak istedim ondan evlendim demek yerine.

Bı de korunmasız sekste bebek olur, suprız olmaz olan bebek. Beklenen bıseydır.
Kendi adıma konuşacak olursam, ailemden kaçtım ama kocaya değil, okumak için başka şehire, ailemi az görmek için param olmadığı halde, insan toplayıp okul gezilerine ücretsiz giderek, okul bitince hocalarımın desteğini alıp yurtdışına giderek, döndüğümde uzak biryerde işe başlayarak. Eğitimli bir çevreden gelmedim ama kocaya kaçmakta aklımdan hiç geçmedi.

Back
X